Różne takie afrowate
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Figurki Afra - Dwarf Pathfinder 2014 :)
Gacie nie jak zwiadowca ;] i wyciągnij brodę bardziej - lekkie kreski jasnym to doda jej przestrzenności. Płaszcz za to wyszedł bardzo fajnie.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"
- Ars_alit_artificiem
- Wałkarz
Może i gadki są jaskrawe ale jak dla mnie jest to najlepiej wycieniowany element całej figurki. Doskonale rozjaśniłeś ten niebieski.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Bo to najłatwiejszy kolor do rozjaśniania
...

takie zołto - brązowe gacie imo byłyby bardzo spoko 
Ale model fajny, w ogole nie wiedziałem że można takiego pieknego tropiciela do DnD zrobić

Ale model fajny, w ogole nie wiedziałem że można takiego pieknego tropiciela do DnD zrobić

"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Avatarsi mają chyba koło 10 bohaterów, jeden lepszy od drugiego 
Dzisiaj zacząłem Kornitę. Chciałbym trochę ten płaszcz jeszcze wyciągnąć delikatnie, ale nie mam już pomysłu jak to zrobić, żeby nie przesadzić

Dzisiaj zacząłem Kornitę. Chciałbym trochę ten płaszcz jeszcze wyciągnąć delikatnie, ale nie mam już pomysłu jak to zrobić, żeby nie przesadzić

"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Jak to jak? Normalnie - dodajesz do koloru coraz więcej białego i ciśniesz wg uznania. Potem wg uznania przybrudzasz go od spodu/lub nie i tyle...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Można rozjaśniać dowolnymi kolorami, nie ma to znaczenia... Wszystko zależy od efektu, jaki się chce uzyskać... Rozjaśnianie białym to po prostu najbardziej klasyczny sposób rozjaśniania. Tylko trzeba go dodawać baardzo ostrożnie
...

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Dla mnie ciutkę za jasna ta czerwień po całości. raczej wychodziłbym od ciemniejszej, a taką jasną tylko w niewielu punktach bym sieknął. Ale wszystko kwestia gustu, mi się podoba...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Na ostrze topora przede wszystkim wash czarny, bo się to świeci jak psu jajca i psuje całość, potem rozjaśniaj i washuj washami wg życzenia. Popraw ten topór, bo naprawdę figs jest fajny, a to psuje mocno...
- Ars_alit_artificiem
- Wałkarz
Bardzo mi się podoba wycieniowanie/rozjaśnienie tej czerwieni. W ogóle całość jest fajnista. Fakt faktem ostrze można byłoby nieco przyciemnić, ale co ja tam będę gadać - osobiście mam duży problem z malowaniem wszelakich sreber i złota - po prostu nie ogarniam 

No właśnie mam ten problem ze srebrnymi, o ile złoty jakoś mi idzie, to srebra nie potrafię jeszcze malować 
Tutaj trochę też fotka dodaje mu jasności, zgrało się z kątem padania światła. Normalnie toporek jest ciut ciemniejszy, ale w dalszym ciągu jasny, już nie będę tego zmieniać, muszę widzieć progres przy okazji kolejnych modeli

Tutaj trochę też fotka dodaje mu jasności, zgrało się z kątem padania światła. Normalnie toporek jest ciut ciemniejszy, ale w dalszym ciągu jasny, już nie będę tego zmieniać, muszę widzieć progres przy okazji kolejnych modeli

Walniecie czarnego washa to minuta roboty leniu jeden :p
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta
www.facebook.com/XIIIKohorta
tarcza świetna jak dla mnie. Tylko te czaszki na pasie takie jakieś nijakie? można by je poprawić brązowym washem i wtedy lekko rozjasnić resztę. Wyglądają zbyt jednokolorowo 

"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed
Wczoraj wieczorem pomalowałem sobie Ogryna, pionek do świetnej planszówki - RELIC.
Rasta koszulka, żeby nadać jego życiu trochę luzu.
Resztę może też pomaluję jak mnie najdzie ;D
Przed:

Po:

Rasta koszulka, żeby nadać jego życiu trochę luzu.
Resztę może też pomaluję jak mnie najdzie ;D
Przed:

Po:

Ostatnio zmieniony 27 sty 2014, o 12:29 przez Afro, łącznie zmieniany 2 razy.