Saurus Cavalery
Moderator: Ziemko
Saurus Power daj już spokój z tymi ognistymi atakami, po prostu były wątpliwości i zostały wyjaśnione.
A skąd wiesz, że zawsze z overruna dobiegniesz tam gdzie chcesz?? Zabraknie ci cala i jesteś na tyle blisko wroga, że jesteś narażony na wrogą szarżę lub ostrzał, i w ten sposób tracisz około 250pkt, a jeśli korzystasz z bohatera na cold onie to ponad 400. Według mnie to nie jest zbyt opłacalne.
A skąd wiesz, że zawsze z overruna dobiegniesz tam gdzie chcesz?? Zabraknie ci cala i jesteś na tyle blisko wroga, że jesteś narażony na wrogą szarżę lub ostrzał, i w ten sposób tracisz około 250pkt, a jeśli korzystasz z bohatera na cold onie to ponad 400. Według mnie to nie jest zbyt opłacalne.
RRRRRRRRR!
Takiej jazdy za 250 pkt. to nawet moja babcia by nie wystawila no i jeszcze z BsB
Jazda jest bezpieczniejsza bardziej w walce niz za lasem bo moze z klopy dostac z rykoszetu albo innego szitu.
No a tak na marginesie to moja jazda zawsze dochodzi
Pozdrowienia dla skinków
Takiej jazdy za 250 pkt. to nawet moja babcia by nie wystawila no i jeszcze z BsB
Jazda jest bezpieczniejsza bardziej w walce niz za lasem bo moze z klopy dostac z rykoszetu albo innego szitu.
No a tak na marginesie to moja jazda zawsze dochodzi
Pozdrowienia dla skinków
@Jaro
O to chodzi, żeby właśnie Kawa była cały czas w walce. A uwierzcie mi skinki nie zawsze zabijają magów, szczególnie tych twardszych, a walce mamy większe szanse niż skinkami. No i jak mamy jeszcze slanna i zabijemy trzymacza scrolli to warto kawę poświęcić, a nie zawsze musi zginąć.
O to chodzi, żeby właśnie Kawa była cały czas w walce. A uwierzcie mi skinki nie zawsze zabijają magów, szczególnie tych twardszych, a walce mamy większe szanse niż skinkami. No i jak mamy jeszcze slanna i zabijemy trzymacza scrolli to warto kawę poświęcić, a nie zawsze musi zginąć.
Ja wiem, że o to chodzi, aby kawa zawsze walczyła. Ale nie można cały czas liczyć na to, że po zniszczeniu oddziału natychmiast wleci w coś innego (zawsze się mogą zdarzyć 3x1). Jest to zbyt duży wydatek. A skinki są tanie, szybkie i ich strata nie boli tak bardzo jak strata kawy. A dla 10 skinków mimo wszystko nie jest takie trudne ubicie maga, nawet w lesie. Słaby save (jeśli takowy jest), 1 atak i 2 życia. (oczywiście inna sprawa jeśli to mag beastmeński lub ogrów).
Saurus Power, a kto mówił, że bohater na cold onie ma być BSB?? Po prostu ma siekać i tyle .
Saurus Power, a kto mówił, że bohater na cold onie ma być BSB?? Po prostu ma siekać i tyle .
no musza kurde miec totemSauruS PoweR pisze:Takiej jazdy za 250 pkt. to nawet moja babcia by nie wystawila no i jeszcze z BsB
jak nie grasz na jazde to trudno
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
Zle sie zrozumielismy mi chodzilo o sume jazdy + bohatera w niej ktory praktycznie nigdy z niej nie wychodzi(mi sie to osobiscie nie zdazylo).max pisze:no musza kurde miec totemSauruS PoweR pisze:Takiej jazdy za 250 pkt. to nawet moja babcia by nie wystawila no i jeszcze z BsB
jak nie grasz na jazde to trudno
Jak bym mial sie bac tego ze wyrzuce same 1 to bym gral WE na samych łucznikach.(zawsze się mogą zdarzyć 3x1)
Ja mam pytanie ogólnie o konnicy ale że zbieram lizaki to piszę tutaj (w dziale zasad mi nie pozwala się zapytać) Ile każda normalna kawaleria ma ran??? Ja zawsze grałem że liczy się rany tylko jeźdźców czyli że jak zadam ranę to schodzi jeden jak dwie to dwóch itd. Ale ostatnio ktoś mi powiedział czy nie jest tak, że jak zadamy ranę to schodzi jeden ale jak dwie to też jeden i znowu jak trzy to dwóch ale jak cztery to też dwóch. Mam nadzieję że rozumiecie o co mi chodzi czy ta druga (czwarta itd) rana liczy się w wierzchowca czy tak jak zawsze myślałem w jeźdźca???
