06.09.2008 Zahcon 2008 - Toruń
-
- Mudżahedin
Rozpiska wyslana
Bania mozesz uzupelnic w liscie obecnosci kto jaka armia gra?
Bania mozesz uzupelnic w liscie obecnosci kto jaka armia gra?
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY

aha, taka drobna prośba - czy ma ktoś podstawkę 50x50 mm i mógłby wziąć na turniej ?? jestem gotów nawet odkupić
po prostu nie miałem kiedy do sklepu skoczyć, a jutro po pracy od razu jadę.

Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
bania wez dla mnie tyranta/bruisera 

turniej, turniej i po turnieju.
było przesympatycznie. dziękuje moim przeciwnikom za miłą atmosferę i a szczególnie za brak ciśnień i spięć. osobiście był to dla mnie bardzo elfi turniej, a nowe DE są zjadliwe chociaż o niebo lepsze od 6edycyjnych.
vs. WE 0:20
vs. HE 20:0
vs. DE 10:10
za swojej strony bardzo wszystkich zapraszam za miesiąc do Włocławka na parówkę 2x1200pts
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=11730
PS. tak jak wszyscy czekam na wyniki ze zniecierpliwieniem
było przesympatycznie. dziękuje moim przeciwnikom za miłą atmosferę i a szczególnie za brak ciśnień i spięć. osobiście był to dla mnie bardzo elfi turniej, a nowe DE są zjadliwe chociaż o niebo lepsze od 6edycyjnych.
vs. WE 0:20
vs. HE 20:0
vs. DE 10:10
za swojej strony bardzo wszystkich zapraszam za miesiąc do Włocławka na parówkę 2x1200pts
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=11730
PS. tak jak wszyscy czekam na wyniki ze zniecierpliwieniem
Ostatnio zmieniony 7 wrz 2008, o 08:14 przez Shinue, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mudżahedin
Moja rozpa na turnieju: 2xherald nurgla (palanek, nox vap, bsb -2 do casta), 2x16 plagusow fcg, 3 nuglingi, 3 bestie, 3xfurie
I bitwa z lizakami 17:3
Poczatek turnieju jak marzenie. Kazdy combat wygrywalem. Malo strat, moglem zajac jeszcze jedna cwiartke, ale zrobilem niepotrzebnie overruna. Ward nie zdany ani razu, na szczescie regenka ratowala wszystko
II bitwa z demonami hirka 1:19
Niestety duze bledy w ustawieniu i kilka znaczacych bledow taktycznych. Do tego dochodza nieudane wardy, niestety bez mozliwosci regenki - flaming atack i KB po stronie przeciwnika.
III bitwa z demonami bani 9:11
Jak zobaczylem na stole identyczna rozpiske co hirka, z tym ze bania mial teczowego generala zamiast kornity (BSB - korniszon na dżagerze, 2xhorror, 3xkundle korna, 5 flamerow i furie) bylem zalamany. Na szczescie poprzedni pojedynek sporo mnie nauczyl i prawie udalo mi sie ugrac remis. Bestie nurgla polknely 1,5 oddzialu psow. Nurglingi zeszly jak zwykle z sypania sie, furie nic nie trafialy. Klocek z generalem zostal wypalony przez flamerow (ta jednostka jest przegieta). Udalo mi sie zabic jeszcze jakis oddzial psow i horrory. Po pojedynku bylem bardzo zadowolony.
Turniej uwazam mimo wszystko za udany. Znowu czegos sie czlowiek nauczyl. Zalowalem, ze nie wzialem zamiast jednego oddzialu furii, magicznych sztandarow na klocki plagusow. W kazdym badz razie... do nastepnego
I bitwa z lizakami 17:3
Poczatek turnieju jak marzenie. Kazdy combat wygrywalem. Malo strat, moglem zajac jeszcze jedna cwiartke, ale zrobilem niepotrzebnie overruna. Ward nie zdany ani razu, na szczescie regenka ratowala wszystko
II bitwa z demonami hirka 1:19
Niestety duze bledy w ustawieniu i kilka znaczacych bledow taktycznych. Do tego dochodza nieudane wardy, niestety bez mozliwosci regenki - flaming atack i KB po stronie przeciwnika.
III bitwa z demonami bani 9:11
Jak zobaczylem na stole identyczna rozpiske co hirka, z tym ze bania mial teczowego generala zamiast kornity (BSB - korniszon na dżagerze, 2xhorror, 3xkundle korna, 5 flamerow i furie) bylem zalamany. Na szczescie poprzedni pojedynek sporo mnie nauczyl i prawie udalo mi sie ugrac remis. Bestie nurgla polknely 1,5 oddzialu psow. Nurglingi zeszly jak zwykle z sypania sie, furie nic nie trafialy. Klocek z generalem zostal wypalony przez flamerow (ta jednostka jest przegieta). Udalo mi sie zabic jeszcze jakis oddzial psow i horrory. Po pojedynku bylem bardzo zadowolony.
Turniej uwazam mimo wszystko za udany. Znowu czegos sie czlowiek nauczyl. Zalowalem, ze nie wzialem zamiast jednego oddzialu furii, magicznych sztandarow na klocki plagusow. W kazdym badz razie... do nastepnego

Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)

Wyniki:
1. Mariusz "Knight" Megger 48 BRE
2. Łukasz "Hirek" Jachimowicz 47 (+2768) DL
3. Wojciech "Scimitar" Łubkowski 47 (+2624) DE
4. Paweł "Pasiak" Paszek 42 WE
5. Robert "Silverman" Żero 34 WE
6. Łukasz "Mania" Manikowski 33 (35-2 za brak rozpiski) WE
7. Dariusz Butanowicz 33 VC
8. Michał "Stogi" Stogowski 31 (+280) VC
9. Michał "Ufo" Kwiatkowski 31 (+222) VC
10. Rafał "Shinue" Kurzępa 30 VC
11. Michał "Bania" Rumiński 29 (-70) DL
12. Michał Kondziella 29 (-87) DE
13. Łukasz "Drakar" Janiszewski 27 DL
14. Michał Bochyński 26 DWR
15. Wojciech "Imperator" Gładysiak 24 LIZ
16. Tomasz "Jose" Waldowski 22 OK
17. Łukasz "Syra" Syrocki 21 (-1756) EMP
18. Michał "Arbal" Walczak 18 O&G
19. Wiktor "Kazadoee" Walentynowicz 17 LIZ
20. Łukasz "Strażnikcytadeli" Makowski 9 HE
Dziekuje wszystkim za przybycie - ciesze sie ze udalo sie zrobic komplet.
Moje pierwsze 2 bitwy to jakas kostkowa porazka - rewanz statystyki za DMP gdzie naginałem ją bardzo bardzo
Gralo mi sie ze wszystkimi bardzo milo i bez cisnien.
Nastepny turniej <2000 zrobimy na jeszcze mniejsze punkty, zaczniemy wczesniej i zagramy 4 bitwy.
1. Mariusz "Knight" Megger 48 BRE
2. Łukasz "Hirek" Jachimowicz 47 (+2768) DL
3. Wojciech "Scimitar" Łubkowski 47 (+2624) DE
4. Paweł "Pasiak" Paszek 42 WE
5. Robert "Silverman" Żero 34 WE
6. Łukasz "Mania" Manikowski 33 (35-2 za brak rozpiski) WE
7. Dariusz Butanowicz 33 VC
8. Michał "Stogi" Stogowski 31 (+280) VC
9. Michał "Ufo" Kwiatkowski 31 (+222) VC
10. Rafał "Shinue" Kurzępa 30 VC
11. Michał "Bania" Rumiński 29 (-70) DL
12. Michał Kondziella 29 (-87) DE
13. Łukasz "Drakar" Janiszewski 27 DL
14. Michał Bochyński 26 DWR
15. Wojciech "Imperator" Gładysiak 24 LIZ
16. Tomasz "Jose" Waldowski 22 OK
17. Łukasz "Syra" Syrocki 21 (-1756) EMP
18. Michał "Arbal" Walczak 18 O&G
19. Wiktor "Kazadoee" Walentynowicz 17 LIZ
20. Łukasz "Strażnikcytadeli" Makowski 9 HE
Dziekuje wszystkim za przybycie - ciesze sie ze udalo sie zrobic komplet.
Moje pierwsze 2 bitwy to jakas kostkowa porazka - rewanz statystyki za DMP gdzie naginałem ją bardzo bardzo

Nastepny turniej <2000 zrobimy na jeszcze mniejsze punkty, zaczniemy wczesniej i zagramy 4 bitwy.
Ostatnio zmieniony 7 wrz 2008, o 09:57 przez Bania, łącznie zmieniany 4 razy.

moje wszystkie bitwy to kostkowe porazki. zwlaszcza z arbalem - np. 6 atakow irongutow w nocne gobliny na 3+ - 1,1,2,2,2,2 itp. przylady moge mnozyc
czyli normalka 

a swoja droga. to nic nie zmienia ale powinienem miec 22 pkt z bitew
1 z Scimim -1375
10 z Syrą +143
11 z Arbalem +228

