Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Awatar użytkownika
Mistrz Miecza Hoetha
Falubaz

Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

Post autor: Mistrz Miecza Hoetha »

Chodzi mi o zbroje bohaterów, ang. armor of hero.
Angielskiej wersji podręcznika nie posiadam ale po polsku brzmi to tak: ,,Jeżeli atakujący wyznaczy na cel właściciel zbroi, musi natychmiast przeprowadzić test na Zdolności Przywódcze. Test należy powtarzać w każdej turze Walki Wręcz. Jeżeli atakujący nie zda testu, nie może atakować"
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Liderki Herosa/Generała w zasięgu używasz zamiast LD modelu [ tak jakby ich wartosć była w tym momencie LD modelu ], więc testujesz na ich.

Oczywiście o ile nie ma wyjątku [ pan-da-monium w WoCh-u np. gdzie oddział zostaje na swojej własnej LD ] :mrgreen: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Equos pisze:a co powiecie o:
*Dragon Prince'ach? 5 goła/ew; ze sztandarem
*RBT?
* 20 Phoenix Guard?
Phoenix Guardów uwielbiam za modele, ale jak nimi grać chcesz to musisz mieć najlepiej Arcymaga z Shadowem i Book of Hoeth, więc zależy gdzie chcesz tym grać.
Co do RBT, to mnie się one nie sprawdzały nigdy i ich nie lubię, więc niech się tutaj inni wypowiedzą.
No i na koniec Dragoni. Mnie się świetnie gra na dwóch takich 5 Dragonów do obstawy piechoty lub samodzielnych misji, bo sporo zadań mają i na Lizaki są dobre według mnie, ale to od formatu punktowego zależy też. Chyba, że mowa o partyzantce dla funu, jaką kilka razy grałem, to w sumie całkiem sporo ich tam mam :D
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Equos
Chuck Norris

Post autor: Equos »

no właśnie bo skoro niebawem nowa edycja to chyba lepiej się wstrzymać z zakupem prawda?

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Equos pisze:no właśnie bo skoro niebawem nowa edycja to chyba lepiej się wstrzymać z zakupem prawda?
to zależy jak u Ciebie z kasą. :) Jeśli wiesz, że masz teraz kasę na figurki i że jak wyjdzie nowy podręcznik (czyli za jakieś pół roku) też będziesz miał kasę na nowości to kupuj również teraz to co Ci się podoba. :D
W długoletniej perspektywie (kilkunastu lat) wychodzi na to, że spora część figurek wraca do łask. A teraz jeszcze jest szansa zdobyć niektóre metalowe modele. Nowa edycje HE będzie w plastiku i żywicy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Jeszcze się może na początku 2013 roku okazać, że jakaś inna armia zajmie miejsce HE, więc nie wiem czy trzeba się tym sugerować :D

Myślicie, że jest jakaś szansa , że całkiem usuną Dragon Prince'ów z nowego Army Booka i kupienie ich jest stratą kasy? :?
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

na 99% ich nie usuną. Jednostka jest mocno zakorzeniona w AB do HE, poza tym niedawno wydali ich plastikowe modele - muszą je trochę posprzedawać :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Asassello pisze:na 99% ich nie usuną. Jednostka jest mocno zakorzeniona w AB do HE, poza tym niedawno wydali ich plastikowe modele - muszą je trochę posprzedawać :)
No niby tak, ale każda nowa armia musi mieć z dupy monstrous cavalry pasujące do klimatu wfb jak pięść do nosa i dużego potwora w dwóch wersjach. Czyli pewnie dostaniemy COK-ów i jakiegoś głupiego smoka, mimo, że lepszy byłby Avatar of Khaine, na którego wciąż liczę.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Klafuti pisze:
Asassello pisze:na 99% ich nie usuną. Jednostka jest mocno zakorzeniona w AB do HE, poza tym niedawno wydali ich plastikowe modele - muszą je trochę posprzedawać :)
No niby tak, ale każda nowa armia musi mieć z dupy monstrous cavalry pasujące do klimatu wfb jak pięść do nosa i dużego potwora w dwóch wersjach.
Sad, but true, heheheh.
Klafuti pisze:mimo, że lepszy byłby Avatar of Khaine, na którego wciąż liczę.
[-o< [-o< [-o< ( napewno lepszy, i jak HE mają już dzielić mainstream TK, EMP, OK, VC, [ale nie orków :mrgreen: ] to mógby być też w wariancie Avatar of Isha, co dawałby buffy, albo stacjonarny awatar Vaula działający jak kowadło krasi :lol2: :lol2: )

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Taa, albo Ołtarz Asuryana dający Speed of Asuryan, co? 8)

Obrazek

Obrazek

Krzysiek_312
Oszukista

Post autor: Krzysiek_312 »

na smoka zajeb.... :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

Tylko się upewniam czy dobrze rozumiem - w grze na zasadach ETC kości bonusowe dragon maga liczą się jako te "generowane", czyli gdy z BoSa dostanę 3 kości to umiejętność DM'a nic mu już nie da?
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Krzysiek_312
Oszukista

Post autor: Krzysiek_312 »

Tak.
Obrazek

turek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: turek »

Siemka
Jak mam BSB na orle to mogę nim wejść do oddziału ??

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

tak, możesz.
Nie można wchodzić do lataczy oraz monstery(kolesie na monsterach) nie mogą nigdzie wejść.
Obrazek

turek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: turek »

Dzięki :wink:

Awatar użytkownika
Equos
Chuck Norris

Ilu włóczników opłaca się wystawiać na 2400? wiem że łuki lepsze ale dopóki nowe modele nie wyjdą to tych brzydali nie chce

Awatar użytkownika
Bean_
Wałkarz

Post autor: Bean_ »

Tak za 600pkt :)
"Popatrz, leci ptaszek
Może on w swej wolności,
poznał istotę miłości
Popatrz dalej, obsrał daszek
Widać gdy go coś dręczy,
to się chłopak z tym nie męczy"

Awatar użytkownika
Equos
Chuck Norris

Bean_ pisze:Tak za 600pkt :)
buhaha.
niby tak,ale czy z CG czy bez?czy jeden mega kloc,czy dwa małe? czy jakiś magiczny banner może?

faj3r
Mudżahedin

Post autor: faj3r »

ja wystawiam duży kloc z FCG i nie włóczników tylko LSG i daję im Banner of Eternal Flame.
Najlepiej 2 duże kloce :-) w przeciwieństwie do części graczy tutaj ja wierzę w ich moc i ją protestowałem :-)

Co do brzydkich łuczników ja kupiłem staroedycyjnych, przynajmniej mają klimat.
KUPIĘ: Bitsy (głównie kusze i bicze) od Dark Elves
--
"In a mad world, only the mad are sane." - Akira Kurosawa
mój blog: Sand and Glue

Obrazek

Zablokowany