kilka pytań początkującego
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- Corvus Albus
- Kretozord
-
- Warzywo
Czy Wizard może wziąć przedmiot Arkan i do tego DS i PS, czy ograniczony jest tylko do wyboru albo DS/PS albo Arkan ?
Może wziąć Arkan i do tego DS i PS.
-
- Warzywo
Czy jest to w erracie, FAQ lub uscisleniu ? Czy moge prosic o link ?
Strona 122 RB, drugi akapit w opisie Power Stone'a.
A ja mam takie pytanko.
Czy armata może strzelic przez taką szczeline? Powiedzmy pół cala? Czy raczej musi strzelac po tych bliższych oddziałach?
Bo podczas dzisiejszej bitwy starałem się zaslaniać, a kumpel i tak zawsze gdzieś znajdywał malućką szpare i stzrelal przez nią ?
Czy armata może strzelic przez taką szczeline? Powiedzmy pół cala? Czy raczej musi strzelac po tych bliższych oddziałach?
Bo podczas dzisiejszej bitwy starałem się zaslaniać, a kumpel i tak zawsze gdzieś znajdywał malućką szpare i stzrelal przez nią ?
Ostatnio zmieniony 27 sie 2008, o 18:58 przez galahar, łącznie zmieniany 1 raz.
Bez problemu może, problemem byłoby strzelanie w niewidoczną część oddziału, w który wymierzona jest strzałka. Wszystko zależy od odległości i sytuacji na polu bitwy ale uważać trzeba, overguessing jest niemile widziany i karany na turniejach (a przynajmniej być powinien).
No raczej moje oddziały, które zasłaniały były tak w połowie drogi do oddziału który był celem strzału. Ale na szczęscie, żaden z tych strzałów mju nie wyszedł hehe A na dodatek 2 działa i hellstorm mu wybuchł (działo i hellstorm w 2 turze, drugie działo w ostatniej, hehehe) No i te szczeliny to były nawet takie co ledwo miarke się dało wsadzić, ale cóż Kumpel się śmiał, ze to sniperzy obsługują te działa.
Dzięki za odpowiedzi
Dzięki za odpowiedzi
Oczywiście, że można.
Czy bojara z kislewu moge trzymać w mojej jednostce imperialnej ??
IMO nie widze przeciw wskazań ??
IMO nie widze przeciw wskazań ??
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr