Wszelkie krasnoludzkie rozważania przy piwku

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Re: Wszelkie krasnoludzkie rozważania przy piwku

Post autor: Bizim »

Artur pisze:
Generalnie to dość mało odkrywcze,wiadomo że będą 2 duże rzeczy z jednego boxa, coś na kwadratowych lub większych podstawkach, 2 bochaterów spec i masz przepis na kolejnego book-a. Pytanie brzmi jak to zrobią u krasi, bowiem sporo piechoty special jest w metalu: slayers, IB, hamce - więc w naszej armi czeka ich teoretycznie więcej roboty...

Stawiałbym, że przerzucą większość metalowych wzorów do failcasta. Tak to z resztą przecież zrobili w wielu jednostkach w VC i wszystkich metalowych bohaterach imperium.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.

Awatar użytkownika
Kroon
Mudżahedin

Post autor: Kroon »

Bizim pisze:Stawiałbym, że przerzucą większość metalowych wzorów do failcasta. Tak to z resztą przecież zrobili w wielu jednostkach w VC i wszystkich metalowych bohaterach imperium.
Niestety kolego nie napisałeś nić odkrywczego, to że przerzucą metale do finecasta, wiadome jest od bardzo dawna, taka jest polityka firmy, że rezygnują z metalu. To co metalowe teraz finecastowe 8)
Dwarfs - 3/0/2

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Post autor: Bizim »

Ja wiem, że nie napisałem nic odkrywczego, ale odniosłem się do posta Artura, który w moim mniemaniu, sugerował, że GW będzie mieć więcej roboty bo dużo piechoty krasi jest w metalu. 8)
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Ja z kolei spodziewałbym się czegoś innego - wszyscy bohaterowie i maszyny w failcaście to pewnik (i tak już są, oprócz flamecannona i obecnego zestawu OG/Cannon), z kolei Slayerów i Ironów spodziewałbym się jako nowe plastikowe boxy. To są po prostu zbyt liczne jednostki. Owszem, GW przerzuciło się z metalu na żywicę, ale dotyczy to maszyn, bohaterów czy większych modeli jak Ushatbi czy Meneaterzy, których i tak jest potrzebnych tylko kilku. Jakkolwiek durne wydają nam się ich działania cenowo-marketingowe, wątpię żeby próbowali komuś wcisnąć klocek 30 finecastowych Slayerów. Raczej turbo-super-hiper multipartowy box 10 plastików za stówkę...

A na razie żadna armia corowej piechoty nie dostała nowej, więc i tu raczej bez rewelacji.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Quaki pisze:Owszem, GW przerzuciło się z metalu na żywicę, ale dotyczy to maszyn, bohaterów czy większych modeli jak Ushatbi czy Meneaterzy, których i tak jest potrzebnych tylko kilku. Jakkolwiek durne wydają nam się ich działania cenowo-marketingowe, wątpię żeby próbowali komuś wcisnąć klocek 30 finecastowych Slayerów. Raczej turbo-super-hiper multipartowy box 10 plastików za stówkę...
ar U siur?

http://www.games-workshop.com/gws/catal ... od1230135a
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Bloodknights to "większe" modele.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Kroon
Mudżahedin

Nie gram VC ale chyba wydaję mi się, że ta jednostka pod względem używalności zupełnie inna niż na przykład IB. Nie wiem czy nie wystarczy ich mieć tylko 5? My zaś teraz musimy mieć oddziały minimum 30 osobowe. Jak kolega wyżej pisał 10 osobowe pudełeczka za 100 jest chyba najlepszym rozwiązaniem dla GW, 30 i masz już 300 zł wydane :) Ja na hamków wydałem więcej.
Dwarfs - 3/0/2

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Kroon pisze:Nie gram VC ale chyba wydaję mi się, że ta jednostka pod względem używalności zupełnie inna niż na przykład IB. Nie wiem czy nie wystarczy ich mieć tylko 5? My zaś teraz musimy mieć oddziały minimum 30 osobowe. Jak kolega wyżej pisał 10 osobowe pudełeczka za 100 jest chyba najlepszym rozwiązaniem dla GW, 30 i masz już 300 zł wydane :) Ja na hamków wydałem więcej.
ze znajomym grałem (ma staroedycyjne metale), taki skromny oddział 15szt... no więc 900pln w jednym klocku ;) czyli mniej kasy niż za 50szt naszych IB na chwilę obecną ;)

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Kroon pisze:Nie gram VC ale chyba wydaję mi się, że ta jednostka pod względem używalności zupełnie inna niż na przykład IB. Nie wiem czy nie wystarczy ich mieć tylko 5? My zaś teraz musimy mieć oddziały minimum 30 osobowe. Jak kolega wyżej pisał 10 osobowe pudełeczka za 100 jest chyba najlepszym rozwiązaniem dla GW, 30 i masz już 300 zł wydane :) Ja na hamków wydałem więcej.
Jeden blood knight kosztuje 50 punktów. Na 2400 wystawisz maksymalnie 10ciu (plus command group i magiczny sztandar), i dodatkowo zapychasz sobie cały slot 'rare'.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Kroon
Mudżahedin

Dlatego napisałem, może :) Ale na pewno ze zrobią nam nie zrobią oddziału w żywicy IB albo Slayerów 30 chłopa za 500 w jednym pudełku rozbiją to na raty, żeby kupujący miał wrażenie, że wydaje mniej :) Jeśli chodzi o tych VC to wychodzi 60 zł za sztukę, co na GW nie jest dużą ceną za taką jednostkę.
Dwarfs - 3/0/2

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Kroon pisze:Dlatego napisałem, może :) Ale na pewno ze zrobią nam nie zrobią oddziału w żywicy IB albo Slayerów 30 chłopa za 500 w jednym pudełku rozbiją to na raty, żeby kupujący miał wrażenie, że wydaje mniej :) Jeśli chodzi o tych VC to wychodzi 60 zł za sztukę, co na GW nie jest dużą ceną za taką jednostkę.
zauważ, że jak coś jest zmieniane z metalu na żywice to nie zmieniają opakowań, więc obecne zestawy jeśli zostaną to w obecnej formie, jedynie zmieni się materiał i cena

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Kroon
Mudżahedin

Wiem o tym :)
Dwarfs - 3/0/2

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

kilka dni temu miałem w łapach: MONSTROUS ARCANUM

http://www.forgeworld.co.uk/New_Stuff/M ... CANUM.html

i w niej jest opisany Dwarficki Smok!!!!

Całość prezentowało się tak

Nazwa: Shard Dragon... :>

Mv 5, Ws 4, Bs 3, S 6, T7, W6, I3, A: D6, LD8, monster unit: 1, pts: 350

scaly skin 2+, stubborn, large target i ma AP

(nie, nie lata :( )

do tego kazda wysavowana rana zadaje hita z sila 4 jednostce ktora chciala zadac to obrazenie

jak dostanie pierwsza rane zadaje 2d6 atakow w ramach opcji 'wku*wienia się'

bonusy:
20 pkt zioniecie... sila 10!!! i testuje na I, a nie T, no save
20 pkt pisony + d3 impaktow
10 pkt: magic resist 2
20 pkt: 5+ ward... i to sie nazywa: Gromil-hard Scales :D

mi się podoba wszystko oprócz tego, że cena będzie pewnie FW ;P

jednak chętnie przyjmę do armii :D co sądzicie? ;)

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Casp
Mudżahedin

Post autor: Casp »

Tylko kiedy to bedzie? KIedy moze wyjsc nowy book, ktos wie?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Nowy book raczej nie w tym roku, teraz czas na book do 40K, do 40tki ma też wyjść w tym roku nowa edycja. Następny book do WFB to najprawdopodobniej woch a nie można też zapominać o hobbicie na premierze którego GW też będzie zapewne chcialo zarobić wydając stuff do Lotra(czy jak to się tam będzie nazywać). A wcale nie jest powiedziane że nasz book będzie następny w kolejce po Wochu.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

w koncu jeszcze WE i bretka jada na starych.
do tego byly ploty o uwaleniu DE ;)
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Arbiter Elegancji pisze:Nowy book raczej nie w tym roku, teraz czas na book do 40K, do 40tki ma też wyjść w tym roku nowa edycja. Następny book do WFB to najprawdopodobniej woch a nie można też zapominać o hobbicie na premierze którego GW też będzie zapewne chcialo zarobić wydając stuff do Lotra(czy jak to się tam będzie nazywać). A wcale nie jest powiedziane że nasz book będzie następny w kolejce po Wochu.
do wakacji są jeszcze dwie duże premiery od GW, nie wiadomo co to, ale nas raczej wśród nich nie ma, jeśli Hobbit (odświeżony Lotr) nie wyjdzie wg osobngo kalendarza, następny book do wfb będzie po wakacjach

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Artur
Chuck Norris

Post autor: Artur »

Nie stawiał bym tak mocno na woch - ostatnio gw do ostatniego momentu trzyma w niepewności, a dla przykładu gdzieś miesiąc przed premierą wampirków nikt nie sądził, że właśnie ta armia wyjdzie, była mowa o bretce/woodach/emp a tu bam ... najgorsze jest to, że jak wejdzie łotr to pewnie prace na battlem zwolnią, a co za tym idzie wydawanie boków się wydłuży czasowo ;(

I pozostaje jeszcze złośliwe pytanie, czy GW uda się w końcu wydać wszystkie armie podczas jednej edycji ? :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Artur pisze: najgorsze jest to, że jak wejdzie łotr to pewnie prace na battlem zwolnią, a co za tym idzie wydawanie boków się wydłuży czasowo ;(
nie zwolni nic, nowe booki do Lotra już zostały wydane w tym roku, tylko 'bez szału' informacyjnego

GW całkiem sprawnie sobie radzi z wydawaniem nowości, oby tak zostało ;)

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
wedge
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wedge »

Smh pisze:kilka dni temu miałem w łapach: MONSTROUS ARCANUM

http://www.forgeworld.co.uk/New_Stuff/M ... CANUM.html

i w niej jest opisany Dwarficki Smok!!!!

Całość prezentowało się tak

Nazwa: Shard Dragon... :>

Mv 5, Ws 4, Bs 3, S 6, T7, W6, I3, A: D6, LD8, monster unit: 1, pts: 350

scaly skin 2+, stubborn, large target i ma AP

(nie, nie lata :( )

do tego kazda wysavowana rana zadaje hita z sila 4 jednostce ktora chciala zadac to obrazenie

jak dostanie pierwsza rane zadaje 2d6 atakow w ramach opcji 'wku*wienia się'

bonusy:
20 pkt zioniecie... sila 10!!! i testuje na I, a nie T, no save
20 pkt pisony + d3 impaktow
10 pkt: magic resist 2
20 pkt: 5+ ward... i to sie nazywa: Gromil-hard Scales :D

mi się podoba wszystko oprócz tego, że cena będzie pewnie FW ;P

jednak chętnie przyjmę do armii :D co sądzicie? ;)
Czysto funnowo też z chęcią bym coś takiego u siebie na półce zobaczył, ale obawiam się że cena może być porażająca. Kolejna sprawa to to czy smok za 350ptk bez latania i z Mv 5 jest aż taki super?

ODPOWIEDZ