TUMSKIE WZGÓRZE VI - PŁOCK - 20.09.2008 - Cztery Pory Roku

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
koral
Mudżahedin

Post autor: koral »

Gobo pisze:w jesieni kazdy gracz na pcozatku tury rzuca...wiec podoga bedzie falowac pewnie... co do magii...na czary Tk nie dziala...bo nie maja poziomów...(+2 tez nie dostaja...)

co do zajmowania w zimie obiektu...dla TK errata...tlyko prince mzoe go zajac... w innych amiach tylko nieczarujacy...

co do ALE... tylko 1 oddział na stole ;)

ps. makiet bedzie dosc duzo ;]

a scenariusz nr 2 VC nie faworyzuje... masz kupe z magia... nr 3...chcesz punkty...wystaw wrata ;D ...zmusza do zbalansowania armii..co do empire...wystawisz teraz na 3 magach, 3 cannonach i tanku? zycze powodzenia w 2 bitwie ;) macie scenariusze, a teraz myslcie jak tu rozpiski zlozyc zeby wam wspolgraly z nimi...

i tak jak znam zycie to zaraz uslysze ze zrobilem scenariusze pod moja armie...
nie zauwazylem nic co mialoby wplyw na bretonie...dla tej armii te scenariusze nie maja najmniejszego znaczenia...jesli chodzi o 2 scenariusz, noc coz wychodzi na to ze bedzie trudno ja roznwiez wystrzelac. przepraszam gobo ale to smierdzi

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

skad wiedzialem koral...czego bym nie zrobil i czym bym nie gral to by bylo to samo... zdarzylem sie juz przyzwyczaic ;) moze zaczne grac demonami...albo Ogrami.. huk z tym..

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

koral pisze:uwazam ze 2 scenariusz jest nie fair. tnie tylko armie strzelajace i magie. ZDECYDOWANIE sie sprzeciwiam
czyli z tego, co widać po zgłoszeniach jakieś 75% armii

cięcie na bretkę? wystarczy dużo domków na stołach

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

domkow moze duzo nie bedzie...ale lasow/skal itp na pewno... a jak koral ruszy tylek na rozstawienie tego to nawet bedzie mogl je sam poustawiac... ;)

ps. mysle ze lepszy taki scenariusz niz caly chory CS, ktory doprowadzi do podobnej sytuacji i bedziecie sie wkurzac... po czym okaze sie ze CS nei tnie mojej armii... i moja armia tez bez udziwnien pasuje pod zasady Euro... dziwne nie?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

czemu desz nie wplywa na ruch ciezkiej konnicy jak to bylo w starych scenariuszach dotyczacych pogody? tak samo lot powinien byc spowolniony...

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Bo bretońskie konie miałyby przerąbane :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

ale nie chodzi w cieciu scenariuszami armi o to, zeby lludzie grali rankowa piechota, ktora jest gorsza w batlu?

Awatar użytkownika
koral
Mudżahedin

lubie scenariusze ale takie ktore maja jednakowy wplyw na wszyskich i sprzeciwaiajac sie nie mialem na celu ataku Goba, wydaje mi sie ze poprostu nie do konca to rozwazyl

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

Ciekawe scenariusze bardzo mi sie podobaja proste i wnoszące wiele do gry ale popieram Korala scenariusz jesieni osłabia armie strzelajace a co jesli gracz bez strzelania nic nie osiagne na turnieju ... Gobal rozważ lekką zmiane badz zbalansowanie scenariusza bo poważnie jest lekko zły nie mowie tu o cieciu magii bo jestem za zbalansowaniem ale obciecie strzelania gdy niektóre armie nie mają wogóle broni strzelających to troche nieteges...Licze na pozytywne ropatrzenie wniosku :P

