Ice vs Bless :D starcie ostateczne
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- Aron_Banalny
- Masakrator
Re: Ice vs Bless :D starcie ostateczne
meeeen, armia by pewnie przeszła gdy by Ice zaprezentował mailowo armię wcześniej i skonsultował się z Blessem, nikt prócz niego nie miał tego problemu.
nie jest męczennikiem za fajne figurki, tylko kolesiem, który zjebał bo ma fajną armię z jajami i klimatem, rewelacyjnie skonwertowaną + psujące wrażenie po maksie action-meny. to o nie chodziło, nie o lwy, shadów, chimery i wichki.
założę się że Bless podszedł do stołu i nie zobaczył elo klimatycznej armii z uniwersum WoW-a (tutaj nie jestem pewien) tylko 2 czy 3 wielkie szare gi-joe. spoko że to limitowane super drogaśne ludziki, na stole wyglądały IMO śmiesznie i przesłaniały całą zajebistą resztę.
no i paru oddziałom przydało by się trochę więcej konwersji
nie jest męczennikiem za fajne figurki, tylko kolesiem, który zjebał bo ma fajną armię z jajami i klimatem, rewelacyjnie skonwertowaną + psujące wrażenie po maksie action-meny. to o nie chodziło, nie o lwy, shadów, chimery i wichki.
założę się że Bless podszedł do stołu i nie zobaczył elo klimatycznej armii z uniwersum WoW-a (tutaj nie jestem pewien) tylko 2 czy 3 wielkie szare gi-joe. spoko że to limitowane super drogaśne ludziki, na stole wyglądały IMO śmiesznie i przesłaniały całą zajebistą resztę.
no i paru oddziałom przydało by się trochę więcej konwersji
Żeby zakończyć już to całe pieprzenie o ostatecznych starciach wklejam fragment regulaminu, który bless zamieścił na forum odnośnie tego co zamierza egzekwować od graczy.:
Przez minimalny proks rozumiem zastąpienie oddziału inną jednostką, która nieznacznie różni się od oryginalnej wyposażeniem. Reprezentuje jednak wciąż tę samą rasę (np. elf), ten sam rodzaj jednostki (np. lekka jazda), ten sam rodzaj opancerzenia (np. ciężkozbrojny). Latwiej zaakceptować proksa, jeśli jest pomalowany tak samo, jak reszta armii.
Przykłady akceptowalnych proksów:
Glade Riders mogą zastąpić Ellyrian Reavers
Silver Helms mogą zastąpić Dragon Princes
Halberdiers mogą zastąpić Spearmen
DE Corsairs mogą zastąpić DE Crossbowmen
Jak widać, dopuszczalne różnice między oddziałami są bardzo małe. Można mieć tylko jeden taki lekko proksowany oddział w armii.
Poza tym, faktycznie będę bezlitosnym Garmem i Cerberem porządku. I naprawdę bede usuwal niepomalowane modele i proksy.
Dla kolegi od audiobooków wytłuściłem i powiększyłem to co istotne by mógł sobie podszlifować głośne czytanie.
Takie były zasady tego turnieju, z którymi każdy uczestnik, czy mu się to podoba czy nie musiał się liczyć.
Tak więc bless miał prawo, zrobił to i pewnie zrobi jeszcze nie raz.
Armia Ice Tea na pewno nie składała się z jednego oddziału będącego lekkim proksem. Grający ze mną Tomek Tutaj wystawił Eternali w Welfach, bo jak powiedział nie miał innych modeli. Dlaczego jedni mogli "osłabić" swoje rozpiski by wystawić armię w zgodzie z regulaminem podczas kiedy inni wola na siłę kogoś przekonywać, że lew to jaszczurka, posąg baby to hydra, ptak to smok itd. itd.
Przez minimalny proks rozumiem zastąpienie oddziału inną jednostką, która nieznacznie różni się od oryginalnej wyposażeniem. Reprezentuje jednak wciąż tę samą rasę (np. elf), ten sam rodzaj jednostki (np. lekka jazda), ten sam rodzaj opancerzenia (np. ciężkozbrojny). Latwiej zaakceptować proksa, jeśli jest pomalowany tak samo, jak reszta armii.
Przykłady akceptowalnych proksów:
Glade Riders mogą zastąpić Ellyrian Reavers
Silver Helms mogą zastąpić Dragon Princes
Halberdiers mogą zastąpić Spearmen
DE Corsairs mogą zastąpić DE Crossbowmen
Jak widać, dopuszczalne różnice między oddziałami są bardzo małe. Można mieć tylko jeden taki lekko proksowany oddział w armii.
