EURO

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Crusader pisze:Więc z okazji spóźnionego dnia dziecka trzeba dac mu acces na TWF :)

pzdr
Zrozumiałem.
Niech się tam zarejestruje i poda mi swój Nick.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
szafa
Niszczyciel Ligi
Kontakt:

Post autor: szafa »

Liste terenow musimy tez przedstawic naszemu glownemu sponsorowi, firmie Sfan.pl ktora wykonuje calosc makiet na Euro.
"Ktokolwiek ośmieli się podnieść rękę na Stowarzyszenie Bazyliszek,
niech ma świadomość, że Stowarzyszenie mu tę rękę odrąbie..."

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

szafa pisze:Liste terenow musimy tez przedstawic naszemu glownemu sponsorowi, firmie Sfan.pl ktora wykonuje calosc makiet na Euro.
Już parę miesięcy temu miały być stoły, bo ekipy chciały dobrać armie i graczy w zależności od stołów i trenować.
Chyba mają do tego prawo? Po co mają myśleć, że Polacy mają jakąś nieuczciwą przewagę, jak jej nie mają?

Dwa lasy, dwie góry, domek, obelisk, parę pierdółek. Żadnych rzek, czasem jeziorko. Razy osiem.
Co tu dla producenta terenów za "wielka niewaidoma".

Myk, myk.

Awatar użytkownika
szafa
Niszczyciel Ligi
Kontakt:

Zestawy maja byc wedlug zalozen tematyczne.

Chce konkretne liczby, wystarcza za jeden zestaw, pomnozyc razy 10 potrafie.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

szafa pisze:Zestawy maja byc wedlug zalozen tematyczne.

Chce konkretne liczby, wystarcza za jeden zestaw, pomnozyc razy 10 potrafie.

Dlaczego razy dziesięć?
Jakie znowu "założenia tematyczne"? :shock:
Co, skąd, dlaczego o tym nikt nie wie, ani ja, ani nkt na TWF? :shock:
To ma być do grania, a nie jakieś Arktyki czy Pustynie do robienia zdjęć.

Spadam na dziś. WFB to za trudna gra.

Awatar użytkownika
szafa
Niszczyciel Ligi
Kontakt:

Zakladamy ze robimy bazowo dla 20 druzyn.

To daje 10 zestawowo stolow.

Dlatego podstawowe 8 mnozymy razy 10.

Stoly technicznie beda tak samo grywalne, wiec po co o tym informowac?

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Rozumiem.
Powodzenia w szykbim zgłoszeniu rozstawienia terenów.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Troszkę jest faktycznie bałagan. Na przyszły rok proponuję, by wybierał skład jeden dyktator, może być wyłaniany z Top3 przez LL, może to być po prostu najlepszy gracz w lidze.... Ważne, żeby to była jedna osoba. I moim zdaniem powinna także grać, bo kapitan niegrający ma zawsze nieco większy dystans do wszystkiego i skłonność do nieprzemyślanych decyzji.

Awatar użytkownika
szafa
Niszczyciel Ligi
Kontakt:

A moim zdaniem mimo wsystko trzy, zaproszone do wspolpracy przez organizatorow.

Nie wiem skad mi to przyszlo do glowy, ale podobno gdzies kiedys taki pomysl sie sprawdzil i przyniosl efekty.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

moim zdaniem, zwyciezca ligi + organizatorzy, z decyzyjnym glosem zwyciezcy ligi (w razie rozbieznosci)

edit:
albo po prostu awansuje TOP 3, ale decyzyjne prawo glosu w kwestii pozostalej 5 ma tylko zwyciezca + organizatorzy (decyzujne bo wiadomo ze 2 i 3 miejsce beda tez konsultowac, ale bez mocy decyzyjnej)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

To jaki jest skład ;) Ktoś mnie oświeci ?? Czym Trojek gra w końcu ??

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Ogrami może? :wink:
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Jako że bretka, WE, orki już są zajęte polelicilismy Troykowi uczyc sie grać HE. Na razie mam koncepcje takiej rozpy, ale na pewno ulegnie zmianom:
Archmage- Book of hoeth
caddy
bsb z battlebannerem
commander z reverbowem

3x10 silverów (jedni warbanner)
9DP sorcery

2bolce
orzełek

I niestety sie wiecej nic nie miesci

pzdr

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Crusader pisze:Jako że bretka, WE, orki już są zajęte polelicilismy Troykowi uczyc sie grać HE.
Już nieaktualne.
Zadecydowałem ze damy mu kislev, He nie ma skąd pozyczyc ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Oj, już to widzę. Wyr.. nas w d.. jak Armenia Polskę :cry:

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Młody pisze:
Crusader pisze:Jako że bretka, WE, orki już są zajęte polelicilismy Troykowi uczyc sie grać HE.
Już nieaktualne.
Zadecydowałem ze damy mu kislev, He nie ma skąd pozyczyc ;)
Śmiej sie śmiej Stachu. Jakby Barb z Trojkiem nie zagrali na WI, tak właśnie wyglądałyby poszukiwania armii dla ciebie.
szafa pisze:A moim zdaniem mimo wsystko trzy, zaproszone do wspolpracy przez organizatorow.

Nie wiem skad mi to przyszlo do glowy, ale podobno gdzies kiedys taki pomysl sie sprawdzil i przyniosl efekty.

@Szafa.
To nie byli żadni organizatorzy, tylko Ty wymyśliłeś. Organizatorów do wybierania składu lepiej nie mieszaj.

