Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach

Vampire Counts

Moderator: misha

Zablokowany
Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

Post autor: wertyg »

Gajowy pisze:
wertyg pisze:Szkielety do dupy, niepodobaja mi sie...

a co ci sie nie podoba w szkieletach? po za muzykiem moim zdaniem sa bardzo ok, wygladaja tak jak powinni wygladac i mam nadieje w boxie bedzie 20
To co ujal viatroof, ponadto calkowicie gladki mostek i kregi, czaszki wygladaja jak niedokonczone... Pewnie beda w jednych, duzych kawalkach.
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds

Awatar użytkownika
August
Chuck Norris

Post autor: August »

Ma ktoś jakieś informacje jaki będzie ten corps cart? Jakies przecieki zasad? ;-)

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Tylko tyle, co było na TWF - może sam rzucać wskrzeszenia w niewielkim promieniu i wspomaga rzucanie wskrzeszeń w okolicy przez innych magów. Koszt ponoć niewielki, w okolicach 60 pkt. Podejrzewam, że będzie powolny (w końcu ciągną go zombie, pewnie nie maszeruje...) i dość upierdliwy w połączeniu z Grave Guardem, jeśli prawdą jest, że można dokrzeszać modele do pierwotnego stanu w bardziej elitarnych jednostkach VC.

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

i chyba zombiaki i/lub szkielety będą mogły maszerować gdy znajda sie odpowiednio blisko od zaprzęgu
Obrazek

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

tez po dlugim czasie wracam do wampirkow, jestem mocno podjarany nowa edycja ich armii i nie moge sie juz doczekac tej ksiazki.

i jeszcze jeden nius:

wampir ma 50pkt w itemach i 50 w bloodlinach!!

wampir lord jest jedynym lordem jakiego mozna wziac (oprocz speciali) i nie zajmuje dodatkowego slotu herosa, moze jechac na smoku, ma 100pkt w itemach i 100 w bloodlinach.

Awatar użytkownika
August
Chuck Norris

Post autor: August »

Czyli już zupełnie jest jasne, że namniejsze punkty również generałem będzie wampir a nie (jak do tej pory) słaby nekromanta.. I bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

dokladnie tak, nekro mawet nie moze byc genkiem, wight lord ma t5 i nadal kb

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

Post autor: wertyg »

Czyli bedzie zwykly wampir z po 50pkt. na itemy i bloodliney i lord z po 100?
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

dokladnie tak, fakt ze lord z 200pkt na itemy i bloodliny + sam z siebie 300 z 3 poziomem to w sumie ponad 500 ale wato

Zyraf
Chosen of Slaanesh

Post autor: Zyraf »

Ciekaw jestem nowego smoczka :D.

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Nowy Wight Lord ma T5? Damn, niezle, bardzo lubialem nimi grac, w szczegolnosci ze Sword of Kings w obstawie Black Knightow.
Dobrze ze geniem bedzie musial byc wampir a nie jakies zapyzialy nekros lecacy na strzala.
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

Post autor: duck83 »

Wight Lord, czy też może Wight King, z 5 Toughness to moim zdaniem taki fajny ukłon w stronę możliwości niesienia przez niego sztandaru armii ... chyba, że to zniosą, trudno powiedzieć ... ale jeśli nie to super będzie wyglądać armia z założmy Countem, Thrallem i Wight Kingiem jako bsb. Każdy z nich miałby "coś do powiedzenia" i chyba dla mnie będzie to oczywisty wybór bohaterów jeśli chodzi o tych z pierwszej linii frontu.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

duck83 pisze:Wight Lord, czy też może Wight King, z 5 Toughness to moim zdaniem taki fajny ukłon w stronę możliwości niesienia przez niego sztandaru armii ... chyba, że to zniosą, trudno powiedzieć ... ale jeśli nie to super będzie wyglądać armia z założmy Countem, Thrallem i Wight Kingiem jako bsb. Każdy z nich miałby "coś do powiedzenia" i chyba dla mnie będzie to oczywisty wybór bohaterów jeśli chodzi o tych z pierwszej linii frontu.
Biorąc pod uwagę, że BSB może mieć normalne wyposażenie, to taki BSB z T5 i ASV 1+ jest całkiem twardziuchny .

Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

Post autor: duck83 »

Tak btw, to ciekawe czy do nowego army booka "przemaszerują" te dwa arcyprzydatne przedmioty, Sword of Kings i Flayed Hauberk.

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

kb na 5+ zostaje a zbroi nie pamietam czy jest

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Hmmm mozna miec obawy co do tego, albo zostana ale podniosa ich koszt badz zagina w akcji lub zmienia nazwe i dzialanie. Jak dobrze pamietam GW ma tendencje do zmieniania tego co dobre i wyprobowane....nie koniecznie na lepsze :P
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

Gajowy pisze:kb na 5+ zostaje a zbroi nie pamietam czy jest
Widziałeś kodeks?

ELMALIER
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: ELMALIER »

Troche mnie niepokoja zapowiedzi nowych VC gdyz IMO niebezpiecznie zaczyna sie to zblizac do klimatu 5 edycji czyli tak zwanego HeroeHammera.
Armia VC bedzie przpominala wielkiego i zlego Tysona w otoczeniu stada nic nie wartych fanow. Polaczenie maga wladajacego niszczycielskimi zakleciami z poteznym wojownikiem to One Man Army czego bardzo nie lubie. W wiekszym odziale jazdy taki wampir moze byc poprostu nie do zatrzymania.

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

ELMALIER pisze:Polaczenie maga wladajacego niszczycielskimi zakleciami z poteznym wojownikiem to One Man Army czego bardzo nie lubie. W wiekszym odziale jazdy taki wampir moze byc poprostu nie do zatrzymania.
Buhaha... ja tam płakać z tego powodu nie będę ;)

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

Heinrich pisze:
Gajowy pisze:kb na 5+ zostaje a zbroi nie pamietam czy jest
Widziałeś kodeks?
od razu pomyślałem o tym samym. widziałeś nowy AB?
Obrazek

Zablokowany