Fanatyczny blog armijny (update 14.02.07)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Pestigor WIP - próba rozjaśniania.
Obrazek
Obrazek
Podstawa na Nurglingi - czyli będzie więcej, będzie weselej, będzie zgnilej - na razie to tylko "szkielet".
Obrazek

Uzyskałem nie negatywne komentarze to wypuszczam w świat :wink:

Jest coś jeszcze co robię od jakiegoś czasu ale tego pana pokażę skończonego - to będzie niespodzianka :wink:

Proszę o konstruktywną krytykę - mnie samemu się niektóre rzeczy nie podobają ale wystawiam to żeby usłyszeć jak to zmienić.

Pzdr

F

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

Dla dobra forum nie będę komentował konwersji.

Odnosnie hipka z pierwszych (zbyt ciemnych aby właściwie dostrzec i ocenić techniczną stronę figsa) do grania jak najbardziej spoko, ale........

.......ale farbki koniecznie musisz bardziej rozwadniać i pomiędzy tymi 2 odcieniami zielenia(jasnym i ciemnym) powinno byc co najmniej kilka warstw kolorów pośrednich położonych.

Na tym zdjęciu mordka wygląda sympatycznie.

Pozdro

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

Fotki za ciemne...
A co do zabawy z GS'em to powiem Ci tak - że masz taki sam talent do lepienia jak ja :)

Czyli żaden... ;)
Bez urazy... :)

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

mistrzem obrabiania zdjec nie jestem... ale czy nie mogles ich wrzocic w np takiej postaci?

Obrazek

Obrazek

i tak slabo widac bo kiepskie zdjecia, ale juz przynajmniej cos widac ;)
(skoluj se jesli nei masz jakis prosty program do obrabiania zdjec, ja mam hp image zona ktorego dostalem za friko razem z drukarka, spisuje sie bardzo dobrze ma duzo opcji itp, nie potrzeba od razu photoshopa :) )

pzdr !

Awatar użytkownika
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

imo możesz do takich prac jak nie umiesz robic fotek uzyć nawet flesha.i tak chodzi o porady dotyczące strony techniczne a pomimo tego ze figsy takie jasne beznadziejnie wygladają to wszystko widać i bedziemy mogli cos podpowiedzieć.

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

@ Roman i Ryu...

Komentować odnośnie detali to będziecie jak będą zrobione. To jest na razie szkielet...czyli nic ciekawego...żadnych detali, zwykły szkielet. NIE SKOŃCZONE.

Z programami to rzeczywiście muszę poszukać, zobaczę, może coś znajdę.

A co do lepienia w gsie...nie zgodzę się że nic nie umiem. Ciąglę ćwiczę, coś tam wychodzi...

Awatar użytkownika
Chuck Norris

Fanatyk pisze: To jest na razie szkielet...czyli nic ciekawego...żadnych detali, zwykły szkielet. NIE SKOŃCZONE.
Czyli jeszcze zamiast tych podziubanych dwóch kulek z gsa postawionych jedna na drugiej jak bałwan będą nieługo oczy, zęby itp.?

Rozumiem, że dorobisz jeszcze pare akich samych, może większych ale juz jest co skomentować bo nawet jeśli to jest TYLKO szkielet to uważasz go za skończonego.

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Żeby zobaczyć co to będzie, trzeba mieć wyobraźnię Romku. Nie zimny wzrok "gwiazdy Ebay'a". Przykro mi, że nie widzisz piękna w tych modelach. Ranisz moje uczucia. Pójdę i potnę się mydłem w płynie.

A tobie radzę pomyśleć czy warto od razu dłubać takie modele do detali. Nie lepiej zrobić szkielet? Nurglingi w swojej podstawowej formie nie były bałwankami?

A i tak, dostaną zęby, jelita i inne ciekawostki.

Jest co komentować Romku. Proporcje, pomysł. Jak zaczniesz komentować detale to albo nie umiesz czytać (WIP oznacza Work In Progress czyli Robota W Toku) albo po prostu udajesz złośliwą małpę.

No offence Romku.

Pozdrawiam, a jakże.

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Fanatyk przesadzasz z tymi WIP'ami. Ja rozumiem WIP w stylu ulepiłem figse i czekam co mi podpowiedzą co dodać to dodam/albo i nie. Potem pomaluje i do oceny. Może coś poprawić. Ale wrzucać wip'y np. tego beastka..przecież jak bys sie sprężył to 2 max 3h i masz całego gotowego..

Co do "bałwanków" - czekam właśnie na te jelita itp. to wtedy mozna skomentować. Proporcje ok.

Pozdro

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Właśnie nie...

Wiesz ile zajęło mi pomalowanie tego co jest? Łącznie 5 godzin. z 8 warstw na ciuchach i tyle samo na skórze.

A z nurglingami problem jest jeden - nie mam ich oryginalnych więc potrzebuję wiedzieć czy proporcje zostały zachowane. A jak do dzisiaj wyschły to porobię coś z nimi.

Dzięki za komentarz,

F

Awatar użytkownika
Chuck Norris

ekhm Fanatyk nie ważne ile robiłęś coś, ile warstw nałożyłes tylko ważne jaki jest efekt.

mozliwe że neico zmienie zdanie o tych bałwankach twoich ale póki co czekam na reszte.

moze aj sobie ulepię stworka jakiegoś w gs'ie :D

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Chciałem tylko powiedzieć że po dzisiejszych próbach zrobienia czegoś z nurglingami, zostały one zniszczone i poczekają na lepszy czas. Będę się skupiał na malowaniu i na lekkim konwertowaniu (bits swapping).

Pozdrawiam

F

Awatar użytkownika
Hashmallum
Mudżahedin

Post autor: Hashmallum »

E no nie daj sie zmanipulowac defetystom ;) Rob nurglingi!
Obrazek

God's in His Heaven, All's Right With the World

http://Leprechaun-studio.com

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Jeżeli już jakiekolwiek to ulepię od początku ale po jednym. Ale na razie coś lżejszego - zresztą Chiny 1900-1949 czekają!

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

U ha ha, u ha ha. Idzie sobie Nurgla dywizja, u ha ha, u ha ha :twisted:
Exalted Champion of Nurgle. Dwuraka ma i tarczę.
Obrazek
Obrazek
Proszę o konstruktywne komentarze :wink:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Konstruktywny komentarz: tarcza i dwurak nie mogą być w tej grze używane jednocześnie ;)

A tak poważnie: Twoja pierwsza konwersja, której sam bym się nie powstydził. Tarcza jest trochę mało ostra, ale poza tym naprawdę git. Tak należy zaczynać przygodę z lepieniem - od małych konwersji. :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

jak dla mnie to on ma nawet dwie tarcze :P.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Jest nielegalny jak siemasz ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

@Fanatyk- spiłuj kanty tarczy wtedy będzie wyglądać dużo lepiej :wink:

a chłop wyglada zajebiscie gdyby nie ta tarcza na dwu - raku :P

Awatar użytkownika
gaara
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: gaara »

Przypomina mi tego zioma z rodziny adamsow. Ale tak na serio to jest spoko tylko, ze mi to nie pasuje ta tarcza przy broni

ODPOWIEDZ