WIELKI TURNIEJ WFB - FAIR PLAY - Nowy Sącz - 04.07.09 - 1850

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Re: WIELKI TURNIEJ WFB - FAIR PLAY - Nowy Sącz - 04.07.09 - 1850

Post autor: Gremlin »

^^ przyjdz przyjdz, mi sie z Toba zawsze fajnei grało ; D poza tym lubisz wino ! Mozesz jeszcze jutro wpasc na ten turniej przed ; )

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

CO do zgłoszeń to z samego Sącza jest jeszcze conajmniej 10 osób, do tego jeszcze z Krakowa, Rabki i ze Śląska ktoś się pojawi ;)

Awatar użytkownika
felek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: felek »

Pawlar i Ja sie okaze jutro czy bedziemy . I mam pytanie czy jedzie ktos z Gliwic albo okolic , zeby jak co sie zabrac bo pociagami masakra dojechac podobno tzn. z Gliwic

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Z Krakowa jest autobus koszt 12-16 zł (zalezy od lini) czas podrózy 2-2,30h

Jaka s mapka z dojazdem/ dojsciem by sie przydała

pozdro

Awatar użytkownika
felek

My chyba pas bo brak dojazdu a jak jest to dupiate polaczenie a dojazd pare godzin ;/ Jak ktos by cos wiedzial o kims ze slaska kto jedzie to pisac bym prosil

Awatar użytkownika
felek

Ewentualnie krakow jezeli tez byloby jakies miejsce , zeby sie podlaczyc czy zabrac

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Nie wiem jak transport z Gliwic do Kraka, ale z Kraka do Sącza autobusy kursują co chwilę i jadą 2h, więc aż tak źle nie jest myślę :) Za chwilę postaram się wrzucić mapkę dojazdu, Zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
felek

no wlasnie patrzylem i zeby dojechac na 10 do nowego tylko bede musial wstac o 4.30 minimum ;/

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

dobra wysyłam zgloszenie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Szybkie pytanie, mianowicie czy 8 powerów i DD mozna uzyc w ciagu tury czy tyle można mieć maksymalnie w rozpie? Chodzi mi o to czy np jak mam 6 DD i biorę scrolla to mam 7 dd a jeżeli mam diadem w rozpie to dalej mam 7dd ale w fazie magi jak przeniosę to mogę miec ich 9, to samo tyczy sie pd

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

no własnie niestety to tak nie działa. rozchodzi sie o posiadane dd i pd a nie o ilość zużywania ich na turę :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
archeolog
Chuck Norris

Post autor: archeolog »

tez mam szybkie pytanie, pewnie to gdzies jest wiec niechze mnie kto odeśle tam szybko;p bo mam już wysyłać rozpe - 1850 pkt wchodzi tomb prince , szkielety moga mieć magiczny sztandar tylko jak dowodzi king - nie ma jakichś errat żebym czuł sie szczęśliwy i mógł im dać?

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Niestey, z duzym muminkiem tak ale z małym już nie :)

Awatar użytkownika
archeolog
Chuck Norris

Post autor: archeolog »

tak jak myślałem;) nie ładnie nie pomyśleć o małej społeczności grającej mumiami wkurzającej się na regiment rydwanów w special;p

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Jak masz 6dd i scrolla to możesz max jeszcze 1dd używać na turę :)

Co do khemri niestety nie przewidujemy dodatkowych bonusów poza tym co jest w BP.

Przypominam że punktowane zgłoszenia są do dzisiaj do godziny 23.59 :)

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Czyli nie moge ani posiadać w rozpie ani uzywać wiecej DD i PD na turę, czy tylko ograniczenie jest tu co do uzywania kości ? :D
Ostatnio zmieniony 2 lip 2009, o 16:22 przez Skaven, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

na koziolku bylo tak ze nie mogles miec w rozpie, przynajmniej za to Garg sie na mnie obrazil :)
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Zasadniczo możesz posiadać więcej dd, ale używasz tylko tyle na ile Ci limit pozwala :)

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

czyli krótko mówiąc ograniczenia PD i DD mówią ile można użyc na ture (po odjeciu kostek na skrole itp)?

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Necro »

Piotrek, wiem, że to Ty jesteś orgiem i sędzią, ale akurat limit DD jest ustalany przy układaniu rozpy - scrolle ścinają Ci 1 z puli za pierwszy 2 za każdy kolejny. I tyle, koniec pieśni. Bo nie możesz tego limitu "aktualizować" na bieżąco w ramach rozwoju bitwy. A nawet jeśli to jest to bardzo niewygodne i moim zdaniem mija się z celem. To, że nie gramy z Restrictedem chyba nie oznacza, że będziemy odrzucali dobrze skonfigurowane rulingi, nieprawdaż? :wink:

ODPOWIEDZ