Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Ale to był elitarny oddział, wyszkolony w rzucaniu włóczniami! 

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Mam pytanie. Jak to jest z nakładaniem się efektów czaru? Np. 2 zerówki z heavena? Przeciwnik m -2 do hit'a i do Ld? Lub mam z różnych lorów te same efekty (-1 do hit) to się też wtedy kumuluje oraz ostatnie pytanie. 4. z besti powoduje, że każdy teren traktowany jest jako dangerous i się oblewa na 1,2. To znaczy, że nawet jak się ruszą/zrobią reforma (po tzw. open) to też muszą zdawać?
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Dangerous Terrain tylko jak się maszeruje, a przynajmniej tak w Rule Booku jest. Co do czarów, to według małego Rule Booka na stronie 31, w przeciwieństwie do zdolności specjalnych, kumulują się, choć ktoś tam gadał, że nie ale nie doczekałem się do tej pory cytatu od tych którzy twierdzą, że nie kumulują się.
Grał Andrew ^^Klafuti pisze:Czemu...-Qc- pisze:ze stand and shoota 10 spearmenów
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
- Infernal Puppet
- Masakrator
Dostaniesz ochrzan
. Jak można mylić broń magiczną z po prostu parą broni, która dział tylko na modelach pieszych ?

Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

hej ostatnio miałem okazję grać z demonami, grałem klasyczną rozpiską andrzeja z tą różnicą że miałem 2x 21 WL i 1x 21 SM, poza tym standardowo arcy light, mały mag light, bsb light, łucznicy, spearelves i 2 orły. sprawa jest taka, że od demonów, na które wydawałoby się mam bata w postaci lighta dostałem 17-3, w związku z tym proszę o rady i sugestie jak grać z demonami (przeciwnik też grał standardem guo, 2xklocki bloodthristerów itp.)
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.
Nie rozumiem pytania. Jak nie ma sunderinga, to jest to auto win. Stoisz, strzelasz i nawalasz magią, on musi do Ciebie iść. Dochodzi 50% początkowego stanu, wrzucasz na WL pha, speed ub brionę i kroisz jak leci. Jemu zostaje bloodzio, o ile nie wpakuje się nim w jakis głupi CC, bo go straci, Ty nie tracisz nic i 20:0 

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.