Nowy armybook?!

Lizardmen

Moderator: Ziemko

ODPOWIEDZ
Myth
Szef Wszystkich Szefów

Re: Nowy armybook?!

Post autor: Myth »

A nie ma tam zapisu przy bastadilonie, że sam nie korzysta z bonusu?
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Dargor
Chuck Norris

Post autor: Dargor »

To byłoby strasznie głupie:)
Zdaje mi się, czy poprawili jakość tego surowca?
Nie tyle co jakość, co nowe formy są mniej zużyte, stąd lepsze odlewy wychodzą, ogólnie najwięcej lamentu było przy modelach które były metalowe a przeszły do FC.

A co do pytania o dostępność internetową, to niektórzy pewnie poszli do sklepu i kupili:)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

JaSzczuras pisze:Stedzie i bulbasaury mają zasadę "howdah crew" w której jest informacja, że traktowany jest jako jeden model ( potwór i załoga), podczas walki wykorzystują własne WS,S, I, A. Jak atakujesz to bierzesz WS, T, save potwora nie ma infa w sprawie testowania pod pitkę czy słońce, jest dopisek, że poza zasadami, które wypisałem wyżej należy traktować go jak "monstera" jak opisano w rulebooku. sam nie wiem na czym testować I od słońca i pitki.

Pytanko do właścicieli bulbasaura czy da radę złożyć model tak aby móc wymieniać węże na kryształ?? Według zdjęć chyba nie ma wspólnych elementów?

Wydaje mi sie, ze mozna z tego co ogladaelm bazyla, tylko gora bedzie ruchoma, bo nie zrobili na wczepy tak fajnie jak stedzia. Moze magnes bedzie trzeba wrzuci i bedzie latwiej.

kowaljl
Chuck Norris

Post autor: kowaljl »

Bohaterowie skinkowi co lataja albo naterku albi na tym drugim nadal nie moga dołaczać do oddziałów??

Awatar użytkownika
Mishu
Masakrator

Post autor: Mishu »

Pytanie do dyscypliny z sygnaturkami.
Czy mając tą dyscyplinę wybieram domenę magii, w celu np. Atrybutu?
Drain magic w High magic działa tak jak u High elfów? Znamy go zawsze i nie trzeba losować, jeśli mamy high magic?
I jak do się ma do dyscypliny? Mając wybrany High, do tego dyscypline, to slann zna 9 czarów z możliwością zapomnienia ich i wylosowania nowych, dzięki atrybutowi?

A loremaster + sygnaturki? Działa to? mamy wtedy 16 czarów? :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Nebiros
Mudżahedin

Post autor: Nebiros »

masz zapis w Ab ze nie mozesz brac dyscypliny dajacej ci loremastera high i 8 sygnaturek więc albo 1 albo 2

Awatar użytkownika
Mishu
Masakrator

Bazowałem na Armybuilderze, bo booka jeszcze nie mam.
Obrazek

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Jeśli bazowałeś na moim, to powinieneś wiedzieć że się nie da :D Gdy bierzesz jedną z tych dyscyplin to druga znika ;)

Zauważyłem ciekawą rzecz. Tiktaq'To ma specjalne zasady przekazywane oddziałowi terków do jakiego dołączy, jednak nie ma zasady pozwalającej mu do niego dołączyć - czy ktoś mógłby się wczytać i to potwierdzić/zaprzeczyć?

Awatar użytkownika
Mishu
Masakrator

debelial pisze:Jeśli bazowałeś na moim, to powinieneś wiedzieć że się nie da :D Gdy bierzesz jedną z tych dyscyplin to druga znika ;)
Nawet ich nie wybierałem, tylko poczytałem :P
Mój błąd.

A co z resztą ?
Mishu pisze:Pytanie do dyscypliny z sygnaturkami.
Czy mając tą dyscyplinę wybieram domenę magii, w celu np. Atrybutu?
Drain magic w High magic działa tak jak u High elfów? Znamy go zawsze i nie trzeba losować, jeśli mamy high magic?
I jak do się ma do dyscypliny? Mając wybrany High, do tego dyscypline, to slann zna 9 czarów z możliwością zapomnienia ich i wylosowania nowych, dzięki atrybutowi?
Obrazek

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

łącznie z Drain Magic jest tam 8 czarów. Nie znasz go z bazy, jeśli nie masz lorematera, to musisz(jeśli chcesz go mieć) zmienić jeden z wylosowanych czarów na niego.

co do sygnaturek: każda ma atrybut taki jaki jest jej lore.

Awatar użytkownika
Mapet
Falubaz

Post autor: Mapet »

Co do pancernika-bulbazałra można bez problemu skleić go tak by góra był wymieniana; wiąże się to z drobnymi kompromisami.
Trzeba by było dokleić magnesy żeby się to dobrze trzymało.
I trzeba raczej z części węży zrezygnować.
I uważać żeby się skinki nie połamały bo przy wymiennej wersji mają tylko jeden punkt łączenia a nie trzy jak w wersji "na stałe"
I trzeba znaleźć jedną rękę dla skinka z oszczepem bo brakuje.

kowaljl
Chuck Norris

Post autor: kowaljl »

W tym pudle sa dwie głowy dwa razy pancerz i dwie góry. Skleje jednego nomalnie, a dodatkowo kupiłem jakiegoś dinozaura pasującego wielkoscia zaplacilem za niego 4 zl. Obciolem glowe juz, wsadze głowe i caly pancerz z orginału i na gore maszynke i dwa skinki. Wydaje mi się ze lepiej mieć dwa niż na wymiane.

