Bestie i Wojownicy - propozycja zmian w BP
Moderator: Dibo
Re: Bestie i Wojownicy - propozycja zmian w BP
Horda chaosu
Kombinacja obu armii w zdrowych proporcjach to doby pomysł może by tak:
1 core na jeden core "rodzimy"
1 spec
1 rare
1 hero
z drugiej armii
Po skorzystaniu z tej zasady zakaz brania DoW
Kombinacja obu armii w zdrowych proporcjach to doby pomysł może by tak:
1 core na jeden core "rodzimy"
1 spec
1 rare
1 hero
z drugiej armii
Po skorzystaniu z tej zasady zakaz brania DoW
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
Doombull
Dyskowiec
Gorebull
Caddy
śmietnik ungorów
2 odziały gorów w ambushu
Fasty
Marudeży do trzymania cadiego
2x Harpie
2x Knighci
Ghorgona
Jabber
Bardzo mocna rozpa i nie wiem czy ptk jeszcze nie zostanie.
Mag Dyskowiec
Gorebull BSB
Szman
Mały Sorc
Marudery
2x Fasty
3xUngory
Gory
2 Charioty
2x harpie
Knights
Minosy
Helka
Cyklop
bardzo mocna rozpa i wszystko się mieści w BP
Smok
Dyskowiec BSB
dyskowiec Caddy
2xGorów w ambushu
śmietnik ungorów z łukami do odpędzania śmiecia
3x Fasty
2x Harpie
2x Knights
2x Jabbery
Duży szaman
Mały mag
Mały mag
dyskowiec
duży śmietnik ungorów
gory do ambusha
Maruresi do trzymania magów
Fasty
harpie
Knights
Minosy
Cyber
Helka
....
Największe przegięcia w magii to Herdstone do magii Wochu, lotnictwo, Kleszcze
( zakładałem że łączymy totalnie booki tak jak Torres chciał )
Dyskowiec
Gorebull
Caddy
śmietnik ungorów
2 odziały gorów w ambushu
Fasty
Marudeży do trzymania cadiego
2x Harpie
2x Knighci
Ghorgona
Jabber
Bardzo mocna rozpa i nie wiem czy ptk jeszcze nie zostanie.
Mag Dyskowiec
Gorebull BSB
Szman
Mały Sorc
Marudery
2x Fasty
3xUngory
Gory
2 Charioty
2x harpie
Knights
Minosy
Helka
Cyklop
bardzo mocna rozpa i wszystko się mieści w BP
Smok
Dyskowiec BSB
dyskowiec Caddy
2xGorów w ambushu
śmietnik ungorów z łukami do odpędzania śmiecia
3x Fasty
2x Harpie
2x Knights
2x Jabbery
Duży szaman
Mały mag
Mały mag
dyskowiec
duży śmietnik ungorów
gory do ambusha
Maruresi do trzymania magów
Fasty
harpie
Knights
Minosy
Cyber
Helka
....
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
war2bone chodzi pewnie o rules'y nowe, ale generalnie jak nowy rb ugrywalni woch/bestie to mozna zawsze wrocic do samych AB, a jak zdazy sie ze bedzie dalej kaszka to bedzie na starcie jak znalazlVarinastari pisze:Chcesz czekać 5 lat? Powodzenia.
Nowa edycja kolejność(ploty):
Orki/Imperium
Nowa nieznana jeszcze armia
Krasie
Inne nie wiadomo
Orki/Imperium
Krasie
Inne nie wiadomo
Trikk uwierz mina słowo że gdybym miał Army bulidera to zmieścił bym to wszystko na 2350
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
myslisz sie.Varinastari pisze:Mylisz się. Hordy Chaosu mają tradycję łączenia AB. Elfy, krasnolud i ludzie-nie.Odniesienia do sytuacji danych armii z czasów Hord Chaosu, nie mają znaczenia - gramy w 7ed. czy 6ed.?
Wiele armii ma tradycje laczenia sie na zasadzie allies bedacej w 3 i bodajze 4 edycji.
undeadzi tez jak najbardziej maja tradycje laczenia sie ze soba na zasadzie wspolnego army booka w 5 ed i wczesniej.
Ale czy to oznacza, ze vc wolne speciale powinno wypelnic specialami a w tk brakuje wraciakow?
ja jebie ale masz niecelne plotyNowa edycja kolejność(ploty):
Orki/Imperium
Krasie
Inne nie wiadomo
nucz sie grac. Wtedy sie moze okazac, ze woch nie jest taka slaba armia...WoCh dostaje regularny oklep od większości armii.
Shino a jak Ty odnosisz si do pomysłu?
-
- Masakrator
Genialna próba zakończenia niefajnej dyskusji, nie?nucz sie grac. Wtedy sie moze okazac, ze woch nie jest taka slaba armia...
Najlepiej uderzyć w mentorskie tony, potraktować innych jak uczniaków i udawać, iż problemu nie ma.
