Czym grać, przeciw komu?

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Matis99
Chuck Norris

Re: Czym grać, przeciw komu?

Post autor: Matis99 »

hypnotic pisze:Jasne, jeśli masz dla nich inne zadania to tak, chodziło mi o to że nie jest to trudne do wykonania jeśli trzeba. A co do harpi to na takie bolce HE czy maszynki krasnoludów to często mogą okazać się za słabe w walce, przynajmniej z moich doświadczeń.
Krasnoludzka maszyna z inżynierem, zwłaszcza tym z braces of pistols, moze wytrzymać atak piątki harpi, ale bolec wysokich elfów? Są tak dwaj załoganci, mają ASF-a, jasne, ale statystycznie wbijają 0.66 wounda. Załóżmy, że zabiją jedną harpię. Pozostałe trzy oddają i zabijają "półtora" elfa (jedna harpia nic nie robi, bo sie nie zmieściła w pierwszym szeregu). Harpie wygrywaja w ranach, mają też przewagę liczebną. Bye-bye elfy.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Pisałem o własnych doświadczeniach z bitew a nie statystyce, która zresztą często ma z życiem niewiele wspólnego. Inna sprawa, że nie zawsze uda się nie naruszoną piątką harpi wbić w bolca, a wtedy już nawet na papierze sytuacja wygląda gorzej.

Matis99
Chuck Norris

Post autor: Matis99 »

hypnotic pisze:Pisałem o własnych doświadczeniach z bitew a nie statystyce, która zresztą często ma z życiem niewiele wspólnego. Inna sprawa, że nie zawsze uda się nie naruszoną piątką harpi wbić w bolca, a wtedy już nawet na papierze sytuacja wygląda gorzej.
Nie zmienia to faktu, że w przeciętnej sytuacji pięć harpi rozgoni bolca (i tak powinno się zakładać planując rozpiski), mimo, że Ty dotychczas mogłeś mieć w tym farta albo pecha. Czwórka harpi też pogoni elfiaki tak btw.

A jeśli przeciwnik wali w moje skirmisze? Cóż, uśmiecham się, bo to oznacza, że jednostki z konkretnym wykopem dostają mniej od magii i strzelania :).

tetsuo
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: tetsuo »

Tylko uposledzony umyslowo nie zaszarzuje piatka czy nawet czworka harpi maszyn elfich i imperialnych. Co innego goblinskie z bullym i krasnoludzkie, tutaj szanse juz sa wyrownane (a nawet na korzysc krasnoludow jak jest w srodku inzynier).

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

A jeśli przeciwnik wali w moje skirmisze? Cóż, uśmiecham się, bo to oznacza, że jednostki z konkretnym wykopem dostają mniej od magii i strzelania
Jak grasz z dobrym, to w pierwszej kolejności będzie strzelał w harpie.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Jankiel pisze:
A jeśli przeciwnik wali w moje skirmisze? Cóż, uśmiecham się, bo to oznacza, że jednostki z konkretnym wykopem dostają mniej od magii i strzelania
Jak grasz z dobrym, to w pierwszej kolejności będzie strzelał w harpie.
Dokładnie, wywołanie panik na ich słabej liderce, odsłonięcie reszty celów itd. Z perspektywy gracza WE bardzo dobrze jest szybko wyeleminowac harpie, bo potem mogą śmiecić.
Przepraszam za offtop, tak sobie śledzę niektóre tematy i po prostu muszę "wyrazić siebie" :mrgreen:

tetsuo

Z perspektywy gracza WE bardzo dobrze jest szybko wyeleminowac harpie, bo potem mogą śmiecić.
Ja nie nazwalbym tego smieceniem a ustawianiem calej gry. Ta jednostka ma tyle zastosowan, ze jak popatrzysz na nia z szerszej perspektywy to spokojnie mozna powiedziec ze jest najprzydatniejsza jednastka w tym armybooku.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Śmiecenie - przeszkadzanie, cięcie marszu, straszenie magów itd. O to mi chodziło.

pozdrawiam

tetsuo

Śmiecenie - przeszkadzanie, cięcie marszu, straszenie magów itd. O to mi chodziło.
Do tego mozesz oslaniac nimi cenne jednostki takie jak BG, COK czy magow. Wskakuja na tyly wroga, by nie mogl uciec od breaka czy terroru i zostal automatycznie zniszczony.
Tak wiec zastosowan maja mnostwo. Przygotowuja pole dla dzialan innych jednostek. Od nich sie wsumie wszystko zaczyna.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Mam nadzieję, że nie zrobią z nich specjali w następnej edycji #-o

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

Jak rozwalić rydwany TK?
I believe in Honour.!

tetsuo

Jak rozwalić rydwany TK?
Z tomb kingiem, czy bez?

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

I tu mnie masz 8) Najlepiej 2 opcje ;p
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

zastrzelić? Hydrą? Cokami? ;) Tylko broń Boże nie wystawiaj gwardii pod rydwany :mrgreen:
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

tetsuo

Rydwany ladnie leca od strzelania, magii ognia. Mozna zaryzykowac gienia na smoku zeby zabil tomb kinga, tylko musisz zdac liderke jak go zabijesz inaczej moze byc po tobie. No i hydra robi robote oczywiscie. Coki moga miec problem jak na rydwanie jest tomb king.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

A co ten Tomb King robi takiego strasznego?
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

tetsuo

A co ten Tomb King robi takiego strasznego?
Ma na sobie klatwe. Ten co go zabije musi rzucic na liderke, jak nie zda dostaje d6 ran bez armour sava, tylko ward dziala ale nie ten odwrucony bo klatwa nie ma sily. Po za tym ma 4 ataki z sila 5 i oczywiscie magiczne przedmioty za 100.
Chociaz Coki powinny rozjechac rydwany nawet z tomb kingiem.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

tetsuo pisze:Tylko uposledzony umyslowo nie zaszarzuje piatka czy nawet czworka harpi maszyn elfich i imperialnych.
robimy konkurs na świra roku: kto będzie bardziej stuknięty i bezczelny, niż Wasza Hag Queen, która piątką harpii zaszarżowała 8 kawalerzystów bretońskich od boku i przejechała ich w pierwszej turze? :mrgreen:
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

Heh, też tak kiedyś zrobiłem :P Choć rezultat był z gola inny :mrgreen:

tetsuo

robimy konkurs na świra roku: kto będzie bardziej stuknięty i bezczelny, niż Wasza Hag Queen, która piątką harpii zaszarżowała 8 kawalerzystów bretońskich od boku i przejechała ich w pierwszej turze? :mrgreen:
Zawsze powtarzam ze od odwagi nie daleko do glupoty :)

ODPOWIEDZ