Ethereal Creatures
Moderator: misha
Potwierdza sie napewno fakt, ze przeciwnicy sie ogolnie ich bardzo obawiaja, to niezla bron. Taka forma straszaka.
Tak, sa raczej do trzymania. Chodz zabic tez cos tam potrafia. (dzisiaj na turnieju na 1666 wystawilem 2 bazy i troche potrzymaly jednostki, i zabily nawet bolca i spawna ogolem. )
Nie zniechecalbym sie do nich pomimo tego, ze coraz wiecej magicznych armii jest. Wystawilem duszki dzisiaj for fun, bo to lokalik byl, z klimatycznymi rozpiskami i nie zaluje wyboru.
Tak, sa raczej do trzymania. Chodz zabic tez cos tam potrafia. (dzisiaj na turnieju na 1666 wystawilem 2 bazy i troche potrzymaly jednostki, i zabily nawet bolca i spawna ogolem. )
Nie zniechecalbym sie do nich pomimo tego, ze coraz wiecej magicznych armii jest. Wystawilem duszki dzisiaj for fun, bo to lokalik byl, z klimatycznymi rozpiskami i nie zaluje wyboru.
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds
Beast Herds
Ja juz nie wystawiam duchow, bo dobre byly gdy mozna bylo wystawic dwie bazy, wtedy 130 pkt akurat bylo w sam raz zeby cos zablokowac albo poslac na maszyny. Teraz minimum to 3 bazy, a to juz 195 pkt, ciut za drogo na blokera i ciut za drogo zeby posylac na maszyne, bo najczesciej jednak nie ubije wiecej niz jednej i sie nie splaci, albo stanie sie ulubionym celem wrogich magow i niestety to tez za drogi oddzial na wabik, za ta cene mam caly regiment szkieletow z war bannerem.
Ostatnio użyłem banshee i czterech pomocników. Przytrzymały i prawie zakrzyczały i skosiły regiment savage orków z generałem.
Na nastepny raz dam im za plecami jako wsparcie duchowe vampira - trenera w koronie. Z WS 6 powinny zdziałać cuda.
Gwoli wyjaśnienia chodzi o 7 ed, bo jak widzę wiekszosc dyskusji dotyczyła wcześniejszego zastosowania tej jednostki.
Na nastepny raz dam im za plecami jako wsparcie duchowe vampira - trenera w koronie. Z WS 6 powinny zdziałać cuda.
Gwoli wyjaśnienia chodzi o 7 ed, bo jak widzę wiekszosc dyskusji dotyczyła wcześniejszego zastosowania tej jednostki.
-
- Mudżahedin
Ja zaczolem dolaczac do armi 5 wraithow i Banshee wspomagane przez Vampa nie zawsze sie sklada ze w 18 calach od BSB. I tak jednostoka moze spokojnie kasowac jednostki, szczegolnie tanka gozej jest z WE i Demonami. Ogolnie jednostka droga i szybciej sie splaca niz Vargulf, ktory szybciej moze zginac
Paraszczak pisze:Wszyscy sapią na wymaxowane rozpiski, wszyscy się zarzekają, że ich to nie dotyczy, wszyscy walą na turnieje z jakimś syfem. A potem się okazuje, że g... prawda i na 30 VC, 29 ma BSB z Regeneracją, a ten ostatni to też miał, tylko nie dojechał.
Hipokryzja!
US 1. Z cala pewnoscia. Jest to model piechotny na podstawce 20x20. Nie ma tu pola do innej interpretacji.edytki_72 pisze:Mam pytanie ile unit strength ma jeden model Wraith-a czy 2 co by odpowiadało ilości Woundów czy 1 jak każdy (oczywiście są wyjątki np. ogry )model piechoty zasada z rulebooka . Jaka jest wasza opinia
Ja używam 'wratatów' z 'banszmatką' od początku, niejako z przymusu, bo gulfa nie mam, a czarny trener nie sklejony, nie pomalowany i ogólnie siedzi jeszcze w pudełku. I muszę powiedzieć, że różnie z tym jest ale nie narzekam generalnie, choć trochę losowe, raz banshee ściągnęła 5 bk, a raz nie mogła zakrzyczeć zwykłych skinków. Choć ostatnio zastanawiam się nad chorym kombosem bloodziaków z wardem+regenką. I nie wiem co lepsze.
