Rattusy Kefasa[21.3.11 pwm]
Moderator: Hoax
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
dzięki R_T_S :>Rakso_The_Slayer pisze:Oddział zarąbisty, ale chyba jeszcze kilku ogonów brakuje
Kefas już o tym w poprzednim poście pisze:ogony prawie podoklejane, zostało kilka o zgrozo!![]()

edit 30112009
coś tam sobie lepie wieczorami i mam nadzieję że wyjdzie mi z tego jakiś plague priest albo lord

roboty jeszcze kupa
Ostatnio zmieniony 30 sty 2010, o 22:24 przez Kefas, łącznie zmieniany 1 raz.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Wow, fajnie ci idzie z tym GSem. ulepek zapowiada się świetnie 

Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Zgadzam się, wygląda zajefajnie. 

O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
Bardzo podobają mi się Twoje pestilensowe szczurki, parę miesięcy temu też zacząłem działaś w kierunku stworzenia pestilo-clanratów. I tu moje dwa pytania:
1. możesz zdradzić jak robisz te szmatki do clanratów? bo brakuje mi główek plague monków, a co clansi muszą jakoś stać się pestilo-clansami.
2. masz może na sprzedaż trochę tych główek?
1. możesz zdradzić jak robisz te szmatki do clanratów? bo brakuje mi główek plague monków, a co clansi muszą jakoś stać się pestilo-clansami.

Lest we forget:

-
- Chuck Norris
Zaklinaczu, witaj w gronie przekabaconych na stronę zarazy przez Kefasa, witaj witaj 

- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
Pozdrawiam-witamRogatyszczur pisze:Zaklinaczu, witaj w gronie przekabaconych na stronę zarazy przez Kefasa, witaj witaj

Lest we forget:

hej! szczerze napisawszy dawno mnie tu nie było... zapracowany byłem... niestety nie była to praca nad moją armią...Zaklinacz Kostek pisze:Bardzo podobają mi się Twoje pestilensowe szczurki, parę miesięcy temu też zacząłem działaś w kierunku stworzenia pestilo-clanratów. I tu moje dwa pytania:
co do pytań
1. gs przekształcam w bardzo cienki "placek" o jednakowej grubości zazwyczaj wałkuję, i na dobrze nawilżonym podłożu zgniatam to innym płaskim i nawilżonym obiektem następnie nożykiem wycinam potrzebny kształt który przyklejam na plecy clanratka a potem tylko strzępię igłą i modeluję. Robota naprawdę prosta zwłaszcza że nie potrzebujesz pięknie falującego płaszcza dla HE ze zdobieniami tylko szmatę dla skavena... aha i pamiętaj żeby mieć jakiś punkt zaczepienia tej szmaty, ja zazwyczaj jeden z końców wgniatam dookoła szyi skaven żeby w trakcie strzępienia szmata się nie odklejała... zapewne są inne metody ale ta mnie zadowala w 100% i jest w miarę prosta

2. główek mam bardzo dużo więc jeśli pytanie nadal aktualne to wal śmiało pm
mały up (wip)

z plague lordem jeszcze kupa roboty ze spearatami też... jedyny pozytyw na grudzień żę czekam już tylko na piasek i pva a potem to już tylko wielkie piaskowanie podstawek do 2 unitów plagueratów, sprejowanie i mogę zacząć malowańsko...
o i te cholerne movement traye

Ostatnio zmieniony 16 sty 2010, o 19:05 przez Kefas, łącznie zmieniany 2 razy.
jesli chchesz moge zrobić Ci Mtraye metalowe, tak przy okazji jak bede dorabiał dla siebie, jak cos wal na PM
powiedzmy że idą po pokękanych skałachMorrok pisze:korek trochę spierdolił jednolitość oddziału.. Wygląda jakby każdy stał na osobnym kamyku
A pomysl na DF niezły ;D

a to moje pomysły na verminlorda, abominację i bonebreakera:

z Be'Lakora usuwam skrzydła (może ktoś chce kupić?

tyranida trygona przerabiam na bardziej opasłą bestię, bo jest trochę za chudy

z tym ostatnim koleżką może być najwięcej pracy ale imo idealnie nadaje się na bonebreakera widzę w nim masywne ratogrze kształty które można wykrzesać po kilku małych konwersjach :> zastanawiam się też nad kandydatem na warlorda dla niego i nie mam pomysłu bo chciałbym żeby był w klimacie klanu pestilence...
i co sądzicie o moich pomysłach? szalone nie?

up...
oglądałem dziś tyranida... duży jest i rzeczywiście będzie go trudno ustawić na jakiejkolwiek podstawce!

