Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Re: Szybkie pytania

Post autor: Fuxiorr »

tiny pisze:Hej, jakby ktoś miał instrukcję składania nowego treemana i byłby tak uprzejmy podzielić się zdjęciami byłbym po stokroć wdzięczny bo kupiłem go bez instrukcji i jest ciężko...Jakby co PM
Pisz do działu WE :P więcej os. może zauważyć twą prośbę :P
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Zna ktoś jakiś poradnik jak malować klepsydry ? :D
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Wojteq
Chuck Norris

Post autor: Wojteq »

To nie klepsydry, ale malowałbym na podobnej zasadzie, co to:
http://fantasygames.com.pl/blog/liquid-in-a-glass/

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Wojteq pisze:To nie klepsydry, ale malowałbym na podobnej zasadzie, co to:
http://fantasygames.com.pl/blog/liquid-in-a-glass/
Znam ten poradnik... mam jeszcze inny do fiolek itp. ale do klepsydr potrzebuje bo to jednak inaczej wygląda itp. :P

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Ma ktoś jakiś ciekawy patent na klejenie metalowych modeli (U rycka nogi z tułowiem)?
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
MadMax
Wodzirej

Post autor: MadMax »

Pin i poxipol będzie ok.
"War. War never changes".

TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!

Ekspresowa Realizacja !!!

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Pin i poxipol i będzie trzymać jak złoto. ;)

Awatar użytkownika
Lenar
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lenar »

Matis pisze:Ma ktoś jakiś ciekawy patent na klejenie metalowych modeli (U rycka nogi z tułowiem)?
Kiedyś, kiedy wszystkie modele były metalowe, nieźle sprawdzał mi się kawałek bibuły nasączony cyjanoakrylem. Ale pin + poxipol albo green stuff też daje radę.

Awatar użytkownika
Vhaerun
Warzywo

Post autor: Vhaerun »

Siemano, panowie mam małe pytanie odnośnie modelu Be'lakora. Za dwa dni powinien tak owy do mnie zawitać, a nie mam zielonego pojęcia jak go pomalować w związku z tym chciałbym zapytać o jakiś ładny poradniczek/tutorial etc.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Tego figsa maluje się dokładnie tak samo, jak inne :wink: , więc korzystanie z podstawowych tutoriali dotyczących malowania jak najbardziej wskazane. Nie słyszałem o tutorialach dotyczących konkretnych figsów. Na Coolminiornot możesz sobie znaleźć pomalowanego figsa i podejrzeć kolorystykę, żeby coś tam ew. zgapić.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

smiejagreg pisze:Tego figsa maluje się dokładnie tak samo, jak inne :wink: , więc korzystanie z podstawowych tutoriali dotyczących malowania jak najbardziej wskazane. Nie słyszałem o tutorialach dotyczących konkretnych figsów. Na Coolminiornot możesz sobie znaleźć pomalowanego figsa i podejrzeć kolorystykę, żeby coś tam ew. zgapić.
Powiem Ci że wujek google i youtube mają poradniki jak malować dany model :mrgreen: :mrgreen:
Co do figsa:
http://www.wargamingzone.com/item/144.html
http://www.heresy-online.net/forums/sho ... p?t=154001
2 poradniki... jeden płatny 2 free :D

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

Niech mi ktoś proszę podeśle link do korka używanego do figurek

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

Jak masz w mieście sklep z duperelami do kuchni to idź i poproś o korkowe podkładki pod kubki.
Obrazek

Awatar użytkownika
MadMax
Wodzirej

Post autor: MadMax »

Możesz też poszukać w sklepie z chińskim badziewiem "Wszystko po 6zł". Mi udało się kupić w tym sklepie podkładki formatu ok A4.
"War. War never changes".

TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!

Ekspresowa Realizacja !!!

Awatar użytkownika
shijn
Plankton

Post autor: shijn »

Takie podkładki można kupić w empiku. Ostatnio nawet była promocja i pięć pełnych kosztowało 2.50zł ;)

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Albo kupić korek wory a nie bawić się z korkiem;p
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Gangrel
Mudżahedin

Post autor: Gangrel »

Może ktoś powiedzieć jak rozjaśniacie takie płaskie powierzchnie jak np. drzewce włóczni i inne tego typu proste długie gładkie kijki ? Zwyczajnie jak płaszcze miejscami kładziecie jaśniejszy kolor ?
"Od dwóch dobrych generałów wolę jednego, który ma szczęście", Napoleon
"Mieć rację nie sprawia żadnej przyjemności, jeśli nie można wykazać innym, że się mylą..."

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Drzewce to nie jest płaska powierzchnia przecie :wink: ... Ja rozjaśniam różnie, zależy jakie drzewce i jakie mam kaprycho:
- całość na ciemny brąz, potem proste kreski wzdłuż kija jaśniejszym brązem, mogą być nieco grubsze, to bez znaczenia i na koniec cieniutkie kreseczki też wzdłuż ochrą jakąś. Na koniec wszystlko traktuję washem gryphon sepia, wtedy fajny kolor całość uzyskuje. Przy tym sposobie trudność stanowią cienkie kreski ochrowe;
- jak nie chce mi się kreskować, to rozjaśniam tymi samymi kolorami bez kresek - jak płaszcze, tylko trzeba dać kilka odcieni więcej, żeby nie było widać przejść. Wash jak wyżej. Tutaj trudność stanowią właśnie płynne przejścia.

Awatar użytkownika
Gangrel
Mudżahedin

Post autor: Gangrel »

Drzewce to nie jest płaska powierzchnia przecie
Maluję kolejną porcję night goblinów a te ich kijaszki nie są jakieś bardzo "skomplikowane" w budowie ; ) Spróbuję tego co napisałeś. Niestety posiadam tylko agrax earthshade.
"Od dwóch dobrych generałów wolę jednego, który ma szczęście", Napoleon
"Mieć rację nie sprawia żadnej przyjemności, jeśli nie można wykazać innym, że się mylą..."

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Gdzie kupujecie plastic card?
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

ODPOWIEDZ