to protestuj więcejfaj3r pisze:ja wystawiam duży kloc z FCG i nie włóczników tylko LSG i daję im Banner of Eternal Flame.
Najlepiej 2 duże kloce w przeciwieństwie do części graczy tutaj ja wierzę w ich moc i ją protestowałem
Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Ale działa to w obie strony, nie da się zboostować z magii tego oddziału. oza tym, jest dość drogi i może go mieć tylko bsb.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
pewnie pytania laickie będą, ale wątek dla początkujących to zapytam
W wielu rozpiskach pojawia się BSB jako mag lvl1.
Jak nim grać, żeby dobrze wykorzystać jego możliwości? Nie wystawiałem takiego BSB.
W ogóle jak dobrze wykorzystać BSB?
W wielu rozpiskach pojawia się BSB jako mag lvl1.
Jak nim grać, żeby dobrze wykorzystać jego możliwości? Nie wystawiałem takiego BSB.
W ogóle jak dobrze wykorzystać BSB?
KUPIĘ: Bitsy (głównie kusze i bicze) od Dark Elves
--
"In a mad world, only the mad are sane." - Akira Kurosawa
mój blog: Sand and Glue
--
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
BSB jest zawsze dobry (niemalże obowiązkowy), bo pozwala przerzucać wszystkie testy Leadership. Ten z Radiant Gem of Hoeth jest wystawiany, gdy magia nastawiona jest pod Lore of Light, aby mieć +1 do Siły dla czaru Banishment.
Dzięki za odpowiedźAzurix pisze:BSB jest zawsze dobry (niemalże obowiązkowy), bo pozwala przerzucać wszystkie testy Leadership. Ten z Radiant Gem of Hoeth jest wystawiany, gdy magia nastawiona jest pod Lore of Light, aby mieć +1 do Siły dla czaru Banishment.
przy tym zaklęciu trzeba tych magów trzymać na 12" od siebie o ile dobrze pamiętam. To nie zawsze może być łatwe.
...a od czego zależy czy brać go piechotą czy raczej jadącego na czymś? Na orle np?
--
--
Ja gram na 40 FCG i +1 LD. mega trzymacz magów i trzeci kloc do walki, dobry statik.Equos pisze:buhaha.Bean_ pisze:Tak za 600pkt
niby tak,ale czy z CG czy bez?czy jeden mega kloc,czy dwa małe? czy jakiś magiczny banner może?
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
W najbliższym czasie zamierzam powalczyć z Tomb Kingami na 2400 EURO.
Chce użyć w miarę standardowej rozpiski, na 3 magów, 3x light, 3 oddziały WL + 3 orły. Cory zapchane w większości łukami z Eternal flame, magiczne przedmioty do dispelu itp.
Chciałem jeszcze zmieścić 5 ER z łukami i włóczniami - muszę tylko uważać na limit broni miotającej na EURO)
Co poradzilibyście a propos taktyki? na co zwrócić uwagę, na co uważać? Nigdy nie grałem z tą armią.
Chce użyć w miarę standardowej rozpiski, na 3 magów, 3x light, 3 oddziały WL + 3 orły. Cory zapchane w większości łukami z Eternal flame, magiczne przedmioty do dispelu itp.
Chciałem jeszcze zmieścić 5 ER z łukami i włóczniami - muszę tylko uważać na limit broni miotającej na EURO)
Co poradzilibyście a propos taktyki? na co zwrócić uwagę, na co uważać? Nigdy nie grałem z tą armią.
--
--
Assa przecież ja tak gram (choć ostatnio nie gram w ogóle) od początku tej edycji nie ma co testować kloc lsg jest bardzo dobry ale mimo wszystko na unlimited sporo traciAsassello pisze:to protestuj więcejfaj3r pisze:ja wystawiam duży kloc z FCG i nie włóczników tylko LSG i daję im Banner of Eternal Flame.
Najlepiej 2 duże kloce w przeciwieństwie do części graczy tutaj ja wierzę w ich moc i ją protestowałem
BoEF chyba Ci się nie przyda na TK... ER full wypas zamieniłbym na 5xDP, koszt minimalnie większy a przeciwko tej armii znacznie lepsifaj3r pisze:W najbliższym czasie zamierzam powalczyć z Tomb Kingami na 2400 EURO.
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
Havelock, dzięki.Havelock pisze:BoEF chyba Ci się nie przyda na TK... ER full wypas zamieniłbym na 5xDP, koszt minimalnie większy a przeciwko tej armii znacznie lepsifaj3r pisze:W najbliższym czasie zamierzam powalczyć z Tomb Kingami na 2400 EURO.
Problem polega na tym, że bitwa z TK jest częścią rozpoczynającej się naszej lokalnej ligi, a więc rozpiska musi być uniwersalna.
Przyjdzie mi grać tez z WoCH'em i DE i VC, no i na pewno są też Orki. Reszty nie pamiętam
--
--
sporo takich rozpisek znajdziesz tu: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=20&t=24565Aseoks pisze:Próbował ktoś może grać na BSB jako 1lvl magu?
--
--