Problemy początkującego

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Re: Problemy początkującego

Post autor: KrzysiekW »

DragoWwl pisze:Pytanie, czy HoT z giftem Winged Horror gryzie się z 6tką Lore of Beast, gdzie "caster must be on foot" ? Wydaje mi się że nie, bo to nadal pieszy model z możliwością Lotu
Nie, nie gryzie się. Charkater ze skrzydełkami jest jak najbardziej "on foot". :)

Awatar użytkownika
TomashWwl
Chuck Norris

Post autor: TomashWwl »

Dzięki za info :) testuje Beast'a na latającym HoT i całkiem fajnie się sprawuje

Kolejna kwestia - warto dać Obsydian Armour BT ? Są jakieś uberweapony o których nie wiem, które pokroją mi Bloodka jak szmate? ;) przy mojej rozpisce gdzie HoT ma Skrzydła i MoS, brakuje SpellBreaker'a .. można to załatwić przez budowanie BT z Furia, Axe, Armour Khorna i właśnie SB, a Obsydiana wrzucam na Heralda - co o tym myślicie?
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu... :roll:

Awatar użytkownika
Mishu
Masakrator

Post autor: Mishu »

1. Jak i kiedy Keeper leczy się ze Spirit Swallowera w przypadku:
a) Oddziału z ASF (Tutaj słyszałem wersje, że gracz, którego jest tura wybiera kolejność, np. WL wbijają mi 2W, a jako że jest moja tura to decyduje, że leczenie jest po ich atakach. Dobra to jest wersja?)
b) oddziału bez ASF (Wpadam w oddział na pełnych Wo, załóżmy, że obaj wbijamy sobie po 2 Wo. Czy na koniec Combatu mam pełne zdrowie, czy Swallower nie działa?)
2. Czy GUO z Baleswordem ma +2S w 1 turze z okazji, że ma Flail? (Balesword to Demonic Gift, a nie magiczna broń, więc według mnie tak, ale wolę spytać)
3. Czy Daemon Prince, Nurglingi, Beast of Nurgle, Screamery jest grywalne? (Według mnie nie, ale może mnie przekonacie ;) )
4. Czy Fasty Slanesha są grywalne? (Te z kolei mi się wydają grywalne)
5. Czy figurka Changelinga ujdzie jako Herald Tęczy?
Obrazek

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Mishu pisze:1. Jak i kiedy Keeper leczy się ze Spirit Swallowera w przypadku:
a) Oddziału z ASF (Tutaj słyszałem wersje, że gracz, którego jest tura wybiera kolejność, np. WL wbijają mi 2W, a jako że jest moja tura to decyduje, że leczenie jest po ich atakach. Dobra to jest wersja?)
b) oddziału bez ASF (Wpadam w oddział na pełnych Wo, załóżmy, że obaj wbijamy sobie po 2 Wo. Czy na koniec Combatu mam pełne zdrowie, czy Swallower nie działa?)
ad 1 - nie wiem, niech ktoś kumaty się wypowie. :)
2. Czy GUO z Baleswordem ma +2S w 1 turze z okazji, że ma Flail? (Balesword to Demonic Gift, a nie magiczna broń, więc według mnie tak, ale wolę spytać)
FAQ GW, str. 3
http://www.games-workshop.com/MEDIA_Cus ... s_V1_4.pdf
3. Czy Daemon Prince, Nurglingi, Beast of Nurgle, Screamery jest grywalne? (Według mnie nie, ale może mnie przekonacie ;) )
Zależy. :) Najlepiej sprawdzić samemu, a nuż opracujesz działający patent. Oficjalnie większość z tych rzeczy nie jest grywalna, ale...
... widziałem na stole w 8 edycji screamery, i to u ogarniętych graczy. Miały swój cel. :)
Bestie Nurgla - mocno straciły w tej edycji. W armii full Nurgla zdarzyło mi się je wystawiać i sprawdziły mi się. Inne rary są jednak lepsze.
Nurglingi - wrzucam prawie do każdej rozpy. Lubię ich klimat, poza tym sporo osób zapomina że mają scouta, nawet jeśli przed wystawieniem przypomnisz. Potrafią namieszać, choć sporo osób powie Ci, ze są lepsze sposoby na wydanie 105 pkt. ;)
Demon Prince. Mimo zmiany zasad (np. dostał thunderstompa) to IMO dalej dno i metr mułu. Myślałem żeby wystawiać je w naprawdę dużych bitwach, gdzie nie żal punktów, w celu pozyskania "markowych" giftów. Ale to taka moja fanaberia. ;)
4. Czy Fasty Slanesha są grywalne? (Te z kolei mi się wydają grywalne)
Nie miałem okazji sprawdzić, ale na warunki 8 edycji nie czuję ich trochę. Musiałoby ich być wystawione więcej niż dotychczasowa piątka. W 7 edycji miałem zwykle piąteczkę z siren standartem.
Mishu pisze:5. Czy figurka Changelinga ujdzie jako Herald Tęczy?
Ja najbardziej, może poza turniejami dopuszczającymi speciali, ale tych jest dość mało.