Poza tym, faktycznie będę bezlitosnym Garmem i Cerberem porządku. I naprawdę bede usuwal niepomalowane modele i proksy.
Dla kolegi od audiobooków wytłuściłem i powiększyłem to co istotne by mógł sobie podszlifować głośne czytanie.
Takie były zasady tego turnieju, z którymi każdy uczestnik, czy mu się to podoba czy nie musiał się liczyć.
Tak więc bless miał prawo, zrobił to i pewnie zrobi jeszcze nie raz.
Armia Ice Tea na pewno nie składała się z jednego oddziału będącego lekkim proksem. Grający ze mną Tomek Tutaj wystawił Eternali w Welfach, bo jak powiedział nie miał innych modeli. Dlaczego jedni mogli "osłabić" swoje rozpiski by wystawić armię w zgodzie z regulaminem podczas kiedy inni wola na siłę kogoś przekonywać, że lew to jaszczurka, posąg baby to hydra, ptak to smok itd. itd.
proponuję wypróbować na sobie...o ile znajdziesz łeb...i pierdolnij mocno - rozwiążesz sobie problem z dorastaniem - chodziło Ci o taką kontynuację rozmowy?Dębek pisze:Ice Tea dorośnij i cała reszta towarzystwa też.Człowieku...olej to całe pieprzenie...władza deprawuje..Jeśli nie mogą zapamiętać, że feniks to smok, chimera to hydra...to pewnie tez odsłuchują audiobooki zamiast szlifować głośne czytanie.
"Ice vs Bless starcie ostateczne" - ja jebie, co za pomysł, weź coś twardego i pierdolnij się w głowę.
proszę
po co skoro właśnie założyłeś swoją jakże kozacką i dojrzała wypowiedzią watek w wątku - błysnąłeśDębek pisze:O zajebiście. Zatytułujmy to "Aldean vs Dębek" - kolejne starcie. Co ty na to?Aldean pisze:sam sie pierdolnij :QDębek pisze: "Ice vs Bless starcie ostateczne" - ja jebie, co za pomysł, weź coś twardego i pierdolnij się w głowę.
rozumiem ze wszyscy ktorzy wykupili Shadom GW mieli na modelach GW.
Tym bardziej nie rozumiem komu przeszkadzają wiedzmy z pistoletami?
A co do połączeń myślowych "kolego" - jeśli wszystkie funkcjonują u Ciebie na zasadzie przypadkowości powiązań:
wytłuszczony tekst- ułatwienie głośnego czytania - to gratuluję
Ostatnio zmieniony 3 mar 2010, o 09:52 przez tryton, łącznie zmieniany 2 razy.
Dokładnie o taką mi chodziło. Jedziemy dalej?proponuję wypróbować na sobie...o ile znajdziesz łeb...i pierdolnij mocno - rozwiążesz sobie problem z dorastaniem - chodziło Ci o taką kontynuację rozmowy?
Dorastanie mam już bardzo dawno za sobą.rozwiążesz sobie problem z dorastaniem
dorastanie mam już dawno za sobą - nikt nie gwarantował, że przesunięcia w czasie dadzą pożądane efekty. No chyba , ze już tak dojrzałeś , że to już równia pochyła i demencja się zaczyna odzywaćDębek pisze:Dokładnie o taką mi chodziło. Jedziemy dalej?proponuję wypróbować na sobie...o ile znajdziesz łeb...i pierdolnij mocno - rozwiążesz sobie problem z dorastaniem - chodziło Ci o taką kontynuację rozmowy?
a jedź - ja tam się z Tobą nie zabieram, szkoda czasu.
Dorastanie mam już bardzo dawno za sobą.rozwiążesz sobie problem z dorastaniem
Ostatnio zmieniony 3 mar 2010, o 09:57 przez tryton, łącznie zmieniany 1 raz.
Panowie mimo, ze to jest w plotach i mlotach to naprawde prosze o jakies minimum kultury i przyzwoitosci, hasla z pierdolnij sie czyms ciezkim w leb sa niesmaczne. Rozmawiajcie na poziomie albo zamkne temat.
- swieta_barbara
- habydysz
Nie zamykaj, tylko tnij. Temat sie jeszcze chyba nie wyczerpal.