Ostatnio zmieniony 24 gru 2009, o 16:21 przez Kefas, łącznie zmieniany 1 raz.
Kurwa Kefas, czy mi nie jestesmy spokrewnieni czasem aby? Jak czytam o Twoich pomyslach, czuje sie jakbys mial ta sama glowe co ja ;D
Belakor bardzo dobry pomysl, myslalem nad czyms podobnym. Tylko widzialem gdzies taka zajebista kose zamiast tego miecza..
Tyranid zajebisty. Mam podobna Abominacje, tylko bardziej kluskowata ;) Pomysl ze swarmami z brzucha gniecie jaja :) Co do rozmiarow - pokombinuj z podstawka. Ja np na swojej bede mial filar ze swiatyni po ktorym sie wspina Abominacja - dzieki takim elementom mozna zyskac na powierzchni.
Bonebreaker.. wydaje mi sie ze za bardzo opancerzony. Ale model tak czy inaczej bardzo ladny.
Belakor bardzo dobry pomysl, myslalem nad czyms podobnym. Tylko widzialem gdzies taka zajebista kose zamiast tego miecza..
Tyranid zajebisty. Mam podobna Abominacje, tylko bardziej kluskowata ;) Pomysl ze swarmami z brzucha gniecie jaja :) Co do rozmiarow - pokombinuj z podstawka. Ja np na swojej bede mial filar ze swiatyni po ktorym sie wspina Abominacja - dzieki takim elementom mozna zyskac na powierzchni.
Bonebreaker.. wydaje mi sie ze za bardzo opancerzony. Ale model tak czy inaczej bardzo ladny.
Cosmo pisze:Kurwa Kefas, czy mi nie jestesmy spokrewnieni czasem aby? Jak czytam o Twoich pomyslach, czuje sie jakbys mial ta sama glowe co ja ;D
Tyranid zajebisty. Mam podobna Abominacje, tylko bardziej kluskowataPomysl ze swarmami z brzucha gniecie jaja
Co do rozmiarow - pokombinuj z podstawka. Ja np na swojej bede mial filar ze swiatyni po ktorym sie wspina Abominacja - dzieki takim elementom mozna zyskac na powierzchni.
chuj wie Kosmo może mamy jakiegoś wspólnego przodka

co do Be'Lakora to też mi się za bardzo ten miecz nie podoba ale jak nie będę miał żadnej alternatywy to pacnę tylko na niego skaveńskie runy i tyle...
tyranid duży w chuj więc roboty będzie nie mało... jakąś tańszą masę muszę kupić niż gs... problem możę być ze swarmami :/ te z GW trudno będzie wmontować tak jak chcę, znacie jakieś inne fajne swarmy?
a ten filar ze świątyni to świetna sprawa! bo tak jak piszesz można zwiększyć powierzchnię podstawki a dodatkowo ładnie to wszystko wygląda! filar z krasnoludzkiej budowli tym bardziej, może podchwycę pomysł jeśli pozwolisz?
bonebreaker... ciężki temat, wiem, ale jak się popiłuje trochę, zamiast kopyt da ratogrze łapska, usunie marki chaosu i da skaveńskie i da iinnego jeźdzca to może być ok... w każdym bądz razie spróbuję... noi ogon =] a moim kandydatem na jeźdzca jest ten rat poniżej:

