Pytania początkujacego TK

Tomb Kings

Moderator: Shino

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Pytania początkujacego TK

Post autor: Naviedzony »

Fluffowo raczej słabo. Tomb Kingowie to nie Wampiry, ich armie nie nakręcają się na zasadzie stałego przyłączania do swoich szeregów nowo pokonanych wrogów.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Chodzi mi o to że cała armia. Bo z tego co wiem TK to zaklęci władcy z armia u arabów i wpadłem na pomysł by zrobić ich na wzór rycerzy z gór a nie że wszystko przyłączają
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Morog »

moim zdaniem figurki Mantica zupełnie nie pasują do klimatu tej armii
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33

posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Fuxiorr pisze:Bo z tego co wiem TK to zaklęci władcy z armia u arabów
Nie. TK to nieumarły Egipt, z Arabami mający mało wspólnego, a jeszcze mniej ze średniwiecznymi w klimacie figsami Mantica.

Awatar użytkownika
Dawidos
Wałkarz

Post autor: Dawidos »

Cześć wszystkim. Sklejam znajomemu batalion TK i zastanawiam się czy kawaleria z łukami potrzebuje sztandarowego i muzyka. Macie jakieś propozycje? :wink:

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Jest bardzo wiele rzeczy, których kawaleria TK potrzebuje (np. boosta), ale muzyk i sztandarowy znajdują się odpowiednio na przedostatnim i ostatnim miejscu tej listy. :D

Choć w sumie po zastanowieniu... muzyka możesz skleić. Będzie zdawał swifty. :P

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

tylko czempion się przydaje

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Przejdzie coś takiego ?
6 edycyjne klan raty [ takie z mordka wilka bo to mordki szczurka nie przypomina, gole w praktyce ] owinietę bandażami itp jako szczuro ludzie którzy zostali umarłymi bo mieszkali pod miastami Królów Grobowców ?:D
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Różni są ludzie, ale jakbyś to ładnie zrobił i chciał użyć jako szkieletów to bym się nie przywalił. Fluffowo co prawda trochę nieteges, bo skąd te szczurki miałyby być zabandażowane, też by same kości zostały, ale jakby wyglądało ok, to bym się nie czepiał.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Jak dla mnie pomysł idzie nieco "po taniości", ale musisz mieść świadomość, że żeby wyglądało to dobrze musiałbyś zrobić armię Skavenów stylizowaną na Khemri. Grey Seer z koroną obydwóch państw i laską z wężem, inżynierowie w szatach liczy, nieumarłe Clanraty jako szkielety i zabandażowani Stormvermini jako Tomb Guards. Dużo złota, czerwieni i turkusu. Wielkie złociste statuy boga o głowie szczura jako Ushabti itd. Można wymyślić dużo, ale jeszcze więcej pracy i wysiłku trzeba byłoby włożyć w to, żeby ten projekt wyglądał dobrze.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Chodzi mi tylko o klan raty jako zgniłe coski z włóczniami i tarczami [ coś jak szkieletory ] jako jeden regiment:P [ mam 40 którzy leża ]

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

W takim razie nie dałbyś rady przekonać mnie, że to pasuje do Khemri. Do Wampirów jak njabardziej, nawet pożądane są oddziały nieumarłych istot z innych ras, ale u Tomb Kingów to nie przejdzie. :)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

No to trzeba szczurki do końca sprzedać i coś się kupi :P

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Sorka że post pod postem ale :
Jakie jest najlepsze złożenie Tomb Guard - z włocznia czy mieczem ?

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Oni nie mają opcji złożenia z włócznią. :D Zamiast tego mają halabardy i to jest lepsza opcja mimo, że droższa o 2 pkt za model. Wtedy mają 5S i biją po inicjatywie 3, dzięki czemu są wdzięcznym celem dla magii światła. Z halabardami, Tomb Princem, który daje im WS 5 i Necrotectem, który daje im Hate są w stanie pochlastać całkiem dużo rzeczy. :)

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Bez princa, necrotecta, ale z magią light i nehe też całkiem sporo ;)

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Zgadzam się. :) Czasem lepiej jest zainwestować punkty w dwóch magów niż w w Prince'a i Necrotecta, ale z drugiej strony Prince'owie nie mają w zwyczaju wybuchać i być dispellowanymi. :P

Awatar użytkownika
JedLynski
Warzywo

Post autor: JedLynski »

Co u Tombów sprawdza się na lizardów?
Z lizkami jeszcze nigdy nie grałem i nie wiem co wziąść na 2000, jakieś porady?
"Przyjaciel wszystkich nie jest niczyim przyjacielem."

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

zdecydowanie rycerze na wężach

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

I Stalkerzy. Lizaki nie grzeszą inicjatywą.

ODPOWIEDZ