CompScore by Furion

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

Zablokowany
Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Morgon82 pisze:Ok to co powiesz na moja propozycje sekcji Core powyzej?
szczerze, to dla mnie malo czym sie rózni od tego co zaproponował Furion.
a czy po drugiej stronie stołu spotkam 50 czy 60 krasnoludzkich strzelców to duzej roznicy mi nie robi, i tak tylu ich nigdy nie spotkałem. :)

powoli zaczynam sie przekonywac ze nalezy pochylic sie nad kazda armia oddzielnie.. oczywiscie zajmie to ze 2-3 strony wiecej.. ale nikt nit bedzie przeciez musiał czytac całosci - wystarczy ze przeczyta te 15 linijek do swojej armii, w ktorych bedzie mial napisane czarno na białym ze moze np. wziac maksylanie 50 skinków i nie bedzie musiał kombinowac kogo w jakie sloty wpychac.

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Morgon82
Mudżahedin

Post autor: Morgon82 »

A mi akurat chodzilo o stopien skomplikowania CSa, chcialem to uproscic. Chyba nie zrozumiales moich intencji. Taki CS jest dobry, z pochylania sie nad kazda armia moze wyjsc tylko ksiazka :?

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

a teraz kazdy musi przelozyc podany CS na swoją armie - w ten sposob samemu piszac wlasny rozdział tej ksiazki :)
do tego nie bedac pewnym czy dobrze zinterpretowało sie to co autor CSa mial na mysli... (stad ten FAQ)
Obrazek

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

@Asassello:
spojrz na pytania jakie sa w FAQ'u, bo nie wiem o czym piszesz.
Powstal FAQ = cos jezd drudne. bzdura. FAQ to tylko NAJCZESCIEJ ZADAWANE PYTANIA, z ktorych tylko jedno dotyczy dzialania CS'a.

na koniec opowiesc paraboliczna o tym, ze warto pytac i udzielac odpoweidzi:

jeden z moich kolegow, ktory malo gra na turniejach, gral raz ze mna.

rzucil fiery blast: wzial d6 i rzucil. wypadlo 3.
"6 hitow" mowi.
"nie. 2D6 oznacza d6 +d6, nie 2xd6"
"aha. ok"

zle zrozumial, choc mial do tego prawo. 1 slowo wyjasnienia - i po krzyku

abstrahujac, ze pytan o dzialanie faq'a jest: jeden :-)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

juz dobra.. rozumiem Twój tok myślenia..a swojego nie chce na siłe narzucac..
sygnalizuje tylko pewne pułapki (nie zrozemienie CS, zabawa w dobieranie slotów podczas skladania rozpy, rozrastanie sie CS, itp) jak równiez rozwiazania alternatywne :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

czy dodatkowa darmowa kość slanna drugiej generacji jest wliczana w limit 9 kości? nie śledziłem w całości tematu i nie wiem czy było to już poruszone...

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Morgon82 pisze:A mi akurat chodzilo o stopien skomplikowania CSa, chcialem to uproscic. Chyba nie zrozumiales moich intencji. Taki CS jest dobry, z pochylania sie nad kazda armia moze wyjsc tylko ksiazka :?
Rzeczywiście ogromniasta książka ;)

Raksa
Pseudoklimaciarz

Post autor: Raksa »

Jak się sprawa ograniczenia slotów ma do det.
Jako, iż nie liczą się do minimalnej ilości corów moge bez problemu wystawić 4 det. po 8 XBOW w armii?

Awatar użytkownika
Podyahoo
Pseudoklimaciarz

Post autor: Podyahoo »

Jak wygląda kwestia Corpse Cart'a i nekrusa? Jak wezmę nekrusa na CC, to CC liczy się do pt wydanych na nekrusa? Pytam, bo mam też możliwość wzięcia samego CC, za którego płacę tyle samo pt ;)

Co do ograniczenia euro na magię - dlaczego obrona przed magią jest silniejsza? Czemu nie jest to 10/10?
W ogóle to ograniczenie uderza w VC a la necrarch :( (taki mój żal ;))

ZgnilyChlopiec
Mudżahedin

Post autor: ZgnilyChlopiec »

Fakt Faktem Podyahoo mozesz miec teraz jednego super maga i jedne vamp albo dajesz Necrosow :D
Paraszczak pisze:Wszyscy sapią na wymaxowane rozpiski, wszyscy się zarzekają, że ich to nie dotyczy, wszyscy walą na turnieje z jakimś syfem. A potem się okazuje, że g... prawda i na 30 VC, 29 ma BSB z Regeneracją, a ten ostatni to też miał, tylko nie dojechał.
Hipokryzja!

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

CC: musze przemyslec.

Detachmenty: nie wliczaja sie do zadnego limitu.

Awatar użytkownika
Morgon82
Mudżahedin

No i wyszla kwestia bohaterow na rzeczach ktore da sie wystawic samodzielnie tak jak bohater na rydwanie czy wlasnie CC. Moim zdaniem mounty (w tym rydwany), ktore mozna wystawic bez bohatera nie powinny sie wliczac do puli punktow na bohaterow.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

A moim powinny.

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

swieta_barbara pisze:A moim powinny.
J.W

wtedy bedziesz miał lordów na smoku (jakieś 350 pkt max) i masz pkt na herosów...2 caddych wedzie luzem wiec to jest złe rozwiązanie...
ale rydwany...jednak można je(rydwany) dopuscić...tak samo jak mounty do
US3 coby były takie co ćwiartek niezajmują z hero...

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: adeon »

Urban pisze:
swieta_barbara pisze:A moim powinny.
J.W

wtedy bedziesz miał lordów na smoku (jakieś 350 pkt max) i masz pkt na herosów...2 caddych wedzie luzem wiec to jest złe rozwiązanie...
ale rydwany...jednak można je(rydwany) dopuscić...tak samo jak mounty do
US3 coby były takie co ćwiartek niezajmują z hero...
Po kolei:
-czy duża jest różnica między koniem, a cold one'em/stagiem ?
Dalej - czy duża jest różnica między cold one'em/stagiem a orłem ?
Dalej - czy aż taka jest różnica między orłem a rydwanem ?

Bez sensu - wszystko co ma bohater powinno się liczyć do jego kosztu. Po co udziwniać ?

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Adeon mnie przekonał.

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: adeon »

Furion pisze:Adeon mnie przekonał.
:) Cieszę się, że logika nie umarła :)

Awatar użytkownika
Podyahoo
Pseudoklimaciarz

Post autor: Podyahoo »

No ok, chociaż sprowadza się to do tego, że nie uświadczy się nekromanty na CC, bo lord plus nekro na CC daje +- 675 pt. Na żadnego innego bohatera nie starczy. Ewentualnie lorda można na Hellsteed'a posadzić... to może lepiej będzie wampira BSB wystawić :?

Awatar użytkownika
Morgon82
Mudżahedin

logicznie nie jest OK, bo cold one czy great staga nie da sie wystawic bez bohatera, wiec tu jest luka w rozumowaniu. W zasadzie tylko orzeł uszedł mojej uwadze, bo np. pegaza tez sie nie da juz wystawic bez bohatera, wiec jesli uscislic ze musi to byc mount nielatajacy ktorego da sie wystawic bez bohatera jako jednostke i ma nie wiecej niz US 4 to wtedy jest juz ok, bo wychodzi tego niewiele i sa to rzeczy raczej niezbyt mocne typu necro na CC, bohater na rydwanie czy ... no wlasnie skonczyly mi sie przyklady :P Bo Stegadon ma juz wiekszy US :wink:

Zablokowany