IV X MMVIII - MDpts

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Bober
Wałkarz

Post autor: Bober »

A jak myślisz :twisted:

Awatar użytkownika
Arte
Wodzirej

Post autor: Arte »

czyli demony

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Nie przejmujcie się też bede z demonami :twisted:

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Zieeew. Naprawdę myślałem Skaven, że jesteś w stanie zagrać bez przewagi na stole, wynikającej z samego wyboru armii. No ale cóż, najwidoczniej przycięcie turlania 2d6s5 wpędza Cię w stan takiej niepewności, że musisz sobie dodać nieco na start.

Hm, niech zgadnę panowie rozpiski będą takie:
Herald Khorne'a na Jaggernaucie ok 200-220pts, dwa razy flesh houndy w oddziałach po 6 420pts, dwa razy pink horrory więc 240pts i teraz jest ciężki wybór - albo jakiś caddy, albo może trzecie horrory? Lub uwaga! Można przyciąć po jednym psie i wsadzić heralda Slanesha z syrenkami dla klimatu! Boże - ludzie, że Wam się chce tym grać...
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Jestem w stanie zagrać czymś innym ale muszę wziaść te demony zeby ktoś inny ich nie wziął, robię to dla waszego dobra :)
Na następnym singlu moge wam obiecać ze jak nie zrobicie zasad idealnie pod myszy to zagram lizaczkami :)

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

Wszytskie zasady pozwalajace na wiecej niz jeden lvl magii sa dla ciebie idealne pod myszy :wink:

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Sranie w banie Skaven, odgrażałeś się, że będziesz grać lizakami już od dłuższego czasu, wiadomo co z tego wyszło. Nieważne, Twoje podejście - Twoja sprawa.

Ponoć wpadnie jeszcze znany z klimatycznych rozpisek Butan, myślę że w ramach klimatu znajdzie się miejsce na hełm i Drakenhoffa :-)
Co ciekawe chciałem zrobić zakaz u nas na turniejach dla tych dwóch armii, ale pomyślałem, że nie ma co ciąć jednego Arbaala - mam za swoje...
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Skaven pisze:Jestem w stanie zagrać czymś innym ale muszę wziaść te demony zeby ktoś inny ich nie wziął, robię to dla waszego dobra :)
Na następnym singlu moge wam obiecać ze jak nie zrobicie zasad idealnie pod myszy to zagram lizaczkami :)
"Ty jestes tym zalosnym Skavenem z forum ktory potrafi grac tylko na elektrowni, a kiedy jest obcieta zamieniasz chaos dwarfy na demony?" - zapytało podniecone dziecko z barda

"Tak to ja!! ale w rzeczywistosci tez jestem żałosny" - pochwalił sie Skaven po dluzszej rozkmince :roll:

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Dobra skończmy temat. Od kolejnych turniejów po prostu defaultowo będą jakieś CSowe ograniczenia i tyle. Niech każdy gra czym lubi ;-)
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Kurde, to ja się pojawię jedynie jako widz żeby się nie pojawił niedługo temat: "DE zalewają Polską ligę WFB" ;) Ale z tego co czytam to będzie miło popatrzeć jak się ciśnieniujecie przyciskani przez Butana jeśli trafi z rozpiską tak jak na Arenie :)

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Ależ ja się nie będę ciśnieniować Hypnotic, jak wpadnę na parę VC-DL - przeciwnie - złożę figurki, tak jak Bless na którymś masterze i pójdę sobie na kawę. Zdecydowanie milsze spędzanie czasu niż udawanie, że mogę coś w takiej sytuacji ugrać :-)
Natomiast DE to nie jest tak debilna armia jak VC czy DL. Tym trzeba umieć grać w nieco większym stopniu niż tym błędem Games Workshopu...
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Ej nie rozumiem was !! Ja zawsze jak gram to udaje ze moge coś ugrac i nie skłądam figurek :D BA jestem twardy mada faka i walcze do konca ... czyli do 3 tury kiedy nie mam już figurek na stole :D

Ej !! Bo mam małą lipe Bober jednak bedzie grał z qmplemi z waw-y i w związku z tym nie mam pary !! ;( .. znowu :/

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Nie ma przebacz, załatwiłem też sobie wampiry i wpadam z demonami i VC, ale bede was jechał teraz.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Spoko ksh nie gram to sobie mogę jaja robić, ale wygląda na to że i do naszego zaścianka zapukał problem ogarniający polhammera, zobaczymy jak będzie.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

No i po turnieju.
Skaven w ostatniej chwili poczuł słabość swoich działań i w obawie przed sromotą i wyśmianiem zrezygnował z demonów na rzecz lizaków. Opłaciło się, ale o tym za chwilę. Oprócz niego i Tomka wystąpił jeszcze wstrząsający duet Bober i Butan (sojusz armii no-brain 7th ed), Cinek wraz z Artem (Orki i Imperium), ja i Raptor (WE-DE), Sławek z R2D2 (WE-HE) oraz dwaj początkujący gracze Krzysiek i Grzesiek (Imperium i Bretka).
Pierwsza runda: Arte i Cinek dostają no-brainów i oczywiście biorą w kakao 19-1, Skaveny ogrywają panów Wysockich 16-4 a my 18-2 ze świeżynkami. Druga runda to my z wiadomo kim na pierwszym stole i kakao 2-18 (nawet nieźle zagrana przez nas bitwa, ale szanse były z góry wiadome), Skaveny ogrywają świeżaczków 20-0, a Cinek z Artem pokonują panów Wysockich (12-8 chyba). Finał to Skaven przeciw Butanowi i Boberowi, drugi stół my przeciw Cinkowi z Artem a trzeci stół to świeżynka (kolega wyszedł) z Wysockimi. Sławek z synem wygrali i zajęli zdaje się czwarte miejsce, my wygraliśmy 20-0 i skończyliśmy trzeci, a w finale Skaven miał mega farty, ale musiał też nieźle zagrać bo wygrał i to 15-5, co niezwykle ucieszyło wszystkich obecnych i rzecz jasna wygrał cały turniej.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Bober i Butan (sojusz armii no-brain 7th ed)
:lol2: :lol2: :lol2:

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

No to ładnie, gratulacje dla Skavena, szkoda że nie mogłem zobaczyć tej bitwy.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Jak tam z czasem na kolejny turniej panowie? 8 XI singielek? Dwa kółeczka na zgrabnym CSiku?
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Pajo
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Pajo »

a moze jakis ekstremalny format? 600pkt border patrol 4 bitwy? :P

Awatar użytkownika
ksch