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Mishu pisze: 1. Jak i kiedy Keeper leczy się ze Spirit Swallowera w przypadku:
KrzysiekW pisze:1 - nie wiem, niech ktoś kumaty się wypowie.
Uściślenia LS: "Ataki rozstrzygane są w kolejności: ataki - zranienia - ew. dodatkowe efekty ran. Innymi słowy, jeśli oddział White Lions zada demonowi pozostającemu na ostatnim życiu jedną ranę, zaś sam demon zadaje jedną ranę, demon umiera, zanim zdoła odzyskać ranę."
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Potwierdzam, tak włąsnie to działa :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

nie spamuj Andrzej [-X

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

skądś wziął sie tytuł "spamera forum" więc nie czepiaj się go :P
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
Mishu
Masakrator

Czy Obsidian Armour wyłącza krasnoludzkie Runic Weapon?
Obrazek

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Tak ponieważ rune weapon to magic weapon.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

crovaxus pisze:skądś wziął sie tytuł "spamera forum" więc nie czepiaj się go :P
rozumiem że chcesz do tego zacnego grona dołączyć :P

z całą sympatią dla niego, wyjdzie mu to na dobre jak czasem nie będzie bez sensu stukał w klawiaturę bo mu opuszki spuchną :wink:

Awatar użytkownika
Mishu
Masakrator

Z Tzeentch's Firestorm mogę sobie "dokładać" Pink Horrory, do istniejącego oddziału?
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

nie
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
esgaroth
Falubaz
Kontakt:

Post autor: esgaroth »

hej, jak działa teraz w 8 edycji "Great Standard of Sundering" (mam problem w połapaniu się w erratach) ?

Awatar użytkownika
Myzu
Mudżahedin

Post autor: Myzu »

Na poczatku gry wybierasz szkole magii, ktorej czary beda rzucane z -2 do koncowego wyniku, czyli: kostki + premia za poziom maga -2 za ten sztandar. Karze podlegaja wszyscy magowie korzystajacy z wybranej szkoky magii, Twoi tez. Dodatkowo dublety 1, 2 i 3 przy czarach z lighta powoduja miscasty.

Co do wpisow w faq:

1. Jest zapis, ze ten sztandar nie dziala na ogrowa Gut Magic, ale biorac pod uwage, ze faq bylo wczesniej niz obecna 8-edycyjna ksiazka do ogrow, nie wiem czy sie cos w tej kwestii nie zmienilo lub zdezaktualizowalo. Ktos kto jest z ogrami bardziej obeznany musialby sie wypowiedziec.

2. Odnosnie tego, ze sundering nie dziala dzialania na "free spells in particular armybooks". To tez chyba jest troche nie na biezaco, bo wspomniany tam chociazby Invocation of Nehek teraz jest sygnaturka w lore of Vampires, a wtedy byl wlasnie ekstra darmowym czarem dla wampirow (ekstra, bo np w innych armiach i ich szkolach magii takiego czegos nie bylo).
O ile dobrze pamietam, ktos na forum pisal, ze przyjmuje sie, ze sundering nie dziala na sygnaturki (lub czary nr 1 ze starych podrecznikow). Nie wiem czy jest to nadal w mocy, tez warto by bylo kogos zorientowanego zapytac.
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2012, o 08:09 przez Myzu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
esgaroth
Falubaz
Kontakt:

Post autor: esgaroth »

dzięks, -2 do casta jaj nie urywa, czyli ten banner jest po to żeby odstraszyć przeciwnika od brania lighta?

Andrzej
Pan Spamu

Nie do końca, jest to całkiem sporo. Jak masz maga 4lvl to masz jakby +6 do dispela, a dodatkowo przeciwnik musi uważać, bo może mu czar nie wejść i kończy sie jego tura magii.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

1. Jest zapis, ze ten sztandar nie dziala na ogrowa Gut Magic, ale biorac pod uwage, ze faq bylo wczesniej niz obecna 8-edycyjna ksiazka do ogrow, nie wiem czy sie cos w tej kwestii nie zmienilo lub zdezaktualizowalo. Ktos kto jest z ogrami bardziej obeznany musialby sie wypowiedziec.
ogry nie maja juz gut magic tylko great maw wiec ta czesc sie nie liczy.

A free spells to juz chyba tylko dodatkowe kosci de

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Post autor: Shadar »

A ten z High Magic?
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Splift
Warzywo

Post autor: Splift »

gram deamonami na etc 2400 pierwszy raz vs lizaki w weekend . Moze macie jakies dobre rady co do rozpy ? pzdro z gory dzieki !

ODPOWIEDZ