Słyszałem o radośniejszej interpretacji, ze można ubić konia albo jeźdźca i wtedy taki rycerz biega 8"cali za oddzialem, albo sam kon .bolek pisze:Ja mam pytanie ogólnie o konnicy ale że zbieram lizaki to piszę tutaj (w dziale zasad mi nie pozwala się zapytać) Ile każda normalna kawaleria ma ran??? Ja zawsze grałem że liczy się rany tylko jeźdźców czyli że jak zadam ranę to schodzi jeden jak dwie to dwóch itd. Ale ostatnio ktoś mi powiedział czy nie jest tak, że jak zadamy ranę to schodzi jeden ale jak dwie to też jeden i znowu jak trzy to dwóch ale jak cztery to też dwóch. Mam nadzieję że rozumiecie o co mi chodzi czy ta druga (czwarta itd) rana liczy się w wierzchowca czy tak jak zawsze myślałem w jeźdźca???
ja gram 2 szostkami jedna z tablica dominacji druga ze slonecznym sztandarem, no i 2x4 terki bo to mus teraz przy duzej ilosci de.gokish pisze:a ja mam pytanko mam jeden oddzialik kawalerii i rozważam zakup drugiego patrząc na rozpiski to widzę najczęściej 5/6 z bannerkiem i czasami z czymś więcej a więc
Czy opłaca się grać na 2x5 kawy czy lepiej 1x5/6 kawy i terrki ?
- PapaProtoss
- Wałkarz
Z jakiego tytułu jest ten brak reakcji na szarżę ?Terradon pisze:Dla mnie kawa to bardzo fajna jednostka, może trochę za droga, ale z Huanchi Blessed Totemem, muzykiem i sztandarem zdaje egzamin. Jest świetna na oddziały strzalające ( no charge reaction ) i magów....
"Jestem Żółtą Magnetyczną Gwiazdą, która otacza centralny, zielony Zamek Symbolizacji
Przewodnikiem mi Żółty Samoistny Człowiek
Jestem otwarty dla wyższych wymiarów
I przekraczam granice wyobraźni..."
Przewodnikiem mi Żółty Samoistny Człowiek
Jestem otwarty dla wyższych wymiarów
I przekraczam granice wyobraźni..."
witam
zaczynam zabawe z lizakami ale wbatla gram juz z 5 lat
Mam pytania do jazdy na zimnych
a więc tak mam propozycje kupna 8 jazdy ale mój znajomy mówi że ich się nie opłaca i 8 edycja w ogóle kasuje jazde
a mnie z testów wynika że dają rade i to nie najgorzej (5 z banerem i muzykiem rozwala o 7 w CR 20 spear w HE)
Wady
- mała inicjatywa
-głupie są
-7 mova
-35 pkt za model (raczej daje rade)
Plusy
-2 ataki góra
-silny dół i góra
-mogą magick banery
A więc co wy myślicie o nich na 8 ed
mi się podobają i sprawdzają w środe gram 1 bitwe lizakami z 5 zimnych zobaczymy
zaczynam zabawe z lizakami ale wbatla gram juz z 5 lat
Mam pytania do jazdy na zimnych
a więc tak mam propozycje kupna 8 jazdy ale mój znajomy mówi że ich się nie opłaca i 8 edycja w ogóle kasuje jazde
a mnie z testów wynika że dają rade i to nie najgorzej (5 z banerem i muzykiem rozwala o 7 w CR 20 spear w HE)
Wady
- mała inicjatywa
-głupie są
-7 mova
-35 pkt za model (raczej daje rade)
Plusy
-2 ataki góra
-silny dół i góra
-mogą magick banery
A więc co wy myślicie o nich na 8 ed
mi się podobają i sprawdzają w środe gram 1 bitwe lizakami z 5 zimnych zobaczymy
czy jeśli mam przedmiot, który pozwala mi przerzucać każdego warda to, czy mogę też przerzucać ochronę magiczną?
Temat jest w tym dziale - saurus cavalery - czemu tam nie napisales?
Tak ciezko spojrzec??
Tak ciezko spojrzec??