BAZYLISZEK 19-20.02.2011 Łomianki wyniki str 50

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Pedros
Oszukista

Re: BAZYLISZEK 19-20.02.2011 Łomianki

Post autor: Pedros »

swieta_barbara pisze:Spisek!

DE oberwaly srogo po dojpie, az mi ich zal.
VC - Zielony, cisniesz na ojro! Jako jedyny w Polsce chyba jestes ograny bladkami!
HE - hahaha, to mnie smieszy najbardziej, wreszcie dostaly mocna restrykcje, przy czym nie bezposrednia. Przez to, ze nie ma juz gwardii z regena, a w efekcie eternal flames rzadziej sie w rozpie pojawiac bedzie, HE stracily warda na 2+ na flamingi!
WoCh - na szczescie ta armia ma jeszcze pare rzeczy poza chosenami, co w polaczeniu z ogolnymi cieciami wszystkich armii pozostawia ja relatywnie na tym samym poziomie.
DoCh - robi sie armia jednego buildu, podobnie jak DE. No ale nie sa to armie, ktore sobie nie poradza.
BoCh - o najs! Widac, ze nikt z AR.com nie mial okazji wiecej pograc. Armia ze sredniej, teraz stala sie must have IMO.
Rzeczowe podsumowanie.

Dużo razy nie grałem z gwardią z dwurakami, ale zawsze znacznie mocniejszy wydawał mi się deathstar bloodków. Zielony opowiadał co wyrabiał nimi ;D

IMO troszkę fail takiego drafta. Nie lepiej by było, że jeśli masz gwardie z dwurakami, to nie możesz do niej dołączyć bsb z Drakenhoffem? Może ktoś chciałby mieć ghule, szkielety czy black/blood knightów z regenką poza gwardią...

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Tacy BK mają frenzy więc są znacznie słabszą opcją niż GG.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Tak, i recastowalna popychczke, wiec faktycznie sa obciete strasznie. Pograj z Zielonym Laik, ja mialem ostatnio pare razy przyjemnosc. Jako jeden z niewielu skroil mi wybrancow.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

"Bloodknigntów kupię". Najpopularniejsze ogłoszenie Luty 2011.

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Fajnie jak ktoś się wybierał na bazyliszka i właśnie pomalował armię.... :roll:
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Ssij Kalafior.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

weźcie wyluzujcie...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

ObrazekObrazek
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Szkoda, że z każdym kolejnym draftem tych restrykcji jest coraz więcej. Przez to czym szybciej dochodzimy do jedynych słusznych rozpisek :( A na początku 8ed było tak fajnie - co gracz to armia :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

swieta_barbara pisze:Tak, i recastowalna popychczke, wiec faktycznie sa obciete strasznie. Pograj z Zielonym Laik, ja mialem ostatnio pare razy przyjemnosc. Jako jeden z niewielu skroil mi wybrancow.
Ok., może mówiłem za bardzo z perspektywy WE… choć dalej twierdze że frenzy ma za duże obciążenie i wiele śmieci może się z tym pobawić, a wyniki Zielonego nie są jakieś oszałamiające…
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Bo Zielony jest permanentnie oszolomiony.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Bez kitu... frenzy na 10Ld z rerollem to faktycznie mega problem.... :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Zielony ma tylko 3 Ld, a po wypiciu 2 piw wlacza mu sie pandemonium.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

bless pisze:Bez kitu... frenzy na 10Ld z rerollem to faktycznie mega problem.... :roll:
Przymus overruna po wybiciu śmieci to też nie problem ?

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

overruna i pogoni w porównaniu do powszechnych darmowych reformów…

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Zagrasz, zrozumiesz.
Wjechałem w ten oddział w bok 28 Demonetkami + Herald Slaanesha (Bloodletterzy nie dobiegli - wskrzeszanie jednak od czegoś jest). I co? I nic.
Przegrałem 1 turę, a w drugiej, gdy się odwrócił, mój oddział zniknął - w przerażającej większości od ran, a nie sypania.

Jak wjedzie tam oddział z flamingami - w combat wejdzie Vampir z 2+ ward na flaming. Jak bez flamingów, to i tak regena odbije na tyle dużo, że oddział da radę się obrócić. Zresztą champion jest też po coś...
Ta kawaleria jedzie w 1 szeregu, więc nie będziesz miał za dużo modeli w styku.
To - w wersji od boku.

Bo od przodu dostaniesz po prostu kilogram ataków w ryj.

Szanse mają oddziały ASF - typu White Lionów.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Chętnie z tym zagram, otwarty challenge z jakimiś wampirami na Blood Knightach w pierwszej bitwie. Chętnych zapraszam na PM.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

450 pkt. w bloodkach to maks 7 modeli plus ósmy draken. Naprzeciwko 20 Khornijczyków z halabardami i flamingiem. Statystycznie 7 ran=giną wszyscy bloodzie jeśli zaszarżują na Khornitów. I tyle statystyki. W porównaniu z gwardią to śmiech na sali... Jeśli coś źle policzyłem poprawcie mnie... Oczywiście wszystko się zmienia jeśli jedzie tam wampir ala Zielony. Wtedy trzeba ich prowadzić na manowce... Ale da się z tym grać w przeciwieństwie do gwardii...

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

dzięki za opinię
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Slabo liczysz ogolnie Fasolek. Na sam poczatek, to wampir rzuca na siebie popychaczke z ASF. Jakby jednak mu sie nie powiodlo, to po prostu wjezdza. W srodku masz 3 bohaterow - lorda z red fury, infernal hatred, blood drinkerem, drugiego wampira ze spikiem i infernal hatred, wreszcie bsb z drakenhofem. Bladkow jest 7. Wjezdzaja w Twoich jakichs tam rycerzykow. Lord zabija z 4-5, wampir kolejnego 1-2. Teraz Twoje ataki (zakladam, ze to horda 30 warriorow z halabardami i infernal flames). Z twoich 34 atakow trafia 17, rani 12. Pancerz na 4 - zginelo 6. Blad knight zabija kolejnego rycerzyka, zdajesz stubborn. W nastepnej turze wampir lord z blad drinkera wskrzesza pozostalych bladkow, a oni robic Ci z dupy jesien sredniowiecza, reform, albo pogon i zaczynamy zabawe na nowo.
Wyprowadzanie tego na manowce wyglada w ten sposob, ze Ty podstawiasz mu gowno, on robi swifta, objezdza, szarzuje z popychaczki. Oczywiscie gdy uda mu sie rzucic ASF takich 20 kornitow z halabardami to on wsysa w ture bez zadnych pogoni.

ODPOWIEDZ