Fanatyczny blog armijny (update 14.02.07)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Pestigor WIP - próba rozjaśniania.
Podstawa na Nurglingi - czyli będzie więcej, będzie weselej, będzie zgnilej - na razie to tylko "szkielet".
Uzyskałem nie negatywne komentarze to wypuszczam w świat
Jest coś jeszcze co robię od jakiegoś czasu ale tego pana pokażę skończonego - to będzie niespodzianka
Proszę o konstruktywną krytykę - mnie samemu się niektóre rzeczy nie podobają ale wystawiam to żeby usłyszeć jak to zmienić.
Pzdr
F
Podstawa na Nurglingi - czyli będzie więcej, będzie weselej, będzie zgnilej - na razie to tylko "szkielet".
Uzyskałem nie negatywne komentarze to wypuszczam w świat
Jest coś jeszcze co robię od jakiegoś czasu ale tego pana pokażę skończonego - to będzie niespodzianka
Proszę o konstruktywną krytykę - mnie samemu się niektóre rzeczy nie podobają ale wystawiam to żeby usłyszeć jak to zmienić.
Pzdr
F
- Roman Lord of the Druchii
- Chuck Norris
- Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką
Dla dobra forum nie będę komentował konwersji.
Odnosnie hipka z pierwszych (zbyt ciemnych aby właściwie dostrzec i ocenić techniczną stronę figsa) do grania jak najbardziej spoko, ale........
.......ale farbki koniecznie musisz bardziej rozwadniać i pomiędzy tymi 2 odcieniami zielenia(jasnym i ciemnym) powinno byc co najmniej kilka warstw kolorów pośrednich położonych.
Na tym zdjęciu mordka wygląda sympatycznie.
Pozdro
Odnosnie hipka z pierwszych (zbyt ciemnych aby właściwie dostrzec i ocenić techniczną stronę figsa) do grania jak najbardziej spoko, ale........
.......ale farbki koniecznie musisz bardziej rozwadniać i pomiędzy tymi 2 odcieniami zielenia(jasnym i ciemnym) powinno byc co najmniej kilka warstw kolorów pośrednich położonych.
Na tym zdjęciu mordka wygląda sympatycznie.
Pozdro
mistrzem obrabiania zdjec nie jestem... ale czy nie mogles ich wrzocic w np takiej postaci?
i tak slabo widac bo kiepskie zdjecia, ale juz przynajmniej cos widac
(skoluj se jesli nei masz jakis prosty program do obrabiania zdjec, ja mam hp image zona ktorego dostalem za friko razem z drukarka, spisuje sie bardzo dobrze ma duzo opcji itp, nie potrzeba od razu photoshopa )
pzdr !
i tak slabo widac bo kiepskie zdjecia, ale juz przynajmniej cos widac
(skoluj se jesli nei masz jakis prosty program do obrabiania zdjec, ja mam hp image zona ktorego dostalem za friko razem z drukarka, spisuje sie bardzo dobrze ma duzo opcji itp, nie potrzeba od razu photoshopa )
pzdr !
- Chuck Norris
- Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką
imo możesz do takich prac jak nie umiesz robic fotek uzyć nawet flesha.i tak chodzi o porady dotyczące strony techniczne a pomimo tego ze figsy takie jasne beznadziejnie wygladają to wszystko widać i bedziemy mogli cos podpowiedzieć.
@ Roman i Ryu...
Komentować odnośnie detali to będziecie jak będą zrobione. To jest na razie szkielet...czyli nic ciekawego...żadnych detali, zwykły szkielet. NIE SKOŃCZONE.
Z programami to rzeczywiście muszę poszukać, zobaczę, może coś znajdę.
A co do lepienia w gsie...nie zgodzę się że nic nie umiem. Ciąglę ćwiczę, coś tam wychodzi...
Komentować odnośnie detali to będziecie jak będą zrobione. To jest na razie szkielet...czyli nic ciekawego...żadnych detali, zwykły szkielet. NIE SKOŃCZONE.
Z programami to rzeczywiście muszę poszukać, zobaczę, może coś znajdę.
A co do lepienia w gsie...nie zgodzę się że nic nie umiem. Ciąglę ćwiczę, coś tam wychodzi...
- Chuck Norris
Czyli jeszcze zamiast tych podziubanych dwóch kulek z gsa postawionych jedna na drugiej jak bałwan będą nieługo oczy, zęby itp.?Fanatyk pisze: To jest na razie szkielet...czyli nic ciekawego...żadnych detali, zwykły szkielet. NIE SKOŃCZONE.
