Prace Heliona ...
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Prace Heliona ...
podmieniłem kilka zdjęć i zamieściłem trochę lepsze rydwanu....wciąż komórą robione...
materiał to zwykły skrawek t-shirta starego, obustronnie złożony i sklejony rozcieńczonym wikolem, a Ziemko ma rację to dokładnie ta pani, tylko wnerwiał mnie ten kok w oryginalnym modelu i oczywiście siekiera, którą miałaby się rzekomo posługiwać
EDIT: przy okazji zamieszczę poprawionych GS, zmieniony śnieg na bardziej biały, co jak wyglądało na wcześniejszych fotach że jest mdły, Enjoy:
materiał to zwykły skrawek t-shirta starego, obustronnie złożony i sklejony rozcieńczonym wikolem, a Ziemko ma rację to dokładnie ta pani, tylko wnerwiał mnie ten kok w oryginalnym modelu i oczywiście siekiera, którą miałaby się rzekomo posługiwać
EDIT: przy okazji zamieszczę poprawionych GS, zmieniony śnieg na bardziej biały, co jak wyglądało na wcześniejszych fotach że jest mdły, Enjoy:
Ostatnio zmieniony 8 maja 2010, o 15:02 przez #helion#, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
zdecydowanie lepszy jest zwykly papier namoczony w wikolu i powyginany w sposob jaki się chce, lepiej sie maluje i jest gładki.
Smigne tutorial jak ktos bedzie zainteresowny
Smigne tutorial jak ktos bedzie zainteresowny
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
z papierem niestety jest problem, pojedziesz na turniej z takim unitem czy coś, zerwie Ci sztandar i cała robota w diabły, a tutaj przed wyschnięciem wikolu możesz sobie uformować baner jak tylko chcesz, po wyschnięciu jest bardzo sztywny i trwały a lekki jak plastik (farba dodatkowo usztywnia całość), kiedyś stosowałem materiał z prześcieradeł (takich przedpotopowych) był jeszcze lepszy bo cieńszy i z mniejszą fakturą, niestety fragment zaginął
co do malowania, to jest bardzo łatwo wbrew pozorom, należy standardowo nałożyć podkład, ew. kolor podstawowy tylko trochę grubszą warstwę, a potem już normalnie jak z innymi malunkami
a co do fotek, jakieś porady na przyszłość nie chcę ściemniać ale to chyba drugi raz kiedy zamieszczam jakieś fotki gdziekolwiek
P.S. Rakso, zszedł już kilka razy w takich sytuacjach, ale jakoś nie od kraśkowych , a porównując z GS-ami, to Altar częściej schodził niż zawiodłem się na nich; w ostatnich 10 bitwach mniej więcej, jakoś 4-5 razy zdechł altar a GS-y raptem jakoś 2 razy spanikowali i za stół z TK i kraśkami i raz wybici do nogi z VC, po dwóch turach kombatu , więc jednak ostatnio wystawiam Wizard Lorda na Pegazie
co do malowania, to jest bardzo łatwo wbrew pozorom, należy standardowo nałożyć podkład, ew. kolor podstawowy tylko trochę grubszą warstwę, a potem już normalnie jak z innymi malunkami
a co do fotek, jakieś porady na przyszłość nie chcę ściemniać ale to chyba drugi raz kiedy zamieszczam jakieś fotki gdziekolwiek
P.S. Rakso, zszedł już kilka razy w takich sytuacjach, ale jakoś nie od kraśkowych , a porównując z GS-ami, to Altar częściej schodził niż zawiodłem się na nich; w ostatnich 10 bitwach mniej więcej, jakoś 4-5 razy zdechł altar a GS-y raptem jakoś 2 razy spanikowali i za stół z TK i kraśkami i raz wybici do nogi z VC, po dwóch turach kombatu , więc jednak ostatnio wystawiam Wizard Lorda na Pegazie
kolejny mały update, Altar definitywnie skończony, do tego 3 kunie spod outriderów zrobione (jeszcze nie skończone podstawki), oraz WIP pikemanów/spearmanów, jeszcze nie w podkładzie i nie zmagnesowanych
furmanka
konie, będą tylko 3 w takiej maści na 10 które mam do pomalowania
spearmani, w sumie 29 chłopa i małpa, command to leopolds leopard company oraz jakiś elfik lekko skonwertowany
a tutaj tarcze do nich, chyba jakieś Foundry, Roman legions, dostałem kiedyś 8 legionistów i 30 tarcz
kompletnie nie umiem robić zdjęć, ale mam nadzieję że cokolwiek widać na nich
furmanka
konie, będą tylko 3 w takiej maści na 10 które mam do pomalowania
spearmani, w sumie 29 chłopa i małpa, command to leopolds leopard company oraz jakiś elfik lekko skonwertowany
a tutaj tarcze do nich, chyba jakieś Foundry, Roman legions, dostałem kiedyś 8 legionistów i 30 tarcz
kompletnie nie umiem robić zdjęć, ale mam nadzieję że cokolwiek widać na nich
Najbardziej podobają mi się konie (te bez jeźdźców) - ładnie pomalowane, płynne przejścia, fajna kolorystyka (oczywiście z tego, co widać na zdjęciach ). Natomiast zastanawiają mnie te brązowo-białe szmaty na koniach w furmance. Czemu takie? O_o
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.
