Arena 2011 BIS, 22/23 X, 2800 pkt. WYNIKI STR 22

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Re: Arena 2011 BIS, 22/23 X, 2800 pkt. WYNIKI STR 22

Post autor: Esco »

Chodzi mi o hipotetyczną sytuację gdy np. ja mam grać z liderem, który ma szanse na top5, umawiam się z kimś drugim że specjalnie nie idziemy na 1 bitwe tylko na piwo, po to, aby lider dostał przesrany paring i wtopił te 10 pts. Slabo, nie?

Zwracam tylko uwagę, że przez takie zapisy ludzie mogą mieć (i czasem być może słuszne) pretensje, że ich sędziowie przewieźli.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Esco pisze:Chodzi mi o hipotetyczną sytuację gdy np. ja mam grać z liderem, który ma szanse na top5, umawiam się z kimś drugim że specjalnie nie idziemy na 1 bitwe tylko na piwo, po to, aby lider dostał przesrany paring i wtopił te 10 pts. Slabo, nie?

Zwracam tylko uwagę, że przez takie zapisy ludzie mogą mieć (i czasem być może słuszne) pretensje, że ich sędziowie przewieźli.
Chodzi o sytuację w której gracze zgłoszą wcześniej swoją nieobecność. Błąd z naszej strony, ze wywiesiliśmy paringi już w sobotę, ale robienie tego ma chyba więcej zalet niż wad. Z resztą wątpię, zeby gracz z ostatniego stołu (nieparzysty) był dla kogokolwiek przesranym pairngiem. Regulamin turnieju moim zdaniem musi pozwalać orgom na pewną zdroworozsądkową dowolność w pewnych kwestiach.
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Kaleson weź wyluzuj ja np na BOBie przebalowałem i Barbara dostał 20:0 i nie robiłem żadnego halo z tego podowu i nie działo się to bynajmniej na ostatnich stołach tylko gdzieś bliżej czołówki.
Zabalowałem nie wstałem i to tylko moja wina...

Więc nie wiem o co Fluffy ma problem bo to tylko i wyłącznie jego wina, że pić nie potrafi :mrgreen:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Kalesoner
Szczur Królów

Ja jestem wyluzowany drogi Do Warpa. Chodzi o tych co zabalują, ale zgłoszą swą nieobecność. Z resztą regulamin to sprawa orgów.
Obrazek

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

O urwał, dzieci mnie próbują trollować na forum =D>

Pozdro, poćwicz! :mrgreen:

edit by mdłości :wink:

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Przemcio pisze: Więc nie wiem o co Fluffy ma problem bo to tylko i wyłącznie jego wina, że pić nie potrafi :mrgreen:
lałeś w pieluchy, kiedy z Fluffym flaszkie spirytusu u Gilotyny obracaliśmy... Michale... snifff... pamiętasz?.... sniff... łezka się w oku kręci.... :mrgreen:
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Pamietasz, pamietasz, kiedys może powtórzymy :mrgreen:

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Yudokuno to ty po 40stce jesteś :?: :twisted: :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Przemcio pisze:Yudokuno to ty po 40stce jesteś :?: :twisted: :twisted: :twisted:

nie, wcześnie zaczynała :wink:
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Nie wiem o co Ci chodzi kalesoner, jak ktoś nie przyjdzie na bitwę, to oddaje 20:0. proste. Zawsze tak było i nie wiem dlaczego teraz jest to taki problem. Nie przyszedłem na bitwę na silesianie, co zgłaszałem jeszcze w nocy i przeciwnik dostał 20 pkt, cos w tym dziwnego?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Andrzej pisze:Nie wiem o co Ci chodzi kalesoner, jak ktoś nie przyjdzie na bitwę, to oddaje 20:0. proste. Zawsze tak było i nie wiem dlaczego teraz jest to taki problem. Nie przyszedłem na bitwę na silesianie, co zgłaszałem jeszcze w nocy i przeciwnik dostał 20 pkt, cos w tym dziwnego?
Że niektórzy wolą sobie zagrać niż wygrać 20:0.
Nie po to wstaję o 8:00 po ciężkiej libacji i tłukę się na salę by dowiedzieć się, że ten mój heroiczny wyczyn był po nic. :/
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Chyba nie zrozumiałeś mojego przekazu. Jak chcesz grać i jest ktoś wolny, to ok. Ale ja na przykład wolałbym dostać darmowe 20 pkt i pójść na 3 h w kime :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

No właśnie Assasello wstajesz po ciężkiej libacji tłuczesz się na sale a tu się okazuje, że twój przeciwnik jeszcze śpi i ma gdzieś to, że ty wstałeś...