Awatar użytkownika
szafa
Niszczyciel Ligi
Kontakt:

Jedy Knight pisze:@Szafa.
To nie byli żadni organizatorzy, tylko Ty wymyśliłeś. Organizatorów do wybierania składu lepiej nie mieszaj.
Napisalem organizatorzy bo nie chcialem zaskarbiac sobie calej zaslugi dla siebie, szczegolnie ze nie tylko moja to byla decyzja.

Caly czas uwazam ze bylo to lepsze niz Twoj przelomowy pomysl zamieszania LL do spraw Euro co przypasowalo jak piesc do nosa.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

szafa pisze:
Jedy Knight pisze:@Szafa.
Napisalem organizatorzy bo nie chcialem zaskarbiac sobie calej zaslugi dla siebie, szczegolnie ze nie tylko moja to byla decyzja.

Caly czas uwazam ze bylo to lepsze niz Twoj przelomowy pomysl zamieszania LL do spraw Euro co przypasowalo jak piesc do nosa.

Słuchaj.
Ja wiem, Ty wiesz, że my byśmy o wiele lepiej to zrobili. Armie znamy, ludzi znamy, koncepcję znamy, nie uważamy, że jesteśmy na tyle dobrzy by samemu grać.
Ale ludzi o małych rozumkach jest wielu.
Zrozumieli z tego co się do tej pory działo, że ja do Danii wybrałem swoich kolesiów, Darek na Euro brał kumpli od kieliszka, więc tak wygląda droga do sukcesu.
Budowanie drużyny jest troszkę bardziej skomplikowane niż obrzucanie się błotem na forach internetowych.
Tym nie mniej…
Co może sprawić, że drużyna na Euro jest Reprezentacją Polski, a nie prywatną inicjatywą JJa, czy reprezentacją wyłonioną przez organizatorów turnieju który odbywa się w Gołkowie czy Berlinie?
Tylko „stamp of approval” jedynej oficjalnej emanacji środowiska, czyli LL.
Ja nie mówię, żeby LL wybierała skład. Do tego nadaje się jeszcze mniej niż do innych rzeczy.
Ja mówię, by ona zaakceptowała sposób selekcji teamu. Może zatrudnić Benhaakera żeby skład wyłonił, „whatever”.
Natomiast przyznaję, że zgrzeszyłem nadmierną wiarą w zbiorowy rozum TOP 3.
Do sprawnego przesuwania figurek po stole rozum nie jest potrzebny, przykłady głąbów-arcymistrzów szachowych czy brydżowych powinny były mi dać do myślenia.
Wiara w ludzi nie zawsze czyni cuda, ale tylko ona nam teraz pozostała.
Zwyciężymy…
Jak zawsze…
W końcu jesteśmy najlepsi, to powinno wystarczyć...

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Jedy Knight pisze:Wiara w ludzi nie zawsze czyni cuda, ale tylko ona nam teraz pozostała.
Zwyciężymy…
Jak zawsze…
W końcu jesteśmy najlepsi, to powinno wystarczyć...
Wiesz, Jacku, że się do tej pory nie odzywałem, bo to nie mój turniej. Ale korzystając z przywilejów admina, podobnie jak Szafa, czasem sobie zerknę co tam się dzieje w Szatni Polskiej Drużyny. Ja wiem, nie powinienem, ale naprawdę umiem trzymać gębę na kłódkę - a od czasu mniej-więcej wyjaśnienia tematu zeszłorocznych przecieków na tematy "wycieczek osobistych", wszyscy chyba się zgadzają że nie chodzi o liczbę adminów mających dostęp do forum, tylko o to, kto się w tej liczbie zawiera.

W każdym razie lektura Szatni w ciągu ostatniego tygodnia napawa mnie zwyczajnym pesymizmem (fajnie by było to forum odtajnić do czytania przez każdego jakoś równo z rozpoczęciem Euro, oczywiście jeśli reprezentacja się zgodzi). To nie jest "team spirit". Każdy ciągnie w swoją stronę, przepychanki, podgryzanie i regularne jeżdżenie po sobie. Niektórzy próbują uspokoić ekipę i zmusić do konstruktywnej dyskusji (na pewno się domyślasz, kto w ekipie jest ostoją rozsądku), ale brakuje tam prawdziwego "cat herdera" (i będzie brakowało, bo wymagałoby to JEDNEJ osoby o głosie decydującym) - bo próba zgrania takiej grupy błyskotliwych indywidualistów przypomina mi słowa Linusa Torvaldsa, który zarządzanie rozwojem Linuxa przez programistów z całego świata nazwał "herding cats".

Nie wiem, jaki system doboru składu będzie obowiązywał w przyszłym roku. Nie będę też oceniał tego systemu - atmosfera w drużynie i jej wyniki pokażą. Być może obecny system jest jak demokracja - kiepski, ale lepszego niet.
Ale na pewno Z dwojga złego zdecydowanie wolę flamewar między z siedmioma członkami na temat wyboru ósmego, odbywający się na zamkniętym forum, od publicznego bicia piany "dlaczego Niedziel jest w składzie, skoro go nie lubię, bo mi w piaskownicy zabrał lizaka?". Znaczy, zeszłoroczny sposób doboru składu, pomimo potwierdzonej skuteczności, uważam za konfliktogenny.

W każdym razie mam nadzieję, że nasza reprezentacja się w porę ogarnie, zbierze Ośmiu Wspaniałych, zatwierdzi swoje mordercze rozpiski i powtórzy zeszłoroczny wyczyn. Bo na razie wygląda to nienajlepiej.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Prowadząc takie dyskusje, tylko zasiewacie niepookój u innych. Moim zdaniem obenie idzie wszystko w dobrym kierunku.
Skład moge podac nawet na dniach
EOT
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

ODPOWIEDZ