DMP 2009, 2010 i dalej - co i jak?
Re: DMP 2009, 2010 i dalej - co i jak?
jezeli w piatek miala by byc jedna bitwa to ciezko bedzie niektorym graczom wyrobic 3 dni grania = 2 noce chlania wiec sporo osob w niedziele nie bedzie funkcjonowac ^^
Jezeli teamy beda 7 osobowe to automatycznie frekwencje bedzie mniejsza, bo sporo teamow nie zbierze 7 różnych armii.
bitwa w piątek w wakacje: jak najbardziej. 3 bitwy w niedziele? Albo piątek albo niedziela. Inaczej wymuszamy 2 dni urlopu, piątek, zeby dojechac i zagrac 1 bitwe albo poniedzialek, bo nikt po 3 bitwach w niedziele i 2-9 godzinnym dojeździe do domu nie bedzie w stanie w poniedzialek pójśc normalnie do pracy.
System pucharowy jest z dupy. Uważam, że team, który po 4 bitwach ma 9 miejsce ma prawo do zakonczenia turnieju na 3-4. Nie patrzmy też na to z perspektywy top 3. Bo są jeszcze gracze, którym robi różnice czy będą 24 czy 21.
Podsumowując, 6 bitwa w piątek albo niedziele, system szwajcarski, teamy 5 osobowe. Precz z konwentem. Gdyby nie Jerzyn z ekipą nie wiem, gdzie spalibyśmy w piątek
bitwa w piątek w wakacje: jak najbardziej. 3 bitwy w niedziele? Albo piątek albo niedziela. Inaczej wymuszamy 2 dni urlopu, piątek, zeby dojechac i zagrac 1 bitwe albo poniedzialek, bo nikt po 3 bitwach w niedziele i 2-9 godzinnym dojeździe do domu nie bedzie w stanie w poniedzialek pójśc normalnie do pracy.
System pucharowy jest z dupy. Uważam, że team, który po 4 bitwach ma 9 miejsce ma prawo do zakonczenia turnieju na 3-4. Nie patrzmy też na to z perspektywy top 3. Bo są jeszcze gracze, którym robi różnice czy będą 24 czy 21.
Podsumowując, 6 bitwa w piątek albo niedziele, system szwajcarski, teamy 5 osobowe. Precz z konwentem. Gdyby nie Jerzyn z ekipą nie wiem, gdzie spalibyśmy w piątek
Release the Przemcio!
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
W razie potrzeby można jak za dawnych czasów pozwolic zdublować armie przy innym lordzie; oczywiscie z wyłaczeniem armi x, y z które mogą być wzięte tylko raz.Jezeli teamy beda 7 osobowe to automatycznie frekwencje bedzie mniejsza, bo sporo teamow nie zbierze 7 różnych armii.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Jeśli już chcecie coś zmieniać to proponuje:
Na DMP dostaje sie z automatu 20-24 teamy z top poprzedniego DMP, pozostałe teamy walczą o nominacje na jakimś pre DMP tak by było w sumie 32.
Pomysł rozszerzenia graczy pow 5 uważam za chory ze względów logistycznych i szukania zawodników, gdy chce jechać grupka ziomków nie mająca aż takiego ciśnienia na rzucanie kostkami, bo to promuje wielkie ośrodki battlowe.
A co do 6 bitew to pragne przypomnieć, że to tylko zabawa a nie wszyscy mogą w poniedziałki wziaśc wolne by nie iść do pracy/szkół itp a trzeba przejechać przez całą Polske i po 2-3 snu bawić się w laboratorium.
Pozatym szczęście w paringowaniu również jest elementem gry jak rzucanie kosteczkami. A skoro boli elite, że czasmi wyskoczy jakiś czarny koń, który nagle przebije się do czołówki to możecie sobie zrobić snobistyczny turniej na zaproszenie gdzie bedziecie mogli spokojnie grać z wybranymi zespołami.
pzdr
KreoL
Na DMP dostaje sie z automatu 20-24 teamy z top poprzedniego DMP, pozostałe teamy walczą o nominacje na jakimś pre DMP tak by było w sumie 32.
Pomysł rozszerzenia graczy pow 5 uważam za chory ze względów logistycznych i szukania zawodników, gdy chce jechać grupka ziomków nie mająca aż takiego ciśnienia na rzucanie kostkami, bo to promuje wielkie ośrodki battlowe.
A co do 6 bitew to pragne przypomnieć, że to tylko zabawa a nie wszyscy mogą w poniedziałki wziaśc wolne by nie iść do pracy/szkół itp a trzeba przejechać przez całą Polske i po 2-3 snu bawić się w laboratorium.
