Skład na ETC 2010

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Re: Skład na ETC 2010

Post autor: Żaba »

Malal chce grać VC, choć być może ostatecznie dostanie Doch
z pewniaków którzy mieli być w składzie był jeszcze Młody ale niestety nie da rady... :(

pozdro,
Ż.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Napisze wprost. Szkoda, że taka silna armia jak HE ma tylko jednego kandydata. Szkoda również, że nie wybraliście Xeta. Jestem w dobrej formie, mam dużą ochotę do gry. Cały czas gram HE/De na smoku, dmp 2008, dmp 2009 HE, po 74 , 79 punktów na sezon. Teraz De na smoku najwiecej pts w snocie. 2 miejsce na dmp. Bardzo udana liga mojim skromnym zdaniem, szanse na top4 do końca, gdyby tylko inaczej ocenione było WI. Jednym słowem hujo***a. Ja wcześniej widziałem bardzo dużo osób w składzie, sam zajebiście czuje sie w drużynówkach i tym bardziej żałuje, że mnie nie wzieliście. Nie żebym się żalił czy ciskał, jedynie trochę szczerości. Licze na reprezentacje i sam był pograł, nie po to żeby jechać tylko żeby wygrywać :wink:

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

XET szczerze masz pecha - nie bierzemy zamienników dla graczy top4 bo oni na pewno grają i wybierają sobie armie - Furion chce na pewno jechać HE, a jego ze składu na 100% nie wygryziesz, chyba że zmieni zdanie... wtedy w eliminacjach Andrzej gra po to by sobie pograć (i jasno ma postawioną sprawę, że jest sparing partnerem) natomiast jeśli chciałbyś sobie przyjechać na eliminacje to nie ma sprawy zapraszam. Inna sprawa być może okaże się że nie będę grał De a wtedy jeśli zdecydujemy się by je zabrać wtedy na 95% będziesz Ty nimi grał. Jeśli chcesz PM-kuj do mnie.
Handełek z Koszem grają Lizzi bo być może Crus weźmie bestie jeśli miałby od razu grać lizakami na pewno by ich w eliminacjach nie było.

miłego,
Ż.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

@Furion
Nie chcę się wdawać w nie swoje sprawy, ale napiszę tak: myślę, że gdyby wszystko mu pasowało, to w eliminacjach by grał. Po prostu.
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

być może trudno w to uwierzyć ale Thurion zrezygnował zanim COKOLWIEK było ustalone, zrobił to przed czymkolwiek. zresztą sam go spytaj nie będę się za niego tłumaczył :wink:

Ż.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Jeżeli Furion ma jechac HE to ma moje blogoslawienstwo :)

GoblinNadGobliny
Mudżahedin

Post autor: GoblinNadGobliny »

niedocenianie armii z koszyka C sie na was wszystkich zemsci ! :lol2:
Obrazek

Awatar użytkownika
Hurtmaker
Chuck Norris

Post autor: Hurtmaker »

są jakieś zasady turnieju eliminacyjnego i jak będziecie wyłaniać najlepszą 8 graczy? bo jeśli dobrze rozumiem tylko He (Furion), Dw/De(Żaba), VC/Doch (Malal), Sk (Cosmo) jadą z automatu? reszta musi zawalczyć o miejsce w składzie? i czy Wasz wybór armii na turniej eliminacyjny będzie przekładał się na ten do ETC?

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Żaba pisze:być może trudno w to uwierzyć ale Thurion zrezygnował zanim COKOLWIEK było ustalone, zrobił to przed czymkolwiek. zresztą sam go spytaj nie będę się za niego tłumaczył :wink:

Ż.
tak jak chłopaki pisali, w czasie Euro jestem świadkiem na ślubie, a granie w eliminacjach wiedzac ze sie nie jedzie uznalem za zbedna strate czasu i wtracanie sie w nie swoje sprawy, licze na to ze chlopaki wybiora sklad z glową i wygraja !

pzdr

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Fajne sklady eliminacyjne. Bardzo chcialbym, zeby ostatecznie nasz sklad na ETC wygladal tak:

DoCh - Malal
VC - Assur
DE - Zaba
HE - Furion
WE - Pasiak
Bre - Debek
Liz - crus
Skav - Cosmo

To bylby dobry sklad i kazdy gralby bez sciem wiekszych swoja armia. Nie ogarniam, czemu staracie sie na sile Malala w VC wcisnac, skoro nigdy wlasciwie ta armia nie gral. No ale inaczej pewnie nie dalo sie Darka wcisnac. Co sie stanie, jesli na eliminacjach Assur i Butan zagraja lepiej od Malala?

Jak rozumiem armie z turnieju eliminacyjnego nie musza sie pokrywac z armiami na ETC? Znow nie ograne armie beda...