Coś czuję, że jak wieczorkiem wrócę do domu będę mieć sporo do poczytania <szykuje popcorn i colę>
http://manticblog.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/
Fajnie się rozkręcał? Co ty chory jakiś jesteś? Kręcą Cie przepychanki na łączach?
Wracając do meritum i odcinając się już od odpowiedzi "kolegi" Dębka , mistrza wytłuszczania.
Posiaduje sobie nad ChD ostatnio, tu proksy są ciężkie do uniknięcia...wiadomo armia na bazie krasi powstaje jeśli chodzi o hmmmm oddziały cielesne, ale co z np earthshakerami ( moje powstaja na bazie armat,rodni tyranidów i czaszek z ogrów)? (tak wiem , że są modele staroedycyjne)
I mam pytanie do nowych bestii...wszystkie figurki pod nowy kodeks wyszły/wyjdą?
Edit: Sorry: DĘBKA- żeby odbiorca był jasno określony
Wracając do meritum i odcinając się już od odpowiedzi "kolegi" Dębka , mistrza wytłuszczania.
Posiaduje sobie nad ChD ostatnio, tu proksy są ciężkie do uniknięcia...wiadomo armia na bazie krasi powstaje jeśli chodzi o hmmmm oddziały cielesne, ale co z np earthshakerami ( moje powstaja na bazie armat,rodni tyranidów i czaszek z ogrów)? (tak wiem , że są modele staroedycyjne)
I mam pytanie do nowych bestii...wszystkie figurki pod nowy kodeks wyszły/wyjdą?
Edit: Sorry: DĘBKA- żeby odbiorca był jasno określony
Ostatnio zmieniony 3 mar 2010, o 10:19 przez tryton, łącznie zmieniany 1 raz.
Ej, nie bądź taki. Ja nie przekręcałem twojej ksywki.
"Dębka".
A wracając do meritum to szkoda, że zamiast wyjeżdżać z audiobookami (WTF ???) i szlifowaniem głośnego czytania, od razu nie spróbowałeś takiego jak teraz poziomu rozmowy.
"Dębka".
A wracając do meritum to szkoda, że zamiast wyjeżdżać z audiobookami (WTF ???) i szlifowaniem głośnego czytania, od razu nie spróbowałeś takiego jak teraz poziomu rozmowy.
Ostatnio zmieniony 3 mar 2010, o 10:19 przez Dębek, łącznie zmieniany 1 raz.
- swieta_barbara
- habydysz
Latwo jest zapytac organizatora podsylajac mu zdjecia swoich modeli.tryton pisze:Wracając do meritum i odcinając się już od odpowiedzi "kolegi" Dąbka , mistrza wytłuszczania.
Necro kiedys zrobil bardzo ladna armie chadecka, moze gdzies na forum sa jeszcze fotki - jestem na 100% pewien, ze kazdy organizator by mu to dopuscil, a nawet wstawil wysoka note z oceny malowania.
Problem polega na tym, ze ciezko jest odpowiednio postawic granice miedzy proksem, a ciekawa konwersja. Ja z blessem zdecydowalismy sie zdjac cala armie ze wzgledu na to, ze miala zbyt duzo proksow. Osobiscie gram tez DE i znalem armie Ice-T i jak podszedlem do stolika nie mialem problemu z rozpoznawaniem poszczegolnych oddzialow, ale zasady to zasady.
Mimo wszystko pozwolilismy Ice-T grac drugiego dnia na turnieju HE, zeby nie uwazal tego wyjazdu za zmarnowany.
Oprocz hydr, najbardziej dyskusyjni byli Shades i to glownie do tych jednostek sie przypieprzylismy.
Dopuszczalismy mozliwosc nieposiadania wysywigu na oddzialach, ale nie proksowania.
Debek - kaman...
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
nie wyszły, i nie wyjdą. Na pewno nie ma teraz, ani pewnie w planach, gorgony, cy-klopy ani dżaberdzifki.
Zrobione z glutoliny, platiskowych warriorów, i nikt nie ma pretensji (mimo że drugi wygląda jak rzygajacy plemnik )
Przykład 2 maszynek krasi z indy GT dla naszego lokalnego chadeka, by Gobos:Posiaduje sobie nad ChD ostatnio, tu proksy są ciężkie do uniknięcia...wiadomo armia na bazie krasi powstaje jeśli chodzi o hmmmm oddziały cielesne, ale co z np earthshakerami
Zrobione z glutoliny, platiskowych warriorów, i nikt nie ma pretensji (mimo że drugi wygląda jak rzygajacy plemnik )
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
ICE....
