Wielka Inkwizycja - zapowiedz

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

Ograniczenia będą działały na wszystkich a nie tylko na wybrańców :D :D :D

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Jedy Knight pisze:
bless pisze: Chce powiedziec tylko tyle, ze: Ograniczenia? Tak! Ale proporcjonalnie na wszystkich.
Nie widzę w tym żadnego (poza politycznym) sensu.
Kluczem do zrozumienia jest słowo "proporcjonalnie". Nie tniemy jednej losowo wybranej armii, tylko każdemu przycianamy to, czym psuje zabawe innym.
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Mi zabawe psuje Koszowski. Jak go przycinamy?

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

swieta_barbara pisze:Mi zabawe psuje Koszowski. Jak go przycinamy?
po trochu z kazdej strony :D zostawmy my tylko grzywke :)
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

swieta_barbara pisze:Mi zabawe psuje Koszowski. Jak go przycinamy?
Kacper, mnie na te chwile zbulwersowal tylko pomysl, by ograniczyc wampiry. Tylko i wylacznie. A reszcie pozwolic hulac na pelnych obrotach. Taki pomysl budzi moj stanowczy sprzeciw.

Przycinamy? Ok, ale nie same wampiry, bo i kilka innych armii/oddziałow tez na to zasługuje. Wyróżnienie w tej kategorii dla samych VC jest wysoce niezasluzone i niesprawiedliwe.

Nie przycinamy? Ok, to nie przycianamy. Ale Wampirów tez nie tykamy.

A Koszowskiego to faktycznie warto by przyciac... przynajmniej ich liczbe. ;)
Ostatnio zmieniony 24 lut 2009, o 13:50 przez bless, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ja chcę sobie zagrać DE bez ani jednego smoka czy maga, z 280 modelami na stole. Mogę nawet nie wystawiać dwóch hydr. Ale nie obcinajcie mi RBT do dwóch, bo choćbym się zesrał, to czołgom, bloodthirsterom czy stardragonom w żaden sposób nawet nie zagrożę. Z tych samych względów uważam pomysł mieszania singla z parówką za porażkę.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Oj przytnijcie magię do 12 lvl i resztę jedziemy full hardcore. Ew. wskrzeszanie batów jakieś D3, a nie D6 i gifty na 0-1 i będzie gitara ;)

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

To jesteś jedyny Jankiel...

A bless nie czytasz ze zrozumieniem.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Dalmar pisze:Panie i Panowie NIE BĘDZIE na pewno:
-BP+R bo naszym zdaniem jest to niezbalansowane i przy nowych Lizakach i kolejnych armiach traci rację bytu, nie chcemy ingerować w zasady codexów.
-armii 2000\2250\2500 to jest poroniony pomysł już na singlówce, a na parówce nie ma w ogóle o czym mówić - zresztą za bardzo komplikuje.

Jakieś ograniczenia będą i myślimy nad czymś podobnym co jest na Euro ale co ważne żeby nie ingerować w zasady codexów np: "ward DE działa na 4+, 5+ i 6+ bo....tak" :? :? :?

Jeśli macie konstruktywne pomysły na zasady to piszcie - wszystko wezmiemy pod uwagę - zresztą już kilka merytorycznych postów na temat już się pojawiło co cieszy :)
Na wszelki wypadek powtórzę podstawowy pomysł kompozycyjny:

- DE, VC i DoCh nie mogą się wystawić jako jedna armia na 4400 (np 40 wraithów nie jest śmieszne i sprawi, że ten turniej będzie bez sensu, podobnie jak posrana ilość thirsterów + psów + flamerów albo assassinów, jak komuś to przyjdzie do łba). I zakazać to wszystko szczegółowymi zasadami ciężko.

- VC i Doch mogą przyjechać w parze tylko z jedną z następujących armii: O&G, OK, DoW, BoC

Dla mnie to zapewni minimum przyzwoitości na stołach. Zgodzę się też, że jakieś zasady korzystania z power poola (tzn dwie bazowe kostki z poola są wspólne, a resztę każda armia generuje do swojego power poola) są potrzebne, bo się pojawią jakieś koszmarki w stulu Skawy czy Banner of Sorcery generujące kostki dla vclorda :/

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

sorry, nie obraź się Barb, ale
o ile ten pierwszy myślnik rozumiem, to tego drugiego za cholery...
zakaz łączenia vc i doch - jeszcze, ale już ustalanie, że armie te mogą się łączyć tylko z orkami itd to moim zdaniem już jakieś przegięcie..

coś w stylu zagalopowaliśmy się z tym przycinaniem to już brnijmy w to dalej

już totalnie się nie patrzy w przycięciach na jakiś fluff czy coś
zakażmy demonom brać sojuszu z chaosem, za to mile widziany sojusz DE z HE.... polhammer totalny

p.s. dodam tylko, że i tak na 99% nie będę grać demonami na tym turnieju tylko HE, więc nie piszę tego ze względów osobistych, ale po prostu takie mam zdanie.... o! :wink:

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

bless pisze:
Smiechu pisze:
Na dobrasprawe wypowiadam sie juz w imieniu all graczy.
Chyba jakies urojenia masz, kolego.

