Nasze dzieła i starania czyli rozpiski brodaczy
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Katapulty chcialem miec w wersji jak najbardziej ekonomicznej. Unbreakable jednak jest musem. Nigdy nie gralem na rune of accuracy, nawet gdy zaczynalem strzelac z maszynek. Jesli jednak mowicie, ze tak bardzo sie przydaje to macie moze jakies pomysly zamiast czego wrzucic? No, i czy taka rozpiska bym cos ugral na lokalnym turnieju?
I jeszcze jedno. Zamiast tych dziesiatek warriorow chcialem wziasc jedna dziesiatke kusznikow, ale wydaje mi sie, ze moge miec wtedy mala sile przebicia, cala reszta ma hand weapony a z sila 3/4 ciezko cos zabic. Szczerze mowiac myslelem, ze oberwie mi sie za olanie bsb
I jeszcze jedno. Zamiast tych dziesiatek warriorow chcialem wziasc jedna dziesiatke kusznikow, ale wydaje mi sie, ze moge miec wtedy mala sile przebicia, cala reszta ma hand weapony a z sila 3/4 ciezko cos zabic. Szczerze mowiac myslelem, ze oberwie mi sie za olanie bsb
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
accury na pewno. pomyślałbem też nad kusznikami/thunderersami, bo możesz mieć problem z WoCH, DE i WE gdy zaczną cie fastami wymanewrowywać.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Chciałem już swoją rozpę pokazać, ale jeszcze nikt nie wypowiedział się co do tej
Mi się bardzo podoba-ładnie dopakowane kowadło, ciężko by było je zdjąć . Tylko co do zabójców ja mam zawsze obawy przez ten ich armor(a raczej jego brak).
Pewnie skorzystam z tego zestawienia, bo mam ostatnio jakieś problemu w pisaniu fajnych rozpisek na 2k i więcej.
Mi się bardzo podoba-ładnie dopakowane kowadło, ciężko by było je zdjąć . Tylko co do zabójców ja mam zawsze obawy przez ten ich armor(a raczej jego brak).
Pewnie skorzystam z tego zestawienia, bo mam ostatnio jakieś problemu w pisaniu fajnych rozpisek na 2k i więcej.
Jak juz Ci mowilem na turnieju, zacznij grac na klopach i ograj sie z miarka w oku, poza tym hammerersow tez koniecznie zacznij wystawiac...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Armia defens na 2000 - niestandardowy than:
Co myślicie?
Runelord @ 398 Pts
Anvil of Doom;
Shield
Runic Armour [5]
Rune of Stone
Runic Talisman [75]
Rune of Spellbreaking (x3)
Thane @ 146 Pts
General;
Great Weapon; Shield
Runic Talisman [25]
Master Rune of Challenge
Runic Armour [50]
Master Rune of Adamant
Rune of Stone
19 Longbeards @ 303 Pts
Shield; FCG
Runic Banner [50]
Rune of Battle
Rune of Stoicism
Thane @ 165 Pts
Battle Standard
Runic Armour [50]
Master Rune of Gromril
Rune of Resistance
Runic Weapon [20]
Rune of Cleaving
Runic Talisman [5]
Rune of the Furnace
19 Warriors @ 196 Pts
Shield; FCG
4 Troll Slayers @ 122 Pts
3 Giant Slayer @ [78] Pts
10 Warriors @ 110 Pts
Great Weapon; Shield
1 Grudge Thrower @ 145 Pts
Engineer
Engineering Runes [50]
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating
1 Organ Gun @ 120 Pts
1 Organ Gun @ 120 Pts
1 Bolt Thrower @ 85 Pts
Engineer
Engineering Runes [25]
Rune of Penetrating
1 Bolt Thrower @ 90 Pts
Engineer
Engineering Runes [30]
Rune of Burning
Rune of Penetrating
Dispel Pool: 7
Casting Pool: 2
Models in Army: 83
Total Army Cost: 2000
Co myślicie?