Jedna z najwazniejszych spraw w tej jest wysiwig, robiac konwersje miej to po porstu na uwadze i wszystko będzie okej. kawaleria musi miec lance/tarcze. dark riders włocznie/kusze. Nie dla wydzimisia orgów, tylko dla wygody oponenta,
zeby nie musial sie non stop zastanawiac, co ma jaki ekwipunek np. to ze twoje lwy ruszają sie 7", a te z HE 8"
albo czy pistolet u szade to dodatkowa broń? czy nie?
czy pistolet u Driders to kusza czy nie?
czy piechota to w końcu egzeki/gwardia/czy spearmani.
jak to poprawisz, to na pewno nie będzie problemu na kolejnych mastrach.
Odnosnie chimero - hydry musisz sprawic zeby ten model w jakims stopniu kojarzył się z hydrą, bo idac twoim tokiem myslenia mogłbym postawic na podstawce czolg z namalowana glowa hydry na "karoserii" i upierac sie ze to hydra.
Zrób na przykłąd hydrę na smyczy, którą kontroluje chimera trudne zadanie, ale to będzie coś!
GL
Jedna z najwazniejszych spraw w tej jest wysiwig, robiac konwersje miej to po porstu na uwadze i wszystko będzie okej. kawaleria musi miec lance/tarcze. dark riders włocznie/kusze. Nie dla wydzimisia orgów, tylko dla wygody oponenta,
zeby nie musial sie non stop zastanawiac, co ma jaki ekwipunek np. to ze twoje lwy ruszają sie 7", a te z HE 8"
Odnosnie chimero - hydry musisz sprawic zeby ten model w jakims stopniu kojarzył się z hydrą, bo idac twoim tokiem myslenia mogłbym postawic na podstawce czolg z namalowana glowa hydry na "karoserii" i upierac sie ze to hydra.
Zrób na przykłąd hydrę na smyczy, którą kontroluje chimera trudne zadanie, ale to będzie coś!
GL
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
U fajne maszynki...moja koncepcja jest taka bardziej poważna, aż cholera żałuję, te są z jajem na masę ( ktoś tam pisał o pokemonach z przekąsem, a tu się okazuje, ze wcale nie tak daleko bez obrazy dla autora - figsy super )
gorgony, cy-klopy ani dżaberdzifki - nie wyjdą.
I co z proxami wtedy?
gorgony, cy-klopy ani dżaberdzifki - nie wyjdą.
I co z proxami wtedy?
Ostatnio zmieniony 3 mar 2010, o 10:26 przez tryton, łącznie zmieniany 1 raz.
- swieta_barbara
- habydysz
NIC! TRZEBA JE DOBRZE SKONWERTOWAC!
Crus mial na tym turnieju dwie gorgony. Nikomu nie przyszlo do glowy zdejmowac ich ze stolu.
Crus mial na tym turnieju dwie gorgony. Nikomu nie przyszlo do glowy zdejmowac ich ze stolu.
nie zmieniam tematu - pisałem tez o Chadecji - tez wyszła....
szafa i święta odpisali mi z sensem , a to znowu klops o jakimś zamartwianiu na zapas...kończę pisać , będę już tylko czytał.
teraz uprzedzając fakty: nie piszcie po cytacie "kończę pisać , będę już tylko czytał" że dobrze i ojtam ojtam i flame, bo to już będzie słabe.
pozdro
szafa i święta odpisali mi z sensem , a to znowu klops o jakimś zamartwianiu na zapas...kończę pisać , będę już tylko czytał.
teraz uprzedzając fakty: nie piszcie po cytacie "kończę pisać , będę już tylko czytał" że dobrze i ojtam ojtam i flame, bo to już będzie słabe.
pozdro
Robson jak ktoś jest noobem i nie ogarnia prostych zależności to niech gra w garażu z kumplem.Nie dla wydzimisia orgów, tylko dla wygody oponenta,
Raczej to ty się rozkręcałeśDębek pisze:Zepsułeś zabawę Ziemas. Kolega tryton już się tak fajnie rozkręcał.
Zero za wyswig i nara.
- swieta_barbara
- habydysz
Moim zdaniem armia ze stolu i nara.Raptor pisze:Zero za wyswig i nara.
0 za wysywig bylo za posiadanie 1 proksa.