ARENA 2011 - Master w Krakowie, , WYNIKI NA STR. 39

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Re: ARENA 2011 - Master w Krakowie. 2011-05-07

Post autor: ksch »

zembol pisze:Kasę przelać Wam na konto, czy teraz to już wolicie dostać na miejscu?
Jest jakiś temat z pożyczkami?
Zembol - jak wolisz jeśli chodzi o pieniądze. Co, do pożyczek to chyba nie ma - możesz założyć, dotychczas wszyscy pisali tutaj :mrgreen:
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Post autor: zembol »

Ok, to kasę przeleję.
Co do poksa - zobaczę w jakiej kondycji będę po pobudce o 5:00 i całym dniu grania :D

Czy ktoś może pożyczyć mi 3 saurusów i 2 templi? Pożyczkodawcę ozłocę, bo niestety nie zdążę rzeczonych figsów domalować.
Obrazek Obrazek
Nowe Lizaki: 110/30/89 | Demoniszcza: 16/0/11 | 101st Abn Div: 4/1/8

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Postaw Kroxy jako fillery ;)
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Kroxy cwaniaku są na 40tkach. Anyone?
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Damn...zapomniałem :lol2: :oops:
Obrazek

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Chłopaki...mobilizować tam lokalnych graczy.
Przecież jest ryzyko, że turniej nie będzie pełnym masterem. :o
Obrazek

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

JaceK pisze:Chłopaki...mobilizować tam lokalnych graczy.
Problem jest taki że w Krakowie odnosimy wrażenie ze wszyscy nas boją :mrgreen: :mrgreen:
Też jestem zdziwiony że masa dzieciaków grających głównie w bardzie nie zapisała sie na turniej klasy master jak maja go pod nosem. Kraków to dziwne miasto i nic z tym nie zrobimy.

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Generalnie wszystko zależy od Was i tego czy coś z tym zrobicie.
No bo chyba Wam zależy na powodzeniu imprezy?

A pisanie, że "my z tym nic nie zrobimy" jest mało zachęcające dla graczy, którzy wykładają na ten wyjazd ok. 250 zł, żeby się dowiedzieć, że to nawet nie master. Proponuję się jednak trochę sprężyć i ew. okroić nawet liczbę nic nie robiących orgów, żeby Ci zagrali itp.

I jeszcze jedno - nie ułatwiacie graczom przyjazdu.
Najdroższa wejściówka, największe punkty i najmniejsze ograniczenia.
Może dlatego dzieciaki z Barda nie chcą wpaść?
Może lepiej zaproponować lokalnym wejście za pół ceny i pożyczki armii na te punkty?
Obrazek

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Czyli z frekwencją lokalną będzie coś w stylu turniejów w Tradersach czyli 12 osób max- wliczam w to orgów. :?:
Edit: POSZUKUJĘ 2 USHABTI I CASCET OF SOULS.
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Próg masterowy został obniżony więc tutaj akurat problemu nie ma.
Pisałem już że do turnieju tej wielkości wystarczą 3 osoby(w tym Lidder), reszta mogłaby zagrać.
Przykre jest że Kraków jako taki praktycznie nie ma graczy, brakuje tam lokomotywy, gracza który rozkręci środowisko…
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Laik pisze:Próg masterowy został obniżony więc tutaj akurat problemu nie ma.
Pisałem już że do turnieju tej wielkości wystarczą 3 osoby(w tym Lidder), reszta mogłaby zagrać.
Przykre jest że Kraków jako taki praktycznie nie ma graczy, brakuje tam lokomotywy, gracza który rozkręci środowisko…
Wiem już, że jedna osoba nie przyjedzie, wiec jest 51. Wystarczy, że 2 osoby się wysypią.
Każdy organizator Ci powie, że tak jest zawsze.

Co do ostatniego...nie jest to fajne zjawisko.
Miejmy nadzieję, że kiedyś to się zmieni.
Obrazek

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Undead pisze:
JaceK pisze:Chłopaki...mobilizować tam lokalnych graczy.
Problem jest taki że w Krakowie odnosimy wrażenie ze wszyscy nas boją :mrgreen: :mrgreen:
Też jestem zdziwiony że masa dzieciaków grających głównie w bardzie nie zapisała sie na turniej klasy master jak maja go pod nosem. Kraków to dziwne miasto i nic z tym nie zrobimy.
Ja bym na Waszym miejscu cisnął te dzieciaki, dając nawet darmowe wejściówki, bo taka graniczna frekwencja to słaby omen. Również przygotowanie częsci orgów na ew. grę - lepiej jednego sędziego mniej niż 49 osób na masterze.

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

JaceK pisze:Generalnie wszystko zależy od Was i tego czy coś z tym zrobicie.

A pisanie, że "my z tym nic nie zrobimy" jest mało zachęcające dla graczy, którzy wykładają na ten wyjazd ok. 250 zł, żeby się dowiedzieć, że to nawet nie master. Proponuję się jednak troc..........................................