1 z Scimim -1375
10 z Syrą +143
11 z Arbalem +228

były liczone 2pts za wcześniejsze wysłanie rozpisek?
EDIT:
punktów nie naliczano ponieważ wszyscy wysłali rozpiski terminowo.
EDIT:
punktów nie naliczano ponieważ wszyscy wysłali rozpiski terminowo.
Ostatnio zmieniony 7 wrz 2008, o 09:45 przez Shinue, łącznie zmieniany 1 raz.
hmmm...
Gralem WE i jestem w pelni zadowolony z wyniku.
Szczegolnie ze dwa razy trafilem na VC...
raz na klocu kawy z regenka [ vamp BSB ] i dowskrzeszaniu ghuli i batow a drugi raz na klocu kawy z regenka [ dla odmiany oczywiscie takze vamp BSB ] jednak tym razem na 11 PD + perpiapt...
oba duele wygralem pierwszy 14 drugi 16 ... jedno co zostalo to kawa z 2 herosami... ciezko cos z regenka zrobic i sv2+...
DE sa przegiete w magii... szczegolnie jak ktos ma chore rzuty [ przeciwnik mial '''\(0_o)/''' i to bardzo... ] jednak i tak dalo sie zrobic 12
tak wiec ogolnie jestem zadowolony
Gralem WE i jestem w pelni zadowolony z wyniku.
Szczegolnie ze dwa razy trafilem na VC...
raz na klocu kawy z regenka [ vamp BSB ] i dowskrzeszaniu ghuli i batow a drugi raz na klocu kawy z regenka [ dla odmiany oczywiscie takze vamp BSB ] jednak tym razem na 11 PD + perpiapt...
oba duele wygralem pierwszy 14 drugi 16 ... jedno co zostalo to kawa z 2 herosami... ciezko cos z regenka zrobic i sv2+...
DE sa przegiete w magii... szczegolnie jak ktos ma chore rzuty [ przeciwnik mial '''\(0_o)/''' i to bardzo... ] jednak i tak dalo sie zrobic 12
tak wiec ogolnie jestem zadowolony

The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
HEY
Organizacja klimat super....
Grałem O&G i chociaż zająłęm 18 miejsce i tylko 18 punktów to jestem mega zadowolony bo wkoncu zoabczylem ze moje O&G moga cos zdzialac .... moze to smieszniebrzmi
ale niektórzy wiedzą jakie ostatnimi miesiacami miałem "szczescie" w graniu...
1 bitwa Baniak z Demonami, genialne rzuty Gork i Mork całkowicie po mojej stronie , gdyby nie w ostatniej fazie magii miscast 1,1 i rzut na tabeli 1,1 i przez tp panika oddzialu NG i zabicie obydwu szamanów to było by zwyciestwo a tak 11:9 dla Baniaka
2 bitwa UFO z VC proxy na batach masakryczne, lekkie zgrzyty na poczatku ale potem luz... vampiry sa chyba gorsze niz Demony w 5 rundzie oddalem walke 15:0 szkoda czasu na cos co nei sprawia przyjemnosci
3 bitwa Jose z Ogrami
przemiła walka, 1 raz gralem w życiu z ogrami. Miła rozgrywka z Jose bez ciśnienia i jego pechowe rzuty... i znwou gdyby nie panika na NG w ostatniej rundzie i rany na gigancie to było by zwyciwstwo a tak 11:9 dla Josego
Dzieki wszystkim za miła zabawe i równeiz uwazam Baniak ze powinnismy grac jeszcze na mniejsze punkty ale 4 bitwy.
Pozdrawiam
Organizacja klimat super....
Grałem O&G i chociaż zająłęm 18 miejsce i tylko 18 punktów to jestem mega zadowolony bo wkoncu zoabczylem ze moje O&G moga cos zdzialac .... moze to smieszniebrzmi

1 bitwa Baniak z Demonami, genialne rzuty Gork i Mork całkowicie po mojej stronie , gdyby nie w ostatniej fazie magii miscast 1,1 i rzut na tabeli 1,1 i przez tp panika oddzialu NG i zabicie obydwu szamanów to było by zwyciestwo a tak 11:9 dla Baniaka
2 bitwa UFO z VC proxy na batach masakryczne, lekkie zgrzyty na poczatku ale potem luz... vampiry sa chyba gorsze niz Demony w 5 rundzie oddalem walke 15:0 szkoda czasu na cos co nei sprawia przyjemnosci
3 bitwa Jose z Ogrami

Dzieki wszystkim za miła zabawe i równeiz uwazam Baniak ze powinnismy grac jeszcze na mniejsze punkty ale 4 bitwy.
Pozdrawiam
Dziękuję moim przeciwnikom za miłe bitwy, spoko atmosfera i klimat - szkoda, że tylko 3 bitwy no i miejsc na 20 osób, ale było fajnie - no i dyplom mam 

Draconis - FOR EVER !!!