Rozumiem, że dorobisz jeszcze pare akich samych, może większych ale juz jest co skomentować bo nawet jeśli to jest TYLKO szkielet to uważasz go za skończonego.
Żeby zobaczyć co to będzie, trzeba mieć wyobraźnię Romku. Nie zimny wzrok "gwiazdy Ebay'a". Przykro mi, że nie widzisz piękna w tych modelach. Ranisz moje uczucia. Pójdę i potnę się mydłem w płynie.
A tobie radzę pomyśleć czy warto od razu dłubać takie modele do detali. Nie lepiej zrobić szkielet? Nurglingi w swojej podstawowej formie nie były bałwankami?
A i tak, dostaną zęby, jelita i inne ciekawostki.
Jest co komentować Romku. Proporcje, pomysł. Jak zaczniesz komentować detale to albo nie umiesz czytać (WIP oznacza Work In Progress czyli Robota W Toku) albo po prostu udajesz złośliwą małpę.
No offence Romku.
Pozdrawiam, a jakże.
A tobie radzę pomyśleć czy warto od razu dłubać takie modele do detali. Nie lepiej zrobić szkielet? Nurglingi w swojej podstawowej formie nie były bałwankami?
A i tak, dostaną zęby, jelita i inne ciekawostki.
Jest co komentować Romku. Proporcje, pomysł. Jak zaczniesz komentować detale to albo nie umiesz czytać (WIP oznacza Work In Progress czyli Robota W Toku) albo po prostu udajesz złośliwą małpę.
No offence Romku.
Pozdrawiam, a jakże.
Fanatyk przesadzasz z tymi WIP'ami. Ja rozumiem WIP w stylu ulepiłem figse i czekam co mi podpowiedzą co dodać to dodam/albo i nie. Potem pomaluje i do oceny. Może coś poprawić. Ale wrzucać wip'y np. tego beastka..przecież jak bys sie sprężył to 2 max 3h i masz całego gotowego..
Co do "bałwanków" - czekam właśnie na te jelita itp. to wtedy mozna skomentować. Proporcje ok.
Pozdro
Co do "bałwanków" - czekam właśnie na te jelita itp. to wtedy mozna skomentować. Proporcje ok.
Pozdro
Właśnie nie...
Wiesz ile zajęło mi pomalowanie tego co jest? Łącznie 5 godzin. z 8 warstw na ciuchach i tyle samo na skórze.
A z nurglingami problem jest jeden - nie mam ich oryginalnych więc potrzebuję wiedzieć czy proporcje zostały zachowane. A jak do dzisiaj wyschły to porobię coś z nimi.
Dzięki za komentarz,
F
Wiesz ile zajęło mi pomalowanie tego co jest? Łącznie 5 godzin. z 8 warstw na ciuchach i tyle samo na skórze.
A z nurglingami problem jest jeden - nie mam ich oryginalnych więc potrzebuję wiedzieć czy proporcje zostały zachowane. A jak do dzisiaj wyschły to porobię coś z nimi.
Dzięki za komentarz,
F
- Chuck Norris
ekhm Fanatyk nie ważne ile robiłęś coś, ile warstw nałożyłes tylko ważne jaki jest efekt.
mozliwe że neico zmienie zdanie o tych bałwankach twoich ale póki co czekam na reszte.
moze aj sobie ulepię stworka jakiegoś w gs'ie
mozliwe że neico zmienie zdanie o tych bałwankach twoich ale póki co czekam na reszte.
moze aj sobie ulepię stworka jakiegoś w gs'ie
- Hashmallum
- Mudżahedin
E no nie daj sie zmanipulowac defetystom Rob nurglingi!
Konstruktywny komentarz: tarcza i dwurak nie mogą być w tej grze używane jednocześnie
A tak poważnie: Twoja pierwsza konwersja, której sam bym się nie powstydził. Tarcza jest trochę mało ostra, ale poza tym naprawdę git. Tak należy zaczynać przygodę z lepieniem - od małych konwersji.
A tak poważnie: Twoja pierwsza konwersja, której sam bym się nie powstydził. Tarcza jest trochę mało ostra, ale poza tym naprawdę git. Tak należy zaczynać przygodę z lepieniem - od małych konwersji.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Jest nielegalny jak siemasz
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny