DRUŻYNOWE MISTRZOSTWA POLSKI 2014, Łomianki, wyniki str 53
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Re: DRUŻYNOWE MISTRZOSTWA POLSKI 2014, 23-24.08, Łomianki
nie ma statystyk... nie ma opisów... nie ma wymienionych wbudowanych zasad specjalnych... Jak nie znasz armii przeciwnika to rozpiska mówi ci tyko ile a nie co w armii jest... mnie to ciut wpienia
- Kacpi 1998
- Masakrator
to powiedz przeciwnikowi ''weź mi wytłumacz co w twojej armii co robi'' to nie jest trudne
Tyle że to przydaje się poznać w trakcie parowania ,a wtedy nie ma czasu na pogawędkiKacpi 1998 pisze:to powiedz przeciwnikowi ''weź mi wytłumacz co w twojej armii co robi'' to nie jest trudne
PS: Nie jestem zwolennikiem AB ,ale rozumiem problem graczy którzy nie znają fluffu i nie umieją ocenić siły jednostki z opisów bitew i starć oraz wywiadu agentów
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!
- Kacpi 1998
- Masakrator
właśnie po to są publikowane rozpiski i po to jest kumaty kapitan
Prawda jest taka że jak nie znasz armii przeciwnika to same statystyki i króciutki opis zasad specjalnych i tak niewiele mówi. Natomiast nie trzeba czytać 4 linijek tekstu żeby się dowiedzieć że muchy mają poisona i muzyka.krystian1wielki pisze:Jak nie znasz armii przeciwnika to rozpiska mówi ci tyko ile a nie co w armii jest... mnie to ciut wpienia
Rozpiski są publikowane z wyprzedzeniem. Można doczytać jak się jest kapitanem i czegoś się nie wie.Kordelas pisze:Tyle że to przydaje się poznać w trakcie parowania ,a wtedy nie ma czasu na pogawędkiKacpi 1998 pisze:to powiedz przeciwnikowi ''weź mi wytłumacz co w twojej armii co robi'' to nie jest trudne
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
Tylko dlaczego nikt nie narzekał 2 tygodnie temu, miesiąc temu? wtedy znany był format rozpisek. Wtedy było trzeba prowadzić dyskusję, teraz tylko płacz...
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
nadzwyczaj glupie pytanie.sYsek pisze:Tylko dlaczego nikt nie narzekał 2 tygodnie temu, miesiąc temu? wtedy znany był format rozpisek. Wtedy było trzeba prowadzić dyskusję, teraz tylko płacz...
Bo miesiac temu nikt, absolutnie nikt nie wysylal rozpisek i nikt nie musial ich przepisywac zamiast kopiowac. Co za tym idzie nikt w praktyce tego nie doswiadczyl. placz bedzie wiekszy, jak poleca punkty, bo ludziom sie pierdoly powalily.
Do tego teraz, gdy ludzie placza, to inni ich popieraja, bo sie z nimi zgadzaja.
Wiecej nie ma co tlumaczyc.
Sam mam w teami Kumka, ktory wystawia takie jednostki, ktorych zasad nie znaja nawet gracze jego armii i mam zamiar mu zalatwic rozpe z AB.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Wojtuś, niby masz rację, ale wystarczyło tylko poświęcić 15 minut własnego czasu i spróbować to zrobić. Ja to zrobiłem, z małymi bólami, ale zrobiłem i nie narzekam. Ale i tak będę miał wydruk z ab
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
Szczur22
Szczur22
Dzięki za odpowiedź.Kalesoner pisze:Tak, mozesz mieć jedną armię z trzema lub wiecej czarami z deatha i nawet 4 pozostałe armie z jednym lub dwoma czarami z deatha. Bestie i TK są po za limitem.Waldi pisze:A team may not contain more than 1 army with 3 or more Lore of Death spells
Czyli można mieć w jednej armii 4 level deatha, i w drugiej np 1?
Rozpy wysłane.
Do zobaczenia na turnieju
Ciekawe czy jakiś team zrezygnuje z powodu kary za błędy w rozpiskach . Niby fajna sprawa, ale jednak jak strasznie czasochłonna, szczegolnie dla kapitana jak mu drużyna wysyła te rozpiski na odwal się (nie dostałem żadnej prawidłowej ). Dobrze że DMP jest 1 w roku, bo by mnie krew zalała z tym formatem...
W pierwszym poscie up zgłoszeń.Zostało tylko około 2h do końca terminu zgłaszania rozpisek.
proszę o zgłaszanie się w jednym pliku TXT
prosze pamiętać o wpisywaniu marków w wochu nie tylko w nazwie oddziału
proszę wpisywać lory w skavenach
nie trzeba podawać bazowego wyposażenia ani zasad oddziałów po za tymi, które zostały wykupione
osobą zgłaszajacą team nie musi być koniecznie kapitan
proszę pamiętać że:
2x5 Silver Helms, Musician, Shields, 125 - źle
2x5 Skeleton Horsemen 120 - źle
2x5 Silver Helms, Musician, Shields, 2x 125 - dobrze
2x5 Skeleton Horsemen 2x 60 - dobrze
bardzo też prosze o sprawdzanie czy team juz jest na lisćie zgłoszonych, proszę też o sprawdzenie swoich maili osoby zgłaszajace i odpisanie mi na ewentualne pytania
Nie wiem w czym wogóle widzicie problem. Organizator przedstawił warunki zgłoszeń i trzeba się do nich dostosować.
U nas robiąc mastera też zrobiliśmy inny format zgłaszania rozp i jakoś prawie 90 osób potrafiło wysłać prawidłowe zgłoszenia.
Tak samo z ujemnymi punktami - w lutym nasz team dostał ujemne punkty bo chołaki zrobiły missclick. Zasady dla wszystkich są jednakowe.
Więc dostosujcie się, i widzimy się za tydzień w Łomiankach.
U nas robiąc mastera też zrobiliśmy inny format zgłaszania rozp i jakoś prawie 90 osób potrafiło wysłać prawidłowe zgłoszenia.
Tak samo z ujemnymi punktami - w lutym nasz team dostał ujemne punkty bo chołaki zrobiły missclick. Zasady dla wszystkich są jednakowe.
Więc dostosujcie się, i widzimy się za tydzień w Łomiankach.
Wisła Kraków.
Spoko, to prawo orga do stosowania takich zasad, jakie mu się podobają. Ale mam nadzieję, że dzięki temu narzekaniu żaden inny org nie wpadnie na tak "genialny" pomysł z jakimś porąbanym formatem
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
No dobra, ale czemu nie mogły być po prostu w formacie txt? Od 7 lat jak gram w battla nigdy nikt nie miał z tym problemów
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.