Piłka nożna
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Mistrzostwa Świata - RPA 2010
poszukaj na wiki definicji spalonego
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
DZIK zmień dilera, jest to pierwszy mundial gdzie Holandia gra tak taktycznie. Zawsze stawiali na widowisko a tym razem nie grali szczególnie ładnej piłki, byli po prostu skuteczni. Jedyną osobą ,która może być recydywistą to van bommel, on jest agresywny.
Ale co z hiszpanami ? Oni są wspaniali ? I nie ważne co robią, i tak są najfajniejsi ? Wiesz, oglądam już dość długo football i w przeciwieństwie do ciebie wiem jak grali holendrzy. Zresztą jestem kibicem Ajax'u więc znam się trochę na ich piłce.
A od taktyki hiszpańskiej to więcej było aktorstwa, co nie zmienia faktu że i tak grali lepiej.
ODP.
Dobrze ,że ten mundial się skończył bo ilość sędziowskich błędów woła o pomstę do nieba a ja wołam o głowy szefów fify.
Ale co z hiszpanami ? Oni są wspaniali ? I nie ważne co robią, i tak są najfajniejsi ? Wiesz, oglądam już dość długo football i w przeciwieństwie do ciebie wiem jak grali holendrzy. Zresztą jestem kibicem Ajax'u więc znam się trochę na ich piłce.
A od taktyki hiszpańskiej to więcej było aktorstwa, co nie zmienia faktu że i tak grali lepiej.
ODP.
Dobrze ,że ten mundial się skończył bo ilość sędziowskich błędów woła o pomstę do nieba a ja wołam o głowy szefów fify.
Zawodnik jest na pozycji spalonej, jeżeli w momencie podania do niego piłki, znajduje się bliżej linii końcowej boiska (połowy przeciwników) niż piłka i przedostatni zawodnik drużyny broniącej, o ile nie znajduje się na własnej połowie boiska. Samo przebywanie na pozycji spalonej nie jest jeszcze przekroczeniem przepisów.
Zawodnik, który w momencie dotknięcia lub zagrania piłki przez współpartnera przebywa na pozycji spalonej, może zostać ukarany jedynie, gdy bierze on, według opinii sędziego, aktywny udział w grze poprzez:
* przeszkadzanie w grze,
* przeszkadzanie przeciwnikowi,
*
odnoszenie korzyści z przebywania na tej pozycji.
świta???
nie no wogóle znie miał żadnych korzyści!

Zawodnik, który w momencie dotknięcia lub zagrania piłki przez współpartnera przebywa na pozycji spalonej, może zostać ukarany jedynie, gdy bierze on, według opinii sędziego, aktywny udział w grze poprzez:
* przeszkadzanie w grze,
* przeszkadzanie przeciwnikowi,
*

świta???
nie no wogóle znie miał żadnych korzyści!

Holandie z euro 2008 uwielbialem i bylem mega rozgoryczony po porazce z Rosja.
Hiszpanie wygrywajacy z Wlochami w 2008 tez byli przyjemni dla oka.
Na tych mistrzostwach najbardziej podobala mi sie zdecydowanie gra Niemcow, nastepnie Argentynczkow - szkoda, ze tak sie drabinka rozlozyla...
Hiszpanie wygrywajacy z Wlochami w 2008 tez byli przyjemni dla oka.
Na tych mistrzostwach najbardziej podobala mi sie zdecydowanie gra Niemcow, nastepnie Argentynczkow - szkoda, ze tak sie drabinka rozlozyla...
http://www.youtube.com/watch?v=qY1ErR4qBoA
0:11
po 1. w tej akcji nie brał bezpośredniego udziału, nie przeszkadzał i nie wyniósł korzyści (zwróc uwage, że się cofnał przed drugim kluczowym pytaniem
po2. nie był na spalonym
0:11
po 1. w tej akcji nie brał bezpośredniego udziału, nie przeszkadzał i nie wyniósł korzyści (zwróc uwage, że się cofnał przed drugim kluczowym pytaniem
po2. nie był na spalonym

Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Najskuteczniej oszukiwał Inesta, ale kto to będzie wspominał. Ja tam do następnych eliminacji jestem za Oranje - po kolejnej baśni z cyklu fuckwebb 
I tak bohaterem całego mundialu jest Forlan - choć i tak jeszcze ze dwa tygodnie bedę w ciuchach pomarańczowych śmigał. Bo grali dobrze.

