Pytania początkujących i niepewnych 2
Moderator: Yudokuno
Re: Pytania początkujących i niepewnych 2
No czytałem. Ale to głupawe troche ze sie tyle bonusów marnuje 

"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
Ja bym go złożył ciut inaczej :
crown of command 35pkt
whip of agony 25pkt
pendant 35pkt
i taki przedmiot co daje devastating charge (+1 atak) i odporoność na psychę na 1turę za 5pkt.
Będziesz miał w szarży 6 ataków z S5 + pegaz i zrobiłbym z niego bsbeka ,a nie generała
crown of command 35pkt
whip of agony 25pkt
pendant 35pkt
i taki przedmiot co daje devastating charge (+1 atak) i odporoność na psychę na 1turę za 5pkt.
Będziesz miał w szarży 6 ataków z S5 + pegaz i zrobiłbym z niego bsbeka ,a nie generała
I believe in Honour.!
Dobry jesteś, że potrafisz zrobić z lorda bsbkaZeppelin pisze: i zrobiłbym z niego bsbeka ,a nie generała

Zamiast enchanted shielda dałbym dragonhelma i zwykla tarczę. Save taki sam, koszt mniejszy a jeszcze bonusowy wardzik od flamingów.
Lorda na pegazie wyposażyłbym jednak w crowna, cloaka, przerzut savów i SoM, bo wtedy naturalnym wyborem na bsbka jest pendant i soulrender.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=25&t=25831
Odsyłam do mojej rospy
(wsprawie BSB )
pojade chyba lordem(którego mam w rospie) z kusza na najblizszy turniej(2510) ale własnie zastanawiałem sie nad złozeniem takiego goscia zamiast jednego heralda
Odsyłam do mojej rospy

pojade chyba lordem(którego mam w rospie) z kusza na najblizszy turniej(2510) ale własnie zastanawiałem sie nad złozeniem takiego goscia zamiast jednego heralda

Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Poprzeglądaj sobie rozpy na forum i poczytaj komentarze do nich. Lepiej na tym wyjdziesz

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
a mam pytanie odnośnie rydwanu. Czy jak masterowi dokupię rydwan to jedzie na nim sam czy tak jak w normalnym jest 2 obsługantów do tego?? i czy wtedy rozdziela się tak jak gdyby jechał na monsterze ze hity na 1-4 idą w rydwan a 5,6 w niego?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
thunderstompaMilo pisze:Hydra ma stompa/thunderstompa w 8ed. ??
Zastępuje jednego z obslugantów. na 6 dostaje on, reszta w rydwan.LajoN31 pisze:a mam pytanie odnośnie rydwanu. Czy jak masterowi dokupię rydwan to jedzie na nim sam czy tak jak w normalnym jest 2 obsługantów do tego?? i czy wtedy rozdziela się tak jak gdyby jechał na monsterze ze hity na 1-4 idą w rydwan a 5,6 w niego?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..