Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Szybkie pytania

Post autor: smiejagreg »

Próbowałem przyciemniać czarnym mourfang brown Citadela - efekty jednak nie są zadowalające...

Durant
Falubaz

Post autor: Durant »

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Dzięki wielkie za podpowiedzi. Zatem kolejne pytanie: Czy ktoś używa farb Vallejo: German Black Brown albo Charred Brown? Na ile są zbliżone do Scorched browna Citadela?

Morsfinek
Wodzirej

Post autor: Morsfinek »

Kopyt pisze:do 500 zł bez chemii

Droga racico,

Jeśli masz zmysł majsterkowicza to gorąco polecam zrobić sobie samemu lodówkowca z jakiegoś starego sprzętu sporo na tym zaoszczędzisz a i hałas jest minimalny. Zaoszczędzoną kwotę zainwestujesz wtedy w dobry aero np. H&S Evolution jeśli nei masz takiego zmysłu to radziłbym Ci się skupić na jednym sprzęcie lepszym ( kompresor ) a drugim słabszym ( aero ). Początki zawsze są jakie są i możesz tak delikatny sprzęt jak aero popsuć dlatego na początek opłaca się kupić jakieś gówienko aby nauczyć się z nim pracy. Mnie udało się zakupić świetny kompresor RAWL R-COMP-10L za 550zł i do tego kupiłem jakieś łajno za 50 zł ( aerograf ) jak nauczyłem się nim psiukać dopiero wtedy zamówiłem lepszy i droższy sprzęt w postaci wspomnianego H&S Evolution. Col do kompresora to jak teraz poszperałem w internetach do zajebiście wręcz podrożał i za mniej niż 800 nie znalazłem ale poszukaj bo warto!

Generalnie nie opłaca się kupować 2ch słabym podzespołów bo będziesz musiał je potem wymienić oba, zainwestuj w jeden dobry a w 2gi badziewny.

To tyle jeśli chodzi o moje porady :P
Obrazek

Durant
Falubaz

Gdzie mogę kupić małe wiertła do ręcznej wiertarki, złamało mi się to najmniejsze z Army Paiter

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

w sklepie modelarskim
Obrazek

Awatar użytkownika
MadMax
Wodzirej

Post autor: MadMax »

Durant pisze:Gdzie mogę kupić małe wiertła do ręcznej wiertarki, złamało mi się to najmniejsze z Army Paiter

Możesz też poszukać w sklepach z narzędziami/budowlanych. Udało mi się kupić 10 szt małych wierteł za ok 4-5zł.
"War. War never changes".

TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!

Ekspresowa Realizacja !!!

Durant
Falubaz

A nie pamiętasz w którym to było, jak mam jeździć od marketu do marketu żeby oszczędzić 20 zł to mi się po prostu nie chce ;)

Awatar użytkownika
MadMax
Wodzirej

Kupiłem je w Mrówce.

tiny
Chuck Norris

Post autor: tiny »

Może ktoś polecić jakieś dobre i tanie pędzle oraz sklep internetowy, w którym je sprzedają. Z góry dzięki.

Awatar użytkownika
MadMax
Wodzirej

Polecam pędzle Kozłowskiego. Może nie są najtańsze jednak są bardzo dobre. Włosie sztuczne Toray jako pędzel roboczy (np do mieszania farbki na palecie) i włosie naturalne do samego malowania.

Durant
Falubaz

Albo dobre albo trwałe albo tanie, no czasem i dobre i trwałe ale wtedy drogie. Renesansy są tanie ale jak malujesz więcej niż figsa miesięcznie to musisz je często wymieniać, ostatnio kupiłem Mag-pol'a ale maluje nim drugi dzień więc o trwałości nie umiem powiedzieć nic narazie.
Renesansy ok 1,5-2zł (średnio raz na dwa miesiace musiałem je wymieniać)
Mag-pol 6zł

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Mag-pol polecam choć cena jaką pamiętam to 8zł :?

Durant
Falubaz

Pewnie cena zależy od wielkości a 6 czy 8 to mała różnica

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

A może pędzle z trójkątnym trzonkiem Italeri? Kosztują niewiele ponad 6 zł, sobolowe włosie, miałem kilka szt.:00, 0, 1 i służyły mi długo jak na swoją cenę... Z kolei Kozłowskie pewnikiem kosztują kilkanaście zł. wolałbym zdecydowanie kupić Kozłowskiego niż Magpola. Mój wybór: Italeri dla początkujących, Kozłowski dla niepoczątkujących a szukających dobrych pędzli w średniej cenie albo... W&N dla osób , które nie chcą mieć przez dłuuugi czas żadnych problemów z pędzlami :wink: . Ale tu już cena jest wyższa...
Obecnie do nabierania i mieszania farm korzystam ze swoich starych Italeri, natomiast do malowania używam W&N. Wprawdzie malarz ze mnie żaden, ale po prostu tymi pędzlami maluje się znakomicie, a przy cenach, jakie trza dać za figsy cena W&N już nie jawi się tak strasznie...
Ktoś używał tych pedzli?Nadają się?: http://www.pedzle.com/?p=8&cid=1&id=5

tiny
Chuck Norris

Post autor: tiny »

Zakupiłem kilka pędzli kozłowski szczególnie pokładam nadzieję w pędzlu ze szczeciny do hard drybrushu i wiewiórki do soft drybrushu(czegoś takiego właśnie szukałem)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Miałem pędzle z army paintera, gw i kozłowskiego... najlepsze z nich były te cytadelki potem z army paintera a najgorsze z kozłowskiego... dla tego kupuje teraz only cytadelki i army painterki :D
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

cytadelki? Najgorsze jakie miałem i cena z d...:D Już wole mag-pole od nich. A pędzle army paintera to zależy jak się trafi. Teraz mam same mag pole ale planuje kupić coś lepszego w końcu.
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Durant
Falubaz

Ważne też żeby o pędzle dbać, jak ich nie czyścisz dajesz zasychać farbie i nie wcierasz odżywki to nie ważne jakiej firmy i tak ci się zkiepszczą.

ODPOWIEDZ