Myślę że nieKacpi 1998 pisze:A dotykanie i transportowanie w safe and sound jej nie popsuje ?
Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: Szybkie pytania
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Ostatecznie skałki możesz wyciąć ze zwykłej twardej gumki do ścierania.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Mam pytanko odnośnie malowania zombie dragona/terrorgheista. Otórz jest w tym modelu bardzo wiele kości, a ja dysponuje bardzo małą gamą białopodobnych kolorów. Czy jest ktoś w stanie mi poradzić jak mam te kości pomalować? Jakiś specjalny kolor + wash? Dotychczas malowałem skull white + czarny wash lub taki bardziej brązowo żółty + czarny wash, ale niezbyt mnie się to podoba.
- Kacpi 1998
- Masakrator
W mojej galerii kości giganta to bleached bone+wash seraphin sephia a howdah sfinksa to vomit brown rozjaśniany skullwhite+seraphin sephia, myślę, że to ptroste i efektywne sposoby .
Mam taki problem... pomiaziałem swojego DP i psiknołem go sprayem od Gw - lakier matowy.... zrobiło się po wyschnieciu takie cos.. jakiś dziwny biały osad.. :
Da się go jakoś uratować ?
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
- Kacpi 1998
- Masakrator
Polityka gw-zepsuj sobie model i kup nowy
Przy lakierach nakładanych pędzlem osad robi się w przypadku grubach warstw, może u Ciebie też tak było ?
Przy lakierach nakładanych pędzlem osad robi się w przypadku grubach warstw, może u Ciebie też tak było ?
Psikłem tak jak zawsze... da się to jakiś usunąć czy coś ?Kacpi 1998 pisze:Polityka gw-zepsuj sobie model i kup nowy
spróbuj na innym modelu czy innej powierzchni jeszcze raz, ale wymieszaj dokładnie puszkę, takie coś mi się raz zrobiło jak za krótko trząsłem puszką ale to dawno temu od kolejnych 4 puszek nic takiego nie miałem
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Na ramce nic takiego już nie ma.... da się to to usunąć z modelu czy go zmywać lub cuś ?misha pisze:spróbuj na innym modelu czy innej powierzchni jeszcze raz, ale wymieszaj dokładnie puszkę, takie coś mi się raz zrobiło jak za krótko trząsłem puszką ale to dawno temu od kolejnych 4 puszek nic takiego nie miałem
Czy ktoś stosował taki lakier? Nadaje się to do psikania figurek?
Mnie się taki bardziej nawet podoba xDFuxiorr pisze:Psikłem tak jak zawsze... da się to jakiś usunąć czy coś ?Kacpi 1998 pisze:Polityka gw-zepsuj sobie model i kup nowy
Przesuń model na tył podstawki i dorób czarodzieja posługującego się magią lodu. Scenka będzie przedstawiała próbę zamrożenia demonaFuxiorr pisze:Mam taki problem... pomiaziałem swojego DP i psiknołem go sprayem od Gw - lakier matowy.... zrobiło się po wyschnieciu takie cos.. jakiś dziwny biały osad.. :
tak się dzieje jak za dużo na raz psikniesz na model tego lakieru- też tak miałem i nie wiedziałem o co chodzi, lepiej wiele warstw ale cienkich zrobić. Jak osad jest mały, to można próbować przejechać troszkę washem, oczywiście żeby nie zapaskudzić modelu, ale jak wyschnie to powinno trochę pomóc, spróbujFuxiorr pisze:Mam taki problem... pomiaziałem swojego DP i psiknołem go sprayem od Gw - lakier matowy.... zrobiło się po wyschnieciu takie cos.. jakiś dziwny biały osad.. :
- Kacpi 1998
- Masakrator
Jaki lakier w sprayu polecacie (Fuxxior Ciebie nie pytam ) ?
MAXI color, bezbarwny mat, w castoramie za ~15zł.
Używałem na modelach do 40k oraz Infinity i sprawdza się bez zarzutu.
Jak każdy inny trzeba dobrze wymieszać i psikać z daleka cienkimi warstwami.
Niestety ale dość długo schnie.
Używałem na modelach do 40k oraz Infinity i sprawdza się bez zarzutu.
Jak każdy inny trzeba dobrze wymieszać i psikać z daleka cienkimi warstwami.
Niestety ale dość długo schnie.