No dobra - Niech Ci bedzie:

Wypowiadam sie w imieniu all graczy z best army: VC, DoCh, DE.

Barbarossa pisze: VC i Doch mogą przyjechać w parze tylko z jedną z następujących armii: O&G, OK, DoW, BoC
No teraz to zes kolego zajebutal rowno - nawet nie wyobrazam sobie sklejenia rozpiski z tchurzowskimi O&G (bo tylko jeden kumpel ma u nas w klubie), o to porojony pomysl - gobasy predzej sobie poradza bz obcinek same na 4444 pkt anizeli w paze z VC - bo te uciekna i przy tym zepsuja reputacje VC.

Sorka ze tak mowi ale tak by bylo - Jezeli Dolamar z Holanem to wpuszcza to niestety bede kombinowal, ale osobiscie wolalbym nie, gdyz smierdzi mi to miejscem daleko za polowa - a tego nie nawidze.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

:shock: ty nie piszesz na poważnie prawda ?

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

@ Smiechu
Czy Ty masz problemy z samym sobą? Bo z ortografią, interpunkcją i wulgaryzmami na pewno.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Nie róbcie kolejnego turnieju dla dzieci, które nie lubią grać z VC i demonami. Dajcie wreszcie normalnie pograć.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Śmiechu nie pogrążaj się, :wink: jak chcesz wnieść coś do dyskusji to przedstaw swoje pomysły, ewentualnie poprzyj któryś z dotychczasowych, lub jeśli Ci się nie podoba, któryś z poprzednich pomysłów przedstaw jakieś sensowne argumenty.

Uważam, że pomysł Barbarossy jest bardzo prosty i całkiem niezły. Nie ogranicza kompozycji pojedynczych armii, nie ingeruje w ich zasady, a przy okazji zdecydowanie wyrównuje szanse.
W klubie mamy chyba 3x VC i 3x O&G, więc dla nas jak znalazł. :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Jankiel pisze:Nie róbcie kolejnego turnieju dla dzieci, które nie lubią grać z VC i demonami. Dajcie wreszcie normalnie pograć.
Popieram...nie ma miekkiej gry.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Smiechu pisze:Jezeli Dolamar z Holanem to wpuszcza to niestety bede kombinowal, ale osobiscie wolalbym nie, gdyz smierdzi mi to miejscem daleko za polowa - a tego nie nawidze.
Grac sie naucz.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

4 karabiny pisze:@ Smiechu
Czy Ty masz problemy z samym sobą? Bo z ortografią, interpunkcją i wulgaryzmami na pewno.
A co ty kurde jakis MIODEK JESTES?? Wstaw mi pale jak Ci sie nie podoba moja wypowiedz i pisownia - a wolgaryzmow nie naduzywam, by trzeba bylo je wychwytywac.
Kalesoner pisze:Śmiechu nie pogrążaj się, :wink: jak chcesz wnieść coś do dyskusji to przedstaw swoje pomysły, ewentualnie poprzyj któryś z dotychczasowych, lub jeśli Ci się nie podoba, któryś z poprzednich pomysłów przedstaw jakieś sensowne argumenty.
Jak byś czytal cale forum to moze zobaczylbys ze juz swoja propozycje dalem troszke wczesniej. Ale to szczegol.
swieta_barbara pisze:
Smiechu pisze:Jezeli Dolamar z Holanem to wpuszcza to niestety bede kombinowal, ale osobiscie wolalbym nie, gdyz smierdzi mi to miejscem daleko za polowa - a tego nie nawidze.
Grac sie naucz.
Nie chcialbym byc Basiu dla Ciebie niegrzeczny, wiec Twej wypowiedzi nie bede komentował bardziej dosadnie.

Ogolnie rzecz biorąc koledzy Aldean i Jankiel dobrze napisali i niech tak zostanie.
Co do ograniczania armii - GW nie po to robi kazda nowa armie lepsza od poprzedniej byscie ogranczali je na turniejach - zobaczcie ile osob kupilo sobie VC jak tylko wyszly, ile juz osob kupilo sobie Lizaki.
To jest maszynka GW, ktorej nie zatrzymacie, a ze z DoCh i VC przegieli - to tylko na nasza kozysc (posiadaczy danych armii).

A i jeszcze jedno - Chyba jestes w bledzie myslac ze polaczone armie VC i O&G beda mialy szanse z WoCh polaczonym z DE.
Wiec zanim ograniczycie jedno pomyslcie o pozostalych.
Chyba koniecznie robicie wszystko by w pierwszej dziesiatce nie bylo VC i DoCh.

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

Nie no ja się poddaję, nie mam siły - z głupotą jednak się nie wygra :shock:

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Jankiel pisze:Nie róbcie kolejnego turnieju dla dzieci, które nie lubią grać z VC i demonami. Dajcie wreszcie normalnie pograć.
Właśnie - zróbcie turniej dla poważnych graczy, takich jak Śmiechu ;)

ODPOWIEDZ