Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Andrzej
Pan Spamu

Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

Post autor: Andrzej »

Ale to był elitarny oddział, wyszkolony w rzucaniu włóczniami! :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

-Qc- pisze:ze stand and shoota 10 spearmenów
Czemu... #-o
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Mam pytanie. Jak to jest z nakładaniem się efektów czaru? Np. 2 zerówki z heavena? Przeciwnik m -2 do hit'a i do Ld? Lub mam z różnych lorów te same efekty (-1 do hit) to się też wtedy kumuluje oraz ostatnie pytanie. 4. z besti powoduje, że każdy teren traktowany jest jako dangerous i się oblewa na 1,2. To znaczy, że nawet jak się ruszą/zrobią reforma (po tzw. open) to też muszą zdawać?
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Dangerous Terrain tylko jak się maszeruje, a przynajmniej tak w Rule Booku jest. Co do czarów, to według małego Rule Booka na stronie 31, w przeciwieństwie do zdolności specjalnych, kumulują się, choć ktoś tam gadał, że nie ale nie doczekałem się do tej pory cytatu od tych którzy twierdzą, że nie kumulują się.
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Dzięki, jak dorwie RB to doczytam o tym marszu :)
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Żeby być dokładnym (strona 117) test niebezpiecznego terenu zdaje się, gdy jest to szarża, marsz, pogoń, ucieczka i najeżdżanie.
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Klafuti pisze:
-Qc- pisze:ze stand and shoota 10 spearmenów
Czemu... #-o
Grał Andrew ^^
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Lucyfer
Chuck Norris

Post autor: Lucyfer »

A ja mam takie pytanie: co się stanie gdy np. mam oddział w szyku gęsiego i z przodu stoi champion. Jak jakiś odział w nich zaszarżuje to jak zabije championa to reszta ataków idzie po oddziale czy jest jak z bohaterami i przepada?
Obrazek

Awatar użytkownika
Bercik
Chuck Norris

Post autor: Bercik »

Jak z bohaterami. Przepadają, o ile wszystkie ataki są wykonywane z tą samą inicjatywą.

Awatar użytkownika
Lucyfer
Chuck Norris

Szybkie pytanie: ile małej piechoty (20x20) styka się z 6 dużą piechotą (25x25) np. od chaosu? Mi wychodzi że 9 ale nie jestem pewien.
Obrazek

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

niemylisz sie...
Obrazek
Highborn Elves Only!

Andrzej
Pan Spamu

Nie mylisz :wink:
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

turek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: turek »

Siemka
Sword of Strife daje dodatkowe ataki gdy bohater jest na smoku. Mam wątpliwości bo 2nd weapon nie działa np. jak heros jest na koniu(jeśli się myle to mnie ochrzańcie :D )

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Dostaniesz ochrzan :P . Jak można mylić broń magiczną z po prostu parą broni, która dział tylko na modelach pieszych ?
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

turek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: turek »

oj tam jestem dopiero począkującym :P

Awatar użytkownika
Korhil
Chuck Norris

Post autor: Korhil »

hej ostatnio miałem okazję grać z demonami, grałem klasyczną rozpiską andrzeja z tą różnicą że miałem 2x 21 WL i 1x 21 SM, poza tym standardowo arcy light, mały mag light, bsb light, łucznicy, spearelves i 2 orły. sprawa jest taka, że od demonów, na które wydawałoby się mam bata w postaci lighta dostałem 17-3, w związku z tym proszę o rady i sugestie jak grać z demonami (przeciwnik też grał standardem guo, 2xklocki bloodthristerów itp.)
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.

Andrzej
Pan Spamu

Nie rozumiem pytania. Jak nie ma sunderinga, to jest to auto win. Stoisz, strzelasz i nawalasz magią, on musi do Ciebie iść. Dochodzi 50% początkowego stanu, wrzucasz na WL pha, speed ub brionę i kroisz jak leci. Jemu zostaje bloodzio, o ile nie wpakuje się nim w jakis głupi CC, bo go straci, Ty nie tracisz nic i 20:0 :D

Awatar użytkownika
Lucyfer
Chuck Norris

Korhil pisze:przeciwnik też grał standardem guo, 2xklocki bloodthristerów itp.
Bloodletterów, bo bloodthirster to ten Lord...
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

No z klockami Bloodthristerów to WL mieliby faktycznie ciężko :D

Zablokowany