Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
Re: Pytania wszelakie ... ;)
Czy można dać z oka bogów na knightów save na 0+?
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
OSTATNI RAZ:
Skąd u Was taka zajawka na re-rollowanie tego efektu? Czytaliście chociaż raz zasady? Czy tak sobie zgadujecie...
RE-ROLL MASZ WTEDY, GDY JUŻ MASZ KTÓREŚ Z BŁOGOSŁAWIEŃSTW!
Jeżeli znacie jakąś metodę na danie wcześniej rycerzom zasady (!) "Iron-hard Skin" (bo tak się nazywa bless z +1 do save'a) to kiedy go wylosujecie macie re-roll, nie wcześniej.
Podobnie jak MR3 - trzeba do re-rollu mieć "Flames of Chaos"
dajcie już spokój, proszę - korzystanie z zasad to jedno, ale ich wymyślanie to już przesada
Skąd u Was taka zajawka na re-rollowanie tego efektu? Czytaliście chociaż raz zasady? Czy tak sobie zgadujecie...
Jeżeli znacie jakąś metodę na danie wcześniej rycerzom zasady (!) "Iron-hard Skin" (bo tak się nazywa bless z +1 do save'a) to kiedy go wylosujecie macie re-roll, nie wcześniej.
dajcie już spokój, proszę - korzystanie z zasad to jedno, ale ich wymyślanie to już przesada
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
- sorinmarkov
- Chuck Norris
+1, Zasady, które trzeba przerzucać mają swoje nazwy w tabelce. Po drugie z tego, co czytam teraz to przerzuty tyczą się tylko np terroru i strachu, dlaczego np z dwóch ołtarzy nie można dać 2 razy Iron-hard Skin?Dymitr pisze:OSTATNI RAZ:
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Czytanie ze zrozumieniem, w booku też to jest napisanesorinmarkov pisze:+1, Zasady, które trzeba przerzucać mają swoje nazwy w tabelce. Po drugie z tego, co czytam teraz to przerzuty tyczą się tylko np terroru i strachu, dlaczego np z dwóch ołtarzy nie można dać 2 razy Iron-hard Skin?Dymitr pisze:
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
dobra jak to jest z tymi trollami?
przypuśćmy że trolle wyregenerują 6 ran
czy w związku z tym:
1) rzucamy 3 razy na tabelkę bogów
2) rzucamy raz za tabelkę bogów
przypuśćmy że trolle wyregenerują 6 ran
czy w związku z tym:
1) rzucamy 3 razy na tabelkę bogów
2) rzucamy raz za tabelkę bogów
- Infernal Puppet
- Masakrator
Rzucasz mutacje o ile wyregenerujesz 2 lub więcej ran w każdej fazie.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- sorinmarkov
- Chuck Norris
Kuźwa, myślałem, że któryś się złapie i będzie podawał FAQ`u albo jakąś merytorykę, no normalnie...szkodaXier pisze:Czytanie ze zrozumieniem, w booku też to jest napisanesorinmarkov pisze:+1, Zasady, które trzeba przerzucać mają swoje nazwy w tabelce. Po drugie z tego, co czytam teraz to przerzuty tyczą się tylko np terroru i strachu, dlaczego np z dwóch ołtarzy nie można dać 2 razy Iron-hard Skin?Dymitr pisze:
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
- sorinmarkov
- Chuck Norris
Są specjalne zestawy od GW, ewentualnie możesz sobie samemu zrobić (albo komuś to zlecić ;P)
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
wydawca sprzedaje je osobno
tak samo jak Great Weapony, cenowo raczej nie atrakcyjnie
tak samo jak Great Weapony, cenowo raczej nie atrakcyjnie
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
- Infernal Puppet
- Masakrator
Ludzie konwertują je zazwyczaj z lanc rycerzy, efekt w sumie nie jest zły.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Tak. Wałkowane tyle razy, że już się niedobrze robi. To samo ptanie z tą samą odpowiedzią jest na tym forum pewnie ze 20-30 razy. Z czego pewnie ponad połowa w tym temacie.
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
-
- Chuck Norris
Przeczytałem sobie dziś dokładnie zasady Skullcrasherów i nie zauważyłem aby same jugery miały mark khorna lub zapis frenzy stąd pytanie czy jugery pod crusherami mają bonusowy atak za frenzy? Obstawiam, że nie ale w weekend gracz WoChu mocno się przy tym upierał co prawda za wykładnie mają wydruk rozpy z AB
Dodatkowo chciałem zadać pytanie o chosenów i efekt z tabeli eye of the goods aby tylko sprawdzić ile byłoby postów "to już było"
Dodatkowo chciałem zadać pytanie o chosenów i efekt z tabeli eye of the goods aby tylko sprawdzić ile byłoby postów "to już było"
- sorinmarkov
- Chuck Norris
Ale znowu w polskim AB jest napisane, że obiektem SZAŁU jest model, ale pod spodem jest o berserku (czyli tym dodatkowym ataku) i czarno na białym wynika, że jeździec tak, ale nie wierzchowiec. Zresztą sprawdzę dokładnie, jak wrócę z roboty. Skoro tak to i pewnie Bloodcrusherowe molochy miałyby 3 ataki
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk