DE Jankiela (VIII edycja)

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Re: DE na Dracon

Post autor: Zeppelin »

Zależy jak gra przeciwnik , ostatnio , posłał bloodzia na prawą flankę i schował go za wieżą , dałem harpie z przodu a za nimi hydra , tak ,że jak zaatakował harpie to wpadał za krawędź i pozostawał w zasięgu , a w okolicy w lasku siedziały jeszcze widma , smok poleciał w jego kierunku i zapezpieczał tyły hydry jakby zdechła , albo coś. Zaatakowałem widmami + 1 atak od kociołka ( duża broń ) i hydrą od przodu , a harpie walnęł w pinki. Trzymałem go 2 tury i zostały mu 2 życia , kiedy się przerżnął to dostał od kuszników i DR i stracił 1 życie zostało mu 1 , w tamtym momencie smok walnął w fleshhoundy a 18 BG z dręczycielem w śmierdzieli z heraldem i z KB , herald zdechł , a potem zarżneli resztę bez problemu. Bloodzio rozwalił DR z czarką , kuszników , 6 zimnych warbannerm i hotekiem . W między czasie smok rozwalił 15 Bloodletterów z heraldem ( + flanka harpii ) , skończyło się 13-7 dla mnie tydzień wcześniej te same rozpy ( minimalne korekty ) 8-12. Walka nie jest prosta , ale da sie go skosić , mając hydre , BG , Smoka , Cok. Większy problem mam z krasnalami , imperium ( z tymi jest prościej )

pozdro
I believe in Honour.!

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Myślę, że Twój przeciwnik musi nauczyć się grać bardziej na pałę bladziem :wink:

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

To czemu się nie sparowałeś ze mną, kiedy zażądałem, żeby BWT wystawiło mnie jako pierwszego do Was, bo mi każda armia w Waszym teamie pasowała?
Bo mnie nie było przy stole :) Powiedziałem tylko, że wszystko mi pasuje i niech mnie dostawią tak, jak im najwygodniej.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Michał
Falubaz

Post autor: Michał »

Jankiel pisze:
W zadnej bitwie nie miałem komfortu zaczynania, dodatkowo na DMP przegraliśmy wszystkie rzuty na dostawianie. Stąd wynik to zaledwie 60 pts.
Tu pomyłka, ze mną w 4 grze to na pewno zaczynałeś.

A co do tego, że 2 bolce i armata nie wystarczą na smoka, może by wystarczyły gdyby nie to, że armatka mnie wybuchła, a oba bolce rzuciły jeden na trafienie na bliskim i wszystko w tej samej turze. Ale tak po prostu bywa :) Ogólnie w tej bitwie to moje strzelanie obessało na mase. Jedyne co dawało rade to dwóch caddych, dzięki którym zdjąłem hydre. D6 z fire są straszne. Dzięki za ciekawą bitwę. Kiedyś się odegram.
AND THEY SHALL KNOW NO FEAR

KOLEJNY PUNKT DLA NAS !!! BWT KOCHANA !!!!
Cosmo pisze: 19 sie 2014, o 20:33 BTW gdzie spia Ci co nie chodza spac przed polnoca? Jakies zwierzeta z Nemezisu, BWT, Front..?

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Gdyby nawet wszystko szło po Twojej mysli, to i tak były znikome szanse na to, że coś mi zrobisz. Zresztą, statystycznie spokojnie wytrzymuję 6 trafień z boltów, więc jedna tura strzelania to stanowczo za mało, żeby mnie wystraszyć, a co dopiero zrobić krzywdę.
edyne co dawało rade to dwóch caddych, dzięki którym zdjąłem hydre.
Ja się ucieszyłem, że spadła, bo miałem dwóch psycholi z 6 atakami w skirmishu i łatwiej mi było zabić magów i bolta.
Tu pomyłka, ze mną w 4 grze to na pewno zaczynałeś.
Fakt. Z Eshinem też zaczynałem, ale to przeciwnik tak chciał :)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

nigdy nie zrozumiem Twojego i Furiona stylu gry z wylatywaniem smokiem na srodek stolu i mowieniem ze statystycznie przezywam 1,5 tury strzelania... :mrgreen: ja sie boje wyleciec na 1 latarke i 5 jezzaili zeby przez przypadek nie poddac sie losowi, ale to jest akurat stara szkola Inkwizytorowa ktorej rowniez jestem przedstawicielem :P

pzdr no i oczywiscie co by nie bylo gratki za granie DE bez absolutnie zadnego strzelania i takie jak na taki list wyniki !

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

gejostwo oblige :wink: mój smok też jest wyjątkowo ostrożny - swojego czasu pokazał się 1 raz, 1 boltowi, na dalekim za obeliskiem i lord spadł... :roll:
ale na to nie ma reguły - czasem trzeba poczynać sobie wyjątkowo agresywnie...

Ż.

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

wiadomo - granie ofensem jest jak poker, dobrze skalkulowane ryzyko kluczem do sukcesu :D
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Gobos pisze:wiadomo - granie ofensem jest jak poker, dobrze skalkulowane ryzyko kluczem do sukcesu :D
gram ofensem od kiedy pamietam i nigdy nie musialem wylatywac smokiem na srodek stolu pod 4 bolce zeby wygrywac i pisac potem o tym jako o dobrze skalkulowanym ryzyku... ale jak ktos woli :twisted:

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

thurion pisze:nigdy nie zrozumiem Twojego i Furiona stylu gry z wylatywaniem smokiem na srodek stolu i mowieniem ze statystycznie przezywam 1,5 tury strzelania

Ale to działa :)

Jak grałem jeszcze Blood Dragonami to we wszystkich rozegranych bitwach wampira straciłem z tego powodu 2 razy.

Pierwszy raz oberwał 3w z bolca HE. Z jednego rzecz jasna. Wtedy został zamieniony na Vampire Lorda (wtedy miał 4 rany).

Vampire Lord z kolei zginął mi raz - na dmp 3 lata temu, w bitwie przeciwko OnG. Wyleciałem na kilka bolców. Wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że z miscasta wbiłem sobie ranę :D Bo tak trafiają 2, jeden w górę, zranił, ward oblany, 3 rany.

Poza tym nie przypominam sobie strat generała z tego powodu :)

Działo przy dobrym guessie ma około 45% szans na trafienie. 33% że pójdzie w górę, 33% że obleje warda i 50% że wklepie mi 4 rany. Szanse powodzenia to nawet nie 1% ;)

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Furion pisze:Działo przy dobrym guessie ma około 45% szans na trafienie.
66% - nie uwzględniłeś dwucalowej podstawki.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Mój smok był wystawiony na 40 strzałów z boltów i z 30 strzałów na obecnym DMP z dział iiiii.... chyba dostał jedną rane, ale nie jestem pewien....
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

c4h10 pisze: 66% - nie uwzględniłeś dwucalowej podstawki.
True.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Dokupiłem sobie wreszcie więcej shades i muszę zobaczyć, jak się sprawdzają. Biorę tą głupią rozpę na Haję na grubie

2350

Highborn na smoku, potion, pok, hydra blade
Bsb na pegazie, hotek, crimson
caddy

3x10 kusz
3x5 harpii
6 COK warbanner
2x10 shades
2xhydra

niezłe strzelanie z delikatną kontrą

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Tez bym sobie zagral podobna rozpa, tyle ze brakuje mi 3 oddzialu shadesow do zastapienia brakujacych bolcow - oczywiscie zamiast warzywnych COKow.

Na BSB nie lepiej pancerzyk wsadzic?

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

swieta_barbara pisze:.... tyle ze brakuje mi 3 oddziału shadesow do zastąpienia brakujących bolców ......
coś się w BP zmieniło :?:

pozdro,
Ż.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Niestety nie - brakuje mi tego trzeciego oddzialu wlasnie przez glupie BP.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

a mi przez glupie BP brakuje 2 oddzialkow pieskow :(
napiszmy do Bravo, moze nas wysluchaja !
;)

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Całkiem spoko. Ale chyba BSB dałbym Lance z KB ;)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Po dwóch turniejach tą rozpą, muszę powiedzieć, że jest zajebista.

Hydry dają świetnego covera (słabo tylko działają na cannony), pegaz, pomimo, że mięciutki, bardzo się przydaje. Przerzut breaka i hotek w dowolnym miejscu + przyjmowanie na klatę championów to naprawdę dobra opcja, nawet kosztem kotła. Strzelanie szału nie robi, ale jest wystarczająco dokuczliwe, żeby przeciwnik nie bawił się w jakiekolwiek manewry. I na monstery też działa przyzwoicie - ilość strzałów pozwala na wbijanie 2-3 ran co turę abominacjom, demonom czy innemu cholerstwu. Jedynie rycerze średnio się spisują (bez kotła), muszę spróbować chariotów (lub nawet execów), albo wrócić do gwardii.

ODPOWIEDZ