Lista Sędziowska - kandydaci i programy

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Re: Lista Sędziowska - kandydaci i programy

Post autor: Jedy Knight »

To jak w końcu? :roll:
"Na piątego" czy cała LS do wymiany?
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

1-2 do wymiany. Uzgadniamy między sobą - dajcie nam czas do zakończenia Silesiana, k?

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Tylko 1 osoba do wymiany, na miejsce Marka Golana.

LL niech sobie w spokoju zagłosuje nad sposobem postępowania w tego typu sytuacjach.

W międzyczasie zatrudniamy Maca - jego zaangażowanie, obiektywne podejście i znajomość zasad zrobiła na nas bardzo dobre wrażenie, więc również ma naszą rekomendację w głosowaniu na LL, jbc.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Barbarossa pisze:Tylko 1 osoba do wymiany, na miejsce Marka Golana.

LL niech sobie w spokoju zagłosuje nad sposobem postępowania w tego typu sytuacjach.

W międzyczasie zatrudniamy Maca - jego zaangażowanie, obiektywne podejście i znajomość zasad zrobiła na nas bardzo dobre wrażenie, więc również ma naszą rekomendację w głosowaniu na LL, jbc.
To stanowisko calej LS?

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Tak
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Chciałbym poinformować, że Jankiel oraz Gogol zrezygnowali z udziału w pracach LS.

Ze względu na tak duże zmiany (zostaje dwóch pierwotnie wybranych członków LS) proszę LL o ponowne wybranie całej LS - moim zdaniem w tym momencie jest to już konieczne.

W składzie Ja, Shino i Mac sfinalizujemy prace nad bieżącymi uściśleniami (została kwestia M&H do korekty).

Barb

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Dla jasności - to nie jest żadna manifestacja. Ja czuję się już trochę wypalony, byłem na LS "od zawsze" i muszę sobie od tego troche odpocząć.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Natomiast u mnie są 2 powody

po 1 nie mam zazbyt czasu gdyż bede zabiegany na doktoracie
po 2 nie będę na bierząco z zasadami gdyż rzucam poważne WFB aż do 9 ed (o ile bedzie lepsza) lub for all eternity

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

To jak zbiora sie chetni postawie glosowanie.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

tez ze wzgledu na brak czasu i zapalu ostatnio musze zrezygnowac z czlonkostwa z ls.

Jesli ktos mialby wejsc na moje miejsce to najchetniej bym widzial tam Blessa. co prawda czasami ma jezdzcowe odhyly w sprawie zasad, lecz z reguly wie o czym mowi i wydaje mi sie, ze jak najbardziej nadaje sie na to miejsce.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Shino ja Cię proszę :) Przecież i tak wszyscy będą Cię pytać o interpretacje zasad, niektórych przyzwyczajeń się nie da wyplenić ;)
A tak na serio wielka szkoda, że tak nagle się cała stara gwardia LS posypała, wolałbym żeby zmiany jednak bardziej stopniowo przeprowadzić. Nie chcę w żaden sposób niczego ujmować nowym członkom LS bo już zaczęli robić dobrą robotę ale i tak imo przydałby się ktoś z doświadczeniem i wieloletnim stażem merytoryczno - pedagogicznym :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Lazur pisze:Shino ja Cię proszę :) Przecież i tak wszyscy będą Cię pytać o interpretacje zasad, niektórych przyzwyczajeń się nie da wyplenić ;)
zmieniam na razie podstawki na okragle wiec tymczasowo nie beda

;)

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Shino pisze: zmieniam na razie podstawki na okragle wiec tymczasowo nie beda ;)
Ja też się poważnie zastanawiam nad Dark Eldarami więc może jednak będą :D
Obrazek

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Buszman pisze:jzalezy mi aby zrobic ta gre grywalna i mozliwie prosta.

Czy możesz rozwinąć ten fragment?
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

tilt112
Mudżahedin

Post autor: tilt112 »

A ta 3 LS co jest ? to nie wystarcza ?

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Wszyscy zrezygnowali, bo im się 8 ed nie podoba. Z pierwotnie mianowanych członków zostałem ja. Dokooptowaliśmy też Maca jako czasowe zastępstwo dla Marka.

IMO jednak potrzebne jest 5 osób, najlepiej z pełnym demokratycznym mandatem

Bo tak de iure teraz mogę powiedzieć, że Lista Sędziowska to JA :P

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Barbarossa pisze:Wszyscy zrezygnowali, bo im się 8 ed nie podoba.
To chyba nie jest prawda w przypadku Jankiela - przynajmniej nie wynika to z jego forumowych wypowiedzi.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Skoro jest taki temat to napiszę jak widzę podejście do pewnych zagadnień związanych z zasadami i moją personą:

W figurki gram tak naprawdę od przełomu 5 i 6 edycji, od około 4 lat jestem organizatorem turniejów w Poznańskim Bardzie początkowo pod szyldem JKB Narcyz (Jednoosobowy Klub Batlowy) a obecnie jako PKGB SZTAB (Poznański Klub Gier Bitewnych Sztab, klub znacznie aktywniejszy w okrągłych podstawkach, jednakże nie zamknięty na inne systemy). Na większości z tych imprez występowałem w roli sędziego (co któryś turniej niegrającego) w związku z czym siłą rzeczy musiałem poznać zasady nie tylko własnej armii.

