To co ujal viatroof, ponadto calkowicie gladki mostek i kregi, czaszki wygladaja jak niedokonczone... Pewnie beda w jednych, duzych kawalkach.Gajowy pisze:a co ci sie nie podoba w szkieletach? po za muzykiem moim zdaniem sa bardzo ok, wygladaja tak jak powinni wygladac i mam nadieje w boxie bedzie 20wertyg pisze:Szkielety do dupy, niepodobaja mi sie...
Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach
Moderator: misha
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds
Beast Herds
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Tylko tyle, co było na TWF - może sam rzucać wskrzeszenia w niewielkim promieniu i wspomaga rzucanie wskrzeszeń w okolicy przez innych magów. Koszt ponoć niewielki, w okolicach 60 pkt. Podejrzewam, że będzie powolny (w końcu ciągną go zombie, pewnie nie maszeruje...) i dość upierdliwy w połączeniu z Grave Guardem, jeśli prawdą jest, że można dokrzeszać modele do pierwotnego stanu w bardziej elitarnych jednostkach VC.
tez po dlugim czasie wracam do wampirkow, jestem mocno podjarany nowa edycja ich armii i nie moge sie juz doczekac tej ksiazki.
i jeszcze jeden nius:
wampir ma 50pkt w itemach i 50 w bloodlinach!!
wampir lord jest jedynym lordem jakiego mozna wziac (oprocz speciali) i nie zajmuje dodatkowego slotu herosa, moze jechac na smoku, ma 100pkt w itemach i 100 w bloodlinach.
i jeszcze jeden nius:
wampir ma 50pkt w itemach i 50 w bloodlinach!!
wampir lord jest jedynym lordem jakiego mozna wziac (oprocz speciali) i nie zajmuje dodatkowego slotu herosa, moze jechac na smoku, ma 100pkt w itemach i 100 w bloodlinach.
dokladnie tak, nekro mawet nie moze byc genkiem, wight lord ma t5 i nadal kb
dokladnie tak, fakt ze lord z 200pkt na itemy i bloodliny + sam z siebie 300 z 3 poziomem to w sumie ponad 500 ale wato
- Chaoschild
- Chuck Norris
Nowy Wight Lord ma T5? Damn, niezle, bardzo lubialem nimi grac, w szczegolnosci ze Sword of Kings w obstawie Black Knightow.
Dobrze ze geniem bedzie musial byc wampir a nie jakies zapyzialy nekros lecacy na strzala.
Dobrze ze geniem bedzie musial byc wampir a nie jakies zapyzialy nekros lecacy na strzala.
Wight Lord, czy też może Wight King, z 5 Toughness to moim zdaniem taki fajny ukłon w stronę możliwości niesienia przez niego sztandaru armii ... chyba, że to zniosą, trudno powiedzieć ... ale jeśli nie to super będzie wyglądać armia z założmy Countem, Thrallem i Wight Kingiem jako bsb. Każdy z nich miałby "coś do powiedzenia" i chyba dla mnie będzie to oczywisty wybór bohaterów jeśli chodzi o tych z pierwszej linii frontu.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Biorąc pod uwagę, że BSB może mieć normalne wyposażenie, to taki BSB z T5 i ASV 1+ jest całkiem twardziuchny .duck83 pisze:Wight Lord, czy też może Wight King, z 5 Toughness to moim zdaniem taki fajny ukłon w stronę możliwości niesienia przez niego sztandaru armii ... chyba, że to zniosą, trudno powiedzieć ... ale jeśli nie to super będzie wyglądać armia z założmy Countem, Thrallem i Wight Kingiem jako bsb. Każdy z nich miałby "coś do powiedzenia" i chyba dla mnie będzie to oczywisty wybór bohaterów jeśli chodzi o tych z pierwszej linii frontu.
kb na 5+ zostaje a zbroi nie pamietam czy jest
- Chaoschild
- Chuck Norris
Hmmm mozna miec obawy co do tego, albo zostana ale podniosa ich koszt badz zagina w akcji lub zmienia nazwe i dzialanie. Jak dobrze pamietam GW ma tendencje do zmieniania tego co dobre i wyprobowane....nie koniecznie na lepsze ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Widziałeś kodeks?Gajowy pisze:kb na 5+ zostaje a zbroi nie pamietam czy jest
Troche mnie niepokoja zapowiedzi nowych VC gdyz IMO niebezpiecznie zaczyna sie to zblizac do klimatu 5 edycji czyli tak zwanego HeroeHammera.
Armia VC bedzie przpominala wielkiego i zlego Tysona w otoczeniu stada nic nie wartych fanow. Polaczenie maga wladajacego niszczycielskimi zakleciami z poteznym wojownikiem to One Man Army czego bardzo nie lubie. W wiekszym odziale jazdy taki wampir moze byc poprostu nie do zatrzymania.
Armia VC bedzie przpominala wielkiego i zlego Tysona w otoczeniu stada nic nie wartych fanow. Polaczenie maga wladajacego niszczycielskimi zakleciami z poteznym wojownikiem to One Man Army czego bardzo nie lubie. W wiekszym odziale jazdy taki wampir moze byc poprostu nie do zatrzymania.
Buhaha... ja tam płakać z tego powodu nie będęELMALIER pisze:Polaczenie maga wladajacego niszczycielskimi zakleciami z poteznym wojownikiem to One Man Army czego bardzo nie lubie. W wiekszym odziale jazdy taki wampir moze byc poprostu nie do zatrzymania.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)