Sam uważam że Woch nie jest aż tak słaby żeby potrzebował wielkiego wzmocnienia ale od strony fluffowej mi taka fuzja bardzo odpowiada dlatego stoje za niąVarinastari pisze:Genialna próba zakończenia niefajnej dyskusji, nie?
Najlepiej uderzyć w mentorskie tony, potraktować innych jak uczniaków i udawać, iż problemu nie ma.
dopuki sa to wasze niegrozne wishlisty i nikt mi nic nie truje to jak dla mnie w porzadku.GarG pisze:Shino a jak Ty odnosisz si do pomysłu?
I tak na pewno nie przejdzie.
nie. Najlepiej plakac, zeby cos dali zamiast sie normalnie nauczyc grac... z tego co pamietam obecny woch juz byl i 3 i 1 na masterze wiec nie wiem jak to on jest ta najslabsza armia...Genialna próba zakończenia niefajnej dyskusji, nie?
Ostatnio zmieniony 11 mar 2010, o 00:30 przez Shino, łącznie zmieniany 1 raz.
Dawaj CrusCrusader pisze:Pogadamy w soboteShino pisze:dopuki sa to wasze niegrozne wishlisty i nikt mi nic nie truje to jak dla mnie w porzadku.GarG pisze:Shino a jak Ty odnosisz si do pomysłu?
I tak na pewno nie przejdzie.
pozdro
A na jakim? Bo chyba mi pamięć szwankujeShino pisze:nie. Najlepiej plakac, zeby cos dali zamiast sie normalnie nauczyc grac... z tego co pamietam obecny woch juz byl i 3 i 1 na masterze wiec nie wiem jak to on jest ta najslabsza armia...
Koszty punktowe to przegiąłeś nieźle, ale nie tego będę się czepiał. Przede wszystkim nie zrozumiałeś man chyba zasady true core. Jeżeli generałem jest bestia, to tylko bestiowe core'y, mortalowe są w specialu. Jeśli do tego dodamy zakaz wchodzenia bestii do mortalowych unitów i vice versa (to samo jeśli chodzi o przedmioty) to większość przegięć znika. Zostaje tylko to z jabberami. Resztę kasuje bp i ograniczenie magii. Jabbery można ukrócić jedna linijka.GarG pisze:
....
Wiem, że to nie realne na razie, ale z czasem i dużą ilością trucia dupy (vide orkowi gracze) może uda się przepchnąć ten pomysł, bo naprawdę to połączenie jest niegroźne i nie zrobi ogromnej rewolucji jeśli chodzi o wyniki, a ugrywalni obie armie.
Marek Hłasko pisze: ... rzecz działa się na Pradze, gdzie - jak wiadomo - jedyną atrakcją są niedźwiedzie i pijacy. Praga wciąż jest jeszcze innym miastem i często człowiek ze śródmieścia przystaje tu zdziwiony.
Dobry pomysł z łączeniem Wochu z Bestami jestem za
ja bym jeszcze poczekał z tym łączeniem na Waszym miejscu. wiadomo, że bestie do mocnych nie należą, ale chyba należałoby dać im chociaż okrzepnąć...a woch..no cóż nie jest to armia jakoś specjalnie pokrzywdzona- są armie VII edycyjne lepsze ale są i równie słabe jak i słabsze...czy gracze bretki mówią o sojuszu z imperium? armia ta brylowała w VI edycji. w VII przeżywa trudne chwile. czy krasnale mają lepiej? 0&G, Ogry?może lepiej szukać mniej rewolucyjnych rozwiązań, czegoś co przejdzie przez LS. ten pomysł, choć ciekawy, w moim przekonaniu jest zbyt rewolucyjny- takich rzeczy jeszcze w BP nie było. no ale jak macie ochotę i skrzykniecie graczy turniejowych (a w zasadzie gracza) - to możecie ponaciskać trochę LS- O@G coś dostało, OK dostało, więc może i woch z bestiami dostanie. pozdrawiam
Wlasnie moze 8 ed. ( lato tego roku ) zmieni w duzej mierze zasady potworow/skirmisha/lataczy/rycerzy i wsyztsko co tu wymyślicie okaze sie bradzo nie trafione
Wikesozsc graczy armi akich jak TK/Breta/Dwarfy/stareDE/OK/Orcs czekalo lub czeka latami na zmiany, więc wy niecierpliwi gracze BOCH wytrzymajcie pół roku ) Do tego czasu jest wiele mozliwosci organizowania lokali z alternatywnymi zasadami. od tego trzeba zacząć, o czym juz pisalem w innym dziale.
Wikesozsc graczy armi akich jak TK/Breta/Dwarfy/stareDE/OK/Orcs czekalo lub czeka latami na zmiany, więc wy niecierpliwi gracze BOCH wytrzymajcie pół roku ) Do tego czasu jest wiele mozliwosci organizowania lokali z alternatywnymi zasadami. od tego trzeba zacząć, o czym juz pisalem w innym dziale.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
Izo przeczytaj ostatnie zdanie jakie napisałem w moim poście ok? dziękuje