Runelord @ 398 Pts
Anvil of Doom;
Shield
Runic Armour [5]
Rune of Stone
Runic Talisman [75]
Rune of Spellbreaking (x3)
Thane @ 146 Pts
General;
Great Weapon; Shield
Runic Talisman [25]
Master Rune of Challenge
Runic Armour [50]
Master Rune of Adamant
Rune of Stone
19 Longbeards @ 303 Pts
Shield; FCG
Runic Banner [50]
Rune of Battle
Rune of Stoicism
Thane @ 165 Pts
Battle Standard
Runic Armour [50]
Master Rune of Gromril
Rune of Resistance
Runic Weapon [20]
Rune of Cleaving
Runic Talisman [5]
Rune of the Furnace
19 Warriors @ 196 Pts
Shield; FCG
4 Troll Slayers @ 122 Pts
3 Giant Slayer @ [78] Pts
10 Warriors @ 110 Pts
Great Weapon; Shield
1 Grudge Thrower @ 145 Pts
Engineer
Engineering Runes [50]
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating
1 Organ Gun @ 120 Pts
1 Organ Gun @ 120 Pts
1 Bolt Thrower @ 85 Pts
Engineer
Engineering Runes [25]
Rune of Penetrating
1 Bolt Thrower @ 90 Pts
Engineer
Engineering Runes [30]
Rune of Burning
Rune of Penetrating
Dispel Pool: 7
Models in Army: 83
Total Army Cost: 2000
Ostatnio właśnie grałem z orkami i sobie wystawiłem hamców. Faktycznie sprawdzają się o niebo lepiej niż ironi . Klopy też se walnąłem, tylko rzuty miałem na nich kiepskie, więc się niestety nie przydały na tyle jak powinnyJak juz Ci mowilem na turnieju, zacznij grac na klopach i ograj sie z miarka w oku, poza tym hammerersow tez koniecznie zacznij wystawiac...
Thane ciekawy ale ja zazwyczaj daje master rune of adamant na runelorda. 6T na runelordzie plus save 1+ z re-rollem i przeciwnik musi sie spooro napocic zeby go zabic a najpierw musi do niego dojsc ( jeszcze mi w takiej kombinacji nie polegl a dzisiaj dostal szarze od smoka i cold ones). na thane'a wole dawac rune of resistance to ma re-rolla na 1+ ktory mi wiele razy ocalil skore.:-]
Ale Ro accuracy mam nadzieje dales... Jak juz troche pograsz na turniejach to zobaczysz co oznacza klocek hamcow i 2 klopy...Ostatnio właśnie grałem z orkami i sobie wystawiłem hamców. Faktycznie sprawdzają się o niebo lepiej niż ironi Smile. Klopy też se walnąłem, tylko rzuty miałem na nich kiepskie, więc się niestety nie przydały na tyle jak powinny
Black orki - Główny napór O&G. W każdej armii znajdzie się na taki kloc miejsce.
Spear Chukka - Bum Bum i najtwardszy przeciwnik pada. Zawsze w 2 i zawsze skuteczni.
Doom Diver - Bomba. Moja ulubiona jednostka O&G , a zarazem najbardziej niezawodna. Robi niezłą siecze a jeszcze goblin może 'wycelować' gdzie chce lecieć.
Spear Chukka - Bum Bum i najtwardszy przeciwnik pada. Zawsze w 2 i zawsze skuteczni.
Doom Diver - Bomba. Moja ulubiona jednostka O&G , a zarazem najbardziej niezawodna. Robi niezłą siecze a jeszcze goblin może 'wycelować' gdzie chce lecieć.
takie cos sobie sklepalem na najblizszy turniej - slayer moze byc genkiem jakby co.
