Zagranie wątpliwe moralnie ;)
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- Paraszczak
- Falubaz
A jak to jest z Breath Weapons i załogą maszyn? W opiesie Breath Weapons jest napisane, że wszystkie cele ziania muszą być widoczne dla ziejącego.
Teraz (thx JJ!) żeby strzelić, wystarczy, że widzi sama maszyna. Zatem naturalnym jest, że obsługa idzie głęboko do lasu. Podlatuję sobie Smokiem do takiej maszyny i co? W zasadzie jakkolwiek template położę, to jakiś załogant się załapie. Mogę go zranić? Czy nie, bo nie widzę. Jak rozpatrywać zianie do Scoutów w lesie?
W ostatniej bitwie Hydrą widziałem ze 2 najwyżej, a zaziałem 8. Sytuacja bez znaczenia, jednakże przyjdą takie, które będą kluczowe.
Teraz (thx JJ!) żeby strzelić, wystarczy, że widzi sama maszyna. Zatem naturalnym jest, że obsługa idzie głęboko do lasu. Podlatuję sobie Smokiem do takiej maszyny i co? W zasadzie jakkolwiek template położę, to jakiś załogant się załapie. Mogę go zranić? Czy nie, bo nie widzę. Jak rozpatrywać zianie do Scoutów w lesie?
W ostatniej bitwie Hydrą widziałem ze 2 najwyżej, a zaziałem 8. Sytuacja bez znaczenia, jednakże przyjdą takie, które będą kluczowe.
- swieta_barbara
- habydysz
Mysle, ze mozna to rozpatrzec przez analogie do toczenia sie kuli armatniej, ktora przez przypadek obejmie tez herosa stojacego za oddzialem. Tzn - prosze bardzo.
Nie mozesz natomiast ziac w sytuacji, gdy placek nie obejmie zadnego modelu przeciwnika.
Nie mozesz natomiast ziac w sytuacji, gdy placek nie obejmie zadnego modelu przeciwnika.
Strzelasz w cel widoczny: maszynę. Celem jest maszyna. Nie jest napisane ze musisz widziec kazdy pojedynczy model w celu, gdyz wtedy strzelanie np. z flame cannona stojacego na ziemi byloby niemozliwe (nigdy nie zobacza drugiego rzedu
).

Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
- Paraszczak
- Falubaz
Cytat z RB:karlee pisze:Strzelasz w cel widoczny: maszynę. Celem jest maszyna. Nie jest napisane ze musisz widziec kazdy pojedynczy model w celu, gdyz wtedy strzelanie np. z flame cannona stojacego na ziemi byloby niemozliwe (nigdy nie zobacza drugiego rzedu).
Note that the monster must be able to see all its potential targets
Flame to nie Monster a jego strzał to nie Breath Weapon. Używa tylko fire templatki.
heheh dobre 
teraz bede pamietal o tym i koniec ziania do lasu jak widzisz jeden model i zabijasz 6 innych

teraz bede pamietal o tym i koniec ziania do lasu jak widzisz jeden model i zabijasz 6 innych

The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
- Paraszczak
- Falubaz
No właśnie nie wiem jak to jest do końca. Bo jak widzę 1-2 skirmisherów i położę na nich template, tak, że obrywa jeszcze 2 których nie widzę, to nigdzie nie ma napisane, że ci 2 niewidoczni mają jakiegoś czarodziejskiego immuna. Dlatego zamieściłem to tutaj. To jak strzelanie Cannonem tak, żeby oberwał ktoś za oddziałem. To jak strzelanie Cannonem tak, żeby zachaczyło o Rydwan w HtH 10 cali dalej...i tak dalej, i tak dalej...
Teoretycznie jak by się wczytać w zasady strzelania, to katapultą nie możesz walić w środek oddziału tylko musisz celować w model z pierwszego rzędu
Takie to trochę bzdurne te zasady.

Takie to trochę bzdurne te zasady.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Ale tu chyba raczej chodzi o oddział, a nie o pojedyncze modele.Note that the monster must be able to see all its potential targets
Bo inaczej model nie będący large tagertem nie mógłby ziać w regimenty, bo przeciez widzi tylko pierwszy szereg.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Paraszczak
- Falubaz
Jankielu. Nie znam Monstera, który nie jest LT a może ziać a dodatkowo ów zapis z RB jest dość jednoznaczny. Doskonale rozumiem powagę sytuacji i wiem, że wszyscy i tak zieją w sposób opisany powyżej, jednak jest to "ogólnie akceptowalne zagranie wątpliwe moralnie".
pzdr i EOT: JP
- Paraszczak
- Falubaz
hahah rofl:)Marek Golan pisze:BSB z wyrmlanca <-- potwor w ludzkiej skorze.
nie jest monsterem czyli cytat sie go nie tyczy?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
stary spawn tzeentcha niebyl LT i zial no i teraz mozna dac gifta z zianiem heraldowi w nowych demonachParaszczak pisze:Jankielu. Nie znam Monstera, który nie jest LT a może ziać a dodatkowo ów zapis z RB jest dość jednoznaczny. Doskonale rozumiem powagę sytuacji i wiem, że wszyscy i tak zieją w sposób opisany powyżej, jednak jest to "ogólnie akceptowalne zagranie wątpliwe moralnie".
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Wałowałem, wałuję, będę tak wałował.
RAW to zawracanie głowy w tym wypadku.
"Upierdliwe na maksa. " .. Jak to się tera mówi...
RAW to zawracanie głowy w tym wypadku.
"Upierdliwe na maksa. " .. Jak to się tera mówi...
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
ale ciekawe rzeczy mozna znalesc jak sie doslownie czyta RB...
Abandoned
Abandoned
juz nieRobson pisze:spawn tęczy zieje

Abandoned
Abandoned