Ulepki Khunaga

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Khunag
Chuck Norris

Re: Ulepki Khunaga

Post autor: Khunag »

Jak tylko wyciągne z silikonu to zrobię lepsze fotki (i może od razu zepsuję swoim malowaniem ;) )

Awatar użytkownika
Khunag
Chuck Norris

Pierwsza seria nakładek, nie wszystkie udane, ale będzie lepiej :wink:

Obrazek

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

to nawet podstawek nie trzeba ]:-> fajnie to wyglada
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

Awatar użytkownika
Ciozak95
Mudżahedin

Post autor: Ciozak95 »

Bardzo fajnie lepisz :D... tylko troche kiepsko ci wychodzą twarze, ale ćwicz wkońcu dojdziesz do perfekcji :D 8)
podpis usunięty z powodu zbyt dużego rozmiaru -- administracja

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bizon »

No poka Nurglinga!

Awatar użytkownika
Khunag
Chuck Norris

to nawet podstawek nie trzeba ]:-> fajnie to wyglada
Dzięki, nurglingi do Mordheima sobie chyba tylko na takich podstawkach postawię, małe dziadostwo, do battla raczej nie bardzo, bo one mają jakieś 17x17 (no tyle ile górna część podstawki, a nie dolna ;) ).
Bardzo fajnie lepisz
Thx :)
tylko troche kiepsko ci wychodzą twarze, ale ćwicz wkońcu dojdziesz do perfekcji
A żebyś wiedział, że dojdę :mrgreen: Twarze ulepiłem jak dotąd trzy, więc trochę jeszcze przede mną (chyba, że liczyć mordę squiga i nurglinga) :wink:
No poka Nurglinga!
Odlew nurgusia już mi trzy razy nie wyszedł, paluszki nie chcą się odlać :? Ale nie odpuszczę mu, spokojnie :mrgreen:

[edit] już wiem, czemu tak się działo, następny powinien wyjść ładnie :)

VegaMStudio
Chuck Norris

Post autor: VegaMStudio »

posyp silikon talkiem potem rozetrzyj miękkim pędzlem (NIE PĘDZELKIEM DO MALOWANIA BO ZA MAŁY) potem zdmuchnij i odpukaj nadmiar z formy dopiero zalej żywicę

Awatar użytkownika
Khunag
Chuck Norris

VegaMStudio pisze:posyp silikon talkiem potem rozetrzyj miękkim pędzlem (NIE PĘDZELKIEM DO MALOWANIA BO ZA MAŁY) potem zdmuchnij i odpukaj nadmiar z formy dopiero zalej żywicę
Trochę się spóźniłeś, bo już wczoraj tak zrobiłem, niemniej rada bardzo dobra :)

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Ghyyym... :roll:
Nurgling?

Awatar użytkownika
Khunag
Chuck Norris

Dobrze już dobrze, będzie dzisiaj (tylko uprzedzam, że żaden ze mnie malarz...) :mrgreen:

[edit]o, pierwszego w 100% udanego właśnie wyciągnąłem z formy :D

Awatar użytkownika
Khunag
Chuck Norris

Uuuff, zdążyłem go trochę dziś maźnąć, bałem się, że nie dotrzymam słowa :mrgreen:

Obrazek

Wiem, że bez rewelacji, mam ich dużo do zabawy ;)

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

ale to dziwnie wyglada ]:-> do bruku tez raczej nie pasuje ale w sumie jak pomalujesz lepiej to kto wie
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

Awatar użytkownika
Khunag
Chuck Norris

Do bruku pasuje jak najbardziej, bo to do Mordheima przecież :wink:

Awatar użytkownika
GIMLI18
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: GIMLI18 »

XD wygląda jak by komuś właśnie wykapał z nosa :P poprawił bym oczy i zęby :) trochę wygląda jak machnięty lakierem do paznokci albo raczej nim oblany bądź w nim wykąpany :P

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

No bez szału ale dobrze jest. A powinien właśnie wyglądać na obślizłego. =D> Brawo

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Dobrze, że zrobiłeś ten ślad ze śluzu na bruku.

Awatar użytkownika
Khunag
Chuck Norris

Zdaję sobie sprawę, że żadne toto arcydzieło, dla mnie to po prostu radocha wystawić do gry figurkę stuprocentowo własnej produkcji :) Malowałem go jakieś 10 minut, potrzebuję do bandy jeszcze ze cztery pomalować, to sobie popróbuję różnych technik bez niszczenia porządnych figurek ;)
Dobrze, że zrobiłeś ten ślad ze śluzu na bruku.
Takie założenie było od początku, żeby się tak "ślimaczył" :mrgreen:

A teraz WIP ulica/droga/posadzka ;)

Dziś albo jutro ją powinienem dodłubać do końca, ciężko się za nią zabrać, trochę to nużące :wink:

Obrazek

Obrazek

Docelowo do odlewania w gipsie i układania sobie czego się chce ;) Jak skończę to zrobię zakręty, a później chodniki.

Pozdrawiam. :)

VegaMStudio
Chuck Norris

fajne ale jak byś zrobił miejsca wolne na wstawienie modelu a to co wytniesz czyli 20X20mm robisz z tego podstawki do modeli by po wstawieniu wyglądało jak całość równo a nie że stoją na bruku a ten bruk stoi na kolejnym bruku bo tak to będzie wyglądało
miało by to ręce i nogi gdyby był porządny krawężnik , ulica z kocich łbów jak przystało na średniowiecze i kilka lamp na chodniku

Awatar użytkownika
Khunag
Chuck Norris

Jasne Vega, gdyby to miała być dioramka czy coś takiego to tak bym właśnie zrobił, ale to będzie taka droga z klocków ;) Będę robił jeszcze zakręty etc. i będzie sobie można ułożyć w dowolny sposób w zależności od potrzeb.

Swoją drogę taką małą dioramkę tego typu też właśnie robię na prezent, dam zdjęcia jak skończę :)
miało by to ręce i nogi gdyby był porządny krawężnik , ulica z kocich łbów jak przystało na średniowiecze i kilka lamp na chodniku
Na początku miałem robić krawężnik, ale wpadłem na lepszy pomysł - ulica będzie "goła", żeby można ją też np. ułożyć jako kwadratowy placyk, a chodniki będę robił osobno (i jak się postawi obok ulicy to będzie i krawężnik).

Pozdrawiam :)

VegaMStudio
Chuck Norris

na allegro po 10 zł są gotowe formy sylikonowe do odlewania samemu takiej drogi :) a co do drogi z tak dużych kamieni to fajnie wygląda ale ma się nijak do skali modeli przynajmniej w moim odczuciu , ale poczekam na efekt końcowy

ODPOWIEDZ