Awatar użytkownika
Mishu
Masakrator

Pająk pisze:łącznie z Drain Magic jest tam 8 czarów. Nie znasz go z bazy, jeśli nie masz lorematera, to musisz(jeśli chcesz go mieć) zmienić jeden z wylosowanych czarów na niego.

co do sygnaturek: każda ma atrybut taki jaki jest jej lore.
Za długo nie grałem, nie pamiętałem o tym :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Oki
Oszukista

Post autor: Oki »

Dzięki debelial za plik ;)
Właśnie sobie klikam i patrze co tam są za ciekawostki.
Podobają mi się dyscypliny dla żabek, szkoda że podrożały, i już na 2400 na dwóch raczej nie pogramy ;)
Fajnie, że kroxy mają z bazy s5! Super nowi latacze......no i koniec!!! Duże nowe dinozaury moim zdaniem do bani 3 ataki z siłą 4/5 to naprawdę nie wiele.......ponoć zabrali skinokroxom, unoique? Nowe przedmioty raczej słabe.....

Ogólnie stare jednostki pogorszyli ,ale nie dali nic nowego godnego uwagi. Pierwsza myśl: słabo!

Awatar użytkownika
Mapet
Falubaz

jak dział to plucie trucizną troglodona?
tTo jest jeden strzał z s5 d3W w jeden model na 18" czy jakimś templejtem?

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

jeden strzał, więc powodzenia
lizardmani dostali potworka porównywalnego do beastmańskich rarów
genialny model, zasady do dupy

Awatar użytkownika
Oki
Oszukista

Post autor: Oki »

A jak to jest z kroxami ,w kohorcie? Można po nich bić ,czy zasada się nie zmieniła?

Awatar użytkownika
Mapet
Falubaz

Klops pisze:jeden strzał, więc powodzenia
lizardmani dostali potworka porównywalnego do beastmańskich rarów
genialny model, zasady do dupy

no to wydałem 210zł na kurzojada :D
trzeba było jednak armybooka kupić a nie w ciemno figurki :wink:
Oki pisze:A jak to jest z kroxami ,w kohorcie? Można po nich bić ,czy zasada się nie zmieniła?
sądząc po tym co mi powiedziano to będzie można bić po kroxch do tego w odział będą stompy i tunderstompy wchodzić ale tylko w skinki...

Awatar użytkownika
ŁukaszŻelazek
Mudżahedin

Post autor: ŁukaszŻelazek »

Mapet pisze:no to wydałem 210zł na kurzojada :D
trzeba było jednak armybooka kupić a nie w ciemno figurki :wink:
Spokojnie, ten zestaw ma mnóstwo fajnych części do robienia kowboyów! Możesz zrobić carnosaura na jakieś armie bez armat i małej liderce. Podczas gier towarzyskich będziesz wszystko płoszył rykiem (dodatkowa kostka do zdawania Ld).

Podobnie jest z terkami, świetny zestaw.

Czego nie można powiedzieć o Bastiladonie, który jest największym rozczarowaniem. Ta I=3 w Templach i Cold Onach albo I=2 w Saurusach i tak za wiele nie zmienia. Nie wspominając o promieniu słonecznym który jest bardzo losowym bound spellem (czyt. użyć tylko w przypadku straty Slanna :P ). A robienie swarmów, które co prawda w combacie będą dawały poisona, ale też będą free fragiem nie jest zbyt sycącą gratką.
Galeria http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... k#p1256100
Moja strona z większą ilością zdjęć: http://lukaszzelazek.com
Maluję zamówienia.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Nie ma nigdzie zapisku, ze chief na terku nie moze dolaczac do terkow.
Biorac 8 sygnatur nie losuje sie juz wiecej czarow.
Troglodon ma jeden strzal, patrzac, ze to quick to fire - nie jest az tak zle.
Jego zasada z PF na 5+ powinna byc mozliwa do odpalenia co ture, ale na tylko jeden oddzial i bylby duzo bardziej grywalny.

Poki co riperdaktyle wydaje mi sie, ze ladnie zaskocza, szczegolnie z czarme podnoszacym I i WS ;)

Na razie w rozpie nie mam miejsca na bulbiego ani troglosa, ale wyprobuje ich na pewno kiedys.
Losowosc bounda jest akurat zajebista - przeciwnik duzo latwiej wpusci "bo moze wyrzuci slabo" , choc wolalbym zeby strzelal jakos shootingowo tym.

Bardzo ciekawia mnie kroxy - wyczuwam ich spory powrot, obym nie dostal za czesto slonca, bo wtedy szybko sie do nich zniechece ;)

ODPOWIEDZ