Armia HE
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
-
- Chuck Norris
Re: Armia HE
kusze zdecydowanie najlepiej się prezentują , reszta trzyma wysoki poziom , brawo
Bardzo fajnie drewno wyszło, cały oddział malowałeś 3h, czy pojedyncze modele po 3h?
na model jakas godzina lub poltorej godziny (i troche widac bo rzezba nierowna i kafelki sa tez nierowne) + na bsbka wiecej czasu ok 2-3h i na championa ok 2h - caly unit tak okolo 30-35h malowania "mniejwiecej" (troche duzo ale niestety ta plytowka jest masakryczna i ciezko ja tasmowo pomalowac - choc zalezy od modelu -> teraz czekaja mnie poprawki)
drewno to banal -> najprostrze rozwiazania sa czesto bardzo efektowne i efektywne
teraz pora na konczenie reszty
drewno to banal -> najprostrze rozwiazania sa czesto bardzo efektowne i efektywne
teraz pora na konczenie reszty
dead is dead
Szczerze to swordzi sa to brzydko wykonane figurki ... masa w nich baboli a przy minimalistycznym malowaniu bardziej widac neiktore rzeczy wlasnie na takich modelach. mam nadzieje ze po drobnych korektach bede z nich bardziej zadowolony (jesli idzie o foty bo w realu wygladaja przyzwoicie )
oto crewmeni - mam nadzieje ze spelniaja stolowe standardy - staralem sie by metaliki i szatki byly tak gladkie jak tylko sie da i mysle ze jest ok. drobny freehendzik ktory wypelnia pusta przestrzen -> bez tego zawijasa wygladalo to tak mniej ciekawie (choc sam szlaczek nie jest jakis gornolotny)
musze teraz siasc ostro do podstawek ... i smoka (rydwany mysle ze do weekendu zloze w kupe i podmaluje laczenia oraz ustawie zaloge tak by byla wymienna
oto crewmeni - mam nadzieje ze spelniaja stolowe standardy - staralem sie by metaliki i szatki byly tak gladkie jak tylko sie da i mysle ze jest ok. drobny freehendzik ktory wypelnia pusta przestrzen -> bez tego zawijasa wygladalo to tak mniej ciekawie (choc sam szlaczek nie jest jakis gornolotny)
musze teraz siasc ostro do podstawek ... i smoka (rydwany mysle ze do weekendu zloze w kupe i podmaluje laczenia oraz ustawie zaloge tak by byla wymienna
dead is dead
smok praktycznie skonczony - zabieram sie za jezdzcow teraz ... caly wczorajszy dzien sie z nim meczylem ale wyglada teraz niezle (staralem sie aby mimo szybkiego malowania detale zostaly dobrze wykonane)
tak to wyglada na chwile obecna - moze cos pododawac ?? jakies losze na skalki ?? np nie wiem czy jest to wymagane
wracam do roboty
mysle ze kwestia tygodnia dwoch jak dokoncze wiekszosc co mi zostalo (3 rydwany juz prawie gotowe smok wymaga pierdolkow - jezdzcy malowania -> zostaje paru herosow ...)
mam nadzieje ze sie podoba
tak to wyglada na chwile obecna - moze cos pododawac ?? jakies losze na skalki ?? np nie wiem czy jest to wymagane
wracam do roboty
mysle ze kwestia tygodnia dwoch jak dokoncze wiekszosc co mi zostalo (3 rydwany juz prawie gotowe smok wymaga pierdolkow - jezdzcy malowania -> zostaje paru herosow ...)
mam nadzieje ze sie podoba
dead is dead
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Pomaluj jeszcze zęby i pazury
Ogólnie bardzo fajny
Ogólnie bardzo fajny
Wiekszosc kolejnej czesci zamowienia na he
dead is dead
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Konkretnie
Sztandar Mistrzów Miecza to samoróbka?
Sztandar Mistrzów Miecza to samoróbka?
Są dwie opcje drugie przy konnych rydwanach A no i całość prezentuje sie całkiem fajnie, jak na tych czyściochów ;( Niech oddadzą tron prawowitemu właścicielowi!
Troszkę mi drewno nie podpada, tzn sposób malowania, ale lwy za to są świetne.
Troszkę mi drewno nie podpada, tzn sposób malowania, ale lwy za to są świetne.
Eh kolega Mahon sie machnal z opcja 2
Co do szmatki tak samorobka -> łuk od HE + GS
Co do szmatki tak samorobka -> łuk od HE + GS
dead is dead
Wszystko sprawnie i poprawnie, ale:
- Champion od Swordmasterów ma jakąś białą plamę na dole płaszcza, gdyby to był zwyklak to pół biedy, ale champion...
- Opcja w lion chariocie z herosem, dlaczego heros ma zielone włosy i jakieś zielone przebarwienia przy rękojeści broni
- Rydwany Ellyriańskie, te ciemniejsze brązowe konie mają jakieś zielone przebarwienia na sierści
- Dragon Mage, IMO ma zbyt ciemną twarz.
- Champion od Swordmasterów ma jakąś białą plamę na dole płaszcza, gdyby to był zwyklak to pół biedy, ale champion...
- Opcja w lion chariocie z herosem, dlaczego heros ma zielone włosy i jakieś zielone przebarwienia przy rękojeści broni
- Rydwany Ellyriańskie, te ciemniejsze brązowe konie mają jakieś zielone przebarwienia na sierści
- Dragon Mage, IMO ma zbyt ciemną twarz.
Pewnie trudno sie nie zgodzic - wiesz ze jestem daltonista -> dla mnie to nadal kolory brazowe . Powiem tylko tyle ze malowalem kolorami brazowymi w najrozniejszych odcieniach (najprawdopodobniej jeden z kolorow brazowych byl zlamany zielenia i stad te efekty o ktorych piszesz ) Ta plama o ktorej piszesz to moze byc odprysk -> ale nie dam sobie reki uciac na moich zdjeciach tego nie bylo (bylo tam minimalnie mocniejsze rozjasnienie wiec moze silne swiatlo takie cus uczynilo z dosc jasna farba).
Dzieki za wypowiedz
PS zagubiona fotka
Dzieki za wypowiedz
PS zagubiona fotka
dead is dead