Co do 8 edycji jestem zwolennikiem poglądu że mamy do czynienia z nową grą w związku z czym nie musimy jej na siłę sprowadzać do znanej postaci. Takie zagadnienia jak nie liczenie punktów za połówki oddziałów/herosów są w moim odczuciu jednym z elementów tej gry i póki co powinniśmy z nich korzystać.

Balans 8 edycji, na razie jest przyzwoity, natomiast gdyby się miało okazać że coś jednak nie działa preferuje ingerowania w kompozycję niż w zasady, moim zdaniem lepiej żebyśmy grali nadal w tą samą grę tylko co najwyżej trochę innymi rozpiskami. Jest to chyba najlepsza opcja dla nowych graczy którzy przeczytali podręcznik by nie musieli doczytywać Polhammera tylko zmodyfikowali lekko rozpę.

Magia w 8 edycji, jaka jest taka jest, wiele osób widzi tu główne zagrożenie dla balansu tej całej zabawy. Powiem wprost z niepokojem patrzę na rzeczy które dzieją się w wyniku dziwnych combosów wysysających oddziały niemal w całości, aczkolwiek jestem ciekaw jak to się rozwinie. Na moment obecny uważam że pobawienie się bez power scrolla i dalsze obserwacje są dobrym pomysłem.

Jeżeli chodzi o czas który mogę poświęcić, mam nawyk spędzania czasu w niedalekiej odległości od komputera, w sezonie grałem zawsze kilkanaście turniejów więc jak będę miał pojechać posędziować jakiegoś mastera jako przedstawiciel LS to nie będzie to duży problem, no chyba że będzie kolidował z jakimś dziwnym ślubem (uwaga suflera z boku).

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

bless pisze:Jakby co, to ja jestem chetny. Nie bede sie rozpisywał, kto jestem i co umiem, bo wiekszosc mnie z grubsza kojarzy.
no wlasnie nie. nie mam pojecia, czy bedziesz sie bawil w zmiany w zasadach, czy nie. z jednej strony popierasz osma edycje, z drugiej forsujesz jakies przypadkowe ograniczenia. o twoim stosunku do zasad tez nic nie wiadomo. to samo tyczy sie busza i mlodego, ale to jeszcze wieksza niewiadoma. dodatkowo potwierdzam to, co jacek napisal - osma edycja mi sie podoba, ale czuje, ze nie mam ochoty na powaznie zajmowac sie ls. powinienem na pamiec znac wszystkie faq, a kilka razy popelnilem proste bledy, bo nawet mi sie tych faq przeczytac nie chcialo. dlatego czas zrezygnowac. jednoczesnie chcialbym glosowac na ludzi, ktorzy utrzymaja osma edycje w stanie czystym, bez zadnych balancing patchy. o ile barb ma na pewno moj glos, gdyz kompetencja nadrabia swoje ceesowe skrzywienie, to nie chcialbym glosowac na kogos, kto zacznie wprowadzac z dupy wziete ograniczenia

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

nie mam pojecia, czy bedziesz sie bawil w zmiany w zasadach, czy nie.
Nie.
A pisząc, ze "z grubsza wiadomo, kim jestem i jakie mam kwalifikacje" mialem na mysli, że wyprodukowałem na tym forum juz kilka tysięcy postów, wiec dałem sporo okazji do poznania swojego stanowiska w wielu kwestiach. Uznałem, ze pisanie tu sobie osobnej laurki jest w tej sytuacji zbędne.
z jednej strony popierasz osma edycje, z drugiej forsujesz jakies przypadkowe ograniczenia.

"Przypadkowe" ograniczenia są przywilejem organizatorów turniejów. I z tego przwileju, jako organizator turniejow, beda sobie korzystał. Bo lubie. LS ma wyjasniać wątpliwości w zasadach. Osobiście narazie nie wiedze żadnej potrzeby tworzenia BP. Ale jesli kiedyś taka potrzeba sie pojawi i zostanie zwerbalizowana przez LL, to nie bede miał problemu, by z reszta LS sie nad tym pochylić.
powinienem na pamiec znac wszystkie faq,

Zawartość bibliotek juz dwano przekroczyła mozliwości naszej pamięci, Jankiel. To nie jest "jeden z dziesięciu", gdzie musisz rzucac odpowiedzi z glowy. Wszelkie dokumenty są dostępne. Trzeba tylko wiedzieć, gdzie ich szukać. Wiadomo, ze trzeba byc jak najlepiej obrytym, ale głownie trzeba umieć dyskutować, czytać ze zrozumieniem, miec trochę wyczucia, doświadczenia i zdrowego rozsadku. Uważam, ze te kryteria spełniam w 100%.
Obrazek

ODPOWIEDZ