Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Chodzi mi o zbroje bohaterów, ang. armor of hero.
Angielskiej wersji podręcznika nie posiadam ale po polsku brzmi to tak: ,,Jeżeli atakujący wyznaczy na cel właściciel zbroi, musi natychmiast przeprowadzić test na Zdolności Przywódcze. Test należy powtarzać w każdej turze Walki Wręcz. Jeżeli atakujący nie zda testu, nie może atakować"
Angielskiej wersji podręcznika nie posiadam ale po polsku brzmi to tak: ,,Jeżeli atakujący wyznaczy na cel właściciel zbroi, musi natychmiast przeprowadzić test na Zdolności Przywódcze. Test należy powtarzać w każdej turze Walki Wręcz. Jeżeli atakujący nie zda testu, nie może atakować"
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
- Infernal Puppet
- Masakrator
Liderki Herosa/Generała w zasięgu używasz zamiast LD modelu [ tak jakby ich wartosć była w tym momencie LD modelu ], więc testujesz na ich.
Oczywiście o ile nie ma wyjątku [ pan-da-monium w WoCh-u np. gdzie oddział zostaje na swojej własnej LD ]
.
Oczywiście o ile nie ma wyjątku [ pan-da-monium w WoCh-u np. gdzie oddział zostaje na swojej własnej LD ]

Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Phoenix Guardów uwielbiam za modele, ale jak nimi grać chcesz to musisz mieć najlepiej Arcymaga z Shadowem i Book of Hoeth, więc zależy gdzie chcesz tym grać.Equos pisze:a co powiecie o:
*Dragon Prince'ach? 5 goła/ew; ze sztandarem
*RBT?
* 20 Phoenix Guard?
Co do RBT, to mnie się one nie sprawdzały nigdy i ich nie lubię, więc niech się tutaj inni wypowiedzą.
No i na koniec Dragoni. Mnie się świetnie gra na dwóch takich 5 Dragonów do obstawy piechoty lub samodzielnych misji, bo sporo zadań mają i na Lizaki są dobre według mnie, ale to od formatu punktowego zależy też. Chyba, że mowa o partyzantce dla funu, jaką kilka razy grałem, to w sumie całkiem sporo ich tam mam

to zależy jak u Ciebie z kasą.Equos pisze:no właśnie bo skoro niebawem nowa edycja to chyba lepiej się wstrzymać z zakupem prawda?

W długoletniej perspektywie (kilkunastu lat) wychodzi na to, że spora część figurek wraca do łask. A teraz jeszcze jest szansa zdobyć niektóre metalowe modele. Nowa edycje HE będzie w plastiku i żywicy.

- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Jeszcze się może na początku 2013 roku okazać, że jakaś inna armia zajmie miejsce HE, więc nie wiem czy trzeba się tym sugerować 
Myślicie, że jest jakaś szansa , że całkiem usuną Dragon Prince'ów z nowego Army Booka i kupienie ich jest stratą kasy?

Myślicie, że jest jakaś szansa , że całkiem usuną Dragon Prince'ów z nowego Army Booka i kupienie ich jest stratą kasy?

na 99% ich nie usuną. Jednostka jest mocno zakorzeniona w AB do HE, poza tym niedawno wydali ich plastikowe modele - muszą je trochę posprzedawać 

No niby tak, ale każda nowa armia musi mieć z dupy monstrous cavalry pasujące do klimatu wfb jak pięść do nosa i dużego potwora w dwóch wersjach. Czyli pewnie dostaniemy COK-ów i jakiegoś głupiego smoka, mimo, że lepszy byłby Avatar of Khaine, na którego wciąż liczę.Asassello pisze:na 99% ich nie usuną. Jednostka jest mocno zakorzeniona w AB do HE, poza tym niedawno wydali ich plastikowe modele - muszą je trochę posprzedawać
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Sad, but true, heheheh.Klafuti pisze:No niby tak, ale każda nowa armia musi mieć z dupy monstrous cavalry pasujące do klimatu wfb jak pięść do nosa i dużego potwora w dwóch wersjach.Asassello pisze:na 99% ich nie usuną. Jednostka jest mocno zakorzeniona w AB do HE, poza tym niedawno wydali ich plastikowe modele - muszą je trochę posprzedawać
Klafuti pisze:mimo, że lepszy byłby Avatar of Khaine, na którego wciąż liczę.

Tylko się upewniam czy dobrze rozumiem - w grze na zasadach ETC kości bonusowe dragon maga liczą się jako te "generowane", czyli gdy z BoSa dostanę 3 kości to umiejętność DM'a nic mu już nie da?
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
tak, możesz.
Nie można wchodzić do lataczy oraz monstery(kolesie na monsterach) nie mogą nigdzie wejść.
Nie można wchodzić do lataczy oraz monstery(kolesie na monsterach) nie mogą nigdzie wejść.

ja wystawiam duży kloc z FCG i nie włóczników tylko LSG i daję im Banner of Eternal Flame.
Najlepiej 2 duże kloce
w przeciwieństwie do części graczy tutaj ja wierzę w ich moc i ją protestowałem 
Co do brzydkich łuczników ja kupiłem staroedycyjnych, przynajmniej mają klimat.
Najlepiej 2 duże kloce

Co do brzydkich łuczników ja kupiłem staroedycyjnych, przynajmniej mają klimat.
KUPIĘ: Bitsy (głównie kusze i bicze) od Dark Elves
--
"In a mad world, only the mad are sane." - Akira Kurosawa
mój blog: Sand and Glue

--
"In a mad world, only the mad are sane." - Akira Kurosawa
mój blog: Sand and Glue