To nie tak.
My naprawdę wkładamy 120% wysiłku w ten turniej i sama impreza się na pewno uda i ci co przyjadą będą z niej na pewno zadowoleni.
Piszesz o najdroższym masterze ze wszystkich.Tylko widzisz, aby zapłata za samą szkołę nam sie zwróciła na zero, żebyśmy nie musieli dokładać z własnej kieszeni potrzebowaliśmy 80 osób. Jak widzisz nie udało się nam wiec płyniemy po całosci. Ale nie zniechęca nas to do działania i jedziemy dalej pełną parą.
A jeśli chodzi o lokalnych graczy to sama Arena jako impreza ma niestety przypiętą łatkę z przed paru lat jak Gruby jak debil smarował masłem co popadnie i gracze rozdupczali ludziom figurki bo grali w piłkę na sali.
A my teraz musimy zrobić wszystko aby ludzie zapomnieli o tamtej arenie i o tamtej organizacji oraz zaczęli patrzeć na krakowski turniej jako fajna impreza bez Macieja Marosza :D
Do tego dochodzi towarzystwo dzieci z Barda które słuchają jednego idioty który im mówi "nie nie...nie idźcie na turnieje robione przez legion oni sa źli i niedobrzy..." .

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Potrzebuje Abomkę, latarkę i 30 slajwów
Obrazek

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Undead pisze:

A pisanie, że "my z tym nic nie zrobimy" jest mało zachęcające dla graczy, którzy wykładają na ten wyjazd ok. 250 zł, żeby się dowiedzieć, że to nawet nie master. Proponuję się jednak troc..........................................

To nie tak.
My naprawdę wkładamy 120% wysiłku w ten turniej i sama impreza się na pewno uda i ci co przyjadą będą z niej na pewno zadowoleni.
Piszesz o najdroższym masterze ze wszystkich.Tylko widzisz, aby zapłata za samą szkołę nam sie zwróciła na zero, żebyśmy nie musieli dokładać z własnej kieszeni potrzebowaliśmy 80 osób. Jak widzisz nie udało się nam wiec płyniemy po całosci. Ale nie zniechęca nas to do działania i jedziemy dalej pełną parą.
A jeśli chodzi o lokalnych graczy to sama Arena jako impreza ma niestety przypiętą łatkę z przed paru lat jak Gruby jak debil smarował masłem co popadnie i gracze rozdupczali ludziom figurki bo grali w piłkę na sali.
A my teraz musimy zrobić wszystko aby ludzie zapomnieli o tamtej arenie i o tamtej organizacji oraz zaczęli patrzeć na krakowski turniej jako fajna impreza bez Macieja Marosza :D
Do tego dochodzi towarzystwo dzieci z Barda które słuchają jednego idioty który im mówi "nie nie...nie idźcie na turnieje robione przez legion oni sa źli i niedobrzy..." .

To jest wszystko Wasza sprawa...koszty, historia.
Ja, jako Klient, się nad tym nie zastanawiam.

Czy ktoś pyta Apple'a ile kosztuje produkcja iPhone'a?
Nie...po prostu oczekujemy, że będzie świetny.
I to samo dotyczy każdego produktu.

Po prostu się starajcie o frekwencję i np. dajcie przysłowiowym dzieciakom z Barda zachętę do przyjścia na turniej.
Ja będę, bo chcę w końcu zagrać na jakimś wyjazdowym masterze.
Naprawdę bym chciał na masterze zagrać.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bercik
Chuck Norris

Post autor: Bercik »

Sorry, zapomniałem podać ID w zgłoszeniu - 3506. Ostatnio cienko u mnie z kasą, więc pisze się na wieczornego pokera :wink: Jeszcze trochę statystyki:

DE 7
VC 6
HE 6
DF 5
WE 4
O&G 4
WOC 3
SK 3
DOC 3
LIZ 3
BRE 3
TK 2
EMP 2
BOC 1

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

JaceK pisze:
Undead pisze:

To nie tak.

To jest wszystko Wasza sprawa...koszty, historia.
Ja, jako Klient, się nad tym nie zastanawiam.
Pytasz to ci odpowiadam jak to w Krakowie wygląda jeśli chodzi o Battla.
A 50 osób będzie.W razie czego my bedziemy grać, wiec o to sie martwić nie musisz :D

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

My też żeśmy obessali z frekwencją - ze dwa razy więcej osób ze Śląska będzie grało na dwóch lokalach, które sklepy postanowiły zrobić w czasie Areny. Ale przynajmniej w Kraku są bogate archiwa i z 10 osób można spokojnie na turniej ściągnąć.
Poza tym, np z Gorzowa jest tylko Busz, a nie wierzę, żesam będzie jechał.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Undead pisze:Pytasz to ci odpowiadam jak to w Krakowie wygląda jeśli chodzi o Battla.
A 50 osób będzie.W razie czego my bedziemy grać, wiec o to sie martwić nie musisz :D
He, he, też tak w Łodzi myśleliśmy... :lol2:
A skończyło się obdzwanianiem każdego znanego nam gracza, żeby do 60 dobić.
Musicie niestety zakładać, że kilka osób nie dojedzie.
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

niestety Kraków to mentalne zadupie pod wieloma względami w tym i WFB. Ja po latach wróciłem do battla i jestem bardzo rozczarowany ilością graczy. Gdyby nie True Legion to nic by się nie działo - dlatego macie u mnie duży szacun panowie!
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

ODPOWIEDZ