Armia HE

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

VegaMStudio
Chuck Norris

Re: Armia HE

Post autor: VegaMStudio »

kusze zdecydowanie najlepiej się prezentują , reszta trzyma wysoki poziom , brawo

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Bardzo fajnie drewno wyszło, cały oddział malowałeś 3h, czy pojedyncze modele po 3h?

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: dead »

na model jakas godzina lub poltorej godziny (i troche widac bo rzezba nierowna i kafelki sa tez nierowne) + na bsbka wiecej czasu ok 2-3h i na championa ok 2h - caly unit tak okolo 30-35h malowania "mniejwiecej" (troche duzo ale niestety ta plytowka jest masakryczna i ciezko ja tasmowo pomalowac - choc zalezy od modelu -> teraz czekaja mnie poprawki)

drewno to banal -> najprostrze rozwiazania sa czesto bardzo efektowne i efektywne

teraz pora na konczenie reszty
dead is dead

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

łaaaadne :)
jak skończysz ten oddział to cyknij jakieś foty całej armii plz :wink: musi to świetnie wyglądać :)

Awatar użytkownika
Rabin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Rabin »

ale po swordmasterach o już rochę widać zmęczenie. nieco odstają od bardzo dobrej reszty.

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Szczerze to swordzi sa to brzydko wykonane figurki ... masa w nich baboli a przy minimalistycznym malowaniu bardziej widac neiktore rzeczy wlasnie na takich modelach. mam nadzieje ze po drobnych korektach bede z nich bardziej zadowolony (jesli idzie o foty bo w realu wygladaja przyzwoicie :P)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

oto crewmeni - mam nadzieje ze spelniaja stolowe standardy ;) - staralem sie by metaliki i szatki byly tak gladkie jak tylko sie da i mysle ze jest ok. drobny freehendzik ktory wypelnia pusta przestrzen -> bez tego zawijasa wygladalo to tak mniej ciekawie (choc sam szlaczek nie jest jakis gornolotny)

musze teraz siasc ostro do podstawek ... i smoka :D (rydwany mysle ze do weekendu zloze w kupe i podmaluje laczenia oraz ustawie zaloge tak by byla wymienna :P
dead is dead

ajpinus
Chuck Norris

Post autor: ajpinus »

Samo malowanie baloist i zalogantow nie zachwyca, ale klimat i dobor kolorow doskonaly.

Awatar użytkownika
Wisnia
Chuck Norris

Post autor: Wisnia »

Mi się niepodoba sposób w jaki te balisty są pomalowane. Jakoś tak mało Hajelficko.
Stylistycznie nie mam nic do zarzucenia, bo sam maluje dużo gorzej :) Crewmani spoko.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Zbyslaw
Mudżahedin

Post autor: Zbyslaw »

Bolce pomalowane świetnie, obsługa całkiem całkiem, ale te błękitne tuniki wystające spod płaszczy zupełnie nie trafione

koziu
Pseudoklimaciarz

Post autor: koziu »

A mnie się podoba i to bardzo.
Jak gram to nie oglądam figurek z 10cm tylko z metra albo i więcej - jak dla mnie świetnie pomalowane.
Jeśli cała armia będzie trzymała taką kolorystykę i będzie pomalowana CAŁA to dla mnie bomba.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

bardzo ładna armia się szykuje! czekam na kolejne odsłony!

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

smok praktycznie skonczony - zabieram sie za jezdzcow teraz ... caly wczorajszy dzien sie z nim meczylem ale wyglada teraz niezle (staralem sie aby mimo szybkiego malowania detale zostaly dobrze wykonane)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

tak to wyglada na chwile obecna - moze cos pododawac ?? jakies losze na skalki ?? np nie wiem czy jest to wymagane :P

wracam do roboty :D

mysle ze kwestia tygodnia dwoch jak dokoncze wiekszosc co mi zostalo :D (3 rydwany juz prawie gotowe smok wymaga pierdolkow - jezdzcy malowania -> zostaje paru herosow ...)

mam nadzieje ze sie podoba
dead is dead

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Pomaluj jeszcze zęby i pazury ;)
Ogólnie bardzo fajny :)

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wiekszosc kolejnej czesci zamowienia na he
dead is dead

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Konkretnie =D>
Sztandar Mistrzów Miecza to samoróbka?

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Są dwie opcje drugie przy konnych rydwanach ;) A no i całość prezentuje sie całkiem fajnie, jak na tych czyściochów ;( Niech oddadzą tron prawowitemu właścicielowi! :evil:

Troszkę mi drewno nie podpada, tzn sposób malowania, ale lwy za to są świetne. =D> =D>

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Eh kolega Mahon sie machnal z opcja 2 ;)

Co do szmatki tak samorobka -> łuk od HE + GS
dead is dead

Awatar użytkownika
Malin
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Malin »

Wszystko sprawnie i poprawnie, ale:

- Champion od Swordmasterów ma jakąś białą plamę na dole płaszcza, gdyby to był zwyklak to pół biedy, ale champion...
- Opcja w lion chariocie z herosem, dlaczego heros ma zielone włosy i jakieś zielone przebarwienia przy rękojeści broni :?:
- Rydwany Ellyriańskie, te ciemniejsze brązowe konie mają jakieś zielone przebarwienia na sierści :?
- Dragon Mage, IMO ma zbyt ciemną twarz.
Obrazek

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Pewnie trudno sie nie zgodzic - wiesz ze jestem daltonista -> dla mnie to nadal kolory brazowe ;). Powiem tylko tyle ze malowalem kolorami brazowymi w najrozniejszych odcieniach (najprawdopodobniej jeden z kolorow brazowych byl zlamany zielenia i stad te efekty o ktorych piszesz ;) ) Ta plama o ktorej piszesz to moze byc odprysk -> ale nie dam sobie reki uciac ;) na moich zdjeciach tego nie bylo (bylo tam minimalnie mocniejsze rozjasnienie wiec moze silne swiatlo takie cus uczynilo z dosc jasna farba).

Dzieki za wypowiedz

PS zagubiona fotka ;)

Obrazek
dead is dead

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Metaliki są turbosłabe, wiem że mają być wypolerowane, jak to u HE, ale tutaj wygląda po prostu płasko i biednie w wielu miejscach :P
Reszta naprawdę fajna, dość prosta i efektowna :)

ODPOWIEDZ