Wielki Dracon 2009, 2250pts, 11-12 lipiec 2009

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Malal
Kretozord

Re: Wielki Dracon 2009, 2250pts, 11-12 lipiec 2009

Post autor: Malal »

Scimitar pisze:Gdyby chodzilo o DE lub pare innych armii to te same osoby by zmienily drastycznie swoje podejscie i by jednak nie chcialy FAQa.
A ja mam wrazenie zebys wtedy dopuscil FAQ . Zreszta premiowanie DE w Polsce zaczyna miec tradycje.
Marios pisze:
Cauliflower pisze:Heh, tak z ciekawości policzyłem :wink:
mogą być małe błędy, ale na razie przedstawia się to tak:

DE 14
VC 14
DoCh 14
Empire 11
HE 11
Lizzi 8
Dwarf 8
WoCh 7
TK 6
Breta 4
WE 4
Skaven 2
Beast 2
O&G 2
ChDw 1
DoW 1

8) 8) 8) :wink:
Trochę żal.pl
Ale co się dziwić, jeśli na rynku są np. lepsze samochody w tej samej cenie co te gorsze to po co pozostawać przy tych gorszych.
Ale i tak nie jest najgorzej, mamy raptem ok.50%, że trafimy jedno z VC, DE, Demonów, Imperium ;)
A jak sie sprawy maja w okraglakach? Marynaci lamani przez Marynatow chaosu pokrapiane Orkami i Gwardia :?: :mrgreen:
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

a można jakiegoś linka do tego faqa?
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

Ale co to za problem go dopuscic? Mozna nawet napisac ze kazdy gracz lizakow musi miec kopie ze soba zeby pokazywac przeciwnikowi, to taki problem?
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
Michał
Falubaz

Post autor: Michał »

Ja uwazam ze po szumie jaki tu zrobiliscie kazdy gracz chociaz z ciekawosci o co kaman, juz rzucil okien na ten FAQ. Popieram takze aby go dopuscic (zeby nie bylo ze oczekuje jakis korzysci z tego - gram HE).
AND THEY SHALL KNOW NO FEAR

KOLEJNY PUNKT DLA NAS !!! BWT KOCHANA !!!!
Cosmo pisze: 19 sie 2014, o 20:33 BTW gdzie spia Ci co nie chodza spac przed polnoca? Jakies zwierzeta z Nemezisu, BWT, Front..?

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Slanesh dobre haslo rzucil , jesli gracz lizakowy chce zeby Faq byl aktywny musi miec kopie jego przy sobie.

P.S. Nie pekajcie pewnie Scimi po raz kolejny pokaze jaki jest twardy i nieustepliwy , a jaki straszny w dodatku :D 8)

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

Ja tam jestem za dopuszczeniem ale jak bym grał Vc to bym sie nie cieszył tymi magicznymi atakami z engina.
Obrazek

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

no albo WE hehe
dokładnie, sam przeczytałem o co z tym fakiem chodzi ;), jak dla mnie to te enginy powinny mieć magiczne ataki od zawsze, no ale co tam można dopuścić
mnie to przecież nie boli :mrgreen:

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Ziemko pisze:Slanesh dobre haslo rzucil , jesli gracz lizakowy chce zeby Faq byl aktywny musi miec kopie jego przy sobie.

P.S. Nie pekajcie pewnie Scimi po raz kolejny pokaze jaki jest twardy i nieustepliwy , a jaki straszny w dodatku :D 8)

No i mam nadzieję, że faktycznie Scimi pokaże jaki jest nieustępliwy. Albo trzymamy się jakichś norm, albo od razu zacznijmy robić mastery po 20 osób nie zgłaszając ich wcześniej do ligi. Po co komu zasady? Przecież najlepiej nie stosować zasad wtedy kiedy jest wygodniej tego nie robić.

I w ogóle co to za pomysł z wożeniem kopii faq na turniej? Poza graczami lizaków będzie grało jeszcze 120 osób, które mają święte prawo wierzyć, ze faq obowiązuje dopiero tydzień po publikacji i nie czują się w obowiązku do tego czasu go czytać.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

2 dni zajebiscie zmieniaja nie? Jak ja nie cierpie formalistow z klapkami na oczach...