Andrzej
Pan Spamu

I normalne wtedy jest to, że dostajesz 20 pkt

Kalesoner
Szczur Królów

No dobra to juz odpuszczam z tym parowaniem, nikt mnie nie rozumie. :(

Po raz drugi sędziowałem na masterze, ale po raz pierwszy robiłem to aż tak samodzielnie. Poprzednio na Bazyliszku głównym sędzią był Lidder, który ogarnia wszystko bardzo dobrze i konsultowałem z nim 90% moich odpowiedzi, a jak czegoś nie wiedziałem to wolałem wysłać do niego gracza z pytaniem. Na Arenie wysylałem tylko z pytaniem do Blessa wszystkich graczy o&g, bo nie znam nowego podręcznika tej armii. :mrgreen: Tak po za tym 70% pytań sprawdzałem w podręczniku, uściśleniach i faqach, nawet jeśli wydawało mi się, że wiem coś na pewno, 20% pytań to pytania, na które już tego dnia udzielałem odpowiedzi, a 10% pytań to te przy których prawdopodobnie dałem ciała, jak z tym combat reformem jednego modelu (jeszcze tylko muszę dociec czemu to jest nielegal). W każdym razie sporo się nauczyłem, a na pewno jak i gdzie szukać odpowiedzi na trudne pytania.

Jeśli chodzi o organizację, to wydaje mi się, że była na świetnym poziomie, brakowało tylko nagłośnienia. Szama była bardzo zacna. Nie wiem jak warunki noclegowe, bo nie sprawdziłem, ale nie słyszałem, żeby ktoś narzekał. No i takiej ilości dziewczyn nie widziałem jeszcze na żadnym turnieju! Kraków jest prześwietnym miastem, a ekipa z Legionu daje radę. Cieszy też dogadanie się w sprawie DMP. Cały wyjazd od czwartku do poniedziałku był jedną z najfajniejszych opcji dla mnie w tym roku. Polecam wszystkim, którzy jeszcze mają wątpliwości czy zagłosowac i pojechać na Arenę 2012.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Dobrze, że się szkolisz. Dbasz o to, aby na Bazylu był dobry sędzia. Każdy ośrodek organizujący mastera powinien mieć swojego sędziego, albo kilku ogarniętych ludzi co chcą sędziować później. I co lepsze znajomość zasad na wylot gwarantuje Ci lepsze wyniki. Nie urwałbym tych 51pkt z bitew gdyby nie to xD

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Kalesoner pisze:No dobra to juz odpuszczam z tym parowaniem, nikt mnie nie rozumie. :(
nie martw się - przynajmniej jesteś dobrym graczem ;P
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

jak z tym combat reformem jednego modelu (jeszcze tylko muszę dociec czemu to jest nielegal).
Nie ma takiego manewru jak teleportacja. Równie dobrze mógłbyś sobie wejść combat reformem na plecy przeciwnika - bo skoro możesz się teleportować po froncie, to czemu nie na boki lub do tyłu.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Pomimo tego że ta Arena to dla mnie było zapierdzielanie i załatwianie przez tydzień różnych rzeczy, to powiem że było warto. Zobaczyłem wszystkich Was z którymi się od maja nie widziałem, pogadałem, pośmiałem, ogólnie licze to na plus :) Mam nadzieję że w kolejnej edycji nas jeszcze tłumniej odwiedzicie, bo jeżeli tylko starczy nam sił a wam chęci, to będziemy się starali cały czas polepszać nasz standard turniejowy.

Kalesoner
Szczur Królów

Jankiel pisze:
jak z tym combat reformem jednego modelu (jeszcze tylko muszę dociec czemu to jest nielegal).
Nie ma takiego manewru jak teleportacja. Równie dobrze mógłbyś sobie wejść combat reformem na plecy przeciwnika - bo skoro możesz się teleportować po froncie, to czemu nie na boki lub do tyłu.
Nie przekonuje mnie to. Przecież legalne combat reformy są często na kilka/kilkanaście modeli, a tu mówimy o sytuacji przesuniecia o centymetr.
Obrazek

ODPOWIEDZ