1 Dragon Slayer @ 125 Pts
Runic Weapon [75]
Master Rune of Swiftness
Rune of Fury
Rune of Snorri Spangelheim
12 Thunderers @ 185 Pts
Dwarf Handgun; Light Armour; Shield; Musician
12 Thunderers @ 185 Pts
15 Warriors @ 160 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Champion
11 Troll Slayers @ 179 Pts
Musician
2 Giant Slayer @ [52] Pts
1 Cannon @ 145 Pts
Engineer
Engineering Runes [35]
Rune of Forging
1 Engineer @ [20] Pts
Dwarf Handgun; Light Armour
1 Grudge Thrower @ 150 Pts
Engineer
Engineering Runes [50]
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating
1 Engineer @ [20] Pts
1 Organ Gun @ 120 Pts
Misfire Chart
Dispel Pool: 4
Models in Army: 67
Total Army Cost: 1249
1 Dragon Slayer @ 125 Pts
Runic Weapon [75]
Master Rune of Swiftness
Rune of Fury
Rune of Snorri Spangelheim
12 Thunderers @ 185 Pts
12 Thunderers @ 185 Pts
15 Warriors @ 160 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Champion
11 Troll Slayers @ 179 Pts
Musician
2 Giant Slayer @ [52] Pts
1 Cannon @ 145 Pts
Engineer
Engineering Runes [35]
Rune of Forging
1 Engineer @ [20] Pts
1 Grudge Thrower @ 150 Pts
Engineer
Engineering Runes [50]
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating
1 Engineer @ [20] Pts
1 Organ Gun @ 120 Pts
Misfire Chart
Dispel Pool: 4
Models in Army: 67
Total Army Cost: 1249
Moze sie nie znam, ale:
strasznie drogie maszynki Nie boisz sie katastrofy?
Zadnego klocka ktory moglby powalczyc... 15 warriorow to dziwny pomysl. 11 slayerow tez.
12 thunderersow? Nigdy nie widzialem takiego zagrania, nie lepiej dac 2x10 i wywalic muzykow? Nagle robi sie 70pkt - to sporo, a roznica w regimentach minimalna.
Zadnej antymagii
Ogolnie slabo...ale to tylko IMO
strasznie drogie maszynki Nie boisz sie katastrofy?
Zadnego klocka ktory moglby powalczyc... 15 warriorow to dziwny pomysl. 11 slayerow tez.
12 thunderersow? Nigdy nie widzialem takiego zagrania, nie lepiej dac 2x10 i wywalic muzykow? Nagle robi sie 70pkt - to sporo, a roznica w regimentach minimalna.
Zadnej antymagii
Ogolnie slabo...ale to tylko IMO
Jak maszynka jest dopakowana, to zazwyczaj duużo kosztuje
Faktycznie(przy najmniej mi)jak gram regimentem 15 warriorów to go niechybnie tracę...no, chyba, że wsadzi się w niego jakiegoś boha, ale i tak to nie jest apogeum świetności . 12 thunderów z muzykiem nie uważam za zły pomysł. Co do reszty nie będę się wypowiadał, bo wytrawnym graczem nie jestem .
Faktycznie(przy najmniej mi)jak gram regimentem 15 warriorów to go niechybnie tracę...no, chyba, że wsadzi się w niego jakiegoś boha, ale i tak to nie jest apogeum świetności . 12 thunderów z muzykiem nie uważam za zły pomysł. Co do reszty nie będę się wypowiadał, bo wytrawnym graczem nie jestem .
Dokładnie.Kozisyn pisze:tzn heros który nigdy nie moze byc generałem na tym turnieju moze byc generałem
??
Nie ma antymagii bo może być tylko jeden hero
do 15 warriorów powinny dojść tylko mocno zmiekczone oddziały.
a co do drogich maszyn to, to jest jedyna szansa aby były skuteczne.
Nie ma antymagii bo może być tylko jeden hero
Chyba, ze tak, to nie ma sprawy
I tak bym pomyslal nad tym, zeby uciac thunderersow i dobic do 20-tki, ale jak tam chceszdo 15 warriorów powinny dojść tylko mocno zmiekczone oddziały.
Na Twoim miejscu bym wymienil cannona na 2 bolty, chyba, ze Ci na nim zalezy. W kazdym razie skombinuj 10 lub przynajmniej 5 punktow na rune of fire dla maszynek, ja bez tego z domu nie wychodzea co do drogich maszyn to, to jest jedyna szansa aby były skuteczne.