Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
Re: Pytania wszelakie ... ;)
Nikt tego nie wie
Uzbrój się w cierpliwość i poczekaj.Tak nawiasem może nie wyjść w tej edycji bo nie każda armia wychodzi co edycje.

"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM

To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

- rudobrody79
- Falubaz
dlatego gram trzymając je obok genka, używając lorda klepacza w klocku ze sztandarem +1LD . Są niezastąpione. moje 6 wystarczy i zatrzymuje wszystko. o to co zatrzymuje taka szósteczka: rycerzy khorna, jazdę i armatę ogrową, dwa rydwany chaosowe, klocek wojów chaosu.Karlito pisze:Trolle akurat są zajebiste, jeszcze jak można do nich wstawić Throgga. Jedyny problem wtedy to ta cholerna głupota kiedy oddalą się od Generała bo Throgg z tego co pamiętam ma Ld 8, a to czasami jest problem.Eldritch pisze:Że o trollach (tych z AB, nie tych forumowych) nie wspomnę.
- sorinmarkov
- Chuck Norris
Z jakimi armiami mamy do przodu a z jakimi w większym procencie dostajemy po dupie?:)
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Czoko jest z COD, Lizakami, DE, jeśli grasz na chosenach dochodzą skaveny... co do dobrych pairingów to na pewno demony, krasie, breta... ale wiele tu zależy od indywidualnych preferencji i rozpiski
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
źle złożone, mają słabo ze wszystkim 
IMO słaby parring to:
LIZ
WE
HE
BOC
w tych czterech przypadkach trzeba się dobrze napocić, żeby coś ugrać

IMO słaby parring to:
LIZ
WE
HE
BOC
w tych czterech przypadkach trzeba się dobrze napocić, żeby coś ugrać
Ostatnio zmieniony 22 lis 2012, o 09:16 przez Dymitr, łącznie zmieniany 1 raz.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Mi z WE i HE się gra dość dobrze... z DE faktycznie fatalnie, ale znowu z COD... ja się ciesze jak chdkami na woc trafie... ale to może przez znajomość armii... Ja mam rozpę pod grę z chd trochę złożoną:) także tak jak pisałem indywidualne preferencje i szczegóły rozpy:)
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Mi na duże punkty i pure 8ed ciężko się gra z Imperium, zanim dojdę do przeciwnika 1/3 mojej armii zostaje wykoszona od strzelania no i ta magia z tysiącem kostek do dispela 

Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Zależy od gracza wychwa przez 3 pierwsze tury daje zawsze dupy żeby potem pod koniec zmiażdżyć całą moją armie w 2 tury 

"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.

Mam pytanko panowie, trochę już niektórzy grali turniejów, zastanawiam się jak spisują się Skullcrushers of Khorne, widzę że niektórzy posuwają nawet na 2x5, dla mnie ta jednostka jest średnia z powodu 2W i nawet 5 panów to wciąż tylko 10W które da radę wypunktować nawet głupotami - tak więc jak wam się spisują, bo nie wiem czy inwestować w nich więcej mamony ?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Nie ma opcji żeby mantysia przeszła za smoka na masterze.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Witam.
Słyszałem ostatnio o czymś takim jak książka o nazwie Tamurkhan (czy jakoś tak) z forge world-a.Przeczytałem trochę o tym i podobno dodaje możliwość grania chaosem zjednoczonym (czyt. warriors of chaos , beastmen , deamons of chaos , chaos dwarfs).Czy ktoś mógłby mi powiedzieć coś więcej o tym ?
Pozdrawiam
Słyszałem ostatnio o czymś takim jak książka o nazwie Tamurkhan (czy jakoś tak) z forge world-a.Przeczytałem trochę o tym i podobno dodaje możliwość grania chaosem zjednoczonym (czyt. warriors of chaos , beastmen , deamons of chaos , chaos dwarfs).Czy ktoś mógłby mi powiedzieć coś więcej o tym ?
Pozdrawiam

- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Jeden z rozdziałów Tamurkhana to Army Book do Chaos Dwarfów i to jest turniejowo dopuszczane. To o czym ty mówisz, czyli "Chaos United" też występuje, ale jest to raczej do funowych gier w domu przy piwku. On tam wprowadza dodatkowe zasady na jakich wykupić można poszczególne jednostki z tych 3 Army Booków oraz posiada tabelę zadowolenia bogów na przykład i dający za to bonusy lub kary.
- ab chaos dwarfów
- nowe jednostki do woch i doch
- możliwość pogrania hostem chaosu
- nowe jednostki empire
Ogólnie zasady do prawie wszystkiego co znajdziesz na stronie FW w modelach do wfb i możliwość łączenia chaosowych armii + dokładanie do tego zabawek FW.
Wydane fajnie, pieruńsko drogie, słabodostępne.
W grach multum kombinacji, bo tak naprawdę dostajesz 5 x tyle co normalny book do wyboru. Bardzo ciężka tabela takich bardziej chorych chaosowych animozji, powrót do antagonizmów między poszczególnymi bogami.
- nowe jednostki do woch i doch
- możliwość pogrania hostem chaosu
- nowe jednostki empire
Ogólnie zasady do prawie wszystkiego co znajdziesz na stronie FW w modelach do wfb i możliwość łączenia chaosowych armii + dokładanie do tego zabawek FW.
Wydane fajnie, pieruńsko drogie, słabodostępne.
W grach multum kombinacji, bo tak naprawdę dostajesz 5 x tyle co normalny book do wyboru. Bardzo ciężka tabela takich bardziej chorych chaosowych animozji, powrót do antagonizmów między poszczególnymi bogami.