Macki Wojny 2008 Łódź 13-14 grudnia 2008

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Nehan pisze: szukam sojusznika, mam demony (2k), chaos dwarfy (2k), mogę też wymalować na szybkości 1k WoCów
moze chcesz do pary HE, praktycznie w dowolnej konfiguracji :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Lukaszxx
Chuck Norris

Post autor: Lukaszxx »

Czy te scenariusze w bitwach 1-3 aż tak bardzo wpływają na grę że WE muszą tracić swój las?

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Zgodnie z zasadami, WE mają prawo do darmowego lasu jedynie podczas Pitched Battle. Dopuszczenie lasu WE przy innych scenariuszach byłoby zatem dopałką dla WE, której IMHO ta armia z żadnej strony nie potrzebuje. Natomiast zupełnie inną sprawą jest to, że w każdym ze scenariuszy dodatkowy las może okazać się bardzo pomocny co tym bardziej przemawia za jego brakiem.
A licky boom boom down!!!

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

2 sprawy:) czy sa paniki od sojuszniczych armii oraz czy zasady 3x ten sam hero oznacza ze moge miec lorda maga i 3 malych magof czy to ten sam typ?
podpis nieregulaminowy - administracja

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

nie ma panik

możesz mieć, to dwa różne czojsy

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Nehan mnie uprzedził :)

blady da'Rasta
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: blady da'Rasta »

sa ustalone jakies zasady wystawiania sie?
tj. wystawiamy po jednym oddziale na sojusz czy po dwa (tj. po jednym z kazdej armii sojuszu)?

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

też mnie to interesuje :) chyba, że to sprawa do ustalenia między graczami
dla grających 1 armią to odpowiednio po 2 oddziały ??
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Nie myślałem, że trzeba to jakoś odgórnie pisać. Byłem przyzwyczajony, że zawsze się to i tak ustala miedzy sobą. Gdybym miał coś narzucać to bym napisał, że po jednym z każdej armii(dla pojedynczej po dwa), a jak się skończą w jednej oddziały to po dwa z tej co została, ale jak się komuś nie podoba i dogada się inaczej z przeciwnikiem to proszę bardzo, byleby tylko nie trwało to godzinami. :)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

spoko :D szybka i konkretna odpowiedź - to lubię
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Pytanie techniczne - dotyczące dojazdu (nie byłem rok temu):
- na jakiej stacji najlepiej wysiadać ?? Łódź Kaliska ?? jak daleko z PKP na miejsce (pieszo, tramwaj, taxi, itp. - jak do 15 min to mogę przecież nawet z buta uderzać)
- czy istniałaby opcja noclegu z piątku na sobotę ?? (z Trójmiasta jest pociąg co to o 23.30 w Łodzi Kaliskiej ląduje, więc chciałbym wiedzieć coś na temat takiej możliwości)
- jak jest z końcem turnieju ?? widziałem, że jest fajny pociąg do Gdyni z Kaliskiej o 16.13 --> miło by było wyrobić się na niego, ew. oczywiście liczyłbym na jakąś pomoc logistyczną ze strony organizatorów

To oczywiście tak teoretycznie, bo możliwe, że autko jakieś pojedzie do Łodzi.
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

http://master.osmiornica.info/dojazd.html
Szkoła ta sama co rok temu więc opis dojazdu pasuje. Stronę spróbuję przerobić na rok 2008 jutro jak do roboty nie będę musiał iść.

Z Kaliskiej jest dość daleko do szkoły niestety, ale da radę dojechać komunikacją miejską, za to z Fabrycznej i dworca centralnego PKS bardzo blisko, może tak jak rok temu uda się znaleźć kogoś kto z Kaliskiej zgarnie przyjezdnych, wsadzi w tramwaj i zawiezie na miejsce.

Co do noclegu w piątek to w szkole raczej nie będzie, ale dopóki liczba osób chcących się przespać to będzie jakiś "reasonable amount" to mogą się przespać u mnie, ale z Kaliskiej to do mnie jest kawał drogi, albo może u kogoś innego z Łódzkich graczy. Popytam się jakby co.

Nie gwarantuję niestety, że na 16:13 zdążycie, chociaż bardzo bym chciał. Planowo bitwy mają się o 16:30 skończyć i nie wiem czy da radę to jakoś wcześniej skończyć i jakoś wam pomóc, a od szkoły do Kaliskiej jest całkiem spory kawał drogi i raczej trasa na taksówkę bo komunikacją miejska to trzeba się z przesiadkami liczyć. Niestety jest to taka przypadłość Łodzi, że jeden z dwóch dużych dworców jest dość daleko od centrum.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

Wszystkie dokupione na bohaterach przedmioty i zdolności, które pozwalają magowi na wybieranie czarów bez losowania
warpblades elektryka? powoduja ze bez losowania wybiera swój czar (z 1 dostepnego :P)
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

On nie wybiera, po prostu ma. :wink:

A tak poza tym to jesteś na LS trzeba się było tam kłócić, bo to przeklejka jest. :P

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

ale mi to teraz dopiero wpadlo do glowy...i to raczej taki żarcik był ;)
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

A już myślałem, że chcesz, żeby każdy elektryk z czarem zabierał jedną kostkę powera z limitu. :wink:

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Uwazam ze powinny :wink:
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

ej Panowie...
w 3 na 4 scenariuszach nie moge wystawic lasu...
czytalem co uwazasz b_sk ale to taj jakbys powiedzial bretce sorry ale Wasz blessing zbyt moze wplynac na gre i nie macie go w 3 na 4 bitwach...hmmm moze dwarfy bez 4 DD? fajnie nie powiem :)
wiem ze w booku napisali ze w piczkach jednka zauwaz ze praktycznie nie robi w wiekszosci scenariuszy roznicy... na PGA gralem 3 razy na stole bez jednego lasu i gdybym nie mial swojego to sorry...
naprawde prosze przemyslcie to bo niestety sporo trace bez tego lasu... jak trafie na sojusz Emp i Dwarfow to juz sie boje :P ten las naprawde nie wplywa az tak na gre...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

bigpasiak pisze:...czytalem co uwazasz b_sk ale to taj jakbys powiedzial bretce sorry ale Wasz blessing zbyt moze wplynac na gre i nie macie go w 3 na 4 bitwach...hmmm moze dwarfy bez 4 DD? fajnie nie powiem :)...
Nie, to z żadnej strony nie jest tak jak mówisz. Jest wręcz odwrotnie, dopuszczenie lasu to byłoby danie blessinga bretce nawet wtedy kiedy się nie modli no bo w końcu to w ogóle nie wpływa na grę. Zasady wystawiania lasu przez WE są wyraźnie zaznaczone w armybooku, dopuszczenie go w każdej innej sytuacji to jest ukłon w stronę WE, a jakby to wyglądało gdybyśmy wszystkie armie obcinali CS-em, a WE dawali darmowy lasek nawet wtedy kiedy się im nie należy? :wink: Na pocieszenie dodam, że poza dwoma, max trzema stołami pustynnymi na każdym jakiś las się znajdzie, a ustawienia terenów w Łodzi, nad którymi zazwyczaj osobiście czuwam nigdy nie są "patelniowate".

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

czyli rozumiem ze moonstona moge sobie wsadzic...?
nawet przy jego plewnym dzialaniu?
dziwie sie troszke bo poszliscie w strone uklonu dla DE z PoD wzgledem CS...?
chcialem zauwazyc ze moj podrecznik byl pisany na 6 edycje a teraz jesli sie nie myle w glownym RB nie ma scenariuszy wogole... czy sie myle?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

ODPOWIEDZ