w pozycji przygotowanej do skoku... no nic kończe te banialuki bo się rozpisałem
noi ja Cosmo nie mam nic przeciwko jeśli porobisz konwersje tych samych modeli co ja chcę... z chęcią zobaczę!!!
dzięki i pozdro
Heh niestety to nie ja konwertuje. Nie mam takiego skilla :(
Jak chcesz to rob filar :-) Po to podalem pomysl zeby pomoc. Chociaz wydaje mi sie ze warto wymyslic cos choc troche innego zeby nie bylo dwoch takich samych figsow ;) Stracony na ziemie Zyrokopter chociazby. Pomyslow jest masa.
Co do szczurkow wylazacych z brzucha to przyznam sie ze juz nad tym myslalem dla wlasnych potrzeb ;P Powiem Ci ze dosc fajnie wyglada zwykla kulka z ogonem wbrew pozorom. Szukalem na kompie ale nie moge znalezc zdjec Swarmow moich. Jak odzyskam aparat to Ci wkleje. Zrobil ja plastyk z Krakowa zwykla modelina i IMHO wygladaja jak zajebista kupa malych kutasow ktore zaraz Cie pogryza. Na potrzeby 'brzucha' wydaje mi sie ze byloby ok cos podobnego. Pamietaj ze im mniejszy szczurek, tym bardziej kojarzy sie z robakiem i jest obrzydliwy :-) A o to przeciez chodzi ;)
Jak chcesz to rob filar :-) Po to podalem pomysl zeby pomoc. Chociaz wydaje mi sie ze warto wymyslic cos choc troche innego zeby nie bylo dwoch takich samych figsow ;) Stracony na ziemie Zyrokopter chociazby. Pomyslow jest masa.
Co do szczurkow wylazacych z brzucha to przyznam sie ze juz nad tym myslalem dla wlasnych potrzeb ;P Powiem Ci ze dosc fajnie wyglada zwykla kulka z ogonem wbrew pozorom. Szukalem na kompie ale nie moge znalezc zdjec Swarmow moich. Jak odzyskam aparat to Ci wkleje. Zrobil ja plastyk z Krakowa zwykla modelina i IMHO wygladaja jak zajebista kupa malych kutasow ktore zaraz Cie pogryza. Na potrzeby 'brzucha' wydaje mi sie ze byloby ok cos podobnego. Pamietaj ze im mniejszy szczurek, tym bardziej kojarzy sie z robakiem i jest obrzydliwy :-) A o to przeciez chodzi ;)
Ja nie wiem ale jak usiadłem do myślenia nad Abominacją, to Tyranidzi byli pierwszymi figurkami jakie przeglądałem i ten pacjent był jednym z moich faworytów (to może nie kwestia waszego spokrewniania, a mega Skaveńskiego zboczenia ;P ) co do Demona to sama w sobie jest jedna z najlepszych figurek GW i zrobienie z niej VL to ciekawy pomysł, bo stary jest fajny ale jednak to nie to... A co do pomysłu Cosmo z kosą to bajer. Ogólnie Kefas chce zobaczyć co wyczarujesz z tych modeli 

- Hej móżdżku, co będziemy robić dziś wieczorem?
-To co zwykle Pinky, to co zwykle. Spróbujemy opanować świat.
Z cyklu na turnieju:
Master Assassin z Fellbladem wpada w 1 turze w Maga Chaosowego na smoku, wypłaca ataki i wypada: 4x1 pada głośnie K*** i cała sala zaczyna klaskać...
A mój Bóg w dłoniach ma błyskawice,
miotając gromy, odbiera życie...
-To co zwykle Pinky, to co zwykle. Spróbujemy opanować świat.
Z cyklu na turnieju:
Master Assassin z Fellbladem wpada w 1 turze w Maga Chaosowego na smoku, wypłaca ataki i wypada: 4x1 pada głośnie K*** i cała sala zaczyna klaskać...
A mój Bóg w dłoniach ma błyskawice,
miotając gromy, odbiera życie...
Ja to interpretuje tak (oprocz tego ze kosa po prostu wykurwisie wyglada ;P):
Kosa w sensie czysto skojarzeniowym zawsze oznaczala Zniwiarza, aye? Siewce Zaglady. Personifikacje Smierci. Demon ktory przybywa do swiata z boskiego rozkazu, albo przywolany przez najpotezniejszych kultystow idealnie pasuje do 'ale mamy teraz przejebane' ;-) Kiedy widzisz tego goscia, to juz wiesz ze przynajmniej jedno imperialne miasto bedzie w ciezkiej dupie juz niedlugo ;-) I to wlasnie znaczy kosa - duzo duzo smierci ;P Doom Glaive. Chociaz dzida starego demona uwazam ze tez jest calkiem spoko 8)
Drugi element to Pestilens - do chlopakow w habitach jaka bron pasuje lepiej niz kosa w sensie public relations? ;)) 'Bring your deads... <ding dong> Bring your deads...'. Ale oczywiscie to zaden mus :-) Ja po prostu swojego planuje z kosa wlasnie i tyle :)
I trzy - miecz jest po prostu oklepany..
Kosa w sensie czysto skojarzeniowym zawsze oznaczala Zniwiarza, aye? Siewce Zaglady. Personifikacje Smierci. Demon ktory przybywa do swiata z boskiego rozkazu, albo przywolany przez najpotezniejszych kultystow idealnie pasuje do 'ale mamy teraz przejebane' ;-) Kiedy widzisz tego goscia, to juz wiesz ze przynajmniej jedno imperialne miasto bedzie w ciezkiej dupie juz niedlugo ;-) I to wlasnie znaczy kosa - duzo duzo smierci ;P Doom Glaive. Chociaz dzida starego demona uwazam ze tez jest calkiem spoko 8)
Drugi element to Pestilens - do chlopakow w habitach jaka bron pasuje lepiej niz kosa w sensie public relations? ;)) 'Bring your deads... <ding dong> Bring your deads...'. Ale oczywiscie to zaden mus :-) Ja po prostu swojego planuje z kosa wlasnie i tyle :)
I trzy - miecz jest po prostu oklepany..
Kefas a co to za figs krasnala na kosiarce? Bo nie poznaję.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!