Ulepki Khunaga
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Ulepki Khunaga
Jak tylko wyciągne z silikonu to zrobię lepsze fotki (i może od razu zepsuję swoim malowaniem )
to nawet podstawek nie trzeba ]:-> fajnie to wyglada
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
No poka Nurglinga!
Dzięki, nurglingi do Mordheima sobie chyba tylko na takich podstawkach postawię, małe dziadostwo, do battla raczej nie bardzo, bo one mają jakieś 17x17 (no tyle ile górna część podstawki, a nie dolna ).to nawet podstawek nie trzeba ]:-> fajnie to wyglada
ThxBardzo fajnie lepisz
A żebyś wiedział, że dojdę Twarze ulepiłem jak dotąd trzy, więc trochę jeszcze przede mną (chyba, że liczyć mordę squiga i nurglinga)tylko troche kiepsko ci wychodzą twarze, ale ćwicz wkońcu dojdziesz do perfekcji
Odlew nurgusia już mi trzy razy nie wyszedł, paluszki nie chcą się odlać Ale nie odpuszczę mu, spokojnieNo poka Nurglinga!
[edit] już wiem, czemu tak się działo, następny powinien wyjść ładnie
-
- Chuck Norris
posyp silikon talkiem potem rozetrzyj miękkim pędzlem (NIE PĘDZELKIEM DO MALOWANIA BO ZA MAŁY) potem zdmuchnij i odpukaj nadmiar z formy dopiero zalej żywicę
Trochę się spóźniłeś, bo już wczoraj tak zrobiłem, niemniej rada bardzo dobraVegaMStudio pisze:posyp silikon talkiem potem rozetrzyj miękkim pędzlem (NIE PĘDZELKIEM DO MALOWANIA BO ZA MAŁY) potem zdmuchnij i odpukaj nadmiar z formy dopiero zalej żywicę
Ghyyym...
Nurgling?
Nurgling?
ale to dziwnie wyglada ]:-> do bruku tez raczej nie pasuje ale w sumie jak pomalujesz lepiej to kto wie
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
No bez szału ale dobrze jest. A powinien właśnie wyglądać na obślizłego. Brawo
Zdaję sobie sprawę, że żadne toto arcydzieło, dla mnie to po prostu radocha wystawić do gry figurkę stuprocentowo własnej produkcji Malowałem go jakieś 10 minut, potrzebuję do bandy jeszcze ze cztery pomalować, to sobie popróbuję różnych technik bez niszczenia porządnych figurek
A teraz WIP ulica/droga/posadzka
Dziś albo jutro ją powinienem dodłubać do końca, ciężko się za nią zabrać, trochę to nużące
Docelowo do odlewania w gipsie i układania sobie czego się chce Jak skończę to zrobię zakręty, a później chodniki.
Pozdrawiam.
Takie założenie było od początku, żeby się tak "ślimaczył"Dobrze, że zrobiłeś ten ślad ze śluzu na bruku.
A teraz WIP ulica/droga/posadzka
Dziś albo jutro ją powinienem dodłubać do końca, ciężko się za nią zabrać, trochę to nużące
Docelowo do odlewania w gipsie i układania sobie czego się chce Jak skończę to zrobię zakręty, a później chodniki.
Pozdrawiam.
-
- Chuck Norris
fajne ale jak byś zrobił miejsca wolne na wstawienie modelu a to co wytniesz czyli 20X20mm robisz z tego podstawki do modeli by po wstawieniu wyglądało jak całość równo a nie że stoją na bruku a ten bruk stoi na kolejnym bruku bo tak to będzie wyglądało
miało by to ręce i nogi gdyby był porządny krawężnik , ulica z kocich łbów jak przystało na średniowiecze i kilka lamp na chodniku
miało by to ręce i nogi gdyby był porządny krawężnik , ulica z kocich łbów jak przystało na średniowiecze i kilka lamp na chodniku
Jasne Vega, gdyby to miała być dioramka czy coś takiego to tak bym właśnie zrobił, ale to będzie taka droga z klocków Będę robił jeszcze zakręty etc. i będzie sobie można ułożyć w dowolny sposób w zależności od potrzeb.
Swoją drogę taką małą dioramkę tego typu też właśnie robię na prezent, dam zdjęcia jak skończę
Pozdrawiam
Swoją drogę taką małą dioramkę tego typu też właśnie robię na prezent, dam zdjęcia jak skończę
Na początku miałem robić krawężnik, ale wpadłem na lepszy pomysł - ulica będzie "goła", żeby można ją też np. ułożyć jako kwadratowy placyk, a chodniki będę robił osobno (i jak się postawi obok ulicy to będzie i krawężnik).miało by to ręce i nogi gdyby był porządny krawężnik , ulica z kocich łbów jak przystało na średniowiecze i kilka lamp na chodniku
Pozdrawiam
-
- Chuck Norris
na allegro po 10 zł są gotowe formy sylikonowe do odlewania samemu takiej drogi a co do drogi z tak dużych kamieni to fajnie wygląda ale ma się nijak do skali modeli przynajmniej w moim odczuciu , ale poczekam na efekt końcowy