Awatar użytkownika
Marios
Mudżahedin

Post autor: Marios »

Malal pisze: A jak sie sprawy maja w okraglakach? Marynaci lamani przez Marynatow chaosu pokrapiane Orkami i Gwardia :?: :mrgreen:
Wiesz, armii Space Marinsów jest wiele. Sporo różnych zakonów z różnymi zasadami specjalnymi.
Owszem są armie trochę podumarłe(necroni i demony), ale reszta ma się świetnie i występują w odpowiednich proporcjach.
Mariusz 'Marios' Krakowczyk
Inkwizytor Warszawa
Niekończąca się krucjata przeciw "wujkowi dobra rada".
trikk pisze:Z głupotą można żyć.

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

chodzi o to Ziemko, że ten Fack nie jest do końca zgodny z zasadami i warto gdyby LS wypowiedziała się w kwestii zrzucania kamieni przy szarży czy magicznych impactów stegadona z warspearem

ale tydzień na zapoznanie się, że engine ma magiczne ataki to chyba za dużo
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Ziemko pisze:2 dni zajebiscie zmieniaja nie? Jak ja nie cierpie formalistow z klapkami na oczach...
A ja bardzo nie lubię jak ktoś nie umie pisać z polskimi znakami.
To że cierpisz albo i nie, jest mało ważne. Mam swoją opinię i Ty też, nie każdy musi się z Tobą zgadzać, nieprawdaż?
Decyzje w takich kwestiach na szczęście podejmują orgowie. Jak uznają FAQ za obowiązujący to nie będę miał wyboru i się dostosuję, jak nie uznają to bardzo dobrze.

EOT
Obrazek

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Ziemko pisze:Jak ja nie cierpie formalistow z klapkami na oczach...
Wydaje mi się, że tu jednak nie powinno być miejsca na ustępstwa bo rzeczywiście następnym razem ktoś będzie przymykał oko na poważniejsze sprawy, "bo tam dopuszczono". Takie "od rzemyka do konika". Uściślenia mówią jasno o terminie.
Z jednym "ale" - w tym samym brzmieniu były dostępne od pewnego czasu, tylko w innym języku, a uściślenia w żaden sposób nie precyzują tego jaki ma być język FAQa czy też na której ze stron GW mają się ukazać. Jak już formalnie podchodzi się do sprawy, to powinny obowiązywać.
A że są schrzanione, jak pisał JJ, to inna sprawa. :)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Jedy Knight pisze: Tydzień czasu - jest po to żeby ludzie wiedzieli na jakie zasady grają, a nie żeby dokopać Lizakom.
Choć pewnie nie powinno mnie to obchodzić - ten FAQ jest bezdennie głupi.
Jeśli da się bez niego obyć - to dobrze. Gramy na US, jak zawsze.
Ponadto - ja bym się tak nie ekscytował, że "już coś jest na stronie GW". Nie takie rzeczy jak "charging in the remaining moves phase" bywały na stronach GW a potem znikały.
Świeże mięsko a już śmierdzi. #-o
jacku w kazdym faqu byly perelki ;)

mniej lub wiecej ale zawsze byly ;)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

W sumie nie wiem po co sie bulwersuje , jak bedzie to bedzie...

Awatar użytkownika
rychu022
Chuck Norris

Post autor: rychu022 »

policzylem i generalnie na 120 osob jest:
-16 DE
-16 VC
-14 DoC
-13 Empire
-13 HE
-10 Dwarfow
-8 Lizakow
-7 WoC
-6 TK
-4 WE
-4 Breta
-2 BoC
-2 O&G
-2 Szczury
-1 CoD

Zapowiada sie monotonnie...

P.S. Stawiam 2 piwa osobie, ktora podczas calego turnieju bedzie grala 3 razy przeciwko tej samej armi :D
P.S2. 5 bitew 8)
Ostatnio zmieniony 7 lip 2009, o 19:24 przez rychu022, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

3 razy to malo , za duzo browarow musialbys stawiac :D 4 to byloby cos :D

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Być może większość osób zdążyła się już zapoznać z nowym FAQ, ale rozpiski już wysłane, a każdy je robił nie czytając tego FAQa, i nie uwzględniając magicznych enginów i warspearow oraz szarżujących terków. Zwłaszcza, że co do tych terków to kwestia jest nieco wątpliwa i warto by było gdyby LS się temu przyjrzała.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

Sorry Karlee ale nie wierze ze ktos np nie wystawi wraithow bo enginy maja magiczne ataki :) To tylko 8 armii na turnieju :) Terradony zrzucajace kamienie w szarzy raczej na rozpiski nie wplynie, jedynie na sposob grania.
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

ODPOWIEDZ