P.S. JEST JEDNAK ROZWIAZANIE PROSTE I PRZYJEMNE NIECH RESTRYKCJA OBEJMIE RÓWNIERZ LATACZY NA 4+ STARTUJĄ Z ZIEMI W NIEBO NA 1-3 PODĄZAJĄ RUCHEM NAZIEMNYM ...ZASTANÓWMY SIE DZIALO NIE STRZEKLA ALELATACZ JE DOPADA CHORE...WIEC DZIALO NIE STRZELA LATACZ NIELATA....MOŻNA ZASTANOWIC SIE ROWNIERZ NAD BRAKIEM MARSZU NA SKUTEK SILNEGO WIATRU U JEDNOSTEK TYPU FAST NA 4+ POKONAKLI NAPOR WIATRU(DO JESIENI PASUJE) NA 1-3 WIATR JEST TAK SILNY ZE LEKKIE JEDNOSTKI FAST RUSZAJA SIE PODSTAWOWYM RUCHEM NIEMARSZUJĄ I JUZ JEST ZBALANSOWANIE
Obrazek

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Myśle,że fajnym motywem na ten 2 scenariusz było by rozwiązanie podobne z kohortexu,że ciężka kawaleria ma -1 do ruchu i już się robi bardziej wyrównanie.Co się tyczy lataczy to może skrócenie zasięgu lotu zależne od pogody.

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

I co latacze lecą -2 ''np. to śmieszne i tak 18" bedą miec uważam że moje rozwiazanie jest dobre na 4+ lecą na 1-3 start utrudnia silny wiatr i biegną po ziemi swoim ruchem naziemnym...fasty nA 4+ MARSZUJĄ na 1-3 za silny wiatr idą sobie normalnie...ciezka kawa -1 do ruchu stałe w jesienią mokry grunt
Obrazek

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

spoko rozwaze jakies zmiany.. co do obcinania lataczy to wilqu ma racje, opcja na 4+ jest lepsza ;)

spoko..posiedze pomysle ;) co do magii to nawet nie proscie o tego zdjecie... strzelanie moge jakos podratowac...

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Ciesze sie że mogłem pomóc IMO latacze na 4+ to dobry pomysł ale pomyślmy również o roztopach i -2do ruchu kawalerii...

Pytanie do 3 scenariusza bohater niemagiczny może zając punkt jak to sie ma do VC które mają wampiry u których każdy na wejściu jest 1 lv magiem???? Tylko proszę nie mówcie mi że generał będzie mógł tylko zając punkt ..no chyba ze to wymusi branie witch kinga (niemagiczny kolo)

Scenario 2...albo źle rozumuje albo opłaca sie jechać na samych bound spellach mają większa sile niż powinny cytyje goba ..."a bound o mocy 3 działa jak o sile 5" priest wali boundy o sile 6???????
Obrazek

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

scen 3 - wymusza wziecie Wight Kinga...albo nie amsz mozliwoscie zdobycia obiektu ;)

scen 2 - chodzi tylko o boundy z itemow... prayerom i inkantacjom Tk to nic nie daje ;)

ps.. scen nr 2 lekko zmodyfikowany...ale mysle nad jeszcze jakimis u(nie)dogodnieniami ;] zeby nikt nie plakal...

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

W sumie to rozumiem co chcesz osiągnąć ..spiłować mega przegięte rozpy typu samo strzelanie czy sama magia by grało sie przyjemnie...Mogło by to wypalić tylko czy każdy to zrozumie :cry:
Obrazek

Awatar użytkownika
Mefistofeles
Falubaz

Post autor: Mefistofeles »

może w jesieni pomniejszyć ruch jednostek?
W sumie to pada deszcz wieje wiatr i wszystko przeszkadza...
może np. na 5,6jednostki nie mogą maszerować ??

ale gobo twoja wola xd
“And if you gaze for long into an abyss, the abyss gazes also into you.“
Friedrich Nietzsche
Sfinks to akurat żaden must-have (aczkolwiek ja na nim gram)
_______
Obrazek

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Mefi... sluszna uwaga... ale raczej to zrobic na 1-2 ;D ... warte przemyslenia...rzuciles nowe swiatlo na sprawe

ps. Wilqu - tak patrze i czytam...cholera...roztopy to sa na wiosne a nie na jesien... ;D

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Miałem na myśli pluche ..poniosła mnie fantazja :lol2:
Obrazek

Awatar użytkownika
koral
Mudżahedin

ja sie coraz bardziej sklaniam do samego sedziowania...

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

nie zgodze sie na to...chyba ze zamkniesz sie w tybetanskiej swiatyni na anjblizsze 2 tyg i bedziesz tylko zasady zakuwal :P

ODPOWIEDZ