I tak bohaterem całego mundialu jest Forlan - choć i tak jeszcze ze dwa tygodnie bedę w ciuchach pomarańczowych śmigał. Bo grali dobrze.
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki
- M.Malicki
Nie było nawet wtedy spalonego...JarekK pisze:świta???
nie no wogóle znie miał żadnych korzyści!![]()
![]()
No niestety true. Aczkolwiek bramka dająca mistrza naprawdę nieciekawa, w kij szczęścia mieli Hiszpanie w tej akcjiNie było nawet wtedy spalonego...

Zdecydowanie, zaraz po nim ustawiłbym Capdevilę..Najskuteczniej oszukiwał Inesta,
pzdr
Parravon pisze:Człowieku jaka " Flaing Skirmisza"mi_hau pisze:w RB nie ma ze Terki to Flaing Skirmisza jedynie - cold blod, Poison, flaing cavalarymają zasadę Flying Cavalry a w rulebook-u poczytaj sobie o zasadach Flyers od strony 68 czytaj wszystkie zasady to nie będziesz miał takich problemów.
I torresa, którego w 122 minucie powaliła agresywnie zasadzona trawa.Dzidzia pisze:Zdecydowanie, zaraz po nim ustawiłbym Capdevilę..Najskuteczniej oszukiwał Inesta,
Nie myslałem, że można się zeszmacić bardziej niż Ronaldo ale iniesta akcją z chyba 78 minuty pokazał, że owszem, można. I pomyśleć, że takie chodzące gówno przejdzie do historii jako zdobywca gola.

Nijlor,
+ milion
myślałem, że Niemcy będą grali w sposób kunktatorski..
a tutaj dwa zespoły grające do tej pory (zwykle) piękny futbol zaprezentowały jakąś masakryczną tragedię.
De Jong za akcję z nóżką powinien zobaczyć czerwony kartonik.
a niewykorzystane akcję mszczą się- wielkie dzięki, Arjen.
+ milion
myślałem, że Niemcy będą grali w sposób kunktatorski..
a tutaj dwa zespoły grające do tej pory (zwykle) piękny futbol zaprezentowały jakąś masakryczną tragedię.
De Jong za akcję z nóżką powinien zobaczyć czerwony kartonik.
a niewykorzystane akcję mszczą się- wielkie dzięki, Arjen.
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
No niestety mecz był słaby, mnóstwo fauli i jeszcze na domiar złego wygrała Hiszpania
Wkurzali mnie też komentatorzy, którzy wychwalali graczy hiszpańskich pod niebiosa, a najlepiej to było widac na przykładzie bramkarza. Co by się nie stało to boski, fenomenalny, genialny Casillas, nawet jesli po prostu piłka się od niego odbiła, natomiast jak bramkarz holenderski miał jakąs ładną interwencję to cisza.

Torres lapiacy sie za oczy po tym jak potknal sie o wlasne nogi - bezcenne

Czy wtedy przypadkiem nie był podyktowany wolny jeszcze na dodatek?Torres lapiacy sie za oczy po tym jak potknal sie o wlasne nogi - bezcenne![]()
![]()

Też mnie to mocno wnerwiało. Po meczu oczywiście, komentowanie cudownej, błyskotliwej i genialnej gry Hiszpanów i brutalności i brzydkiego zachowania Oranjekomentatorzy, którzy wychwalali graczy hiszpańskich pod niebios

@Bestialski, nie opowiadaj, Casilas dobrze bronił akurat. Fajna była jego mina kiedy po oddaniu piłki przez holendrów niemalże padła by bramka

Parravon pisze:Człowieku jaka " Flaing Skirmisza"mi_hau pisze:w RB nie ma ze Terki to Flaing Skirmisza jedynie - cold blod, Poison, flaing cavalarymają zasadę Flying Cavalry a w rulebook-u poczytaj sobie o zasadach Flyers od strony 68 czytaj wszystkie zasady to nie będziesz miał takich problemów.
A najgorsze jest to ,ze przez takich wstrętnych aktorów i oszustów przegrałem skrzynkę dobrego piwa. Więcej nie obstawiam.
BTW. Nie wiem jak wy, ale ja mecz oglądałem na niemieckiej, trochę ten język znam i fajnie było posłuchać jak w przerwach op..... hiszpańską reprezentację. Jak się torres majestatycznie potknął to w studio mało z krzeseł nie pospadali ze śmiechu).
Ale za cztery lata Holandia będzie mistrzem świata.
BTW. Nie wiem jak wy, ale ja mecz oglądałem na niemieckiej, trochę ten język znam i fajnie było posłuchać jak w przerwach op..... hiszpańską reprezentację. Jak się torres majestatycznie potknął to w studio mało z krzeseł nie pospadali ze śmiechu).
Ale za cztery lata Holandia będzie mistrzem świata.