Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Jakieś 100 punktów? Gryf to trochę więcej niż orzeł, ma więcej ran, strach i bije się minimalnie lepiej.
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Jeśli w Wampirach jest Terrorgheist, który może latać sam w Rarach oraz jako mount pod Ghul Kinga, to fajnie by było, gdyby HE też jakiegoś Monstera do Rare'ów dostali. A tak zgodnie z tematem, czemu właściwie nie wystawia się Lorda na Gryfie na mniejsze punkty, gdzie Smoki nie mieszczą się?
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
Możesz ograniczyć się przecież do tego, aby Lordowi dać jedynie Save 2+ z przerzutem bez Warda, a wtedy sam Lord wychodzi poniżej 200pkt, Gryf dochodzi za kolejne 200pkt i na 1600pkt coś takiego wchodzi, ale rozumiem, że to słaby pomysł? 

Ja chce kolegę wprowadzić do warhammera więc gramy taką bitwę na powiedzmy 1200 pkt i chcę dać różne jednostki po to, żeby pokazać zasady i zastosowanie jednostek. Więc dam tego gryfa za 150 pkt i szlachcica na nim, i będzie dobrze. Dzięki za pomysły 

EAT SLEEP CONQUER REPEAT
Czy zamiana HE na armię ogrów to dobry pomysł obecnie? Bo już trochę męczy mnie schemat łuki-WL-arcy, a armię za jakieś 800zł bym chyba opchnął. Grywalniejsze są ogry obecnie? (nie chce mi się na nowy AB czekać obecnie)
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35884
He są róznordone. jesli ktos mówi, że nie to znaczy, że brak mu wyobrażni i lubi grac utartymi schematami.
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
Czyżbyś dopuszczał inne Lore na Arcymagu niż Shadow, Death, Light, Fire i High Magic?Andrzej pisze:Kosa ma rację, jest tyle złożeń HE ile lorów magii

Zadajesz pytanie, a nie starałeś się nawet przeczytać rullingu w Army Booku. Podpowiem, tam jest taki tekst w nawiasach, a dla precyzji, znajduje się na 103 stronieturek pisze:Siemka. Jak dam championowi WL amulet of light to caly oddzial ma magiczne ataki czy tylko guardian ??

Andrzej pisze:Kosa ma rację, jest tyle złożeń HE ile lorów magii
ale wiesz, ze to przeż Ciebie ta nuda u HE?
Wiadomo, Twoja kmina jest najsilniejsza u HE, ale i stąła się najnudniesza, a to już przez kopiarki