League Of Legends

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Re: League Of Legends

Post autor: Klafuti »

Caman pisze:Co sądzicie no Syndrze?
Ja czekam na nerfa. Jak jej nie zwarzywią to kupuję.
Jak dla mnie to cd pomiędzy złapaniem kulki/creepa, a możliwością rzucenia nim jest za długie. A jak wiadomo, trzeba rzucić w konkretnym momencie, a nie kiedy przeciwnik się odsunie i poczeka aż czar sam się zdsipelluje, tak samo kulki z q pojawiają się jakby za wolno. Grałem parę razy przeciwko niej oraz nią i mogę powiedzieć, że zbyt OP to ona nie jest, właśnie ze względu na konieczność babrania się z jej mechaniką.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

ja jej na rankedach jeszcze ani razu nie widzialem.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Ja widziałem, ale to pewnie dlatego, że oscyluje w granicach 1400-1500 :wink:
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Caman pisze:Co sądzicie no Syndrze?
Ja czekam na nerfa. Jak jej nie zwarzywią to kupuję.
Ma dostać buffa, właśnie czytałem :lol2: .
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

no i moim zdaniem troche za mocna tera,a el pewnie cos tam ja kontruje.
Obrazek

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Jeśli mógłbym prosić kolegów battlowców o małą pomoc:

http://euw.leagueoflegends.com/board/sh ... ost8836446

Tutaj jest mój post z podsumowaniem całej mojej działalności. Możecie zobaczyć o czym są moje tutoriale. Dajcie proszę łapkę w góre - prawy dolny róg pierwszego posta. Bardzo mi pomożecie, temat ma szansę być featured na pierwszej stronie lola, w launcherze. Jak ktoś ma ochotę napisać komentarz, to też jest to mile widziane.

Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

No, chciałbym pomóc ale nie mogę wejść na forum lola, strona mi się nie wczytuje tylko zostaję na Border Princes, tak samo jak chcę wyszukać temat przez wyszukiwarkę.
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Ja przez fb wszedłem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Caman
Mudżahedin

Post autor: Caman »

Kogo byście polecili z tej trójki - Cassio, Ahri czy Orianna?

Awatar użytkownika
B0BER
Mudżahedin

Post autor: B0BER »

ahri najbardziej op mid

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Z nich grałem tylko casio i myślę, że ma chyba większego kopa niż ahri, bo: jej cc może objąć więcej celów niż taunt ahri, jej pasyw pozwala spamować zaklęcia i zadaje poisony, co bywa przydatne. Poza tym cassiopeja ma większy skill cap, czyli teoretycznie pozwala na szerszy wachlarz zagrywek jak choćby combo rylai's i kałuża, którą w ten sposób można spowolnić przeciwników.
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Caman
Mudżahedin

Post autor: Caman »

Ahri to permaban, nie? Czy Cassio? Dawno nie grałem rankedów, nie wiem jak to teraz jest.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

To zależy w jakim grasz elo, bo w niskim prawie zawsze banują Kassadina, Morganę, Shena (którym mało kto umie grać) i Dariusa, a później to wedle uznania. Popularnym banem jest Diana, którą prawie za każdym razem można wykierować grę jeśli drużyna powstrzyma się od feedu i trollowania, bo w late game z ga jest w zasadzie nie do zatrzymania.
Obrazek
~Warren E. Buffett

Andrzej
Pan Spamu

Cas ma op dmg, ale sama nie wygra gry. Za to ogarnięta ahri jeżeli zdobędzie fb, wygrywa sama topa i bota w midgame. Jej ganki są naprawdę op, 3xdarmowy flash+naprawdę spory dmg=pewny kill podczas ganku. To w sumie taka lb jeśli chodzi o potencjał ganków, tyle, że z o wiele większym aoe dmg i nie jest bezużyteczna w late.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

dokładnie, właśnie to mnie denerwuje. Taki zabójca tylko, że aoe z q, którym szybko czysci minionki, czego lb brakuje.
Na nowym koncie wbilem 30 jakis niecaly miesiac temu i widzialem bany od zera do 1650 ELO i ahri tam nie było, może raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Andrzej pisze:Cas ma op dmg, ale sama nie wygra gry. Za to ogarnięta ahri jeżeli zdobędzie fb, wygrywa sama topa i bota w midgame. Jej ganki są naprawdę op, 3xdarmowy flash+naprawdę spory dmg=pewny kill podczas ganku. To w sumie taka lb jeśli chodzi o potencjał ganków, tyle, że z o wiele większym aoe dmg i nie jest bezużyteczna w late.
No nie, ten jej flash kosztuje jednak manę :roll: . Pod tym względem przypomina mi Kassadina (który jest chyba wrogiem publicznym nr1) przez co można dać jej teleport i gankować od strony lane busha, w którym rzadko kiedy ludzie ustawiają wardy (chyba, że grają teemo zagrzybiającym wszystko), zwłaszcza na topie, bo nikt się nie spodziewa nagłego taunta z drugiej niż zwykle strony. :wink:
Obrazek
~Warren E. Buffett

Andrzej
Pan Spamu

Nie do końca, kassadina bardzo łatwo skontrowac na lini, nie jest on ranged, więc bardzo łatwo jest go outarmić. 3 z 4 skilli wymagają bezpośredniego kontaktu z wrogiem, natomiast ahri ma daleki zasięg wszystkich spelli.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Nowy epizod mojego poradnika. Tym razem omawiam teorię poprawnego last hittowania i podstawy zachowania na linii!
FollowFurion LoL Advanced Tutorial - Episode 7 - Secrets of Lane Phase & Resources

szeszej
Falubaz

Post autor: szeszej »

Czy ktoś jeszcze w tym momencie ogląda World Championship i robi ogromnego facepalma?

Andrzej
Pan Spamu

Zapodaj linka do repów z tych gier.

ODPOWIEDZ