A ja wiem.okurdemol pisze:Ja używam 'wratatów' z 'banszmatką' od początku, niejako z przymusu, bo gulfa nie mam, a czarny trener nie sklejony, nie pomalowany i ogólnie siedzi jeszcze w pudełku. I muszę powiedzieć, że różnie z tym jest ale nie narzekam generalnie, choć trochę losowe, raz banshee ściągnęła 5 bk, a raz nie mogła zakrzyczeć zwykłych skinków. Choć ostatnio zastanawiam się nad chorym kombosem bloodziaków z wardem+regenką. I nie wiem co lepsze.
nie znasz siebless pisze:A ja wiem.okurdemol pisze:Ja używam 'wratatów' z 'banszmatką' od początku, niejako z przymusu, bo gulfa nie mam, a czarny trener nie sklejony, nie pomalowany i ogólnie siedzi jeszcze w pudełku. I muszę powiedzieć, że różnie z tym jest ale nie narzekam generalnie, choć trochę losowe, raz banshee ściągnęła 5 bk, a raz nie mogła zakrzyczeć zwykłych skinków. Choć ostatnio zastanawiam się nad chorym kombosem bloodziaków z wardem+regenką. I nie wiem co lepsze.
Sie znajdzie trochę czasu, sie weźmie, sie przetestuje, sie nie martwcie.Shino pisze:nie znasz siebless pisze:A ja wiem.okurdemol pisze:Ja używam 'wratatów' z 'banszmatką' od początku, niejako z przymusu, bo gulfa nie mam, a czarny trener nie sklejony, nie pomalowany i ogólnie siedzi jeszcze w pudełku. I muszę powiedzieć, że różnie z tym jest ale nie narzekam generalnie, choć trochę losowe, raz banshee ściągnęła 5 bk, a raz nie mogła zakrzyczeć zwykłych skinków. Choć ostatnio zastanawiam się nad chorym kombosem bloodziaków z wardem+regenką. I nie wiem co lepsze.
- Shakin' Dudi
- Masakrator
mozesz zdradzic tajemnice?bless pisze:A ja wiem.okurdemol pisze:Ja używam 'wratatów' z 'banszmatką' od początku, niejako z przymusu, bo gulfa nie mam, a czarny trener nie sklejony, nie pomalowany i ogólnie siedzi jeszcze w pudełku. I muszę powiedzieć, że różnie z tym jest ale nie narzekam generalnie, choć trochę losowe, raz banshee ściągnęła 5 bk, a raz nie mogła zakrzyczeć zwykłych skinków. Choć ostatnio zastanawiam się nad chorym kombosem bloodziaków z wardem+regenką. I nie wiem co lepsze.
Dotad gralem zazwyczaj na jednym oddziale 6 wraithow. Juz na Master Blaster jade z dwoma oddzialami (2x 5, inc bashee).Shakin' Dudi pisze:mozesz zdradzic tajemnice?bless pisze:A ja wiem.okurdemol pisze:Ja używam 'wratatów' z 'banszmatką' od początku, niejako z przymusu, bo gulfa nie mam, a czarny trener nie sklejony, nie pomalowany i ogólnie siedzi jeszcze w pudełku. I muszę powiedzieć, że różnie z tym jest ale nie narzekam generalnie, choć trochę losowe, raz banshee ściągnęła 5 bk, a raz nie mogła zakrzyczeć zwykłych skinków. Choć ostatnio zastanawiam się nad chorym kombosem bloodziaków z wardem+regenką. I nie wiem co lepsze.
Blood Knights sa lepsi. Maja w koncu po 3 ataki z S7 w szarzy.
Ja właśnie daje bloodziakom szansę. Jadę na MB z piątką bez czempiona i sztandarem z flamingami.
Na razie rozegrałem kilka bitew ale jestem bardzo zadowolony. Oddział nie jest tak drogi żeby ściągać cały ogień, a wykop w hth ma fenomenalny. W połączeniu z zylionem wskrzeszeń dają radę. Ale zobaczymy na turnieju.
Na razie rozegrałem kilka bitew ale jestem bardzo zadowolony. Oddział nie jest tak drogi żeby ściągać cały ogień, a wykop w hth ma fenomenalny. W połączeniu z zylionem wskrzeszeń dają radę. Ale zobaczymy na turnieju.
Opcja A. Ran nie zadano (identyczna sytuacja przy tym jak je wysejwujesz), więc czemu miały by liczyć się do wyniku walki?Shinue pisze:wracając do eteryków. jak to jest z zadawaniem im ran?
a) tylko i wyłącznie magiczne ataki zadają im obrażenia, które oczywiście są podliczane przy rozstrzyganiu CR.
b) niemagiczne ataki nie zadają im ran ale każda "teoretycznie zadana" rana jest podliczana przy obliczaniu CR.