Krasnoludzka maszyna z inżynierem, zwłaszcza tym z braces of pistols, moze wytrzymać atak piątki harpi, ale bolec wysokich elfów? Są tak dwaj załoganci, mają ASF-a, jasne, ale statystycznie wbijają 0.66 wounda. Załóżmy, że zabiją jedną harpię. Pozostałe trzy oddają i zabijają "półtora" elfa (jedna harpia nic nie robi, bo sie nie zmieściła w pierwszym szeregu). Harpie wygrywaja w ranach, mają też przewagę liczebną. Bye-bye elfy.hypnotic pisze:Jasne, jeśli masz dla nich inne zadania to tak, chodziło mi o to że nie jest to trudne do wykonania jeśli trzeba. A co do harpi to na takie bolce HE czy maszynki krasnoludów to często mogą okazać się za słabe w walce, przynajmniej z moich doświadczeń.
Czym grać, przeciw komu?
Moderator: Yudokuno
Re: Czym grać, przeciw komu?
Pisałem o własnych doświadczeniach z bitew a nie statystyce, która zresztą często ma z życiem niewiele wspólnego. Inna sprawa, że nie zawsze uda się nie naruszoną piątką harpi wbić w bolca, a wtedy już nawet na papierze sytuacja wygląda gorzej.
Nie zmienia to faktu, że w przeciętnej sytuacji pięć harpi rozgoni bolca (i tak powinno się zakładać planując rozpiski), mimo, że Ty dotychczas mogłeś mieć w tym farta albo pecha. Czwórka harpi też pogoni elfiaki tak btw.hypnotic pisze:Pisałem o własnych doświadczeniach z bitew a nie statystyce, która zresztą często ma z życiem niewiele wspólnego. Inna sprawa, że nie zawsze uda się nie naruszoną piątką harpi wbić w bolca, a wtedy już nawet na papierze sytuacja wygląda gorzej.
A jeśli przeciwnik wali w moje skirmisze? Cóż, uśmiecham się, bo to oznacza, że jednostki z konkretnym wykopem dostają mniej od magii i strzelania

Jak grasz z dobrym, to w pierwszej kolejności będzie strzelał w harpie.A jeśli przeciwnik wali w moje skirmisze? Cóż, uśmiecham się, bo to oznacza, że jednostki z konkretnym wykopem dostają mniej od magii i strzelania
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Dokładnie, wywołanie panik na ich słabej liderce, odsłonięcie reszty celów itd. Z perspektywy gracza WE bardzo dobrze jest szybko wyeleminowac harpie, bo potem mogą śmiecić.Jankiel pisze:Jak grasz z dobrym, to w pierwszej kolejności będzie strzelał w harpie.A jeśli przeciwnik wali w moje skirmisze? Cóż, uśmiecham się, bo to oznacza, że jednostki z konkretnym wykopem dostają mniej od magii i strzelania
Przepraszam za offtop, tak sobie śledzę niektóre tematy i po prostu muszę "wyrazić siebie"

Ja nie nazwalbym tego smieceniem a ustawianiem calej gry. Ta jednostka ma tyle zastosowan, ze jak popatrzysz na nia z szerszej perspektywy to spokojnie mozna powiedziec ze jest najprzydatniejsza jednastka w tym armybooku.Z perspektywy gracza WE bardzo dobrze jest szybko wyeleminowac harpie, bo potem mogą śmiecić.
Do tego mozesz oslaniac nimi cenne jednostki takie jak BG, COK czy magow. Wskakuja na tyly wroga, by nie mogl uciec od breaka czy terroru i zostal automatycznie zniszczony.Śmiecenie - przeszkadzanie, cięcie marszu, straszenie magów itd. O to mi chodziło.
Tak wiec zastosowan maja mnostwo. Przygotowuja pole dla dzialan innych jednostek. Od nich sie wsumie wszystko zaczyna.
zastrzelić? Hydrą? Cokami?
Tylko broń Boże nie wystawiaj gwardii pod rydwany 

kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Rydwany ladnie leca od strzelania, magii ognia. Mozna zaryzykowac gienia na smoku zeby zabil tomb kinga, tylko musisz zdac liderke jak go zabijesz inaczej moze byc po tobie. No i hydra robi robote oczywiscie. Coki moga miec problem jak na rydwanie jest tomb king.
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
A co ten Tomb King robi takiego strasznego?
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash

Ma na sobie klatwe. Ten co go zabije musi rzucic na liderke, jak nie zda dostaje d6 ran bez armour sava, tylko ward dziala ale nie ten odwrucony bo klatwa nie ma sily. Po za tym ma 4 ataki z sila 5 i oczywiscie magiczne przedmioty za 100.A co ten Tomb King robi takiego strasznego?
Chociaz Coki powinny rozjechac rydwany nawet z tomb kingiem.
robimy konkurs na świra roku: kto będzie bardziej stuknięty i bezczelny, niż Wasza Hag Queen, która piątką harpii zaszarżowała 8 kawalerzystów bretońskich od boku i przejechała ich w pierwszej turze?tetsuo pisze:Tylko uposledzony umyslowo nie zaszarzuje piatka czy nawet czworka harpi maszyn elfich i imperialnych.

...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.

- Andronicus
- Chuck Norris
Heh, też tak kiedyś zrobiłem
Choć rezultat był z gola inny 

Zawsze powtarzam ze od odwagi nie daleko do glupotyrobimy konkurs na świra roku: kto będzie bardziej stuknięty i bezczelny, niż Wasza Hag Queen, która piątką harpii zaszarżowała 8 kawalerzystów bretońskich od boku i przejechała ich w pierwszej turze?