Hellfire Studio up -14-04-15 chicken ice wings

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Re: Hellfire Studio up -09.03.2014 Podstawki altyleryjskie

Post autor: ^Karpiu^ »

Fajne łelfy. Fajnie nasycone czerwienie wyszły.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

To nowy blood red od gw. Pozytywnie mnie zaskoczyl. Jest taki "soczysty" i dobrze sie kladzie.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Mały up, chaośne podstawki, na chwilkę obecną tylko 25x50 i 75x50 ale 50x50 i 50x100 też się pojawią. Malowanie oczywiście przykładowe, chodziło i tak o to żeby pokazać co wydłubałem tym razem. Oczywiście jeżeli ktoś chciałby takie przygarnąć to oczywiście są dostępne u mnie, lane z żywicy.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

Post autor: Nokimam »

Jak malujesz te podstawki :shock: :shock: :shock: #-o Proszę powiedz! [-o< Coś wspaniałego! I malowanie i same podstawki, nie wiem co lepsze!
Pan Mamikon

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Dobra rzecz! Zakupy sie szykuja!

Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalk 4
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Odnośnie malowania to prosta sprawa, 2 drybrushe (szary,biały), 2 pigmenty (rdzawy,żółty) +srebrny z washem rdzawym na łańcuchy i gotowe :D To patent który często stosuję i dostaję o niego ostatnio dużo pytań, więc przy okazji malowania kolejnych podstawek mini tutek chyba powstanie ;)

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Taki mały ludzik dla odprężenia, malowany na lvl2 Wurrzag.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

świetny tylko z łapkami tego squiga jest coś nie tak =D>

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Super malowanie, lubię taki styl. Tylko te pazury u orka i maskoty wyglądają jak jedna warstwa białego :)

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Pazurki są szare i białe, niestety mój aparat chce mnie innych okłamać ze tak nie jest :D Właścicielowi się też podoba, więc jutro leci w podróż do słonecznej Italii ;)

Do tego już wkrótce projekt który nazwałem "Extreme army makeover" i będę wrzucał jego updaty co jakiś czas ;)

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Dzisiaj coś nowego, tym razem nie malowane przeze mnie, ale jako że to teraz już blog Hellfire to też wrzucam tą pracę. Od jakiegoś czasu moja luba zaczęła bawić się w malowanie ludzików i jako że sprawnie zaczęło jej to iść to także wykonuje zlecenia z tym że na chwilę obecną na TT a jak to się dalej rozwinie to się zobaczy. Poniżej jurki wochowe które są częścią całej armii. Zdjęcia wyszły mi ciut ciemne, ale potem będzie całość fotografowana to wyjdą lepiej. Co sądzicie, będzie z niej malarz ? :wink:

Obrazek

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Jak na tt naprawdę fajne fajne modele. A co do dziewczyny malarza figurek, najlepszym przykładem i wzorem może być Ignis, żona Rakso the Slayera.
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Kolejny mały up, mój ciapek Slaanesha który pewnie zostanie sprzedany ;)

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

Post autor: Nokimam »

Jedyna rzecz która mi nie do końca odpowiada to miecz, chyba mógłby się bardziej odróżniać od koloru ciała. Poza tym, jak zwykle, klasa! Podstawki robisz po prostu wyższa szkoła pilotażu =D>
Pan Mamikon

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Wiedziałem żeby kobiety posłuchać :D Ja twierdziłem że miecz mi kolorystycznie pasuje do modelu a ona że się zlewa ;) W sumie to nie miałem specjalnego pomysłu na ten miecz, bardzo nie lubię jego rzeźby.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Sam kolor nie jest zly ... jednak imo widac ,ze go na szybko malowales tzn. mieczyk :wink: Wyglada jak niechlujnie walniety jakims washem/glejzem ...dziwnie tez ten fioletowy wash sie rozklada np: na fotce z tylu srodek ostrza to jasny metalik ,a wash jest blizej krawedzi ostrza ...jakos tak nienaturalnie ;) Imo odstaje od spoko figsa .

ps.
Czarny troche plaski (ale trudny kolor) .Ty natomiast chyba tylko okrawedziowales i ...tyle ? :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Rothand
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Rothand »

Dobrze wyszło. Mi się mieczyk podoba. Nie zlewa się a ładnie "gra" z kolorkami slaaneshowymi więc dla mnie to + nie -

Konwersja też fajna - prosta bez udziwnień a od razu robi slaaneshowy klimat bardziej niż po prostu zlepiony DP.

Studia które oferują konwersje są dużo fajniejsze od tych co tylko malują ;)

Spójna, schludna ładna praca.

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

Bardzo ładny DP szkoda że nie każdy ma ładną armie żeby więcej takich prac na stołach widzieć :)
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Mi też się mieczyk podoba, podobnie jak cała praca...

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

szczurek pisze: ps.
Czarny troche plaski (ale trudny kolor) .Ty natomiast chyba tylko okrawedziowales i ...tyle ? :wink:
Tak, tam tylko są krawędzie szare i białe, ale wiedziałem że mój kochany aparat i tak nie uchwyci takich detali jak jakieś bardziej zaawansowane rozjaśnianie więc taka metoda mi wystarczyła ;)

Rothand pisze: Konwersja też fajna - prosta bez udziwnień a od razu robi slaaneshowy klimat bardziej niż po prostu zlepiony DP.
Właśnie z konwersji jestem zadowolony, dodałem tylko rogi i rękę i spodobał mi się bardzo ten efekt. Musze więcej takich rączek sobie załatwić (to chyba ręka od spawna, sam nie wiem) bo mogę się założyć że to nie ostatni ciapek którego robię, a trochę ich już wyprodukowałem ;)
Denis pisze: Bardzo ładny DP szkoda że nie każdy ma ładną armie żeby więcej takich prac na stołach widzieć :)
Jak kto mówią, szewc w dziurawych butach chodzi. W życiu nie miałem swojej armii jakoś ładnie malowanej, zwykle to tylko prepainyt co by na mastera było ;) Może kiedyś się doczekam jakiejś własnej pomalowanej ładnie armii ( mam 3 i wszystkie w podkładzie itd ;) ). Za to ładne armie produkuje na innych i te można na masterach oglądać.

ODPOWIEDZ