Awatar użytkownika
Lucas
Chuck Norris

Post autor: Lucas »

Malal sam chcę grać VC.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Samo "chce" nie powinno rozstrzgac. Za "chce" powinno stac: doswiadczenie w graniu dana armia oraz dobre wyniki ta armia osiagniete.
Ja Malala nie kojarze z trupami. O ile mi wiadomo wyniki w tej lidze osiaal innymi armiami? Natomiast jego "chce", jesli zostanie uznane, wyeliminuje ze skaldu naprawde swietnych i doswiadczonych wampierzych graczy, jak: Butan, czy jeszcze bardziej - Assur. Złe byłoby zaakceptowanie takiego stanu rzeczy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Ale za to jego "chce" dałoby szansę Dalmarowi więc... nie ma jednego słusznego wyjścia z sytuacji.
Obrazek

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Caly czas go meczymy o to DoCh. Moze sie w koncu zlamie ;)

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Właśnie. Co będzie jeśli ktoś ma pewne miejsce w teamie, a z eliminacji wyjdzie, że daną armią jest słabszy od innych?
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Malal jest graczme, ktory kazda armia ogarnie, a VC ja go pamietam - dawno, bo dawno ale na DMP z Skavenbladem wlasnie ta armia gral.
Malal jaki jest z charakteru taki jest, ale imho to najbardziej elastyczny pod wzgledem umiejetnosci grania wieloma armiami gracz w Polsce.
Darek daje rade Dochem i to trzeba przyznac.

Imho raczej pewniak z armiami niezmienialnymi w skladzie to:

Crus - lizaki
Pasiak - we
Cosmo - skav
Zaba - de

Teraz pozostaje kwestia Malala i Furiona.

Furion swoje najwieksze zwyciestwa imho robil VC i ta armie ma mega ograna, wiec VC dalbym mu.

Dalmar daje bardzo dobrze rade Dochem i ma styl grania o kazdy pkt czyli super na ETC.

Malalowi dalbym TK, bo to co pamietam nimi odwalal na jednym z ETC i jego kminy ta armia sa kosmiczne, choc to jest chyba jedna z tych armii, ktora srednio on chce grac.

No i na koniec Debke z Bret, bo pomimo, ze armia jest srednia, to on nia czyni cuda (Debek i Pasiak to dla mnie przyklady osob, ktore pomimo sredniej wygietosci armii przez fakt, ze graja nimi od zawsze maja takie ekspa, ze robia swietne wyniki)

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

wiem że wszyscy przekonują by grać DE ale z czymś takim:

nazwy przedmiotów specjalnie wyedytowałem bo wrogie teamy potrafią skanować sieć i tłumaczyć translatorem - powodzenia :lol2:

Dreadlord 591 pkt.
Brace of repeater handbows; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Magiczna Halabarda (s6), Pedał, Kły najgorszego DE rara

Black Dragon

Sorceress 150 pkt.
Dispel Scroll x 2

Reaper Bolt Thrower x 2 200 pkt.

Harpies x 10 110 pkt.

Dark Riders x 6 139 pkt Repeating Crossbow; Musician

Dark Riders x 6 139 pkt Repeating Crossbow;Musician

Dark Riders x 5 117 pkt Repeating Crossbow;Musician

Shades x 8 136 pkt. 2ndWeapon;

Shades x 8 136 pkt. 2ndWeapon;

Black Guard x 15 280 pkt. Musician, Jedyny sztandar dla Nas (ASF), Champ + rozrywacz dusz (Great weapon, armour piercing)

Assassin 151 pkt.
2ndWeapon; człowiecza zguba, ulubiona zasięgowa bron nindża

Cold One Chariot 100 pkt.

bądź takim:

Supreme Sorceress 360
General; Magic Level 4;
Chochlik dalekowidzenia
2 x Dispel Scroll
Kamień działający jak znak księcia perwersyjnego chaosu

Sorceress 185
Magic Level 2;
Plaszcz (kostka niematerialnej siły)
Dispel Scroll
Master 177
Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield; Battle Standard; Dark steed

Miecz Ponengi
Gej z Kalczewa

Assassin 171
2ndWeapon;

ass jak wyżej

Shades x 8 136
2ndWeapon;

Shades x 8 136
2ndWeapon;

Black Guard x 13 247
Standard;

jak wyżej

Harpies x 6 66

Harpies x 6 66

Reaper Bolt Thrower x 2 200

Dark Riders x 6 132
Repeating Crossbow;

Dark Riders x 6 132
Repeating Crossbow;

Dark Riders x 6 132
Repeating Crossbow;

Dark Riders x 6 109
Musician;

ta armia nie może grać z VC, Lizzi, skavenami, dwarfami, empire, khemri i HE - do niczego się nie nadaje... wiem ogranie to podstawa ale po ch... brać kolejną armię do robienia remisów... :(

pozdro,
Ż.

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Sam sie wycofałem z brania pod uwagę, ale dla mnie to troche dziwne osoby na dwarfy :D, no i tyle mojego ; )
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Może, może, tylko trzeba nią zagrać na hth. Wtedy spokojnie można się bić z lizakami, khemri, VC.
Zwłaszcza, że magia na ETC jest dosyć pocięta. Ale to zupełnie inna armia niż strzelanie+smok do kontry, więc nie ma sensu, dawania jej komuś, kto nie gra w ten sposób - w tej edycji ofensy jakoś wyginęły.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

@ Jankiel ale co to za ofens z 1 LT + 2 x lataczami... bez hoteka... bez strzelania... :roll:

a tak BTW to druga rozpa jest nielegalna bo ma 4 regony DR... grrrrrr

Ż.

ODPOWIEDZ