Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
w całej książce nic takiego nie mamy
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
-
- Warzywo
A ja bym z kolei chciał zapytać jak to jest z tym ASF HE a Great Weaponami. Kolega mi powiedział, że pomimo tego, że np. Białe lwy mają gw nadal zachowują ASF ponieważ nie jest ono wg. zasad księgi głównej tylko księgi armii. Nie chce mi się w to wierzyć.. Jak to z tym jest ?
A jak jest w przypadku: HE vs Thundertusk i jego ASL?
Wisła Kraków.
dorzuć jeszcze źródło tej informacjiUkalez pisze:Kolega ma rację.

-
- Warzywo
Dorwałem AB do Elfów i jednak mój kumpel ma rację. Jest napisane w ich zasadach - tłumacząc na nasz język - że mają ASF bez względu na broń, której używają. Wszystko się zgadza.
w faq na stronie gw jest bezpośrednio wyjaśnioneMarlayJefferson pisze:Dorwałem AB do Elfów i jednak mój kumpel ma rację. Jest napisane w ich zasadach - tłumacząc na nasz język - że mają ASF bez względu na broń, której używają. Wszystko się zgadza.

Na mirora powinna być w rozpie: magia pociskowa, high, fire lub light, łuki, PG lub WL, wżadnym wypadku SM. Jest to jeden z niewielu paringów, na który rozważyłbym wzięcie bolców.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
na fire mozesz sie przejechac jak ci wyskoczy DP/BSB lub Kowboj na orle ew smoczur, High jest super lorem ktory ma wszystko czego ci potrzeba przeciwko HE, pocisk, anhilacja calych oddzialow z malym AS, ward, niszczenie magicznych przedmiotow(wylaczenie ksiazki albo BoS'a boli w huj), przerzuty w shootingu. Shadow tez bym nie pogardzil ze wzgledu na obnizanie statystyk oraz pite na smoczura.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.