Pozatym szczęście w paringowaniu również jest elementem gry jak rzucanie kosteczkami. A skoro boli elite, że czasmi wyskoczy jakiś czarny koń, który nagle przebije się do czołówki to możecie sobie zrobić snobistyczny turniej na zaproszenie gdzie bedziecie mogli spokojnie grać z wybranymi zespołami.
pzdr
KreoL
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
Na dwa miesiące wcześniej nie możesz wziąć urlopu na jeden konkretny dzień? bez przesady...nie wszyscy mogą w poniedziałki wziaśc wolne
Polcon jest pod koniec wakacji. DMP można zrobić kiedy nam sie podobatrikk pisze:Szkoły z kolei odpadają, bo DMP jest pod koniec wakacji.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
ale jesli może byc kiedy chcemy, a miała by byc bitwa w piątek, to na potrzeby uczniów/studentów mozna zrobić w wakacje.
I co z tego? Szkoła nagle na tydzien przed rozpoczeciem roku szlifuje szczoteczkami parkiet sali? wątpię:) Poza tym DMP nie musi byc w tym samym terminie- jak dla mnie powinno byc tego 15 sierpnia skoro juz ktos wyciągnął z d. go jako dzien wolny
Jeżeli chodzi o limit drużyn to jestem przeciwny. Każdy, kto gra w Battla, powinien mieć możliwość zagrania na tym turnieju. Co do pomysłu z płatnościami(kto pierwszy wpłaci kase ten gra), to jest troszkę nie fair. Dlaczego ?? a no dlatego, że nie każdy pewnie ma konto z dostępem do netu(wiem dziwne ale może tak być) i z przelewem mogą być problemy.
Jedni zrobią np: Szybki przelew, ktoś inny zrobi to 2 minuty po podaniu konta ale przelew wyjdzie po 2 dniach uroki naszych Banków. Ktoś inny wpłaci na poczcie.
DMP to turniej dla graczy od graczy a nie od Lorda Vadera co macha dmuchanym mieczem, który wygląda jak marchewka.
Jedni zrobią np: Szybki przelew, ktoś inny zrobi to 2 minuty po podaniu konta ale przelew wyjdzie po 2 dniach uroki naszych Banków. Ktoś inny wpłaci na poczcie.
DMP to turniej dla graczy od graczy a nie od Lorda Vadera co macha dmuchanym mieczem, który wygląda jak marchewka.
Mam wrażenie, że te wszystkie genialne reformy DMP to tylko wyraz sfrustrowania tym, że wygrało "jakieś tam animosity" zamiast Ordin, Snot, Inkwizytor czy Rogaty. W zeszłym roku graczy było niewiele mniej, szwajcar też nie był miarodajny, ale wygrał ten, co powinien, więc nie było problemu.
DMP to jest impreza dla wszystkich graczy, a nie tylko dla 25 aspirujących do top 10 i chcących jechać na Euro. W imię tego, żeby wygrał ten, kto powinien chcecie wprowadzić zasady eliminujące połowę uczestników DMP? Nie każdy ma ochotę wycinać sobie 4 dni z życia, żeby jechać do Gorzowa i trzy dni posuwać chłopki.
7 osobowe drużyny? A skąd tyle graczy wziąć? Ciekawe, jak taki Ordin się wystawi. Już teraz musiał na szybko zwerbować dwóch członków, żeby dobić do 5. Snot musiał się ratować najemnikiem z Wrocławia, Nemezis podobnie. Przy 7 osobowych chyba tylko Animosity da radę się wystawić
DMP to jest impreza dla wszystkich graczy, a nie tylko dla 25 aspirujących do top 10 i chcących jechać na Euro. W imię tego, żeby wygrał ten, kto powinien chcecie wprowadzić zasady eliminujące połowę uczestników DMP? Nie każdy ma ochotę wycinać sobie 4 dni z życia, żeby jechać do Gorzowa i trzy dni posuwać chłopki.
7 osobowe drużyny? A skąd tyle graczy wziąć? Ciekawe, jak taki Ordin się wystawi. Już teraz musiał na szybko zwerbować dwóch członków, żeby dobić do 5. Snot musiał się ratować najemnikiem z Wrocławia, Nemezis podobnie. Przy 7 osobowych chyba tylko Animosity da radę się wystawić
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
DobreJankiel pisze:Przy 7 osobowych chyba tylko Animosity da radę się wystawić
moze po prostu przy okazji zniknie ta farsa z klubami i stana sie to po prostu mistrzostwa druzynowe, co 2 team mial najemnikow i przepisywanych graczy, czy to 2 miechy przed turem czy to 2 dni przed turem...
i nie zgadzam sie z twoja opinia, ja np serdecznie Animosity gratuluje, co prawda jest to troche moze nie dziwne ale powiedzmy ze zaskakujace ze wygrali, ale odpowiednio sie przygotowali, podeszli do tego turnieju profesjonalnie i na cisnieniu (to czego w moim teamie niektorym brakowalo, a czego ja z kolei mialem za duzo ) wykorzystali panujacy system i zasluzenie wygrali
czy nie mozemy dyskutowac nad ulepszeniem systemu ktory jak wiekszosc osob z ktorymi gadalem, nawet z wygrywajacego teamu, uwaza za niedoskonaly?