Troszkę oczojebne ale dobre malowanie. Mnie również do gustu najbardziej przypadły te konie, no i tarcze. Ciekawe tarcze myślę, że będą naprawdę oryginalni o naddadzą im dużo charakteru.
konie na furmance były dość dawno temu malowane, a dokładniej w święta w grudniu (i po nocy), przytwierdziłem je a rano okazało się że to nie do końca taki efekt brudnej/zakurzonej bieli jaki chciałem mieć (pierwsze użycie nowych inków z cytadelek )bem pisze:Natomiast zastanawiają mnie te brązowo-białe szmaty na koniach w furmance. Czemu takie? O_o
tarcze są perfekcyjne dla tych chłopaczków, trochę Tileański charakter będą mieli, ale jako pseudo najemnicy powinni pasować, 6ed. Spearmani po drobnych przeróbkach, to obok metalowych GS-ów i Flagusiów najlepiej wyglądająca piechota Imperium, a na pewno plastikowa szkoda że nic nie robią na stole...zastanawiam się jeszcze nad przeróbką sztandaru, na materiałowy
jakieś porady co do zdjęć?? tło??
Jak skończysz więcej to cyknę ci lepsze fotki ,bo na tych ... Konie wyszły naprawdę bardzo dobrze ,a furmanka ... w realu duuużo lepsza
ciekaw jestem pikinierów jak wyjdą, GSi fajna kolorystyka, ładnie gra z podstawkami, waraltar już za pstrokaty moim zdaniem:)
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
tak po prawdzie Altar aż tak pstrokaty nie jest, chociaż czerwony wyszedł na przód (zamierzone 6ed Cult of Ulric malowanie), jakoś nie widzę White wolfów w kolorystyce biało niebieskiej, byle by pasowali do schematu....u mnie Pantery będą niebieściutkie; niestety z Altarem Szczurek ma rację, zdjęcia słabe, świeci się, nie wiem czemu, a w realu jest mocno matowy
pikinierzy muszą zaczekać, dopiero po outriderach i moździerzu (5ed. metalowy statyczny, aż się palę do niego ) nadejdzie ich kolej, lubię ten regon, a nie chcę dłubać przy swordach bo to mordęga, mimo że bardziej wystawialni
prośba, jakieś linki do ciekawych sztandarów dla spearmanów, wzory, herby,motywy czy coś takiego?
EDIT:
polecam lakier samochodowy MOTIP MATT BLACK Akryl, dostałem taką puchę 500ml + 150 gratis, za jedyne 16,80, kryje jak chaos black
pikinierzy muszą zaczekać, dopiero po outriderach i moździerzu (5ed. metalowy statyczny, aż się palę do niego ) nadejdzie ich kolej, lubię ten regon, a nie chcę dłubać przy swordach bo to mordęga, mimo że bardziej wystawialni
prośba, jakieś linki do ciekawych sztandarów dla spearmanów, wzory, herby,motywy czy coś takiego?
EDIT:
polecam lakier samochodowy MOTIP MATT BLACK Akryl, dostałem taką puchę 500ml + 150 gratis, za jedyne 16,80, kryje jak chaos black
cóż, post pod postem, ale aż miesiąc różnicy, może moderatorzy wybaczą
dużo pracy ale znalazłem trochę czasu na maźnięcie kilku modeli, zdjęcia słabe, pomalowanych modeli poprawię jak tylko Daw podrzuci mi aparat
na pierwszy ogień wczesny WIP (choć mordować będę się z nimi wyjątkowo) 10 KO White Wolf Knights....mam nadzieję, że będę z nich dumny, planuję dużo freehandów, dominujące kolory to czerwony i biały z domieszką niebieskiego (jeszcze nie nałożony).....niestety przez czarny podkład mało co widać ale jakoś będę starał się wrzucać na bierząco
skończony całkowicie Mortar, powinien się sprawdzić na nowe zasady
i na tą chwilę jeszcze Outridersi, baaaardzo długo malowani bo ponad miesiąc, ale efekt przeszedł moje oczekiwania (jeszcze 5 pozostało) dlatego więcej fot
Komentarze i porady mile widziane
EDIT: Daw jak zobaczył moje wypociny z komórką, od razu wziął aparat i zmajstrował o niebo lepsze foty....( foty outridersów oraz mortara jego autorstwo)
dużo pracy ale znalazłem trochę czasu na maźnięcie kilku modeli, zdjęcia słabe, pomalowanych modeli poprawię jak tylko Daw podrzuci mi aparat
na pierwszy ogień wczesny WIP (choć mordować będę się z nimi wyjątkowo) 10 KO White Wolf Knights....mam nadzieję, że będę z nich dumny, planuję dużo freehandów, dominujące kolory to czerwony i biały z domieszką niebieskiego (jeszcze nie nałożony).....niestety przez czarny podkład mało co widać ale jakoś będę starał się wrzucać na bierząco
skończony całkowicie Mortar, powinien się sprawdzić na nowe zasady
i na tą chwilę jeszcze Outridersi, baaaardzo długo malowani bo ponad miesiąc, ale efekt przeszedł moje oczekiwania (jeszcze 5 pozostało) dlatego więcej fot
Komentarze i porady mile widziane
EDIT: Daw jak zobaczył moje wypociny z komórką, od razu wziął aparat i zmajstrował o niebo lepsze foty....( foty outridersów oraz mortara jego autorstwo)
Ostatnio zmieniony 22 cze 2010, o 19:13 przez #helion#, łącznie zmieniany 2 razy.
No outridersi są zajebiści moim zdaniem. Na wilczkach te jasne szaty jak dla mnie dziwnie w siebie przechodzą kolorki.
Działko samo w sobie średnie, za ciemne. Obsługanci bardzo fajni.
Myślę, że w "realu" wyglądają figsy o wiele lepiej, gdyż zdjęcia wygadają się prosić o oświetlenie.
Działko samo w sobie średnie, za ciemne. Obsługanci bardzo fajni.
Myślę, że w "realu" wyglądają figsy o wiele lepiej, gdyż zdjęcia wygadają się prosić o oświetlenie.