IMO mozemy a nawet powinnismy
pzdr
i nie zgadzam sie z twoja opinia, ja np serdecznie Animosity gratuluje, co prawda jest to troche moze nie dziwne ale powiedzmy ze zaskakujace ze wygrali, ale odpowiednio sie przygotowali, podeszli do tego turnieju profesjonalnie i na cisnieniu (to czego w moim teamie niektorym brakowalo, a czego ja z kolei mialem za duzo ) wykorzystali panujacy system i zasluzenie wygrali
czy nie mozemy dyskutowac nad ulepszeniem systemu ktory jak wiekszosc osob z ktorymi gadalem, nawet z wygrywajacego teamu, uwaza za niedoskonaly?
IMO mozemy a nawet powinnismy
pzdr
Ja mysle, ze widelki byly lepsze rok temu.
Wygrana na pierwszym stole Ordina 57-43 rok temu bylaby turbo zajebista a tutaj spadli na nie wiem ktory stol.
No i odblokowanie dolnego limitu eliminuje szybko plewy, nie ma szans na: totalny obsys, 2 lekkie maski i powrot do czolowki.
Co do farsy z klubami, ja bym zostawil jak jest, fajnie jest, ze kluby wygrywaja, to taka duma, ale bym wyrzucil zapis o LL (to jest lekka farsa).
Natomiast zrobil tak jak w pilce noznej, okres transferowy, do miesiaca przed DMP mozna zmieniac kluby, potem org robi print screen i kazdemu klub liczony jest wedlug stanu na miesiac przed DMP.
Wygrana na pierwszym stole Ordina 57-43 rok temu bylaby turbo zajebista a tutaj spadli na nie wiem ktory stol.
No i odblokowanie dolnego limitu eliminuje szybko plewy, nie ma szans na: totalny obsys, 2 lekkie maski i powrot do czolowki.
Co do farsy z klubami, ja bym zostawil jak jest, fajnie jest, ze kluby wygrywaja, to taka duma, ale bym wyrzucil zapis o LL (to jest lekka farsa).
Natomiast zrobil tak jak w pilce noznej, okres transferowy, do miesiaca przed DMP mozna zmieniac kluby, potem org robi print screen i kazdemu klub liczony jest wedlug stanu na miesiac przed DMP.
Ostatnio zmieniony 31 sie 2009, o 17:08 przez Marek G, łącznie zmieniany 2 razy.
A może by DMP rozbić na 2 turnieje?
1. KMP - Klubowe Mistrzostwa Polski. Czyli to co każdy kojarzy z DMP.
2. DMP - Drużynowe Mistrzostwa Polski. Czyli żadnych zobowiązań klubowych, teamy po 8 i jakis tam trening przed euro.
1. KMP - Klubowe Mistrzostwa Polski. Czyli to co każdy kojarzy z DMP.
2. DMP - Drużynowe Mistrzostwa Polski. Czyli żadnych zobowiązań klubowych, teamy po 8 i jakis tam trening przed euro.
Snot miał az za duzo graczy , dziękuję;) Mamy 3 składy na stałe;) 7 osobowe składy tez da sie zrobić jest zawsze duzo chętnych do grania i werbowania więc nie przesadzajmy ale nie to jest najwazniejsze. Najważniejsze jest to ze powinno byc wiecej bitew.Snot musiał się ratować najemnikiem z Wrocławia
Dzięki Jankielu napisałeś to, o czym sam chciałem napisać czytając poniektóre posty.Jankiel pisze:Mam wrażenie, że te wszystkie genialne reformy DMP to tylko wyraz sfrustrowania tym, że wygrało "jakieś tam animosity" zamiast Ordin, Snot, Inkwizytor czy Rogaty. W zeszłym roku graczy było niewiele mniej, szwajcar też nie był miarodajny, ale wygrał ten, co powinien, więc nie było problemu.
Ja mam wrażenie, że Wielcy polskiego WFB nie dopuszczali myśli aby nie-faworyt mógł wygrać. Trochę to dziwne...
Wydawało mi się, iż chodzi o rozgrywki między klubami, a nie rozgrywki między poszczególnymi jednostkami.
Wg mnie 90% zespołów jest zadowolona z klimatu DMP i należy się tego trzymać: 5 osobowe drużyny dają radę. Natomiast 6 bitwa jak najbardziej za.
Pozdrawiam
Lucas